Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Gezelim & Görelim > Bir Adımda Dünya Turu > Avrupa


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.12.2014, 02:57   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Antwerp (Anvers) Şehrinin Tarihi ve Gezilecek Yerleri (Belçika)








ANVERS (ANTWERP)





Anvers'in Bayrağı

Arması




Belçika'daki Yeri






Anvers, Belçika'da başkent Brüksel'den sonraki ikinci büyük şehri ve Avrupa'nın en eski kentlerinden biridir. Dünya'nın dördüncü, Avrupa'nın ikinci büyük limanına sahiptir. Hollanda, Fransa ve Belçika’dan geçen Escaut Nehri’nin kıyısında kurulu, görkemli bir Flaman şehridir Anvers. Bu nehir, büyük gemilerin bile seyir yapmasına olanak sağlamıştır. Gemi geçiş seferlerine engel olmasın diye nehir üzerinde hiçbir köprü yapılmamıştır. Toplam nüfusu 472.000'dir.




Grosse Markt (Büyük meydan)


Flaman resminin babası Rubens’in memleketi. 1250 yılından kalan kalesi, bitişik nizamdaki üçgen çatılı evleri, Arnavut kaldırımlı sokaklarından yayılan nal sesleri ve kulaklarınıza fısıldadığı efsanelerle görülmeye değer bir şehir.





Grosse Markt'da Hand werpen




Grote Markt'da - Hand werpen


Antwerp'in (Anvers) adının hikayesi, yanı başında kurulu olduğu Escaut Nehri’nin de hikayesi aslında: Efsaneye göre nehri geçmek isteyen gemicileri vergiye bağlayan dev Antigoon, vergi ödemeyenlerin sağ elini keser, sonra da nehre atarmış. Antwerpen adı da işte bu efsaneden çıkmış: Flamanca “Hand werpen” yani “el atmak” olmuş size “Antwerpen”. Bununla birlikte bazı tarihçiler bu versiyona karşı çıkıp, kelimenin kökeninin “aan het werpen” olduğunu, yani “dalgakıran”dan geldiğini söylerler.

Hand werpen - Detay



Antigoon’lu şehir efsanesi yüzyılları aşıp da büyük heykeltıraş Jef Lambeaux’un aklına düşünce, Anvers’in Büyük Meydan’ındaki etkileyici çeşme çıkmış ortaya: Jules Cesar’ın yeğeni genç Silvius Brabo devi yenip, aynı cezayı vermiş ona: Sağ elini kesip, Escaut Nehri’ne atmış. İşte bugün o elden fışkıran sular, fotoğraf meraklılarının objektiflerine sıçrar olmuş.

  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.01.2015, 02:07   #2
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap:Antwerp (Anvers) Şehrinin Tarihi ve Gezilecek Yerleri (Belçika)

Anvers’de Görülmeye Değer Yerler



Stadhaus (Belediye binası)


Şehrin armalarıyla süslü, 1565 tarihli Rönesans üsluplu belediye binası, bitişik nizamlı üçgen çatılı lonca evleri, Belçika’nın en büyük gotik katedrali ve Flaman resminin en önemli isimlerinden Peter Paul Rubens’in eviyle Anvers görülmeye değer bir şehir.


Nehir boyunca kurulu stratejik pozisyonuyla Kutsal Roma İmparatorluğu ve İngiliz adalarını birbirine bağlayan kozmopolit bir merkez olan Anvers, Avrupa’daki ilk uluslararası ticaret fuarına ev sahipliği yaptı. Halkının tüccar ruhuyla dikkat çeken şehir, sanat alanında da geri kalmadı, Rubens gibi büyük bir Flaman ressamı çıkardı.

Scheldt nehri kıyısında, ayakta kalabilen en eski taş yapı. Şehir kalesi


Şehre girişte ilk göze çarpan, kalesi... 693 tarihinde efsaneye göre, dev Antigoon’un evi.. Aynı zamanda şehri Hıristiyanlaştırmak için 7. yüzyılda tekneyle yola düşen aziz misyonerlerin de ilk adresi.. Normanlarca yıkılan ilk kalenin yerini bugün gördüğümüz yapı almış, onun tarihi çok daha yeni , 1250.



18. yüzyılda hapishane olarak kullanılan kale, 1958’den beri Milli Denizcilik Müzesi. Belçika denizciliğine ilişkin her türlü objenin mekanı burası. Böyle bir müzenin Anvers’de açılması hiç tesadüf değil. Şehir, Avrupa’nın ikinci, dünyanınsa üçüncü en büyük limanının sahibi.
Kalenin önünde, elleri belinde, önündeki iki çocuğa hınzır hınzır gülen bir garip heykel bulunuyor. 16. yüzyıl tarihli bir başka efsane: Adı Lange Wapper, nehir kenarında yaşamayı seven, bir şehirden öbürüne tek bir adımıyla geçebilen dev bir sahtekar. Geceleri düştüğü Anvers yollarında şehirlileri tuzağa düşüren, annelerin sütünü içebilmek için her türlü hileyi kullanan, sarhoşları kızdırıp şeytan gibi gülen bir varlık. Kapısında beklediği kale ne biçim bir varlığa emanet böyle!

Hafen ( Liman)





Hafen



Ayakları suda bu şehrin bir diğer heykeli yine su başında dikili: Roma mitolojisinin bilgelik, savaş, strateji ve zeka tanrıçası Minerva heykelinin yanı başındaki asma köprüden eski şehir ve Escaut nehrinin diğer yakası çok etkileyici. Eski şehirde ilk dikkat çekense Liebfrauenkathedrale (Notredame katedrali) Tıpkı Paris’teki gibi bu katedral de Meryem Ana’ya adandığından almış bu adı.


Liebfrauen kathedrale




Liebfrauen kathedrale içi



Kilisenin içinde, Ressam Rubens'in eserleri

Daha 10. yüzyılda, şehrin koruyucu azizesi olduğuna inanılan Meryem Ana’ya ithaf edilmiş küçük bir şapelin yerine yapılan ve inşaatı tıpkı Paris’teki Notre Dame gibi yaklaşık 200 yıl süren (1350-1520) katedral Belçika’nın en büyük ve önemli gotik kilisesi. 1533’te yangın geçiren kilise, 1566’da yağmalanmış, 1794’te ise Fransa’dan gelen devrimcilerce el konmuş. 1900’ler katedralin baştan başa restorasyondan geçtiği dönem. Mekanın övünç kaynaklarından biriyse ressam Rubens’in katedral için yaptığı dini tablolar. Zaten katedrale giriş, tıpkı bir müze gibi ücretli.

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.01.2015, 02:12   #3
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap:Antwerp (Anvers) Şehrinin Tarihi ve Gezilecek Yerleri (Belçika)



Ressam Rubens'in heykeli


Detay

Detay


Katedralin arka tarafına, yani Groenplaats’a geçecek olursanız bu görkemli yapının 123 metre yüksekliğindeki kulesi ile o kuleye selam vermişçesine dikilen Rubens’in heykeli dikkatinizi çekecek. Rubens’in şehre dikili gözleri, esin kaynağının nereden geldiğine işaret eder gibi.


Peter Paul Rubens’in Evi (dışardan)



Peter Paul Rubens’in Evi (İç avlu)





Detay




Büyük olasılıkla bir diğer esin kaynağıysa bugün müzeye çevrilen görkemli eviydi ressamın. 1610’da karısı Isabella Brant ile satın aldıkları evi baştan aşağı planlayıp, düzenledi büyük ressam. Öyle ki evin istediği şekle gelmesi 5 yılını aldı. Bahçesinde yaptırdığı zafer takını andıran kapı, Rubens’in Roma hayranlığının eseri mesela.

Bilgelik Tanrıçası Minerva




Minerva



Takın üzerine iki de heykel vardır: Ressamların tanrısı Mercure ile bilgelik tanrıçası Minerva. Evin ruhunu özetler bu heykeller. Bilginin yeri bu ev tümüyle resme adanıyor. Rubens, ölüm tarihi 1640’a kadar da bu evde oturuyor ve resim yapıyor.

O Dönemde Yatarak Uyunmazmış

Tarihi magazin haberine gelince, Rubens bu evde, 1630’dan itibaren kendisinden 37 yaş küçük karısı Helena Fourment ile yaşamış. Sanat tarihçileri Rubens’in, Meryem Ana dahil birçok portre çalışmasında aslında Fourment’in portresini yaptığını söylerler.

Rubens'in evi şu anda kendi resimlerinden oluşan bir müzedir.

Gerçekten de sanatçının kadın portrelerine baktığınızda her seferinde küçük karısının yüzünü görürsünüz. Onun bu tutkulu aşkı ölümünden sonra karısına çok şey ifade etmemiş olacak ki, Fourment çok zengin bir aristokratla evlenip Brüksel’e taşınıyor, ressamın Anvers’deki evini ise kiraya veriyor. 1937’de evi satın alan belediye eski gravürlerden ve çizimlerden yola çıkarak yaptırdığı restorasyondan sonra mekanı 1946’da müze olarak açıyor. Rubens’in yatak odasındaki kısalığıyla dikkat çekici yatak, o dönemin uyuma alışkanlıklarının da bir işareti: Ortaçağdan beri kimse yatarak uyumaz yatağında, yatmak sadece hastalara özgüdür, sağlıklı insanlar ise yarı oturur şekilde uyur (!)
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.01.2015, 02:32   #4
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap:Antwerp (Anvers) Şehrinin Tarihi ve Gezilecek Yerleri (Belçika)



St. Carolus Borromeus Kirche



Neredeyse her köşe başında bir Meryem Ana heykelinin yer aldığı Anvers’de dikkat çekici bir diğer kilise Saint
Carolu Borromee Kilisesi. Bu barok kilisenin gerek cephe dekorasyonunda gerekse iç düzenlemesinde Rubens’in katkısı büyük. Kilise meydanında, 1812’de Anvers’de doğup, 1883’teki ölümüne kadar orada yaşamış ünlü Flaman romancı Henri Conscience’ın heykeli dikili.

Kilisenin Ressam Rubens eserleriyle bezenmiş içi








Begijnhof

Yaz kış turist çeken Anvers’in kalabalığından sıyrılıp, sakin bir yerse aradığınız, soluğu Begijnhof bahçelerinde alabilirsiniz. Hayatını dine adamış, bununla birlikte rahibe olmayan kadınların topluca yaşadığı, ayrıca manastırlardan farklı olarak izole olmayıp, şehrin içinde yer alan mekana “Begijnhof” diyor Flamanlar.

Begijnhof


Anvers’in belki de en gürültülü mahallelerinden birinde yer almasına rağmen 1542’lerden kalma tuğla evler ve onların ortasındaki bahçesiyle bölge, kuş sesleri eşliğinde huzurlu akşamüstleri yaşatıyor ziyaretçisine.





  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.01.2015, 20:52   #5
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap:Antwerp (Anvers) Şehrinin Tarihi ve Gezilecek Yerleri (Belçika)

Plantin Moretus Museum





Şehrin gurur duyduğu müzelerden biri. Eski bir basımevi ile ona bağlı evden oluşan müzenin çok sayıda odası ve salonu var. Büyük salonda ise, evin eski sahibi Plantin Moretus ailesinin Rubens tarafından yapılmış portrelerini görebilirsiniz. Plantin Moretus’un müze-evinin bir zamanlar hümanistlerle, coğrafyacı ve müzisyenlerin buluşma adresi olduğu biliniyor. Giriş 6 Euro.

Plantin Moretus








Plantin Moretus


















Mayer Van den Bergh Museum




Sanat aşığı şövalye Fritz Van den Bergh’in 12.-18. yüzyıla ait tarihli heykelleri, gümüş objeler, halılar, fayanslar, elyazmaları ve minyatürler ile Breugel, Jordaens, Rubens resimlerinden oluşan koleksiyonu dikkat çekici. Müzeyi, Rubens’in evine girişi de sağlayan 10 Euro’luk biletle gezebilirsiniz. Müzede özellikle Breugel’in kitap, CD kapağı olarak da kullanılan resimlerinin orijinallerini görmek çok etkileyi.

















  • Hayvanat Bahçesi (De Dierentuin)
1843 tarihli ve dünyanın en modern, önemli hayvanat bahçelerinden biri. 10 hektarlık bir alan üzerine kurulu, buraya giriş 22 Euro.
  • Pırlanta Merkezi (Diamantcentrum)
Anvers 16. yüzyıldan beri pırlanta işçiliğinin ve ticaretinin önemli bir merkezi. Şehirde Van Bercken tarafından icat edilen sistemle pırlanta üreticiliği hâlâ devam ediyor. Anvers pırlantacılar mahallesinin orta yerinde, pırlantanın dünyasına yolculuğa çıkacağınız müze, yıllık pırlanta sanayii ve ticaret geliri 19 milyon Euro olan şehrin olmazsa olmazlarından biri.
  • Sıcak taş üstünde sınırsız et-balık ızgara
Anvers son derece turistik bir şehir, dolayısıyla İtalyan mutfağından Çin mutfağına yok yok! Benim önerim, sıcak taş üstünde ızgaralar yapabileceğiniz Mie Katoen lokantası. Yüzlerce kitaplı kütüphanesiyle başdöndürücü lokantada kişi başına 27 Euro ödeyerek, sınırsız et ya da deniz ürünü ile balık alabiliyor, garsonların masanıza getirdiği sıcak taşlar üzerinde ızgaranızı kendiniz yapıp yiyorsunuz. Belçika’nın bir bira ülkesi olduğunu, ülkede 250 çeşit bira bulunduğunu da belirtelim.

Aslı Uusoy - Pannuti
Derleme

__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.01.2015, 06:46   #6
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Antwerp (Anvers) Şehrinin Tarihi ve Gezilecek Yerleri (Belçika)

Liebfrauen Kathedrale'nin dışı kadar, içeriside çok görkemli. Avrupa'nın en eski şehirlerdenmiş. Tarihi binaları da oldukça fazladır.

* * *

Kapsamlı ve güzel tanıtım olmuş, ellerine sağlık, çok teşekkürler Canan







__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.01.2015, 11:22   #7
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Antwerp (Anvers) Şehrinin Tarihi ve Gezilecek Yerleri (Belçika)

Kathedrale'nin iç mimarisi insanı büyülüyor. Sayende güzel bir gezinti oldu.

Emeğine sağlık Canan teşekkürler..
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.06.2015, 23:57   #8
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Antwerp (Anvers) Şehrinin Tarihi ve Gezilecek Yerleri (Belçika)


St-Paulus Kilisesi


Aziz Paul Kilisesi eski Antwerp'de, Scheldt nehrine sadece birkaç adım uzaklıkta yer almaktadır. Önceleri küçük bir kilise iken, 1276 yılında Albertus Magnus'un isteği üzerine büyütülerek şimdiki durumuna getirilmiştir. Önceleri, denizcilerin kaldığı bir mekan iken, 1548 yılında kullanıma alınmıştır.

































































__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.06.2015, 00:11   #9
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Antwerp (Anvers) Şehrinin Tarihi ve Gezilecek Yerleri (Belçika)

Mimarileri ve binaların içleri harika.


Minerva bir yerde okumuştum sanırım bir tanrıça.

Her bir karesi tarih ve harika işçilik kareler.

Harika sunum ve paylaşım teşekkürler.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.06.2015, 12:41   #10
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Antwerp (Anvers) Şehrinin Tarihi ve Gezilecek Yerleri (Belçika)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Çengelli İğne Mesajı göster
Mimarileri ve binaların içleri harika.


Minerva bir yerde okumuştum sanırım bir tanrıça.

Her bir karesi tarih ve harika işçilik kareler.

Harika sunum ve paylaşım teşekkürler.

Teşekkür ederim Çengelli.

Minerva, Antwerpliler tarafından, bilgelik tanrıçası olarak tanımlanır.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
anvers, anwerpen, belediye, katedrali, liman, moretus, museum, müze, paul, peter, plantin, rathaus, ressam, rubens


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 23:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.