Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Gezelim & Görelim > Bir Adımda Dünya Turu > Avrupa


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 13.03.2015, 14:17   #1
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Londra'dan Getirdiklerim | Londra'nın Gezilip, Görülecek Yerleri




Londra


Bu kez kültür gezim, epeydir arzu edip de zaman ayıramadığım Londra'ya idi arkadaşlar. Gitmeden önce, gerek aldığım rehber kitaptan, gerek internet siteleri ve Wikipedia'lardan, tüm görülmesi gereken yerlerin isimlerini tesbit ettim. Yani, bu kez oldukça hazırlıklıydım

İlk günümüzü rehber eşliğinde otobüsümüzle önemli yapıtların yoğun olduğu yerlere şehir turu yapmakla geçirdik.
Bir kaç yerde mola verip, bakınıp, resim çektik. Zaman kısıtlıydı, böylesi işimize gelmedi. Ondan sonraki günlerde gruba katılmayıp, bizim sıfır, oğlumun okul İngilizcesi ile ve navigasyon yardımı ile metro, tren ne denk geldiyse, çok iyi dolaştık. Metro sistemi çok gelişmiş her iki dakikada aynı istikamete gidecek trenler geliyor.

Kendim için 5 poz resim çekecekken, sizler için bu sayı iki üç misline çıktı tabi Umarım bıktırmam sizleri. 3-4 saat gezmenin yetmediği müze ve saraylara bayıldım

Haydin, bir de birlikte de dolaşalım











Buckingham Palace

(
Buckingham Sarayı)










Buckingham Sarayı, Westminster'da bulunan, İngiliz Kraliyet ailesinin Londra'da oturduğu saraydır. Adını 18. yüzyıl başlarında Buckingham dükleri için yapılan evden alır. III. George'un 1761'de eşi için satın aldığı ev, sonradan, kraliçenin evi olarak anılmaya başlamıştır.



Kraliçe tarafından düzenlenen Saray ayrıca, Kraliyet Ailesi tarafından düzenlenen bütün büyük Kraliyet törenleri, devlet ziyaretleri ve devlet atamalarının yapıldığı mekandır. Saray'da, 775 oda, 19 devlet odası, 52 Royal ve misafir yatak odası, 188 personel yatak odaları, müzik salonu, 92 ofis, çok büyük bir balo salonu ve 78 banyo bulunmaktadır.


Buckingham Sarayı, dünyanın en önemli sanat koleksiyonlarından birini oluşturan, paha biçilemeyen sanat eserleri ile döşenerek dekore edilmiş ve Royal Collection'ı içinde barındırmaktadır. Kraliyet ailesi, resmi ve eğlenceli toplantılar için, Kraliçe ve üyeleri tarafından düzenli olarak kullanılmaktadır.
Kendi notum: Buckingham sarayı , ziyarete kapalıydı göremediğim için üzüldüm. Saray mensupları her Eylül ve Ağustos aylarında, tatil yapmak amacı ile İskoçya'ya giderler, saray boşalır ve o iki ay ziyarete açılırmış.



Grenadier, Coldstream, Scots, Irish ve Welsh olmak üzere beş muhafız piyade alayına bağlı askerler tarafından her gün saat 11:00 ya da 11:30'da yapılan nöbet devir teslim törenleriyle bilinir.
Kendi Notum:
Sarayın bahçesinde her gün saat 11:00 de başlayacak nöbet devir teslimi yapılır, resimlerde görüldüğü gibi, merasimi görebilmek için 2-3 saat öncesinden halk toplanır yerlerini alırlarmış. Bunu bildiğimiz halde, ancak 40 dakika önceden gidebildik. Yer bulmak ne mümkün ... Büyük bir halk topluluğu, muhteşem bahçe duvarına abanmış durumdaydı. Fotoğraflardakilerden başka, pek bir şey göremedim sayılır









Bir otobüs dolusu yaşlı - genç sivil ve asker geldi. içlerinden biri Başbakan imiş.




Üç elden resim çektiğimiz için hepsini birleştidiğimdeki gördüğüm. Süvariler gelmiş dışarda, ve onlar da gösteriler yapmışlar.














Çeşitli tip uçaklar, havadan gösteriler yaptılar, Helikopterler dolaştılar...





Kraliçe II. Elizabeth, balkondan, oradakileri selamlarken.





Ve Askerlerin saygı duruşu




Viktorya Anıtı

Buckingham Sarayı ve Victoria Heykeli



Viktorya Anıtı, Kraliçenin bahçelerinin merkezine; Buckingham Sarayı'nın ön cephesine konuşlandırılmıştır.
Anıt 1911 senesinde tamamlanmıştır. Heykeltraşı Sör Thomas Brock'tur. Çevresi mimar Sör Aston Webb tarafından 2.300 ton beyaz mermerden inşa edilmiştir.

Victoria Heykeli

Yapı Kraliçe Viktorya'nın, yüzü kuzeydoğu tarafındaki ağaçlı yola bakan geniş bir heykelini içerir. Anıtın diğer tarafında kuzeybatıdaki yeşil park'a bakan karanlık patinalı bir adalet meleği heykeli bulunur. Dürüstlük meleği ise güneydoğu yönündeki Buckingham Sarayı'na dönüktür. Anıtın tepe noktasına oturtulmuş diğer 2 figür, Yeni Zelanda halkı tarafından hediye edilmiştir.
Bu heykel bütünselliğinde denizcilik teması barındırır ve Birleşik Krallığın deniz gücünü simgeler.

Anıt tepesindeki detay






Victoria Heykelinin etrafındaki heykeller

Köşeden bir detay



Güneydoğu yönüne bakan yüzünden detay





  Alıntı ile Cevapla
Eski 17.07.2015, 03:38   #2
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Londra'dan Getirdiklerim | Gezilip Görülecek Yerleri

Tower Bridge






Bu resim google'den

Tower Bridge (Kule Köprüsü), İngiltere'nin Londra şehrinde Thames Nehri üzerinde yer alan bir köprüdür. Londra Kulesine yakın olduğu için "Kule Köprüsü" olarak adlandırılmıştır. 1894'te kullanıma açılan köprü, Baskül köprü türü köprülerin en ünlülerinden biridir. Köprü yüksek seviyeden iki yatay yürüyüş yolu ve aşağıdan bir araba yoluyla birbirine bağlanmış iki kuleden oluşur.



Londra'nın doğusunda gelişen ticaret nedeniyle 1870'lerde bir köprünün inşasına gerek duyuldu. 1870 yılında sualtından geçen tüp yapılmıştı ama sadece yaya trafiğine açıktı ve yetersiz kalmaktaydı. Diğer yandan, o bölgede klasik bir köprü inşası da mümkün değildi. Çünkü klasik bir köprü, Londra Köprüsü ile Londra Kulesi arasında limana erişimi engellerdi.
1876 yılında açılan köprü proje yarışmasının sonucunda, Horace Jones'un köprü projesi kabul edildi (1884).
Vikipedi

































  Alıntı ile Cevapla
Eski 18.07.2015, 13:08   #3
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Londra'dan Getirdiklerim | Gezilip Görülecek Yerleri

London Eye


Bu resim Google'den alıntı

Merlin Entertainments London Eye (bilinen kısaltması ile London Eye, ya da Millenium Jant olarak da bilinir), 135 metre yükseklikte, Avrupa'da bilinen en yüksek dönme dolaptır. Birleşik Krallık'ın en popüler turistik mekanı olmak üzere yılda üç milyona yakın turist ziyaret eder. Tasarımı David Marks, Julia Barfield, Malcolm Cook, Mark Sparrowhawk, Steven Chiltonve ve Nic Bailey tarafından yapılmıştır.

Her yerde uzun kuyruk


Korkarım zannettim önce. Oraya kadar gidip de binmemek olmazdı. Çook yavaş döndüğü için, korku falan hiç olmadı




Bir tur yarım saat sürüyor
.



































Londra'nın detaylı konusu için tıklayınız
  Alıntı ile Cevapla
Eski 21.07.2015, 22:30   #4
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Londra'dan Getirdiklerim | Gezilip Görülecek Yerleri

Tower of London
(Londra Kulesi)




Londra Kulesi ( Tower of London) Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'nın merkezinde, Thames Nehri'nin kuzey kıyısında bulunan tarihi bir yapıdır. Çoğu zaman 1078 yılında I. William tarafından yaptırılan Beyaz Kule denen, kulenin dörtgen biçimli yapısı ile tanınır; fakat kule birçok diğer bina, korunma duvarları ve hendeği ile bir komplekstir.



Kulenin yapılışının asıl amacı bir kale, Kraliyet sarayı ve saray suçlularının tutulacağı bir tutuk evi olarak kullanmaktır. Kule bunların yanı sıra, idam ve işkence merkezi, cephanelik, devlet hazinesi, hayvanat bahçesi, darphane ve gözlemevi olarak da hizmet vermiştir.




Londra Kulenin yapılmasına, 1078 yılında dönemin İngiltere Kralı I. William'ın Thames Nehri'nin kıyısında, şehir surlarının içinde bir kale yapılması -bugünkü Beyaz ya da Büyük Kule- emri doğrultusunda kurulmaya başlandı. Kulenin yapılış amacı Normanları Londra halkının saldırılarından korumanın yanı sıra şehri yabancıların istilalarından da korumaktır. I. William'ın Fransa'dan getirttiği Cear taşlarıyla yapımına başlanan yapının mimarlığı görevine Piskopos Rochester getirildi.




12. yüzyılda tahta geçen Kral Aslan Yürekli Richard, kulenin çevresini güçlü duvarlar ile kapattırmış ve etrafına bir hendek kazdırarak su ile doldurtmuştur. Diğer krallar döneminde de pek çok bakım, onarım ve ekleme gören kule Oliver Cromwell sarayın yaşam alanlarını yıktırıncaya kadar, kraliyet ailesinin ikametgâh yeri olarak kullanılmıştır.
































  Alıntı ile Cevapla
Eski 22.07.2015, 00:04   #5
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Londra'dan Getirdiklerim | Gezilip Görülecek Yerleri

Zavallı asker... Karşısında bir sürü insan resim çekiyor, ne kıpırdıyor, ne de gülüyor




Muhafız özel olarak poz verdi





Kuleye ait Şapel










Mücevher Evi muhafızları 17. yüzyıldan beri halka sergilenen ünlü İngiliz kraliyet mücevherlerini korurlar. Dünyanın en kaliteli kesimli elması olan Cullinan I, kraliyet ailesinin hâlâ kullandığı taçlarda, hükümdarlık kürelerinde ve asalarda bulunan paha biçilmez taşlardan biridir.



Flaş kullanarak fotoğraf çemek yasak olduğundan, kıymetli taşlarla bezeli Kral taçlarını güzel görüntüleyemedim


















Waffenkammer (Silahhane)


























İlk mahkûmunu 1100 yılında kabul ettiği bilinen Londra Kulesi farklı bir hapishaneydi. Yüksek rütbeli ve önemli konumlardaki kişilere ayrılmıştı. Tanınmış mahkûmlarının arasında İskoçya ve Fransa’nın yenilgiye uğramış krallarının yanı sıra, artık gözden düşmüş ya da ihanet etmiş olan aristokratlar ile din adamları bulunuyordu. Hapishanede zaman zaman idamlar, hatta cinayetler gerçekleştirildi. Örneğin VI. Henry, 12 yaşındaki V. Edward ve onun küçük kardeşi Londra Kulesi’nde öldürüldüler.

İşkence aleti olarak sadece iki tanesi gösterimdeydi. İşkence odaları ve hapihane kısmını kapatmışlardı.






Yemek odasında Kıymetli porselen eşyalar




Notum: Bazı bölümlerde resim çekmek yasak olduğu için gizli çekim ancak bu kadar oldu

Her ne kadar, dinleme aletlerinden, her kuleyi, içindekileri ve tarhçelerini dinledim ise de, daha yararlı olması açısından, bilgiler, derleme olarak alıntıdır.


  Alıntı ile Cevapla
Eski 25.07.2015, 18:50   #6
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Londra'dan Getirdiklerim | Londra'nın Gezilip, Görülecek Yerleri

Windsor Sarayı



Resim Google'den alınmıştır



Windsor Castle (Windsor Sarayı), dünyanın hususi ikametgâha tahsis edilmiş ve tarihin en uzun süreli ikâmet halinde bulunan sarayıdır.


Buckingham Sarayı ve Edinburgh'daki Holyrood Sarayı ile beraber Britanya monarşisinin resmi ana rezidanslarından biridir. Kale Berkshire prensliği/beyliğinde bulunan Windsor şehrindedir. Sarayın alt kısmından Thames Nehri güneye doğru yol alarak başkent Londra'ya istikametine akar.



Kraliçe II. Elisabeth yılın birçok hafta sonunu Windsor Sarayı'nda geçirir. Bu vesile ile binayı hem devlete ait kabullerinde hem de özel amaçları için kullanır. Windsor Saray'nın temelleri I. William zamanına aittir.



İngiltere'nin birçok kral ve kraliçesinin sarayın kostrüksiyonunda ve gelişiminde doğrudan etkisi olmuştur, ki burası her birinin kendi zamanına göre kendilerine garnizon, kale, ikametgâh, resmi palas ve bazen de hapishane olarak hizmet vermiştir. Ülke barış içindeyken saraya büyük ve görkemli odalar eklenirdi. Savaş zamanında ise sarayın sağlamlaştırlması yapılırdı. Bu örnek bu güne değin hep böyle süre gelmiştir.




Kraliçe Mary'nin oyuncak bebek evi. İçerisi loş, flaş kullanımı da yasak olduğundan, resimler çok karanlık çıkmış




1992 yılında kalede çıkan yangın, yaklaşık 100 odaya zarar vermiştir. Kalede Rembrandt, Rubens, Canaletto, Sir Peter Lely ve Gainsborough gibi sanatçıların eserleri bulunmaktadır.Yine kalede yer almakta olan Kraliçe Mary'nin oyuncak bebek evi, dünya üzerindeki en ünlü oyuncak bebek evi olma özelliğini korumaktadır. Bu bebek evi, Sir Edwin Lutyens tarafından 1923'te tasarlanıp Kraliçe Mary'e hediye edilmiştir.



St.George salonunda bulunan yemek masasında 160 konuk ağırlanabilmektedir. Kale 268 tenis sahası büyüklüğünde olup, aktif olarak 40 odası kullanılmaktadır.











Forumumuzda konusunu açtığımız ressamların resimlerinin orjinalleri ile karşılaşmak beni çok heyecanlandırdı. Fırça izlerini ve yağlıboyanın parıltısını yakından görmek harikulade bir şeydi. Herbirinin başında dakikalarca durup incelemek isterdim. Winsdor'da 3 saat kaldığımız halde, es geçtiğim salonlar vardı.







Fotoğraf çekmenin, tamamen yasak olmasına rağmen, kaçak olarak çekmekten kendimi alamadım . Karanlık bölgelerdeki resimlerin iyi çıkmamasına rağmen, hoş görünüze sığınarak, konuya yine de ekliyorum.





  Alıntı ile Cevapla
Eski 28.07.2015, 23:32   #7
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Londra'dan Getirdiklerim | Londra'nın Gezilip, Görülecek Yerleri
















Büyük salonun tavan fresklerinin bir kısmı


































-Devam Edecek-
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 29.07.2015, 02:05   #8
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Londra'dan Getirdiklerim | Londra'nın Gezilip, Görülecek Yerleri

Olur da Londra'ya gidecek olursam hazır rehber burada.

Geniş kapsamlı çok güzel konu oluşturmuşsun Canan. Ellerine sağlık, teşekkürler

Devam edeceğine de sevindim.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.07.2015, 08:19   #9
Çevrimdışı
Dilaver
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Londra'dan Getirdiklerim | Londra'nın Gezilip, Görülecek Yerleri



Londra'dan ne güzel fotoğraflar getirmişsin Canan...

Çok beğendim konunu, fotoğrafların harika, ellerine sağlık..

Gezini bizlerle paylaştığın için teşekkürler

__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
  Alıntı ile Cevapla
Eski 29.07.2015, 10:09   #10
Çevrimdışı
Kardelen26
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Londra'dan Getirdiklerim | Londra'nın Gezilip, Görülecek Yerleri

harika konu, sayende gezmiş gibi oldum teşekkürler
__________________
  Alıntı ile Cevapla
17 Üyemiz Kardelen26'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
getirdiklerim, gezilecek, gezilip, görülecek, londra, londra'nın, londradan, londranın, tarihi, yerleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 16:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.