Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk > Atatürk Kimdir?

Atatürk Kimdir? Ulu önderimizin hayatı, ilkeleri, devrimleri ve hakkında söylenilenler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 02.04.2011, 00:24   #1
Çevrimdışı
Mathematician
Kroniköğrencideğilartık:D
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bağımsızlık İçin Ulusal Birlik


Bağımsızlık İçin Ulusal Birlik







Mustafa Kemal 4 Mart 1922 günü Meclis’in gizli oturumunda, “Türk Milleti’nin kendi kendine bağımsızlığını elde edemeyeceğine inanan ve dün şunun bunun mandasını istemekte direnenler” diye nitelediği uzlaşıcılara şu unutulmaz yanıtı verdi:

“Kurtuluş için, Bağımsızlık için eninde sonunda düşmanla bütün varlığımızla vuruşarak onu yenmekten başka karar ve çare yoktur ve olamaz! …‘Ordu ile savaş ile inat ile bu işin içinden çıkılamaz’ biçimindeki kaynağı dışarıda bulunan öğütlere uymakla bir vatanın, bir ulusun bağımsızlığı kurtarılamaz. Tarih, böyle bir olayı yazmamıştır. Bunun tersini düşünerek hareket edeceklerin, acılı sonuçlarla karşılaşacakları kuşkusuzdur. İşte böyle yanlış görüşlü, yanlış anlayışlı kişiler yüzünden, Türkler her yüzyıl, her gün, her saat biraz daha gerilemiş, biraz daha çökmüştür. Bu çöküş yalnız maddesel olsaydı, hiçbir önemi yoktu. Ne yazık ki, çöküş ahlaki ve manevi değerleri de kapsamış görünüyor. Hiç kuşku yok ki, bu büyük memleketi, bu koca milleti dağılıp yok olma uçurumuna sürükleyen başlıca neden bu olmuştur.


Maddi ve özellikle manevi çöküş, korkuyla, güçsüzlükle başlar. Güçsüz ve korkak insanlar, herhangi bir felaket karşısında milletin de hareketsizliğe sürüklenmesine ve bir kenara çekilip kalmasına yol açarlar. Güçsüzlük ve duraksamada öylesine ileri giderler ki, sanki kendi kendilerini alçaltırlar. Derler ki: Biz adam değiliz ve olamayız! Kendi kendimize adam olamayız. Biz varlığımızı kayıtsız şartsız bir yabancının eline bırakalım. Balkan Savaşı’ndan sonra milletin, özellikle Ordunun başında bulunanlar da, başka biçimde ama gene bu düşünceyi izlemişlerdir.


Türkiye’yi böyle yanlış yollarda dağılma ve yok olma uçurumuna sürükleyenlerin elinden kurtarmak gerekir. Bunun için bulunmuş bir gerçek vardır, ona uyacağız. O gerçek şudur: Türkiye’nin düşünen kafalarını büsbütün yeni bir inançla donatmak… Bütün millete sağlam bir maneviyat vermek…”


M. Kemal, düşman karşısında kötümser, kararsız ve uzlaşma yanlısı olunmasını kesinlikle kabul etmedi. Ulaşılmak istenen hedefe erişmenin, hem ulusun hem de özellikle Meclis’in bütünleşmiş iradesine ve yürekliliğine bağlı bulunduğunu belirtti. Önemli olanın ülkenin ve ulusun oluşturduğu iç cephenin ve düşmanla karşı karşıya bulunan ordunun silahlı cephesi olduğunu vurgulayarak, ülkeyi temellerine kadar çöküşe götürebilecek ve ulusu köleliğe sokabilecek olan tehlikenin iç cephenin yıkılışıyla oluşacağının altını önemle çizdi. M. Kemal konuşmasını, bu tarihsel gerçeği vurgulayarak bitirdi:

“Bu gerçeği bizden daha iyi tanıyan düşmanlar, yüzyıllardır ve şimdi bu cepheyi yıkmak için çalışıyorlar. Bu konuda şu güne kadar başarı elde etmişlerdir… Kesinlikle öne sürüyorum ki, istemeyerek de olsa düşmanlara bu konuda en küçük bir umut bile verilirse, ulusal davanın zaferi, bu yüzden gecikmeye uğrayacaktır.”


__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mathematician'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.12.2015, 01:07   #2
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bağımsızlık İçin Ulusal Birlik


“Bu gerçeği bizden daha iyi tanıyan düşmanlar, yüzyıllardır ve şimdi bu cepheyi yıkmak için çalışıyorlar. Bu konuda şu güne kadar başarı elde etmişlerdir… Kesinlikle öne sürüyorum ki, istemeyerek de olsa düşmanlara bu konuda en küçük bir umut bile verilirse, ulusal davanın zaferi, bu yüzden gecikmeye uğrayacaktır.”



Atam küçük bir umut verilirse demiş. Şimdi verilen umutları ya görseydi....



__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.12.2015, 17:17   #3
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bağımsızlık İçin Ulusal Birlik

Türkler her yüzyıl, her gün, her saat biraz daha gerilemiş, biraz daha çökmüştür. Bu çöküş yalnız maddesel olsaydı, hiçbir önemi yoktu. Ne yazık ki, çöküş ahlaki ve manevi değerleri de kapsamış görünüyor. Hiç kuşku yok ki, bu büyük memleketi, bu koca milleti dağılıp yok olma uçurumuna sürükleyen başlıca neden bu olmuştur.
4 Mart 1922

1922 yılı Atatürk engin basireti ve yukarıdaki cümle ile gizli toplantıda hastalığı teshis ediyor.

1938 yılından beri hastalık aynen devam ediyor.. Son 13 yılda kronik ötesi ölümcül olmuştur.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bağımsızlık, birlik, için


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.