Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk > Atatürk Kimdir?

Atatürk Kimdir? Ulu önderimizin hayatı, ilkeleri, devrimleri ve hakkında söylenilenler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 28.01.2009, 23:16   #1
oneyouu
Ziyaretçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Atatürk'ü Anlamak ve Atatürkçü Olmak




“ Atatürk'ü Anlamak Ve Atatürkçü Olmak ”






ATATÜRK’ün “Beni görmek demek behemahal yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir” sözü “ATATÜRKÇÜ Olmak” ve “ATATÜRK’ü Anlamak” açısından çok değerli ifadelerdir. Atatürkçülük, dönemlere göre, kişilere göre ve bazı çevrelere göre değişik biçimlerde yorumlanmakta ve uygulanmaktadır. Bu basit yorumlayıcı ve uygulayıcılar kendi düşüncelerini ATATÜRK’e aitmiş gibi gösterebilmektedirler. Bu bakımdan, “ATATÜRKÇÜLÜK nedir?” ve “ATATÜRK kimdir?” sorularının yanıtlarını O’nun eserlerini dikkatlice okuyarak bulabiliriz.


ATATÜRK, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. Bunun ilk ve önemli adımlarını atmayı başaran ATATÜRK’ün kendisi, eserlerinde de görüleceği üzere, Türk toplumu için yeni bir insan tipidir. O kadar ki, ölümünden 50 yıl sonra bile ATATÜRK’ün düşünceleri ve yaptıkları ile toplumun arasındaki açıklık hala kapatılamamıştır. Sıkı sık “Ah ATATÜRK gibi adam gelse!” veya “ATATÜRK sağ olsa!” sözünü kullanışımız bu özlemi ifade etmektedir. O’nu hala erişilemez bir insan yapan kişiliğini daha gençliğinde görüyoruz. Suriye’de bulunduğu 1908 yılında arkadaşı Müfid’e “Bugünün adamı olmak mı, yarının adamı olmak mı istiyorsun” der. ATATÜRK hala yarının adamıdır. Yalnız Türkiye için değil, bütün mazlum uluslar ve insanlık için yarının adamıdır. O’nu yarının adamı yapan, yüksek insan nitelikleridir. ATATÜRK evrensel kişiliği sebebi ile UNESCO tarafından 1963 yılında ve 1981’de tüm insanlığa örnek insan olarak gösterilerek anıldı

Düşünce ve hareketiyle yalnız Türk ulusuna değil, insanlığa örnek olan ATATÜRK, düşünce sistemini oluşturan ilkeleriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığının temeli ve güvencesidir.

Prof. Herbert MELZIG’e göre; Yunan filozofu PLATON’un “krallar filozof olsa ve filozoflar kralların tahtına otursaydı” dileğinin iki bin yıl sonra ATATÜRK’le gerçekleşmiştir. Ünlü Fransız devlet adamı HERRIOT’un zihninde “muzaffer bir kumandanla görüşmeyi umarken bir filozofla karşılaştığı” izlenimi uyandıran ve yine onun “Anadolu yaylasında ışık” diye nitelediği Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, yalnız dünümüzü değil, geleceğimizi de aydınlatmaktadır.

Ancak şunu da açıkça görmeliyiz ki, ATATÜRK’ü çok iyi anlamak ve yakın dönem Türk tarihini, Türk Devrimini çok iyi bilmek “ATATÜRKÇÜ Olmak” demek değildir. Örneğin İngiliz tarihçilerinden Prof.Dr. Bernard LEWIS, Lord KINROSS ve daha bir çokları bu konuyu çok iyi bilirler. Fakat İngiliz ve başka uyrukludurlar, ATATÜRKÇÜ değildirler. ATATÜRK öldüğü zaman, dünyada bir çok büyük lider, önemli yazarlar, vs. ATATÜRK için hayranlık ve takdirlerini dile getirdiler. Örneğin ABD Başkanı ROOSVELT, ATATÜRK’e hayran bir insandı ve başarılarını gerçekten çok takdir ediyordu. Fakat bu da bu kişileri ATATÜRKÇÜ yapmaz. Bu örnekleri, Türk olup da aynı takdir ve hayranlığı duyup Atatürkçü olmayanlarla çoğaltmak mümkündür. “ATATÜRKÇÜ Olmak” için, ATATÜRK’ü iyi anlamak, Türk Devriminin ilkelerini benimsemek ve bunun mücadelesini karşılık beklemeksizin vermek gerekir. Resimlerle, rozetlerle ve şiirlerle ATATÜRKÇÜ olunmayacağı açıktır.ATATÜRK’ün de belirttiği gibi “İnkılabın hedefini kavramış olanlar daima onu muhafazaya muktedir olacaklardır.” ATATÜRK, İnkılabını ise 1933 yılında şu şekilde tanımlamaktadır; “İnkılap, Türk milletini son asırlardageri bırakmış olan kurumları yıkarak yerlerine, milletin en yüksek çağdaş gereklere göre ilerlemesini sağlayacak yeni kurumları koymuş olmaktır.”

Bilindiği gibi sağlam ilkeler, bireysel boyutta, organizasyonlarda ve devlet boyutunda başarının temelidir. ATATÜRK’ün ortaya koyduğu ilkelerle aydınlanmak çağdaş uygarlığı yakalamanın temeli olmasına rağmen, yeterince kavradığımızı ve gerek birey olarak ve gerekse ulus olarak aktivitelerimize yansıttığımızı söylemek pek mümkün görünmemektedir. Bugünlerde dahi bilimsel değil bilimsi düşünceler, bir başka deyişle bilim cahilliği ile hurafelere inanışların yanı sıra sorunların çözümünde bilimsel verilere dayanmamak ve hayatta en hakiki yol gösterici olan bilime umursamazlık, sürüp gitmektedir.


Sonuç Olarak

Atatürk, Millî Mücadele'de millî birliği temin eden eşsiz bir lider, muharebe meydanlarında efsanevî bir kumandan, devlet kuran büyük siyaset adamı, milletin çehresini değiştiren kudretli bir inkılâpçıdır. Bu vasıflarıyla, insanlık tarihinin tanıdığı en büyük adamlardan biri olduğunda şüphe yoktur. Kahramanlık ve yüksek insanlık meziyetlerini en yüksek seviyede taşıdığında dünya tarihçileri ve fikir adamları tereddütsüz birleşmektedir.

Tarihin büyük tanıdığı şahsiyetlerle mukayesesi yapıldığı zaman türlü bakımlardan bariz üstünlükleri göze çarpmaktadır. Bir kere bütün bu dehalara üstün tarafı, hem fikir hem hareket adamı oluşudur. O, fikri ve hareketi kişiliğinde birleştirmiş bir lider idi.

Düşüncelerinin özünü oluşturan Atatürkçülük, her türlü dogmatik unsurdan sıyrılmış akılcı bir dünya görüşüdür. Memleket gerçeklerinden kaynaklanan, problemler karşısında aklın ve ilmin rehberliğini kabul eden bu gerçekçi görüş, gerek Türk Bağımsızlık Savaşı'nın gerekse onu izleyen Türk Çağdaşlaşma Hareketi'nin esasını oluşturmaktadır.

Atatürk, milletin tarihî seyrini değiştirebilecek üstün meziyetleri sayesinde, memleketi askerî ve siyasî zaferlerle uçurumun kenarından kurtarmıştır. Dünya tarihinde, her türlü imkânsızlığa rağmen inandığı fikri tatbik sahasına dökmüş. "Ya istiklâl, ya ölüm!" parolası ile bir Millî Mücadele kazanmış, arkasından yepyeni hüviyette bir çağdaş millet ve devlet yaratmış adam azdır. İçinde bulunduğu şartları değerlendirmede, engelleri ortadan kaldırmada gösterdiği büyük başarı Atatürk'ün ayrı bir özelliğini teşkil etmektedir.

Diyebiliriz ki Atatürk, Türk toplumunda sadece çağdaşlaşma gereğini gördüğü için değil, bu çağdaşlaşmayı en kısa zamanda gerçekleştirecek yolu gösterdiği için ve nihayet çağdaşlaşmaya engel olan etkenleri cesaretle bertaraf ettiği için büyüktür. Esasen "Modern Türkiye'nin Kurucusu" sıfatını da işte bu büyüklüğünden almaktadır.

Büyük Söylev'in sonlarında, Türk gençliğine hitaben çizdiği tablo, aslında, kendisi mücadeleye atıldığı zaman, memleketin içinde bulunduğu tablodur. Atatürk, en güç şartlar altında bile, her şeyin bitti zannedildiği bir zamanda bile, Türk milletine güven hissinin kaybolmaması gerektiği gerçeğini, eseriyle ispatlamış bir millî kahramandır; onun için sembol olmuştur, onun için bayrak olmuştur.

Atatürk, gerçeğin adamıdır; sağduyunun ve ince görüşün adamıdır. Nerde ne yaptı, neye karar verdi ise daima en iyisini yapmış, en hayırlısına karar vermiştir. Halkın eğilimlerini çok iyi sezen ve ruhlara sızmasını bilen usta inkılâpçılığı sayesindedir ki, müşterek arzu ve eğilimler kolayca millî ülkü haline gelebilmiştir. Giriştiği mücadelenin başından sonuna kadar Türk milletinin yüksek vasıflarına güvenmiş, kazanılan her türlü zaferin milletin eseri olduğunu söylemiştir. Bütün teşebbüslerinde millet sevgisine dayanmış, kudretli kişiliği ve gerçeği sezişe dayanan ikna kuvvetiyle kitleleri sürükleyebilecek bir lider olduğunu göstermiştir. Millî kurtuluşa bayrak olan fikirleri, görüşleri ve ölmez eseriyle, tesirleri memleket sınırlarını aşmış, mazlum milletlerin bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinde manevî kuvvet olmuştur.

Atatürk; yaratıcısı, yapıcısı olduğu Türk İnkılâbı"nı ifade ederken: "Bu inkılâp, yüksek bir insanî ülkü ile birleşmiş vatanperverlik eseridir. Çocuklarına bütün güzellikleri ve bütün büyüklükleri görmek ve aynı zamanda bütün sefaletlere acımak sanatını öğretmektedir." diyordu. Kendisi de yarattığı inkılâbın eşsiz bir yapıcısı sıfatıyla bütün dünyaya açık yürekle, samimiyetle ve dostlukla bakıyordu. Gerçekten,"Ne Mutlu Türküm Diyene!"vecizesiyle kalplere millî birliği perçinleyen Atatürk, aynı zamanda insanlık idealinin ve insan sevgisinin de sembolü idi. Yabancıların, "Düşmanlarınız kimlerdir?" sorusuna,"Biz kimsenin düşmanı değiliz; yalnız insanlığın düşmanı olanların düşmanıyız!" cevabını veriyordu. İşte bu insancıl yönü iledir ki tamamen millî nitelik taşıyan "Atatürk İnkılâbı" aynı zamanda bütün insanlığın hayranlığını da üzerinde toplamaktadır.
http://www.yakuperinc.com
  Alıntı ile Cevapla
Eski 20.11.2010, 13:02   #2
enesbasaran
Ziyaretçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Atatürk'ü Anlamak ve Atatükçü Olmak

Düşüncelerinin özünü oluşturan Atatürkçülük, her türlü dogmatik unsurdan sıyrılmış akılcı bir dünya görüşüdür. Memleket gerçeklerinden kaynaklanan, problemler karşısında aklın ve ilmin rehberliğini kabul eden bu gerçekçi görüş, gerek Türk Bağımsızlık Savaşı'nın gerekse onu izleyen Türk Çağdaşlaşma Hareketi'nin esasını oluşturmaktadır.

hertürlü dogmadan sıyrılmış akılcı bir dünya görüşü ile mi, "ordular size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum" demiştir. karşısında akılcı dünya görüşü olan askerler olsaydı acaba ataya cevaben "meraklıysan sen öl demezlermiydi". kurtuluş savaşı mantık çerçevesinde kazanılmış bir savaş değildir. türk milletinin inancını maneviyatını ortaya koyarak kazandığı bir savaştır.
  Alıntı ile Cevapla
Eski 20.11.2010, 13:28   #3
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Atatürk'ü Anlamak ve Atatükçü Olmak

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi enesbasaran Mesajı göster
Düşüncelerinin özünü oluşturan Atatürkçülük, her türlü dogmatik unsurdan sıyrılmış akılcı bir dünya görüşüdür. Memleket gerçeklerinden kaynaklanan, problemler karşısında aklın ve ilmin rehberliğini kabul eden bu gerçekçi görüş, gerek Türk Bağımsızlık Savaşı'nın gerekse onu izleyen Türk Çağdaşlaşma Hareketi'nin esasını oluşturmaktadır.

hertürlü dogmadan sıyrılmış akılcı bir dünya görüşü ile mi, "ordular size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum" demiştir. karşısında akılcı dünya görüşü olan askerler olsaydı acaba ataya cevaben "meraklıysan sen öl demezlermiydi". kurtuluş savaşı mantık çerçevesinde kazanılmış bir savaş değildir. türk milletinin inancını maneviyatını ortaya koyarak kazandığı bir savaştır.
''Ordular size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum''

Bu sözün altında yatan anlamı bilmeden yapmış olduğun yorum, maalesef senin de Ata’ya karşı inancına, maneviyatına yenik düştüğünün göstergesidir.

Bu cümle bir ulusun geleceğini belirleyecek olan bir tetiklemedir. Büyük önderin bu sözlerine uyup Çanakkale’de düşman üzerine giden askerlerimiz elbette inançlarını ve maneviyatlarını ortaya koymuşlardır, ama onların başında akılcı bir dünya görüşü olan ve onları yöneten liderleri vardı ve onlarda o lidere inanarak güçlerini ortaya koyarak, düşmana karşı gelip Çanakkaleyi geçilmez kılmışlardır.

Bugün inancını ve maneviyatını ortaya koyarak kendine lider seçen halkın ve ülkenin durumu ortada. O zaman verilmiş olan emre ''meraklıysan sen öl'' demiyecek kadar ülkesini seven ve liderine inanan askerler gözlerini bile kırpmadan ölüme giderken, senin gibi düşüncede olan kişiler bugün savaş olsa, böyle bir emir veren liderine ancak ''hadi len, al ananı da sen git'' diyerek inançlarını ve maneviyatlarını ortaya koyarlar...
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.11.2010, 16:24   #4
Çevrimdışı
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Atatürk'ü Anlamak ve Atatükçü Olmak

LaLe aşkolsun sana ya!

Alıntı:
senin gibi düşüncede olan kişiler bugün savaş olsa, böyle bir emir veren liderine ancak ''hadi len, al ananı da sen git'' diyerek inançlarını ve maneviyatlarını ortaya koyarlar...
"Böyle başa böyle tarak yakışır" zaten...






Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi enesbasaran Mesajı göster
Düşüncelerinin özünü oluşturan Atatürkçülük, her türlü dogmatik unsurdan sıyrılmış akılcı bir dünya görüşüdür. Memleket gerçeklerinden kaynaklanan, problemler karşısında aklın ve ilmin rehberliğini kabul eden bu gerçekçi görüş, gerek Türk Bağımsızlık Savaşı'nın gerekse onu izleyen Türk Çağdaşlaşma Hareketi'nin esasını oluşturmaktadır.



hertürlü dogmadan sıyrılmış akılcı bir dünya görüşü ile mi, "ordular size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum" demiştir. karşısında akılcı dünya görüşü olan askerler olsaydı acaba ataya cevaben "meraklıysan sen öl demezlermiydi". kurtuluş savaşı mantık çerçevesinde kazanılmış bir savaş değildir. türk milletinin inancını maneviyatını ortaya koyarak kazandığı bir savaştır.
Senin o millet dediğine, maneviyatını ve inancını temsil eden Halife ve Osmanlı sultanı "çoban diyordu ve onları Sevri imzalayarak kendi saltanatı için satmıştı...

O inancın ve maneviyatın ne kadar güçlü olduğunu bilen ve bu donanıma sahip Halkına ölmeyi emreden bir liderin akılcılığını sorguladığına göre "meraklıysan sen öl" diyebilecekler kervanındasın sende...

Senin kervanın eşeği olan Vahdettin, o dönemde geride kalan 4 karısını İşgalci ingilizlerin İstanbulda ki sorumlusu General Harrington'a emanet edipte Maltaya kaçmıştı.

Temsil ettiğin zihniyetin tek örneği bu yukarıda yazdığım değil tabi.

Ama "meraklıysan sen öl" diyenlerin düştüğü duruma bir kez daha dikkatini çekeyim istedim. Hani gerek duyarsan iki tercihin oluyor böyle durumlarda...

Ya onuruna, şerefine, haysiyetine, vatanına vb. bütün değerlerine sahip çıkarak ölmeyi seçeceksin...

Ya da, örnekte ki gibi davranacaksın...


Milletinin bu 2 tercih arasında hangisini seçeceğini bilen akıllı olmuyorda, Maltaya kuyruğunu kıstırıp kaçan mı akılcı oluyor?

Aklını seveyim....
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.11.2010, 16:20   #5
Çevrimdışı
Đ๏Lปnλỳ
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Atatürk'ü Anlamak ve Atatükçü Olmak

Gerçek KEMALİST VE ATATÜRKÇÜ olmaktan GURUR duyuyorum..!!
__________________
Forum Gerçek Türkiyeli'nin Resmi Forumu
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Đ๏Lปnλỳ'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.11.2010, 16:35   #6
enesbasaran
Ziyaretçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Atatürk'ü Anlamak ve Atatükçü Olmak

Dogmatik kelime anlamı " kendi fikir ve iddiasının mutlak doğru olduğunu ileri süren her kişi veya sistem dogmatiktir"

Dogmatikten kastınızı bana biraz izah edermisiniz. kastettiğiniz dogma yukarıdaki tanım ise bunu en güzel yapan Atatürk tür. kurtuluş savaşını iman gücüyle mi yoksa laiklik ile mi kazanıldığı tartışılır. çanakkaladeki askerlere laiklik için cumhuriyetin ilanı için hilafetin kaldırılması için haydi ölüme denseydi çok merak ediyorum kaç tane taraftar olacaktı. idealist körü körüne gerçekleri görmezden gelerek esas dogmatik davranan sizlersiniz kendi düşüncelerinizi tartışılamaz ve kati doğru olarak kabul eden yine sizsiniz. kula kulluk yapma kulun yaptığına adeta tapma insanları hiçbir zaman çağdaş toplum haline getirmemiştir.
  Alıntı ile Cevapla
Eski 21.11.2010, 16:39   #7
enesbasaran
Ziyaretçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Atatürk'ü Anlamak ve Atatükçü Olmak

bu siteye selam vererek giren bir arkadaşa rastlamadım, eğer sürçi lisan ettiysem affola, maksadım kimseyi kötülemek veya küçültmek değil birey olarak özgürlüğe düşkün bir o kadarda karşındakine saygı duymayı tavsiye eden biri olarak bütün forumdaki arkadaşları selamlıyorum.
  Alıntı ile Cevapla
Eski 21.11.2010, 17:24   #8
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Atatürk'ü Anlamak ve Atatükçü Olmak

Dogmatiğin anlamını kısaca sana şöyle özetliyeyim: Birşeye, bir olaya, bir fikre, yani aslı astarı olmayan düşünceye körü körüne inanmak.

Atatürkçülüğün neden dogmatik unsurdan sıyrılmış akılcı bir dünya görüşü olduğunu bu kelimeden daha güzel bir kelime anlatamazdı herhalde.

Yazıyı da iyi oku ''aklın ve ilmin rehberliğini kabul eden bu gerçekçi görüş, gerek Türk Bağımsızlık Savaşı'nın gerekse onu izleyen Türk Çağdaşlaşma Hareketi'nin esasını oluşturmaktadır'', diyor...

Birçok ülke lideri Atatürk'e liderliğinden dolayı hayran kalırken ve birçoğu onu örnek alırken, senin rahatsızlığını anlamış değilim.


Alıntı:
çanakkaladeki askerlere laiklik için cumhuriyetin ilanı için hilafetin kaldırılması için haydi ölüme denseydi çok merak ediyorum kaç tane taraftar olacaktı.
Burada o kadar çok saçmalamışın ki, sanki Atatürk laiklik ve Cumhuriyet derken, dini ortadan kaldırmak istemiş gibi bir izlenim veriyorsun. Ortadan kaldırılan hilafet-halifeliktir, olması da gereken birşeydi. Ne olursa olsun o millet Atasına inanmış, her türlü de peşinden giderlerdi. Ve iyi ki gitmişler, iyi ki bu güzel yurdumu düşmanların eline bırakmamışlar.


Alıntı:
kula kulluk yapma kulun yaptığına adeta tapma insanları hiçbir zaman çağdaş toplum haline getirmemiştir.

İnsanlara saçma sapan düşüncelerini empoze ederek, onları keriz yerine koyan sahte şeyhlere meyhlere inanacağıma, Atatük'ün çağdaş, ilerici tüm reformlarına taparım bile. Yok bunun ötesi...
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.11.2010, 17:35   #9
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Atatürk'ü Anlamak ve Atatükçü Olmak

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi enesbasaran Mesajı göster


hertürlü dogmadan sıyrılmış akılcı bir dünya görüşü ile mi, "ordular size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum" demiştir. karşısında akılcı dünya görüşü olan askerler olsaydı acaba ataya cevaben "meraklıysan sen öl demezlermiydi". kurtuluş savaşı mantık çerçevesinde kazanılmış bir savaş değildir. türk milletinin inancını maneviyatını ortaya koyarak kazandığı bir savaştır.
İşte akıllı insanlar buna kısaca Motivasyon diyorlar...




__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.11.2010, 17:35   #10
Çevrimdışı
Emilio Santos
. . . . . Erlik'in Katili . . . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Atatürk'ü Anlamak ve Atatükçü Olmak

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi KEMAHLI Mesajı göster
Ben size farklı şey sordum siz konuyu farklı yönlere çektiniz ben dedimki neden selam sabah demeden direk Atatürk konusuna bu kadar duyarsız yaklaştınız.Senin görüşün seni bağlar.Belli oluyorki çok Akit gazetesi okumuşsunuz asıl körü körüne gerçekleri görmeyip sadece Hilafet hayaliyle yanıp tutuşan sizlersiniz.Arap ülkeleri ve Türki cumhuriyetlerin bir durumunu görde Atatürk'ün değerini o zaman daha iyi anlarsın...
Nesi varmış ki Türki Cumhuriyetler'in?
__________________
kahrolsun bağzı şeyler!
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
anlamak, atatürkçü, atatürkü, olmak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.