Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Gezelim & Görelim > Bir Adımda Dünya Turu > Asya


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 15.11.2012, 02:06   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dubai Şehrinin Gezilecek Yerleri ve Tarihi (Birleşik Arap Emirlikleri)



Dubai'ye yolculuğum , Düsseldorf hava limanından 350 kişilik Emirates uçağı ile başladı. İlk etapta uçağın içinin genişliği ve konforu bir hayli şaşırttı beni.Yanlarda, üçer, ortada dörder sıra yerşeştirilmiş koltuklara, paket içerisinde birer küçük yastık, battaniye ve kulaklık bırakılmiştı. Yerlerimize yerleştikten, yarım saat gibi bir zaman sonra uçağımız havalanmıştı. Her yolcunun hemen önünde birer ekran, isteyen seçeceği bir film izeyecek, isteyen müzik dinleyecek, isteyen de oyun oynayacaktı. Karşı yukarıda da üç adet ekran sürekli uçağın takip ettiği rotayı göstermekteydi. Bende, 6,5 saat sürecek yolculuğun ürküntüsü daha o anda yok olup gitmişti



Çok sürmedi, hostesler tarafından, ellerimizi silmek için, maşa ucunda ılık ıslak lavanta kokulu bezler dağıtıldı; arkasından, menü, sonra da yemeklerimiz verildi. Hem film izler,( Eis ice 4) hem de ardı arkası kesilmeyen ikramlarla tıkınırken o korktuğum saatler çabucacık geçti







Dubai hava limanının mimarisinin güzeliği, pırıltılı sütunları, sık sık yerleştirilmiş Relox duvar saatleriyle zenginlik daha orada başladı. İşlemler çabuk bitti, otel tarafından gönderilen taxi ile yarım saat süren bir yolculukla yol boyunca fotoğraf çekerek otelimize geldik.



Sultanlar gibi karşılanarak, valizlerimiz tahteravalli ile odamıza taşındı O günü, dinlenmekle, otel içi ve havuzlar civarını tanıma gezintileriyle geçirdik.



Sıra geldi nasıl ve nereleri gezeceğiz konusuna. Odamızda görülmeye değer yerlerin adları, tur günleri ve fiyatlarını bildiren bir kağıt vardı; Fakat, asıl görmek istediğimiz yerlerin hepsi de ateş pahasıydı. Gitmeden önce internetten edindiğimiz bilgilere göre gezi otobüslerinin ( BİG BUS) biletinin alış yerini bulmalıydık ve bulduk da...




BİG BUS
Bu İki katlı üstü açık otobüserle şehir turları yapılıyor. Seçeceğiniz dile göre gidilen ve geçilen yerlerin anlatımını kulaklıklarla dinleyebiliyorsunuz. İstenilen yerde otobüsten inip, gezip dolaştıktan sonra, her yarım saatte bir bu duraklara uğrayan otobüslere tekrar binerek her yeri dolaşabiliyorsunuz. Elinizdeki planda belirtilen kırmızı yol turu, sizi eski Dubai'nin içinden geçiriyor. Ziyaret edilen başlıca yerler: Dubai Müzesi, Jumeirah camisi, çarşılar, Şeyh Saeed Al Maktoum Evi, Ahşap bir gemi ile yarım saatlik bir tur, Dubai müzesidir.







Mavi Tur şehrin modern kısmını dolaştırıyor. Bunlar: Alışveriş merkezi Burjuman , Wafi, Burj Al Arab, Soug medinat, Mercato Mall cinema, Atlantis the Palm, Burj Khalifa, Dubai Marina Talest Blok. ( yat limanı civarı)
Bunlardan başka, ayrıca gidilebilecek yerler de var. Çölde safari, çölde gece barbecue grill partisi, Balon ile ve helikopter ile dolaşma Su parkı, yunusların şovu, sunni kayak merkezi vs. vs. gezileri yapılabilmektedir.




Böylece, işimiz kolaylaşmış oldu. Ellerimizde gezi planı, kulaklarımızda kulaklık, geçilen ve görülen yerlerin anlatımını dinleyerek , önemli yerlerde iniyor, sonra her yarım saatte, yine duraklara uğrayan BİG BUS larla şehir turuna devam ediyorduk.

Şimdi, kısa bir Dubai tanıtımından sonra, hep beraber gezmeye ne dersiniz

  Alıntı ile Cevapla
Eski 15.11.2012, 19:15   #2
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tatilde Dubai Gezim









Yedi emirlikten oluşan Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkent Abu Dhabi'den sonra ikinci büyük emirliği olan Dubai, Orta Doğu Arap yarımadasının doğusunda Basra körfezinde yer almaktadır. Türkiye'den uçakla yaklaşık 4 saatlik, Almanya'dan ise 6,5- 7 saat bir mesafededir.



Dubai nüfusun %17'si yerel halk yani Emirati'dir; nüfusun geri kalanı ağırlıklı olarak Asyalılardan (%51 Hint, %16 Pakistan, %9 Bangladeş, %3 Filipinli) halktan oluşmaktadır. Uluslararası şirketlerde ise Amerika, Almanya, Güney Afrika, Belçika, Ürdün, Lübnan, İngiltere, Fransa ağırlıkta olmak üzere neredeyse tüm dünya ülkelerinden birileri çalışmakta, tahminen 5000 civarı Türk bulunmaktadır.







Dubai oldukça modern, farklılıkların hoşgörüyle karşılandığı bir şehirdir. Yolda yürürken beyaz kıyafeti içerisinde yerel bir kişiyi, takım elbisesiyle dolaşan bir işadamını, siyah çarşafla gezen bir kadını, açık seçik gezen bir tatilciyi, yerel kıyafetleriyle dolaşan bir Hintliyi görebilirsiniz. Kıyafet ve giyim kuşama karışılmamaktadır. İçki konusunda da bilinenin aksine birçok otel ve bar ve restaurantarda alkollü içki bulunmaktadır. Ama bu sadece Dubai'de geçerli olup, emirlik değiştirdiğiniz zaman böyle değildir.




Birleşik Arap Emirlikleri’nin para birimi Dirhem ( AED). 1€=4,75 Dirhemdir. Buranın en büyük özelliği, Dubai'de alışveriş yaparken hiçbir şekilde vergi ödenmiyor olmasıdır. Dünya’nın tüm ürünlerini ve markalarını Dubai’de
bulmanız mümkün. Her bütçeye uygun alışveriş imkanları sağlayan merkezler bulunmaktadır.

Şehrin ortasından geçen metro


Şimdi, BİG Bus ile yaptımız turu anlatıp, resimlerini sunmaya çalışacağım.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 15.11.2012, 22:33   #3
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tatilde Dubai Gezim







Wafi center Dubai'nin en eski alışveriş merkezlerinden bir tanesi. Klasik alışveriş merkezi anlayışın dışında inşa edilmis bu yapının üzeri piramit şeklinde dizayn edilmiş bir cam kubbe ile örtülü. AVM çevresi piramit ve Mısır konseptine uygun olarak sfenksler, çeşitli mısır heykelleri ve mimarisi ile süslenmiş. Açılışının ardından ikinci bir revizyon ile büyütülen Wafi'de standart bir AVM'deki dükkanların neredeyse hepsini bulabilirsiniz.





Wafi alışveriş için çok ideal bir AVM olmasa da içerisindeki restoranlar ve mimarisi dolayısiyla görülmeye değer. Yeni açılan bölümünde (Khan Murjan) Türkiye de dahil, birçok ülkenin ayrı holleri yer alıyor ve bu hollerde o ülkelerin yerel ve otantik ürünlerini satın alabiliyorsunuz.Her büyük alışveriş merkezinde olduğu gibi buranın içerisinde de bir
otel vardır.




















Gece turunda, Wafinin dış cephe duvarlarında boydan boya, müzik eşliğinde renk, desen ve ışık renk değişimiyle harika bir şov izledik.

Dhow cruise


Burada, bu gemi ile yarım saatlik bir tur yaptık.












__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 16.11.2012, 01:35   #4
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tatilde Dubai Gezim






Burj Al Arab ( "Arap Kalesi") Adına Yelken Otel de denilmektedir.

Yapımına 1994 yılında Basra Körfezi yakınlarında başlanan otel 1 Aralık 1999 yılında işletime açılmıştır. Otel, deniz kıyısından büyük kaya bloklarının denize indirilmesiyle oluşturulan bir adacık üzerine kurulmuş, bir köprü yardımı ile karaya bağlanmıştır. Karadan uzaklığı 290 metredir. Otelin uzunluğu ise 321 metredir. Yapımında bol bol altın, kristal kullanılmış. 202 odası oup, tamamı dubleks ve her katında bir resepsiyon vardır. Bina Ws Atkins firması tarafından tasarlanmış ve firmaya en iyi tasarım ödülünü kazandırmış. Otel dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli olmakla ün yapmıştır. Burj Al Arab, Arap Kulesi anlamına gelse de, mimari açıdan denizde yüzen bir yelkeni andırdığı için Yelken Otel de denilmektedir.



Otelin içine girmek serbest olmayıp, bir iki gün önceden yer ayırtmak suretiyle ücrete tabidir. Bu işlemi otel yapmaktaydı fakat, üç kişi yemekli, yaklaşık 500€ .vermeye gönlüm razı olmadığından karşıdan resim çekmekle yetindik. Şimdi de keşke eşimin sözlerine kulak verseydim girseydik de resimlerdeki o güzeliği görseydik diyorum


Otelin
İnşaat Tarihi: 1994
Açılış Tarihi : 1999
Kat Sayısı: 70
Toplam Alan : 111,500 m2
İnşa Maliyeti: 650.000.000
$
Sahibi: Jumeirah


Otelin dış yüzeyi hem mevcut ağırlığı azaltmak hem de sıcak havanın sirkülasyonunu sağlamak amacıyla büyük bez kumaşlardan yapılmıştır. Bu yönüyle de geceleri projektörlerle aydınlatılan dış yüzeyde değişik renk figürleri oluşmaktadır.Müşteriler,BMW marka araba ve helikopter kiralayabilmektedirer.


Odaları

202 tane suit oda.
142 tane tek kişilik lüks suit
18 tane panoramik suit
4 tane Club suit
28 tane iki kişilik lüks suit
6 tane 3 kişilik lüks suit
2 tane başkanlar ve Suudi krallar için tapılmış özel odalar
2 Tane royal suit odalar vardır.
En küçük süit 169 m2, En büyüğü 780 m2 dir. Ucuz süit fiyatları gecelik 1,000$ ile 6,000$ arasýndayken daha pahalıları 15,000$'a çıkabilmektedir.




Otelin restoranı, içinde çeşitli balıklar olan bir akvayumun etrafında kurulmuş. 75 tane özel aşçısı olup, hepsi de dünya mutfağında mavi bayrak alan birinci sınıf aşçılardır. Burada çocuklar da unutulmayıp, onlar için çocuk yuvası yapılmış. İnternet kafeler, her odada özel laptop ve birer jakuzi bulunmaktadır. İnanması zor olsa da otelin en tepesinde bir tenis kortu bulunmaktadır.









Al Fahidi Kalesi içinde yer alıyor. 1799 yılında inşa edildiği belirtilen müze, bir zamanlar saray, askeri garnizon ve hapishane olarak kullanılmış.Günümüzde ise, iki bölümden oluşan müze. 1970 yılında müze olarak kullanılmaya başlamış. 1995'de restore edilmiş. Müzenin bahçesinde ve içerisinde, eski Dubai yaşantısıdan mumyalar, günümüze kalan kayıklar, ev örnekleri ve silahlar sergileniyor.
























__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 16.11.2012, 03:25   #5
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tatilde Dubai Gezim













Buraya da girmek ücrete tabi olup, tek kişi 150 Dirhem = 30 € dur.
Ziyaretçi girişi dünyanın en büyük alışveriş merkezi olan Dubai Mall’danyapılmaktadır. Büyük bir heyecanla Burj Khalifa'nın 124. katına inanılmaz bir çabuklukla , inanması zor ama, tek bir kat çıkmışcasına, hiç sarsıntısız ve de sessizce çıkarak, kendimizi büyüük bir terasta bulduk. Burada, hediyelik eşya satan küçük bir yer, dört bir yana yerleştirilmiş teleskoplar, oranın çeşitli şekilerde damgasını basan bir makina vardı.Dubai'nin yüksek dev binaları bile minnacık kalmıştı buradan

124. katın terası




Dubaiye kuşbakışı


Burj Khalifa, ( Burç halife) Dubai'de inşası 4 Ocak 2010 tarihinde tamamlanan dünyanın en yüksek gökdelenidir. Adını Halife Bin Zayid El Nahyan'dan alıp, 828 metre yüksekliğe sahiptir. Ve 163 katı kullanılabilir bir yapıdadır. Gökdelenin 124. katı, dünyanın halka açık en yüksek ve dışarıda terası bulunan gözlem katıdır

124. kattan çektiğim bir fotoğraf.




95 kilometre uzaklıktan bile, Burj Khalifa'nın tepe noktası görülebilmektedir. Binanın yaklaşık 150. kattan sonra geri kalan katları çelik olarak yapılmıştır. Bu özelliği de, dünyada ilk defa betonarme kütle üzerine çelik konstrüksiyonla devam edilen ilk bina özelliğini kazandırmıştır. Ayrıca binanın cephelerine gelen rüzgâr yüklerini en aza indirmek için binanın hiçbir cephesi düz olarak tasarlanmamıştır. Köşeleri ise keskin değil, dairesel birleşimlerle yapılmıştır.




Özellikleri:
160 lüks otel odası ve suite sahip.
Binada 57 asansör, 1044 apartman dairesi, 3000 yeraltı park yeri , çok sayıda alışveriş merkezleri , ofisler vardır.
Binanın yapımında 12 bin işçi çalışmıştır.
Dünyanın en yükseğe çıkan asansorü
Dünyanın en hızlı asansörü (saatte 64 km)
Dünyanın en yüksekte yer alan camisi (158. katta)
Dünyanın en yüksekte yer alan yüzme havuzu (76. kat)

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 16.11.2012, 23:54   #6
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tatilde Dubai Gezim








Dubai'nin ünlü Palmiye Adası'nda kendi 800 metrelik özel plajında bulunan 5 yıldızlı Atlantis, 2008 Eylülünde açılmış. Basra Körfezinde muhteşem bir manzara sergilemektedir. Otelde denizaltı akvaryumu, yunuslarla yüzme imkanı ve geniş bir su parkı vardır.Arap tarzında dekore edilmiş odalarda büyük yataklar mevcuttur. Odaların balkonları panoramik şehir veya Umman Denizi manzaralıdır. Otelde 500 oda, her odada düz ekran uydu televizyon vardır. Şık ortamda kaliteli yemekler sunan restoranlarda Akdeniz, İtalyan ve Fransız mutfaklarından seçenekler bulunuyor. Ödüllü Nobu Restaurant'ta ise modern Japon yemekleri sunulmaktadır.


Atlantis The Palm Dubai, Orta Doğu'nun en büyük 17 dönümlük su parkına sahiptir. Burada 2,5 km. lik gezilebilir bir sualtı labirenti, dik su kaydırakları, sel nehirleri ve lagünler bulunmaktadır. Ayrıca, eğitimli yunus balıklarıyla birlikte yüzebilme olanakları vardır.
Kapsamlı spa merkezinde yüz ve vücut bakımları yapılmaktadır. Spor salonunda kişisel fitness antrenörleri bulunmaktafır.Tesis, Emirates Golf Kulübü'ne 3 km, Dubai Alışveriş Merkezi'ne ise arabayla 20 dakika uzaklıktadır.





Otelin içindeki denizaltı akvaryumuna gidilen yer.


Yükseklik
: 100 m.

Kat sayısı: 22
Oda sayısı: 1.539
Restaurant: 17
7 yıldızlı tecrübeli aşçıları
Balo salonu: 2.100 m²
Ayrıca: Büyük alışveriş merkezeri, marka takı ve saatler satan kuyumcu dükkanları vardır.
İşçi sayısı: 42 ülkeden 68 dil bilen 3.500 işçi.


Helikopter turu yapmadığımız için Palm Jumeirah(Palmiye adasını tam şekliyle gösteremiyorum malesef. Alttaki iki resim, adadaki evler; yoldan otobüsle geçerken çektim.









Bunlar da halka açık aqua parktan görüntüler.








__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 17.11.2012, 04:30   #7
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tatilde Dubai Gezim






Dünyanın en büyük alışveriş merkezi olan Dubai Mall, 1.125.000 m2 büyüklüğünde olup, içinde 1200 mağaza bulunmaktadır. Buz pateni pisti, dev akvaryum, çok büyük kuyum çarşısı, çocuklar için eğlence ve eğitim merkezi, dünya markalarının satışının yapıldığı özel moda alanı, SEGA kapalı alan park ve 22 salonlu Cineplex'i içinde barındırıyor.







Alışveriş merkezi, içerisinde yer alan 160 ın üzerindeki yiyecek ve içecek alanıyla da ziyaretçilerine farklı lezzetleri bulabilecekleri sayısız alternatif sunuyor.




Bir alışveriş merkezi olmanın çok ötesinde bir yaşam ve eğlence merkezi olan ve bölgenin çekim merkezi olma özelliği taşıyan Dubai Mall, Downtown Dubai’de Burj Khalifa'nın karşısında yer alıyor.
Kaldığımız otele yakın olması dolayısıyle birkaç kez gitsek de henüz gezip göremediğimiz pek çok yeri kaldı












Akşam olup da işten çıkanlar gerek takım elbiseli, gerek
geleneksel Arap kıyafeti olan dishdash (beyaz erkek kıyafeti) ,ve abayalı (tesettür) kadınlar , lüks ve pahalıarabalarını kapısının önüne park edip, burayı dolduruyorlar.











Dikkatimi çeken şey, kadınların tertemiz, bakımlı , pahalı olduğu çok belli giysileri içinde makyajlı ve parfümlü oluşları. Yine, erkekler de aynı şekilde, muntazam tıraşlı, tek bir kırışığı olmayan beyaz kıyafetleriyle takdir edilecek nitelikteler.Butikleri doldurduklarına, lüks restaurantlara oturduklarına göre para kum gibi kaynıyor kanısına vardım.
Ama, eski Dubai'ye gidince durum hiç de böyle değil.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 18.11.2012, 03:17   #8
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tatilde Dubai Gezim







Jumeirah Camii, Islam Mimarisinin en büyük ve en güzel örneklerinden birini temsil eder. Bu cami, kentin en beğenilen ve en çok fotografi çekilen yerlerinden biridir; özellikle de akşam gökyüzüne karşı aydınlatıldığı zaman. Ortaçağ Fatımi geleneğine göre inşa edilmiştir. Jumeriah, aynı zamanda Müslüman olmayanlara da açık olan tek Dubai camisidir.


Not: Burada, otobüsten inmedik, dolayısıyle iç mimarisini de görmedim.
















Buralara kadar gelmişken, başkent Abu Dhabi'yi görmeden gitmeyelim diye, bir günümüzü de oraya ayırdık. Dubai ile arası 200 km.dir. Burası, Dubai kadar muntazam değil, çok yüksek yapılar olsa da sıradan sayılır.



Başkente varmadan az önce Muhteşem Büyük Camide mola verdi otobüsümüz. Dışarıda, ayakkabılarımızı çıkarıp girdik içeriye. Görevliler, kadınları ayrı, erkekleri ayrı taraftan soktular içeriye. Kolları ve bacakları açık olanlara uzun, erkeklere beyaz, kadınlara siyah kapşonlu elbiseler verdiler. Caminin avlusu ve içinin mimarisine hayran kaldım doğrusu.



Caminin asıl adı, Sheik Zayed Bin Sultan Al Nahyan dır. Abu Dhabi yerlileri kısaca Büyük Cami diyorlarmış camiye. 82 minareli cami 2007′de halka açılmışı. Caminin ana kubbesi 32.8 metre çapında ve 85 metre uzunluğundadır. Bir kubbe için bu ebatlar, kubbeyi, dünyanın en büyüğü ünvanına kavuşturmuş.


Ana dua salonu hem dünyanın en büyük el dokuması halısına hem de dünyanın en büyük şamdanına sahiptir. Sheikh Zayed 2004 yılında hayatını kaybetmiş ve mozolesi caminin bahçesine konulmuş.












__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 18.11.2012, 03:31   #9
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tatilde Dubai Gezim








1800 lerin sonunda şeyh Saed Al Maktoumun babası tarafından, balkonlarından denizciik faaliyetlerini rahatça izleyebilmek üzere yaptırılan, şeyh Saeed Al Maktoum evi, kentteki önemli iki müzeden biridir. Asıl ev yıkılmış, yerine aslına uygun olarak yeniden inşa edilmiştir.30 odalı evde, ziyeretçilere, birçok fotoğraf ve belge sunuluyor, kısa filmler gösteriiyor.





















Evin nasıl yapıldığına dair maketler










__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 18.11.2012, 21:21   #10
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tatilde Dubai Gezim






Dubai'nin, Souk olarak adlandırılan tarihi, geleneksel pazarları, bugün de canlılığını korumaktadır. Geçmişin ruhunu taşımaya devam eden souklar, tam anlamıyla oryantal bir atmosfere sahiptirler. Bunlardan, tarihi en az Dubai kadar eski olan altın ve baharat çarşısı görülmeye değer. Lakin, satılan ürünlerin fiyatları, alışveriş merkezlerine göre daha pahalıdır.


Altınlara, sadece bakmakla yetindim ama, tanımadığım ve görmediğim baharatlardan almayı ihmal etmedim Burada, kilo ile baharat satışı yapan dükkan az bulunup, çoğunluğu kocaman çuvalların içerisinde toptan satılıyor.






Baharatların büyük bir kısmının üretim yeri uzak doğudur. Satışı yapılan baharatların çoğu, Çin’den ve Hindistan’dan gelmektedir.






Eski Dubai ve çarşısından görüntüler


















__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
abu dhabi, atlantis otel, burj al arab, burj khalifa, dubai, gerçek, hakkında, palmiye adası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.