Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Gezelim & Görelim > Bir Adımda Dünya Turu > Asya


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 30.06.2012, 12:54   #1
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Doğunun Başkenti Tokyo | Japonya

Tokyo Şehrinin Tarihi ve Gezilecek Yerleri









Şehrin Bayrağı












Şehrin Arması




Tokyo (Doğunun Başkenti ), Japonya'nın başkentidir.
Yüzölçümü 600 km² olup, 35 milyon nüfuslu megapol bir bölge olan Tokyo dünyanın en büyük kentidir.




Honşu'nun orta kesiminde, Büyük Okyanus'un bir girintisi olan Tokyo Körfezi'nin kıyısında, Sumida Nehri'nin ağzında yer alır. Tokyo'da kışlar oldukça ılık, yazlar ise sıcak ve nemli geçer.








Tokyo Şehrinin Tarihçesi
Tokyo Körfezi kıyısında liman şehri Tokyo, Edo (haliç kapısı) adı ile tanınmıştı. Edo Kalesi 12. yüzyılda güçlü samuray klanı Edo ailesinin yurdu olarak Japon tarihinde meydana çıktı. 1603'de Tokugawa Şogunluğu kurucusu Tokugawa Ieyasu, Edo'yu şogun yönetiminin başkenti yaptı. Şogunluk rejimi altında Edo, Japonya'nın kültürel ve ekonomik, politik alanında merkezine gelişti.1868'da Şogun yönetimine son veren İmparator Meiji, 3 Eylül 1868 tarihli Edo'yu adlandırarak Tokyo yapmasına dair imparator fermanı ile Kyoto'dan Edo kalesindeki eski şogun sarayına göç edip, eski başkent Kyoto'dan doğuda başkent olduğundan dolayı şehrin adı Tokyo'ya değişti.

Tokyo, 12 Eylül 1923'teki depremden büyük zarar gördü. Depremden sonra şehir yeniden inşa edildi ve bu dönemde çevresinde banliyöler teşekkül etmeye başladı. 20 yıl sonra II. Dünya Savaşı'nda ABD uçakları tarafından ciddi bombardıman edilerek tekrar yıkıldı. Tokyo 1950'lerden sonra ülke ekonomisine paralel bir gelişme göstererek hızla büyüdü ve bugünkü seviyesine ulaştı.


Tokyo Hakkında Genel Bilgi

Şehrin merkezinde hendekler ve geniş bahçelerle çevrili İmparatorluk Sarayı yer alır. Sarayın doğusunda, Japon iş dünyasının merkezi olarak nitelendirilen Maranouçi semti bulunur; kuzeydoğusunda ise pekçok üniversitenin ve basımevinin bulunduğu Kanda semti uzanır. Resmi binalar sarayın güneyindeki Kasumigaseki semtinde toplanmıştır. Milli parlamento binası ise Kasumigaseki'nin batısındadır. Dünyaca meşhur bir alışveriş merkezi olan Ginza semti şehrin doğu kesimindedir.


Tokyo'nun mimarisi iki veya üç katlı ahşap evlerden, Meiji döneminden kalma taş yapılara ve beton veya çelikten yapılmış gökdelenlere kadar değişen bir çeşitlilik gösterir. Japonya'nın başlıca ibadet merkezi olan Meici Tapınağı bir milli abide olarak kabul edilir. Başlangıçta depreme karşı mukavim olsun diye binalar 30 metreyle sınırlandırılmış, fakat 1960'lardan sonra bu yüksekliği aşan depreme dayanıklı pekçok yeni bina inşa edilmiştir. Bunların başlıcaları Mainiçi Yayınevi, Tokyo Katedrali, Milli Tiyatro ve Uluslararası Ticaret Merkezi'dir.


Şehir içi ulaşım otobüs, metro ve elektrikli trenlerle sağlanır. Tokyo'da biri iç seferler, diğeri dış seferlere tahsis edilen iki havaalanı vardır.

Japonya'nın kültür merkezi olan Tokyo'da pek çok müze, kütüphane ve üniversite bulunur. Ueno Parkı'nda Tokyo Milli Müzesi, Tokyo Milli Bilim Müzesi, Hayvanat Bahçesi ve Batı Sanatı Milli Müzesi yer alır. Japonya'daki üniversite ve yüksekokulların büyük bölümü Tokyo'dadır. Tokyo Üniversitesi dışındaki başlıca milli yükseköğretim kurumları Tokyo Teknoloji Enstitüsü, Hitotsubaşi Üniversitesi ve Tokyo Güzel Sanatlar Üniversitesi'dir. Özel üniversitelerin en meşhurları da Vaseda ve Keio üniversiteleridir.






Şehrin Batı kesiminde 26 adet kentsel yönetim bulunmaktadır.



Doğu kesiminde ise 23 adet özel kentsel birim (semt) bulunmaktadır:




  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.06.2012, 12:55   #2
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Doğunun Başkenti Tokyo | Japonya

Eğitim
Tokyo, Japonya’da eğitim bazında en önde gelen ildir. Her yıl binlerce öğrenci eğitim görmek için buraya gelmektedir.

Tokyo'daki üniversiteler ;
  • Tokyo Sanat Üniversitesi
  • Tokyo Tarım ve Teknoloji Üniversitesi
  • Tokyo Üniversitesi
  • Tokyo Teknoloji Enstitüsü
  • Hitotsubaşi Üniversitesi
  • Tokyo Güzel Sanatlar Üniversitesi
  • Vaseda Üniversitesi
  • Keio Üniversitesi







Tokyo Şehrinin Gezilebilecek Yerleri

Tokyo'ya caddelerinden baktığınızda neon ışıklarıyla bezenmiş bir şehir görürsünüz. Otobanları, demir yolları, ünlü tapınakları ve ulusal parkları ile benzersiz bir kenttir. Tokyo'nun Taito ilçesinin bir bölümü olan Asakusa, tapınaklarıyla ünlü bir yerleşim alanıdır. Asakusa'da bulunan Sensōji (Asakusa Kannon), kentin en büyük Budist tapınağıdır. Tapınak, hem yerli hem de yabancı turistler için önemli bir uğrak yeridir.
Kentte çok sayıda ulusal park vardır. Taito-ku'da yer alan Ueno Park (Ueno-Kōen), çok sayıda tapınak ve müzeye ev sahipliği yapar. Bu park, rengarenk çiçekleri görmek (hanami) isteyen insanların akınına uğrar. Shibuya-ku'daki Meiji-jingū, kentte bulunan en önemli tapınaktır. 1920 yılında inşa edilmiştir.


Mitaka-shi'de yer alan Ghibli Müzesi, ilk bakışta karikatüristik mimarisi ile göze çarpar.Müzenin içindeki sergiler, video gösterimleri ve galeri ziyaretçileri müzeye çeker.
Taitō-ku'da bulunan Tokyo Ulusal Müzesi, mutlaka görmeniz gereken mükemmel koleksiyonlardan birine sahiptir. Özellikle Japon ve Asya sanat çalışmalarından örneklerin bulunduğu ve yaklaşık 69. 000 çalışmanın sergilendiği bu müzede Japon kültür hazinesine tanıklık edebilirsiniz.


Kültür ve Eğlence
Japon kültürü oldukça zengin ve özgündür. Geleneksel el sanatları, dövüş sanatları, geleneksel giysiler (Yukata) ve festivaller Japon kültürünü oluşturan önemli özelliklerdir.
Çok çeşitli otantik el sanatları, Tokyo kültürünün önemli yansımaları olarak ortaya çıkar. Murayama-Oshima Pongee (hoş desenlerle süslenmiş ipek veya pamuk elbiseler), Golden Hachijo (elbise türü), oyuncak bebekler, gümüş eşyalar, ipek iplikler, lake eşyalar, mihraplar, saç süsleri, fildişi eşyalar, Yukata (yaz kıyafeti), kesme cam eşyalar, nakış işleri, oyma ağaç eşyalar ve Shamisens (üç yaylı bir enstrüman) kentin sınırsız el sanatlarındandır.

Karate, Judo, Kendo ve Aikido yerel kültüre özgü dövüş sanatlarıdır. Ayrıca Zazen (oturularak yapılan meditasyon), iç huzurun ve dengenin yakalanması için yaygın olarak yapılan faaliyetlerdendir.
Tokyo, ülkenin sahne sanatları merkezidir. Noh ve kabuki gibi geleneksel Japon müzikal dramaları kent tiyatrolarında yaygın olarak sahnelenir.
Kent, yıl boyunca çok sayıda festivale ev sahipliği yapar. Asakusa Tapınağı'nda düzenlenen Sanno ve Sanja Festivalleri, kentin dört bir yanından insanları biraraya getiren etkinliklerdir. Mayıs’ta yapılan Kanda Matsuri iki yılda bir gerçekleşir. Matsuri, ülkenin birçok kentinde düzenlenen festivallere verilen addır. İlkbaharda kiraz ağaçlarının çiçek açmasıyla, yüz binlerce insan kiraz ağaçlarını görmek ve görüntülemek için parklarda (Ueno Park, Hamarikyu Bahçeleri, Kinuta Park v.d.) toplanır.

Tokya gece hayatının kalbi, Roppongi ilçesinde atar. Doyasıya eğlendikten sonra ya da gecenin hareketli ritmine ayak uydurmadan önce Asakusa'daki Sumida Nehri'nde keyifli bir sandal turuna çıkabilirsiniz. Tokyo’nun Miura-hanto ve Kamakura plajlarında yüzebilir, halk hamamlarında (Sento) veya ılıcalarda (onsen) dinlenebilirsiniz.

Beyzbol, buz hokeyi, basketbol, voleybol ve rugby de kentte gerçekleştirebileceğiniz sportif faaliyetler arasındadır.






Alışveriş

Alışveriş, tüketim ekonomisinin ön planda olduğu Tokyo'yu tanımlamanın en iyi yollarından biridir. Büyük mağazalar (depāto) ile kentin her noktasında karşılaşırsınız.

Akihabara (Elektronik kent) ve Shinjuku semtleri, elektronik alışveriş merkezleridir. Harajuku ve Shibuya, modanın merkezidir. Bu semtler, modaya uygun ve muhteşem kıyafetlerin, aksesuarların satıldığı dükkanlarla doludur. Harajuku'da yer alan Oriental (Doğu) Pazarı ve Asakusa'daki Nakamise çarşısı, geleneksel hediyelik eşyaların ve el sanatlarının satıldığı önemli alışveriş merkezleridir. Kent, sokak pazarları ile de ünlüdür. Ueno'daki Ameyoko ve Taito'da bulunan Yanaka Ginza, kentin en önemli açık pazarları arasındadır. Chuo-ku'da yer alan Tsukiji Merkezi Balık Pazarı, dünyadaki en büyük balık pazarlarındandır.

Kaynak : Buraya kadar yazılanlar THY ve Vikipedi'den derlenmiştir.
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.06.2012, 12:56   #3
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Doğunun Başkenti Tokyo | Japonya

Yemek Kültürü

Her cebe uygun her türlü lezzetin sunulduğu kaliteli restoranlar ve mekanlar, kent mutfağının zenginliğini ortaya koyar. Dünya mutfaklarından (Çin, Asya, Doğu, Güney ve Orta Amerika ve Batı mutfakları) en güzel örnekleri tatmadan kentten ayrılmamanız gerekir.

Tokyo'nun mutfak kültürü, içinde sınırsız yerel lezzetler barındırır. Suşi, geleneksel mutfağın en ünlü lezzetlerindendir. Nigiri-zushi (tatlı sirkeyle tatlandırılmış pirinç), en bilinen suşi çeşididir. Yakitori (barbekü tavuk), diğer önemli yerel lezzetlerdendir. Kaiske Ryori (bir çorba ve üç yemekten oluşan menü sunan mekanlar), Kaiten Zushi (cazip fiyatlarla hizmet veren suşi restoranları) ve Izakaya (çeşitli yiyecek ve içeceklerin sunulduğu Japon usulü tavernalar), kent kültürüne özgü restoran çeşitleridir.



Sashimi

Malzemeler

  • Yarım kg somon veya ton balığı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı turp
  • Bir miktar soya sosu
  • Bir miktar wasabi sosu

Hazırlanışı
  • Çiğ balığın derisini çıkarın, kılçıklarını ayıklayın ve derin dondurucuya koyup tamamen donmasını bekleyin. Ardından yarım cm kalınlığında dilimler halinde kesin.
  • Sebzeleri soyup kibrit çöpü gibi şeritler halinde doğrayın.
  • Sebzeleri ve balığı servis tabağına alıp yanında soslarla servis yapın








Tempura

Malzemeler

  • . Kızartmalık yağ
  • . 1 su bardağı kadar un
  • . 3 ad kadar temizlnmiş karides
  • . 1 bardak kadar buzlu su
  • . 3 dilim mantar
  • . 3 dilim kadar kabak
  • . 1 uzun dilimlenmiş havuç
  • . 1 ad dilimlenmiş şekilde taze soğan
  • . Soya sosu
Hazırlanışı

İlk olarak un, yumurta ve buzlu suyumuzu bir kabın içerisinde güzelce çırpıyoruz. Havuç, mantar, kabak, karides ve taze soğanımızı unlu olan karışımımıza güzelce buluyoruz. Ardından derin bir tava içerisinde sıvıyağımızı kızdırıyoruz ve içerisine öncelikle mantar, havuç, kabak ve ardındanda karidesleri güzelce kızartıyoruz. Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra havlu rulo üzerine yayarak yağını çekmesini sağlıyoruz ve servis tabağına alarak yanında soya sosu ile birlikte sunarak servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet Olsun.








Japon Mochi


Malzemeler
  • 2 bardak yapışkan pirinç tozu
  • 1 1/3 bardak su
  • 1/2 küçük bardak şeker
  • biraz tuz
  • biraz patates nişastası

Hazırlanışı

1. Yapışkan pirinç tozunu, suyu, tuzu ve şekeri büyük bir cam kasede karıştırınız. Karışımın içinde baloncukların olmuşmamasına dikkat ediniz, ve malzemeleri iyice karışıncaya ve pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırınız.

2. Karışımı 1-2 dakika mikrodalga fırında yüksek ayarda ısıtınız. Daha sonra tekrar karıştırıp tekrar mikrodalga fırına atıp 3-4dakika daha ısıtınız.

3. 3-4 dakika ısıttıkdan sonra mikrodalga fırından çıkarın ve nişasta serpilmiş tepsiye boşaltmadan önce onu iyice karıştırın. Patates nişastasıyla mochinin üstünü kaplayın. Sonra onu kenara koyun ve küçük parçalara koparın.

4. Parmaklarınızın yardımıyla hamurun ortasına yuvarlak şekilde çukurlar açınız, daha sonra kendi damak zevkinize göre hazırladığnız içi (örnek: ezılmiş kırmızı fasulye) hamura doldurunuz ve üzerini kapatınız.

5. Hazırlamış olduğunuz Mochilerin üzerine mısır nişastası dökünüz. Üzerini mısır nişastasıyla kapladığınız mochileri açık havada bir yere koyunuz, ve hamurunun sertleşmelesini bekleyiniz. Mochinin hamuru setleştikden sonra üzerini dilediğiniz gibi değişik soslarla süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…







Yakitori

Malzemeler

  • 4 adet tavugun ust but kismi
  • 1 demet taze sogan
  • 100ml soya sosu
  • 1 yemek kasigi limon suyu
  • 2 yemek kasigi bal

Hazırlanışı

Soya sosu, limon suyu, bal bir tencerede karıştırılarak bir sos hazırlanır.(yakitori sosu) Hazırlanan sosun bir kısmı ayrılır. Kalan sos 150-180 derecelik ısıtılmış fırında hafif pişmek üzere bırakılır. Bu arada tavuklar kare şeklinde kesilir. Çöp şişlere bir sıra tavuk birsıra soğan olmak üzere dizilir. Fırında ısıttığımız sosun içinde 10 dakika kadar bırakılarak marine edilir. Daha sonra tavuklar ızgara yapılır yada kızartılır.(cok az yağ yada hiç yağ konmadan) Pilav ve sosla beraber servis yapılır.
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.06.2012, 12:58   #4
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Doğunun Başkenti Tokyo | Japonya




Akihabara
Tokyo’nun merkezi ilçelerinden olan Akihabara elektronik mağazaları ile ünlüdür. Akihabara yerel bir türbeden adını alan Akiba olarak da bilinmektedir. Kısa zamanda Akihabara Tokyo’nun elektronik mağazaları öncüsü olmasının yanında Otaku Kültürü merkezi haline gelmiştir. Bir çok anime ve manga kuruluşlarını barındırmaktadır.


Akihabara ayrıca, global elektronik teknoloji ve ticaret merkezi olarak Akihabara'yı teşvik etmeyi amaçlayan, Akihabara Crossfield kompleksi'nin eklenmesi ile önemli yeniden yapılanmalar geçirmiştir. Akihabara İstasyonu ve çevresinde büyük bir yenilenme olmuştur. Pazar günleri, ana cadde 13:00 ile 18:00 saatleri arasında araç trafiğine kapalıdır.


Akihabara’nın sokakları içinde, Chuo Dori büyük parakende satış mağazalarından küçük tezgahlara kadar bir çok elektronik mağaza bulundurmaktadır. En yeni bilgisayarlar, kameralar, televizyonlar, cep telefonları, elektronik parçaları ve ev aletleri gibi aklımıza gelebilecek her şeyi burada bulmamız mümkündür. Son on yılda Akihabara Japon Otaku ve Anime kültürünün merkezi olarak ortaya çıkmıştır ve Anime konusunda uzmanlaşmış mağazalar düzinelerce; manga, retro, video oyunları, figürler, kart oyunları ve diğer koleksiyon türleri ile elektronik perakendeciler arasındaki boşlukları doldurmuştur.





Koishikawa Korakuen
Koishikawa Korakuen Tokyo'nun en eski Japon bahçelerinden biridir. Tokugawa ailesinin Döneminde (1600-1867) inşa edilmiştir. Okoyama'da hükümdarın halkın refahını sağlamasının ardından eğlence amacıyla hükümdara sunulan bir bahçedir. Bahçe Koishikawa ilçesinde bulunmaktadır.
Tüm geleneksel Japon bahçeleri gibi Koishikawa Korakuen de Japon ve Çin kültürü karmanlanarak göletler, taşlar, ağaçlar ve yapay bir tepe kullanılarak, minyatür manzaralar sunulan ünlü bir yerdir. Bu güzel alan Tokyo Dome ve uzaktaki diğer binalardan, kentsel Tokyo'dan kaçış için güzel bir ortam sağlar. Koishikawa Korakuen yıl boyunca uğrak yerler arasında olmasın rağmen sonbahar sezonunun Kasım sonu ve Aralık ayı başlarında özellikle tercih edilen bir mekandır. Ağaçlar, düzinelerce turuncu ve kırmızı canlı tonları ile bahçede üç göletin etrafını süslemektedir. Sonbaharda altın sarısı rengine dönecek olan bahçelerin güneydoğu köşesine yakın ginkgo ağaçlarının oluşturduğu gizli bahçe de burada bulunmaktadır. Kiraz ağaçları ise buraya apayrı bir görünüm katar. Bahçenin arka kısımlarında ise birçok pirinç ekim alanı bulunmaktadır.





Hama Rikyu
Hama Rikyu Tokyo'da bulunan büyük bir peyzaj bahçesidir. Tokyo Körfezi yanında bulunan Hama Rikyu göleti ve güzellikleriyle ziyaretçiler için çok uygun bir yerdir. Geleneksel tarz bahçe Shiodome ilçesindeki gökdelenlerle tezat oluşturmaktadır.
Bahçe yüzyıllar boyunca bir çok amaca hizmet etmiştir. Başlangıçta Edo Dönemi (1603-1867) sırasında bir derebeyi tarafından Tokyo ördek av sahası olarak inşa edilen, ancak daha sonra bir bahçe olarak kullanılan Hama Rikyu sonunda mevcut haliyle halka açılmıştı.
Halen bahçe boyunca av döneminden kalma kalıntılar ve bulgular görülmektedir. Hama Rikyu her mevsim çekicidir.

Tokyo çevresinde diğer bahçeler, sonbahar yaprakları ile ünlü olmasa da, bol akçaağaç ve ginkgo ağaçlarıyla Kasım ve Aralık başında kendine has güzel sonbahar renklerini göstermektedir. Aynı zamanda buraya gelen turistlere ücretsiz kılavuzluk hizmeti verilmektedir.
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.06.2012, 12:59   #5
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Doğunun Başkenti Tokyo | Japonya

İmparatorluk Sarayı
Mevcut İmparatorluk Sarayı eski Edo Kalesi’nde bulunmaktadır. Tokyo istasyonuna kısa bir yürüyüş mesafesinde olup etrafı hendekler ve taş duvarlarla çevrili olan bir park alanıdır. Burası aynı zamanda Japon İmparatorluğu aile konutu olarak kullanılmıştır.


Edo Kalesi 1603’ten 1867'ye kadar Japonya'da hükümdarlık mücadelesinde başkent olarak kullanılır. 1868 yılında ise ülkenin başkenti ve imparatorluk sarayı Kyoto'dan Tokyo'ya taşındı. 1888 yılında yeni bir İmparatorluk Sarayı yapıldı.



Saray ikinci dünya savaşında zarar görmüş ve yeniden inşa edilmiştir. Sarayın önünde Meganebashi (Gözcü köprü) taş köprü bulunur. Saray binaları ve iç bahçeler halka açık değildir.


Sadece Ocak 2 (Yeni Yıl ) ve Aralık 23 (İmparatorun doğum günü) tarihinde, ziyaretçilerin iç saraya girmesine ve imparatorluk ailesi üyelerini görmesine izin verilir. İmparatorluk Sarayı’nın Doğu Bahçeleri ise pazartesi, cuma ve özel durumlar dışında yıl boyunca halka açıktır.




İmparatorluk Sarayı Doğu Bahçeleri
İmparatorluk Sarayı Doğu Bahçeleri iç saray alanının bir parçasıdır ve halka açıktır. Edo Kalesinin Honmaru (ana daire) ve ninomaru (ikincil çember) sitelerini çevreler. Ana binalardan hiçbiri günümüze gelememiştir ama hendekleri, duvarları, giriş kapıları ve birkaç nöbet evi gününüze gelebilmiştir.

Edo Kalesinde 1603 ile 1867 yılları arasında Tokugawa Shogun ikamet etti. İmparator Meiji de yeni İmparatorluk Sarayı inşa edilmeden önce 1868 den 1888 kadar orada yaşadı. Kale kulesi Japonya'nın tarihinin en uzun boylu kale kulesi olarak 1638 yılında tamamlanmıştır. Ama sadece birkaç yıl sonra 1657 yılında, şehir çapında çıkan yangınlarla tahrip edilmiştir ve o günden beri yeniden inşa edilmemiştir. Tepenin eteğindeki ikincil daire (ninomaru) eski binaların yerine, güzel bir Japon tarzı bahçe haline getirilmişti.










  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.06.2012, 13:00   #6
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Doğunun Başkenti Tokyo | Japonya





Shibuya

Shibuya Tokyo’nun 23 beldesinden biridir. Genellikle Shibuya İstasyonu çevresinde bulunan popüler alışveriş ve eğlence alanlarını ifade eder. Bu anlamda, Shibuya alışveriş, yemek ve günlük ihtiyaçlar için ilçeye gelen ziyaretçilere hizmet veren gece kulüpleri ile dolu Tokyo'nun en renkli ve kalabalık bölgelerinden biridir. Shibuya gençlik moda ve kültür merkezi olduğu gibi Japon moda ve eğlence trendlerinin doğduğu yerdir. Bir düzineden fazla büyük mağaza şubeleri her türlü olanağı sunmaktadır. Bölgenin büyük bölümü ve moda mağazalarının çoğu Tokyu ve Seibu adlı iki rakip şirkete aittir. Shibuya dönüm noktası istasyonunun Hachiko çıkışı önündeki büyük bir kavşaktır. Kavşak yoğun neon reklamları ve dev video ekranları ile dekore edilmiştir ve yayalar için popüler bir fotoğraf, film çekme noktası haline gelmiştir. Shibuya İstasyonu ve çevresinde önümüzdeki yıllarda önemli iyileştirme çalışmaları yapılacaktır. İstasyonun doğu tarafında, yeni bir kültür, alışveriş ve ofis kompleksi, Shibuya Hikarie, bahar 2012 yılında açıldı.
















Shinjuku

Shinjuku şehir içindeki 23 bölgeden biridir ama adı genel olarak Shinjuku İstasyonu çevresindeki büyük eğlence, iş ve alışveriş alanlarını ifade eder. Shinjuku istasyonu her gün iki milyondan fazla yolcu taşıma kapasitesiyle, dünyanın en işlek tren istasyonudur. Buna JR Yamanote Hattı da dahil olmak üzere, yaklaşık bir düzine demiryolu ve metro hatları hizmet vermektedir.

İstasyonun batı bölgesi birçok önde gelen otel ve gözlem evine sahiptir. Ücretsiz halka açık olan Büyükşehir Valiliği ve İkiz Kuleler de dahil olmak üzere Sinjuku Tokyo’nun en yüksek binalarından oluşmaktadır.













Harajuku

Harajuku , Yamanote Hattı üzerinde Shinjuku ve Shibuya arasında alanı ifade eder. Burası sadece gençler için kültür, eğence ve moda merkezi değil aynı zamanda yetişkinler için de alışveriş imaknı ve tarihi mekanlar sunar. Harajuku genç kültürünün odak noktası olarak Takeshita Dori (Takeshita Street), moda ve trend bilinçli gençlere yönelik birçok trend mağaza, moda butikleri, kullanılmış giysi mağazaları, krep standları ve fast food barındırır.

Ayrıca burada sık sık cosplay günleri düzenlenmektedir. Harajuku sadece gençler için kültür ve alışverişten ibaret değil. Meiji Jingu, (Tokyo'nun önemli tapınaklardan biri), geniş Yoyogi Park ile paylaşılan bir büyük yeşil vaha ve tren yollarını Harajuku’nun hemen batısında yer alır. Burada bulunan Anıt ve Nezu Müzesi ise bir çok sanatsal yapıyı barındırır.
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.06.2012, 13:01   #7
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Doğunun Başkenti Tokyo | Japonya

Meiji Shrine

Meiji Shrine İmparator Meiji ve eşi İmparatoriçe Shoken’ın ruhları için adanmış bir türbedir. Şehir içinde büyük bir ormanlık alanı oluşturur. JR Yamanote Hattı, Harajuku İstasyonu, Meiji Mabedi ve bitişiğinde Yoyogi Parkı yer alır. Tapınak boyunca huzur verici yürüyüş alanları bulunuyor.


Tapınak imparatorun vefatından sekiz yıl, imparatoriçenin vefatından altı yıl sonra (1920 yılında) tamamlanmış, İmparator Meiji ve İmparatoriçe Shoken’e adanmıştır. Tapınak İkinci Dünya Savaşı sırasında yıkıldı ancak kısa bir süre sonra yeniden inşa edildi.
İmparator Meiji, modern Japonya'nın ilk imparatoru oldu. 1852 yılında doğdu ve Japonya'nın feodal dönemi sona erdiğinde Meiji Restorasyonu zirvesinde , 1867 yılında tahta çıkarıldı.


Tapınak Harajuku İstasyonu yakınındaki güney girişinde ve Yoyogi İstasyonu yakınındaki kuzey girişinde on dakikalık yürüme mesafesinde yer almaktadır. Tapınak alanına girildiğinde yoğun şehir seslerinden uzakta, sakin ormanın keyfi sürülür. Meiji ormanını oluşturan yaklaşık 100.000 ağaç tapınak inşaatı sırasında tüm ülke genelindeki bölgelerden bağışlanmıştır.




Shinjuku Gyoen


58 hektarlık bir alanı kaplayan, Shinjuku Gyoen Tokyo’nun en büyük parklarından biridir. 1903 yılından bu yana İmparatorluk Ailesi için bir bahçe olarak kullanılmasından sonra, 1949 yılında halka açıldı. Shinjuku Gyoen’da üç bahçe tipi bulunuyor; Özgün peysajla düzenlenmiş İngiliz bahçeleri, geniş çim ve çay bahçeleriyle düzenlenmiş Fransız bahçeleri ve geleneksel Japon bahçeleri. Ayrıca, bazı ormanlık bölgelerde bir sera (sera 2011 yılına kadar yeniden inşa ediliyor) vardır. Shinjuku Gyoen parkı Mart ayında Tokyo'nun en popüler ve güzel Hanami noktalarından biridir. Nisan ayında ise bir düzineden fazla farklı türlerin oluşturduğu kiraz ağaçları çok sayıda kişiye ev sahipliği yapmaktadır.



Yoyogi Parkı



Yoyogi Park geniş çimler, gölet ve ormanlık alanları içeren, Tokyo'nun en büyük şehir parklarından biridir. Koşu, piknik ve diğer açık hava etkinlikleri için harika bir yerdir. Yoyogi Park Tokyo’daki diğer parklara kıyasla daha az sayıda kiraz ağaçları içermesine rağmen, baharda güzel bir kiraz çiçeği izleme noktasıdır. Ayrıca sonbaharda yeşeren ginkgo ağaçları ile tanınır. 1967 yılında bir şehir parkı olmadan önce, Yoyogi Park bulunduğu bölgede ABD askeri personel için bir yerleşim alanı olarak kullanılıyordu.

  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.06.2012, 13:03   #8
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Doğunun Başkenti Tokyo | Japonya







Tokyo Skytree

Tokyo Skytree Tokyo’nun yeni televizyon yayın kulesi ve merkez noktasıdır. 634 metre yüksekliği ile, Japonya'daki en yüksek bina ve tamamlanma aşamasında dünyanın ikinci en uzun kulesidir. Bitirildiğinde ise dünyanın en yüksek kulesi olmuştur. Akvaryum ile büyük bir alışveriş kompleksi tabanında yer alır.

Tokyo Skytree aynı zamanda Tokyo’nun muhteşem manzarasını görüntülemek için iki gözlemevi barındırıyor. 350 m de 2000 kişilik ve 450 m yükseklikte 900 kişilik kapasitede olmak üzere toplam 2 gözlemevi bulunmaktadır. Bu gözlem katlarına hızlı asansörler ile 50 ve 80 saniyede çıkılıyor. Gözlem katlarında, iki kafe ve bir restoran bulunmakta, özel camlardan aşağıya direkt olarak bakılabilmektedir. ,

İlk gözlem evi Tembo Deck’tir. 350 m. Yüksekliğinde ve iki talkıdır. Üst katında şehrin en iyi 360 derece panoramik manzaralarını sunan, uzun boylu, geniş pencereler bulunmaktadır. Alt katında ise her türlü alışverişin yapılabileceği kafeler ve hediyelik eşya satış yerleri bulunmaktadır.

İkinci gözlemevi ise 450 metre yüksekliğindeki Tembo Galeri ‘dir. "Dünyanın en yüksek Skywalkı" lakaplı, Tembo Galeri, kule etrafında bir tur atar gibi yükseklik kazanır eğimli bir spiral rampa oluşturur. Çelik ve cam kullanılması Kanto bölgesinin güzelliklerine baş döndürürcü bir mesafeden bakmayı sağlamaktadır. Spiral rampa, tepesinde bölge Tokyo üzerinden dışarı bakmak için uzun pencereleri ile daha geleneksel bir gözlem güvertesidir. Bu kat 451,2 metre ve gözlem güvertelerinin en yüksek noktasıdır. Kule LED ışıklar ile, gök mavisi ve mor olmak üzere, günlük dönüşümlü olarak iki şekilde aydınlatılmaktadır. Kulkenin depreme dayanıklığı ise damperlerle etkiyi yüzde elli azaltacak şekilde tasarlanmıştır. Binada 2 bin 523 basamaklı merdiven bulunmaktadır.






























  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.06.2012, 13:04   #9
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Doğunun Başkenti Tokyo | Japonya

Asakusa
Asakusa Tokyo’nun eski semtlerinden biridir. Asakusa tapınağı Sensoji’de bulunan , 7. yüzyılda inşa edilmiş çok popüler bir Budist tapınağıdır. Tapınak boyunca uzanan alışveriş caddesinde geleneksel hediyelik eşya satan yerler bulunmaktadır. Asakusa yürüyerek kolaylıkla dolaşılabilir. Alternatif olarak gezi arabaları da sunulmaktadır. Yüzyıllar boyunca Asakusa Tokyo'nun önde gelen eğlence merkezi olarak kullanılmaktadır. İlçe Edo Dönemi(1603-1867) sırasında şehir sınırları dışındaydı, Asakusa kabuki tiyatro alanıydı. 1800'lerin sonu ve 1900'lerin başlarında, sinemalar dahil eğlence ve modern türler olarak, Asakusa büyük gelişme gösterdi. Ancak, Asakusa’nın büyük bölümü 2.Dünya Savaşı'nın hava saldırılarıyla yıkıldı. Sensoji ve çevresi savaştan sonra eski popülerliğini geri kazanırken aynı durum Asakusa eğlence bölgesi için söylenemez . 634 metre yüksekliğindeki Tokyo Skytree’nın yapılması , Asakusa’ya gelen turist sayısını büyük oranda artırmıştır.






Sensoji Tapınağı
Sensoji Asakusa’da bulunan bir Budist tapınağıdır. Burası Tokyo'nun en renkli ve popüler tapınaklarından biridir. Efsaneye göre 638 yılında Sumida Nehri’ne balık tutmaya giderler. Av sırasında merhamet tanrıçasının heykelini bulurlar ve nehre geri koymaya çalışsalarda hep önlerine çıkar. Sonuç olarak Sensoji bereket tanrıçası Kannon için inşa edilmiştir. Tapınak Tokyo'nun en eski tapınağı olup, 645 yılında tamamlanmıştır. Nakamise denilen 200 metre boyunca uzanan alışveriş caddesi tapınağın dış kapısından ikinci kapısı Hozomon’a açılır. Alışveriş caddesi birkaç yüzyıllık bir geçmişe sahiptir. Hozomon Kapısı ötesinde tapınağın ana salonu ve beş katlı pagoda duruyor. Tapınakta günümüzde belirli periyotlarla festivaller düzenlenmektedir.




Ueno Park

Ueno Park (Ueno Koen) Tokyo'nun merkezinde Ueno İstasyonu yanında büyük bir halk parkıdır. Edo döneminde, Kyoto Enryakuji Tapınağı gibi, kötülüklerden şehri korumak için şehrin kuzeydoğusunda bulunuyordu. 1868 yılında Boshin İç Savaşı sırasında ise büyük bir yıkıma uğramıştır. Savaştan sonra, tapınak Japonya'nın ilk Batı tarzı parklarından biri haline getirilmiştir ve 1873 yılında halka açılmıştır. Saigo Takamori (Ueno Savaşı'nda generallerinden biri )heykeli parkın güney girişine yakın duruyor. Bugün Ueno Park sayesinde, Tokyo Ulusal Müzesi, Batı Sanatı, Tokyo Metropolitan Sanat Müzesi ve Ulusal Bilim Müzesi ünlüdür. Ayrıca Ueno Hayvanat Bahçesi, Japonya'nın ilk hayvanat bahçesine ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca, Ueno Park merkezi yolunu döşeyen 1000'den fazla kiraz ağaçları ile Tokyo'nun en popüler ve canlı kiraz çiçeği yerlerinden biridir.
















Rikugien
Rikugien Tokyo’nun en güzel bahçesi olarak bilinir. 5. Tokugawa Shogun için 1700 yıllarında inşa edilen Rikugien "altı şiir bahçesi" anlamına gelir ve 88 ünlü şiir minyatürü bulundurur. Bahçe Edo Dönemi'nin iyi bir örneğidir.Yapay bir tepe ve ormanlık alanları, birbirine bir ağ ile bağlı yolları ve geniş merkezi göleti bulundurmaktadır. Bahçenin tamamını gezmek tempolu bir yürüşle yaklaşık bir saat sürer. Rikugieni ziyaret etmek için en uygun zaman ise sonbahardır.
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.06.2012, 13:06   #10
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Doğunun Başkenti Tokyo | Japonya

Edo - Tokyo Müzesi
Edo-Tokyo Müzesi (Edo Tōkyō Hakubutsukan) Ryogoku ilçesinde bulunan eşsiz görünümlü bir binada yer almaktadır. Müzedeki minyatürler Tokyo’nun eski döneminden geniş bilgi verir. Nispeten Edo dönemindeki başkentin bir aynasıdır. Müzeyi ziyaret edenler Edo Dönemi; mimari, kültürel miras, siyasi iklim, ticari durumu ve daha fazlası hakkında aktif bir şekilde bilgi edinme şansı buluyor. Müze aynı zamanda önceden kullanılan araçları öğrenebilmek ve resmetmek için çok iyi bir olanak sunmaktadır. Müzede İngilizce ve diğer dillerde konuşan gönüllü rehberler 10:00 'dan 15:00' e kadar mevcuttur. Ayrıca müzede tanıtım amaçlı her hafta sonu tiyatro gösterileri yapılmaktadır. Kalıcı sergisinin yanı sıra, Tokyo benzeri konularda periyodik olarak yapılan özel sergilerde bulunmaktadır. Müzenin Batı Tokyo’da Edo - Tokyo Açık Hava Müzesi adlı bir parçası daha bulunmaktadır.



































  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
asakusa, başkenti, doğunun, edo dönemi, ghibli müzesi, hakone, hama rikyu, harajuku, japonya, kamakura, meiji shrine, nikko, odaiba, rikugien, roppongi, sensoji tapınağı, shinjuki gyoen, tokugava, tokyo, tokyo disneyland, tokyo disneysea, tokyo skytree, ueno park


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.