Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Gezelim & Görelim > Bir Adımda Dünya Turu > Avrupa


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.11.2014, 13:16   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bremen Şehrinin Tarihi ve Görülmesi Gereken Yerleri (Almanya)







Bremen'in Arması








Almanya Haritasındaki Yeri


Bremen, Almanya Federal Cumhuriyeti'nde büyük, işlek bir liman ve sanayi kentidir. Kuzey Denizi'nden 77 km içeride, Weser Irmağı kıyısındaki kent Bremen eyâletinin başkentidir.

Grimm kardeşlerin ünlü masalının kahramanları stadtmusikanten (Bremen mızıkacıları) ile adını duyurmuştur. Bremen ve Kuzey Denizi'nden yalnızca 16 km içeride olan Bremerhaven, ülkenin Hamburg'dan sonraki önde gelen limanlarıdır. Bremerhaven limanı, Bremen'e ulaşmak için Weser Irmağı'ndan geçemeyecek kadar büyük gemiler için 1827'den sonra yapılmıştır. Her ay bu limana yüzlerce gemi yanaşır ve bu gemilerdeki yükler mavnalarla Bremen'e taşınır. Tersane, atölye ve doklar kilometrelerce yer tutar. Demiryolları kenti Federal Almanya'nın belli başli sanayi kentlerine bağlar.


Bremen'in yukardan görünüşü







Almanya’nın 16 eyaletinden biri olan Bremen eyaleti, sadece Bremen ve Bremerhaven kentlerinden oluşmaktadır ve etrafında kayda değer kırsal alanlar bulunmamaktadır. Tüm bakanlıklar ve diğer önemli kurumlar insanlara çok yakın olan Bremen, Eyaletler Meclisi’nde de söz hakkına sahip olduğu için, bu eşsiz durum Bremen’de yaşayan ve çalışan insanlar için birçok fırsat sunmaktadır. Bu yüzden Bremen, yetkili karar merciilerinin ve kurumların tek bir noktada buluşmasına olanak tanıyan “Kısa yolların şehri” olarak anılmaktadır.



Almanya’nın batısında olup da yerel geleneklerini koruyabilmiş nadir şehirlerinden biridir. Bugün dahi Bremen şehrinin gelenekleri kendilerini belli etmektedir. Bunu nehir kıyısında, historizm devrinde inşa edilen ihtişamlı yapıların yanından veya orta çağdan kalma Schnoorviertel semtinden geçerken anlamak mümkündür. Yapısal değişimin yıllar ardından ise Bremen şehri bugün otomotiv, gemi yapımı, çelik-, elektronik ve gıda sanayinin önemli bir konumunu teşkil etmektedir.















  Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.11.2014, 13:54   #2
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap:Bremen Şehrinin Konumu, Tarihi ve Görülmesi Gereken Yerleri (Almanya)

Bremen'in Tarihi




Bremen'e ilk olarak 787'de, Şarlman'ın yönetimi sırasında yerleşildi. Kentin Weser Irmağı'nın sağ kıyısındaki bölümü iş merkezidir. Dolambaçlı parke sokaklarda, sivri çatıları ve kafesi pencereleriyle 500 yıllık tuğla evler, yeni antrepler ve işyerleri yan yanadır.
Kent Rönesans döneminden kalma belediye binası, 800 yıllık St. Peter Katedrali ve eski Schütting ya da tüccarlar eviyle ünlüdür. Kentin banliyölerinde, örneğin Weser Irmağı'nın sol kıyısındaki yeni kentte, şirin ve güzel evler vardır.

Üç şeritli bulvarları ve çiçek tarhlarıyla bu kesim "Avrupa'nın bahçe kenti" olarak anılır. Dış ülkelere sattığı belli başlı ürünler pamuk, yün, pirinç, tütün, kömür, tahil va şaraptır. Bremen Kuzey Avrupa'nın en önemli sanayi kentlerinden biridir. Nüfus verilerine göre Bremen, Almanya’nın 10. büyük şehridir fakat Bremen sanayisinin ekonomik gücüne baktığımızda, 6. büyük ekonomisi konumundadır.



St. Peter’s Cathedral








1200 yıldan fazla bir zamana yayılan St. Peter’s Cathedrali, 13. yüzyılın ilk yarısından itibaren kumtaşı ve tuğladan yapılmış gotik tarzda inşa edilen bir Protestan / Lutheran kilisesidir. Zamanla tahribe uğradığı için 14. yüzyılda yan taraflarına ilave edilen şapeller ve ikiz kuleleriyle daha da ihtişamlanmıştır. Kilisenin kuleleri şehrin hemen hemen her tarafından görülebilinen yüksekliğe sahiptir. Belediye binası ve Devlet Parlamentosu arasında bulunan katedral, Bremen pazar meydanında tarihi binalar topluluğu arasındadır. Karşı tarafında harikulade görünüşü ile tüccarlar evi (
Schütting) ve özgürlük ve barışı simgeleyen Roland heykeli bulunmaktadır.

Kaynak
Tercüme: Bana aittir.



Rathaus - (Belediye binası)
Bremen Rathaus'u (Belediye Sarayı), Avrupanın önemli Weser Rönesans gotik tarzda inşa edilmiş binasıdır. Binada Bremen Hansa şehir Seneto ve Belediye Başkanlıkları koltukları yer almaktadır. Bremen'in eskişehirdeki Pazar meydanında Schütting (tüccarlar evi) nin ve Bremer Roland anıtının karşı tarafında, Bremer Dom (katedral) nin sağ tarafında yeralmaktadır. Ayrıca Otto von Bismarck ve vatandaşlık modern binalarının da bulunduğu bir alandır burası. Sol tarafındaki, Unser Lieben Frauen kilisesinin güney kısmında bronz plastikten Gerhard Marcks tarafından yapılmış der Bremer Stadtmusikanten (Bremen mızıkacıları) heykeli yer almaktadır. 1973 den beri müracaat edilmişken, ancak 2004 yılında Bremer Roland anıtı ile birlikte UNESCO Dünya Mirasları listesine kayılmıştır..

Kaynak
Tercüme: Bana aittir.









Der Schütting (Ticaret Odaları) (2010)










Bremer Roland (Özgürlük Anıtı) (1404)








Die Bremer Stadtmusikanten



Die Bremer Stadtmusikanten (Bremen mızıkacıları) Bremen civarında Grimm Kardeşler'in (Jacob Grimm-Wilhelm Grimm) kaleme aldığı ve çocukların çok sevmiş olduğu bir masalın adı olup, 1953 yılında Bremen Mızıkacılarının bronz plastikten bir heykeli yapılmıştır. Daha sonra Robert Bürkner de sahneye uyarlamıştır. Grimm Kardeşler (Jacob Grimm-Wilhelm Grimm)'in yazdığı masallardan biridir. Sahiplerinin kendilerine olan kötü tutumundan dolayı evden kaçan bir eşek, bir köpek, bir kedi ve bir horozun Bremen'e gidip orada müzisyenlik yapma düşleri ana konudur. Yola çıkarak iyi arkadaş olurlar. Bir kız ve annenin evine giren hırsızların girdiği bir evin önünde dururarak, eşek üstünde köpek, onun üstünde kedi, onun üstünde de horoz çıkarak bir canavar slüetini andırıp hepsinin bağırması üzerine hırsızın korkup kaçması ve dört kafadarın artık bu evde yaşamaya başlaması ve devam eden serüvenleri.


  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.11.2014, 23:48   #3
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap:Bremen Şehrinin Konumu, Tarihi ve Görülmesi Gereken Yerleri (Almanya)


Hauptbahnhof (Ana Tren istasyonu)


Detay


İstasyonun İç Kısmı


İstasyonun Arka Kısmı


Şehrin kalbi Domsheide‘de atar. Hauptbahnhofu da unutmamak gerekir. Burası aynı zamanda şehrin ulaşım merkezidir. Şehir meydanındaki Bremer Dom Aziz Petrus’a ithafen inşa edilmiştir. İncil’deki hikayeye göre İsa, Aziz Petrus’a cennetin anahtarını vermiştir ve resimlerde, heykellerde Aziz Petrus elinde bir anahtar ile betimlenir.




Bremen Katedrali’nin tamamlanmasıyla bu anahtar figürü şehirdeki başka birçok süslemede de kullanılmış ve kısa sürede şehrin simgesi haline gelmiştir. Bremen’in bayrağındaki gümüş anahtar buradan gelmektedir.

Ülke ortalaması yaklaşık 62.725 Euro olan, çalışan başına düşen gayri safi hasılat, Bremen’de 71.242 Euro ile daha yüksektir. Bu da Bremen’de her bir çalışan kişinin yaklaşık 10.000 Euro civarında ilave değer kattığı anlamına gelmektedir.


Çevresinde St. Peter Katedrali, Belediye Sarayı, Schütting (Ticaret Odası) Stadtmusikanten (Bremen Mızıkacıları) ve Bremer Roland (Özgürlük Heykeli) gibi önemli tarihi binaların bulunduğu Marktplatz


  • Boş zaman
Bu liman şehrinde boş zaman değerlendirme olanaklarına yönelik bir sınır bulunmamaktadır: Bremen şehrinin geniş çaplı parkları ve yeşil alanları spor ve dinlenme olanakları için çok sayıda alan sunmaktadır. Weser nehri üzerinde bir vapur gezisi sırasında, at yarışında, Werder Bremen birince lig kulübünün futbol maçlarında veya bisiklet turları sırasında Bremen şehri ile yakın çevresini en güzel tarafından keşfetmeniz mümkündür.

Weinachtmarkt (Noel Pazarı)


Weser kıyısı Schlachte semtinin bulunduğu eski şehir merkezinde şu anda hareketli bir gastronomi ortamı gelişmektedir. Bu şehrin deniz aşırı ticareti gelenekleri sayesinde, burada bazı ender olan özel çay- ve kahve türlerini bulabilmeniz ile birlikte, aynı zamanda Dünyaca ünlü buruk tadında bir biranın da tadına varabilirsiniz.





Universum ( Eğlence merkezi )


Universum İçi






  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.12.2014, 22:33   #4
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bremen Şehrinin Konumu, Tarihi ve Görülmesi Gereken Yerleri (Almanya

Bremen Eyaleti, 661.893 kişilik bir nüfusa sahip olup, 414 kilometre karelik bir alanı kaplamaktadır. Bununla birlikte, 48 kilometre yarıçapına sahip metropol bölgesinde iki milyonu aşkın insan yaşamaktadır.

Neptunbrunnen






Modern üniversite ile ekonomi ve bilimin yakın işbirliği ve ayrıca şehrin kendisi tarafından olmak üzere, geleceğe yönelmiş olan genç insanlar, Weser nehri kıyısında bulunan bu şehir tarafından kendisine çekilmektedir. Bremen şehri ilk Alman şehri olarak 2005 yılında “Bilimler Şehri” unvanını kazanmıştır.


Uluslararası ticaret ve alım satımda 600 yılı aşkın geçmişi olan geleneğiyle, Bremen farklı uyruklardan olan insanlar için ortak bir buluşma noktası olmuştur. Yaklaşık 40.000 civarında Türk kökenli insan Bremen’de yaşamakta ve çalışmaktadır buda Türkiye ile güçlü bir kültürel bağa oluşturmaktadır.

Bremenbank

Küçük şehirlerin sevimliliğine sahip olup büyük şehirlerin keşmekeşinden de uzak kalmayı başarabilmiştir. Bremenliler, Almanya genelinde nasıl yaşanacağını bilen insanlar olarak tanınıyor. Bremen ayrıca, yabancılara karşı en hoşgörülü ve sıcak davranılan Alman kenti olarak da ün salmış. Bu durum ırmak yoluyla da olsa taşınan deniz suyuna ve bölgenin görece daha zengin olmasına bağlanıyor.


Becks bira, Werder Bremen futbol takımı, Kellogg’s ve Bremen Mızıkacıları gibi dünyaca bilinen değer ve markaların şehridir Bremen. Şehirde tramvay ile gezilecek yerlere kolayca ulaşmak mümkün. Schnoorviertel, Bremen’in merkezi olarak kabul ediliyor. Bu bölümdeki 17 ve 18. Yüzyıldan kalma yapılar, deniz ticaretinin en parlak dönemlerinin de tarihini veriyor bizlere.


Kültür

Bremen dans tiyatrosunun, Bremer Shakespeare Company’nin, Deutsche Kammerphilharmonie – Alman oda filarmonisinin ve Bremen tiyatrosunun son derece iyi birer isimleri bulunmakta olup, Bremen tiyatrosu, 2007 yılında "Yılın opera binası" unvanını almıştır.


Uebersee Museum



Musikfest - Bremen



Her yılın eylül ayında ise Bremen müzik etkinlikleri tarafından, uluslar arası boyutta yeni ve eski müzik severleri buraya çekilmektedir. Bremen şehrinin müzeler sektörü de nerede ise hiçbir isteği açıkta bırakmamaktadır. Onun yelpazesi ise sanattan dizayna ve oradan atik çağlara, denizcilik tarihinden astronomiye dek uzanmaktadır. Okyanus Müzesi Avrupa'nın en önemli etnografya müzelerinden biridir. Bremen şehrinin eski şehir merkezinde bulunan gotik yapı tarzında kiliseler mutlaka görülmeye değerdir.


Çarşı Meydanı


Der Bürgerpark



Bremen’in gözde yeşil alanı, Der Bürgerpark doğa ile baş başa kalmak isteyenleri görmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Kunsthalle’in güneyindeki Viertel ve Schlachte kesiminde Weser Nehri boyunca yemek yenecek güzel restoranlar, güzel vakit geçirilebilecek kafeler bulunuyor.


Eski Şehir Mahalleleri





__________________
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.12.2014, 01:04   #5
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bremen Şehrinin Tarihi ve Görülmesi Gereken Yerleri (Almanya)

Almanya'ya yolum düşerse uğayacağım yerlerin başında geliyor.

Detaylı konu ve tercüme için teşekkürler Canancığım.
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.12.2014, 14:55   #6
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bremen Şehrinin Tarihi ve Görülmesi Gereken Yerleri (Almanya)

Avrupa'nın her şehri güzel ve bakımlı. İmrenmemek elde değil.

Hele katedrallerinin görkemi, ihtişamı..

Konu burada bitmez değil mi Canan?

* * *

Çeviri ve güzel sunum için ellerine sağlık, teşekkürler..
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.12.2014, 23:44   #7
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bremen Şehrinin Tarihi ve Görülmesi Gereken Yerleri (Almanya)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Avrupa'nın her şehri güzel ve bakımlı. İmrenmemek elde değil.

Hele katedrallerinin görkemi, ihtişamı..

Konu burada bitmez değil mi Canan?

* * *

Çeviri ve güzel sunum için ellerine sağlık, teşekkürler..

Konu burada elbette bitmeyecek.

Lakin, beni de biraz zorlayacak ReaL.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.12.2014, 23:49   #8
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bremen Şehrinin Tarihi ve Görülmesi Gereken Yerleri (Almanya)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster

Konu burada elbette bitmeyecek.

Lakin, beni de biraz zorlayacak ReaL.
Tamam. Konuyu kayda aldım, ben takip ederim bundan böyle.. Çevirilere karışmam..
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.12.2014, 00:08   #9
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bremen Şehrinin Tarihi ve Görülmesi Gereken Yerleri (Almanya)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Tamam. Konuyu kayda aldım, ben takip ederim bundan böyle.. Çevirilere karışmam..

Hazırlanmış bir sürü resim var elimde. Onları kullandıktan sonra, konu sana teslim

__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.01.2015, 11:34   #10
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bremen Şehrinin Tarihi ve Görülmesi Gereken Yerleri (Almanya)

Ellerine sağlık çok güzel bir konu.

Arnavut kaldırımlı daracık sokaklar çok hoşuma gitti. Sultanahmetin ara sokakları gibi
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
almanya, belediye, binası, bremen, eğlence, eyalet, gereken, görülmesi, istasyon, kilise, konumu, kültür, müze, mızıkacıları, park, tarihi, tiyatro, yeri, yerleri, şehrinin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.