Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Gezelim & Görelim > Bir Adımda Dünya Turu > Avrupa


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 05.01.2016, 22:07   #1
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Malta'nın Tarihi | Malta'da Gezilecek Yerler

Malta’nın Tarihi ve Gezilecek Yerleri







Malta Cumhuriyeti (Repubblika ta' Malta)
Güney Avrupa’da, Orta Akdeniz’de yer alan, Sicilya‘nın güneyindeki adalar devleti Malta olarak bilinir. Malta takımadaları 5 adadan oluşur.


Adalar büyükülüğüne göre; Malta, Gozo ve Comino’dur. Takımadalar arasında en büyüğü olan Malta 237 km², Gozo 68 km² ve Comino 2 km² yüz ölçümüne sahiptir.Tarih öncesinde MÖ 800 ile MS 870 yılları arasında Malta, adadaki varlıklarına dair belirgin izler bırakan ve ard arda gelen medeniyetlerin beşiği olmuştur.





Malta Bayrağı




Malta'nın Arması

MÖ 8. yüzyılda Fenikelilerin adaya gelmesinden sonra tarih öncesi çağların sona ermesi Malta‘nın tarih sayfalarına girmesinin müjdecisi olmuştur. Malta‘da hiç dağ ya da akarsu bulunmamaktadır. Adanın karakteristik özelliğini teraslanmış alanları ve bir dizi alçak tepeleri teşkil eder. 137 kilometre uzunluğundaki kıyıların güzel kumsallara sahip pek çok koyları ve limanları bulunuyor.





Malta'nın Avrupa'daki Yeri



Yüz Ölçümü: 321 km2.
Nüfus: 419,000 (2010 verilerine göre yaklaşık)
Başkent: Valletta
Popüler Şehirleri: Valletta, St.Julians, Sliema ve Msida
Havaalanı: Malta Uluslararası Havaalanı – Gudja
Para Birimi: Euro
Uçuş Süresi: 2 saat 30 dakika
Saat Farkı: 1 saat geri
Elektrik: 240 volt, 3 iğneli prizler kullanılmaktadır.
Gayri Safi Milli Hasıla: 5,3 milyar US$
İklim - Sıcaklık: Ülkede hava genellikle çok sıcaktır. Yağış özellikle serin yaz mevsimlerinde az miktarda gerçekleşir. Yıllık ortalama hava sıcaklığı 22 C civarındadır.


Malta Haritası



Malta'nın Şehirleri (Alfabetik):
Attard, Balzan, Birgu (Vittoriosa), Birkirkara, Birzebbuga, Bormla (Cospicua), Dingli, Fgura, Floriana, Ghargħur, Ghaxaq, Gudja, Gzira, Hamrun, Iklin, Kalkara, Kirkop, Lija, Luqa, Marsa, Marsaskala, Marsaxlokk, Mdina, Mellieħa, Mgarr, Mosta, Mqabba, Msida, Mtarfa, Naxxar, Paola, Pembroke, Pieta, Qormi, Qrendi, Rabat, Safi, San Gwann, Santa Lucija, Santa Venera, Senglea (Isla), Siggiewi, Sliema, St. Julian's (San Giljan), St. Paul's Bay (San Pawl il-Bahar), Swieqi, Tarxien, Ta' Xbiex, Valletta, Xghajra, Zabbar, Zebbug (Malta), Zejtun, Żurrieq


Gozo Şehirleri:
Fontana, Ghajnsielem, Gharb, Ghasri, Kercem, Munxar, Nadur, Qala, Rabat (Victoria), San Lawrenz, Sannat, Xaghra, Xewkija, Zebbug





Tarih Öncesi Malta
Malta'da ilk yaşayan insan belirtileri 1.Neolitik Döneme dayanmaktadır. Yeni Taş Devri insanlarının varoluş kanıtlarına Malta'nın güneyinde, Birzebbuga'nın yakınındaki Ghar Dalam mağarasında rastlanmaktadır. Arkeologlar bu bölgede önceki dönemlerden kalma geyik, hipopotam ve bodur fillerin kalıntılarını da keşfetmişlerdir.

Hagar Quim II



Bu kalıntılar, Malta'nın günümüz Avrupa ve Afrika kıtalarına bağlı olduğu dönemlere aittir. Takip eden koloniler, büyük ihtimalle Sicilya'dan geldikleri tahmin edilen, tapınak inşa eden ırklar (topluluklar) getirmişlerdir. O dönem yaşamış olan Maltalılar, binlerce yıldan sonra bile bugün hala ayakta kalabilmeyi başarmış, hayat tarzları ve medeniyet düzeyleri hakkında bizleri hayrete düşüren yapılar bırakmışlardır.


Megalitler, Ggantija



Araştırmacılar Ggantija'da (Gozo) bulunan tapınakların yeryüzünün en eski, tek başına ayakta durabilen abideleri olarak nitelendirmektedirler. Restorasyon çalışmaları nedeniyle geçici olarak kapalı olan Paola'daki Hypogeum, tarih öncesi dönem mühendisliğinin olağanüstü başarısının bir göstergesi olarak, kayalardan oyulmuş odalar ve labirent geçişleriyle türünün tek yeraltı tapınağıdır. Diğer tapınaklar Mnajdra, Hagar Qim, Tarxien görülmeye değer pek çok yer gibi Malta'nın "Kutsal Ada" oluşu teorisini doğrulamaktadır.

Malta'da Bulunmuş, İlkel Fil İskeleti




  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.01.2016, 21:05   #2
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Malta Adası'nin Tarihi ve Gezilecek Yerleri

Malta'nın Günümüz Tarihi
Malta, 1964'te bağımsızlığını kazanmasının ardından Milliyetçi Parti yönetimine geçmiş, aynı yıl İngiliz'lerle yapılan bir anlaşmayla,İngiltere'nin askerlerini beş yıl içinde geri çekmesi kararlaştırılmış, 1965'te de Avrupa Konseyi'ne üye olmuştur.

1971 seçimlerinde İşçi Partisi iktidara gelmiş ve hükümeti İngiliz egemenliğine karşı mücadele eden Dominic Mintoff kurmuştur. Yeni hükümet dış politikada köklü değişikliklere gitmiş, Amerikan savaş gemilerinin Malta'ya uğraması yasaklanmış, Libya ile iyi ilişkiler kurulurken, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ve Çin Halk Cumhuriyeti'ne yaklaşılmış, bu durum NATO'nun yapmayı vaat ettiği yardımın üçte ikisini, İngiltere'nin de geri kalanını ödemesini sağlamıştır. İç politikada 18 yaşındaki gençlere oy hakkı verilmiş, eşit işe eşit ücret ilkesi benimsenmiş ve 1974'te İngiltere adına bir vali tarafından yönetilen Malta'da cumhuriyet ilan edilmiş devlet başkanlığına Antony Joseph Mamo seçilmiştir.

2. Dünya Savaşı sırasında, İngiliz egemenliğinde olan Malta, ağır bombardımana maruz kalmıştır.



1976 seçimlerinde devlet başkanlığına Anton Buttigie getirilmiş, genel seçimlerde İşçi Partisi iktidarını korumuştur. Başbakanlık görevini sürdüren Dominic (Dom) Mintoff, Arap ülkelerine daha yakın bir politika izleyerek, Avrupa ile Arap ülkeleri arasında bir köprü olmaya çalışmış, Arap ülkelerinden Libya ve Cezayir, Batı ülkelerinden İtalya ve Fransa'nın Malta'nın tarafsızlığını garanti etmelerini sağlamak istemiştir.

1979'da, İngiliz askeri üsleri boşaltılmış, NATO'dan alınmış borçların ödenebilmesi için Fransa ve Çin Halk Cumhuriyeti'ne başvurulmuş ve Çin HC'den alınan yardım giderek artmıştır. 1980'de Libyalı danışmanlar ülkeden sınır dışı edilmiş, ardından, İtalya ile Malta'nın tarafsızlığını gerekirse askerle korumayı güvenceye alan bir savunma antlaşması imzalanmıştır. 1981'de de eski NATO sarnıçlarından Sovyetler Birliği'ne yararlanma hakkı verilmiştir. Aynı yıl yapılan seçimlerde İşçi Partisi, Milliyetçi Parti'den daha az oy almasına karşın, seçim sisteminin sonucu iktidarını sürdürmüş, ancak 1987 Mayıs'ında yapılan seçimleri kazanan Milliyetçi Parti 14 yıllık İşçi Partisi iktidarına son vermiştir.

1 Mayıs 2004'te Avrupa Birliği'ne üye, 1 Ocak 2008'den itibaren de Avro Alanı'na dahil olmuştur.



Malta’nın Coğrafyası
Malta'da hiç dağ ya da akarsu bulunmamaktadır ve adanın karakteristik özelliğini teraslanmış alanları ve bir dizi alçak tepeleri teşkil eder. 137 kilometre uzunluğundaki kıyılarında ise güzel kumsallara sahip pek çok koyları ve limanları vardır.





Malta’nın İklimi
Malta Adaları, yumuşak geçen kışları ve sıcak yaz sezonuyla sağlıklı bir iklime sahiptir. Soğuk rüzgarlar, kar, don ve sis Malta'da bilinmeyen terimlerdir. Nisandan sonra seyrek olmakla birlikte yazın neredeyse hiç rastlanmayan yağışlar en çok Eylül ile Nisan ayları arasında görülür.


Sıcaklık kış aylarında (Kasım - Nisan) ortalama 14.3 °C, yaz aylarında (Mayıs- Ekim) ise ortalama olarak 32.6 °C civarındadır. Malta adaları, sıcak yaz günleri ve gecelerinde denizden esen serin meltemlerle, Temmuz ayı ortalarından Eylül ayı ortalarına kadar devam eden sıcaklığın yüksek olduğu dönemlerde bile, nadiren aşırı sıcaklara maruz kalır.
Tarlaların çoğunluğu küçük ve az eğimlidir. Fakat yağış eksikliği ve ters arazi koşullarına rağmen tarım gelişmişti.




Malta’nın Ekonomisi
Malta ekonomi olarak sıkıntı çekmeyen bir ülkedir. Ülkede evsiz bulunmamaktadır. Nüfusun yoğun olmaması sebebiyle halkın refah düzeyi normaldir.Ülkenin gelirlerinin yaklaşık %97 sini turizm oluşturmaktadır. Özellikle dil okullarının bunda etkisi vardır. Ülkede 50 den fazla dil okulu bulunmaktadır. Gelirlerin geri kalan kısmı ise ufak çaplı ihracattır. İngiltere, Çin Halk Cumhuriyeti, Libya ve Suudî Arabistan ile ekonomik açıdan iyi ilişkiler içerisindedir.

Malta Freeport




  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.01.2016, 21:07   #3
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Malta Adası'nin Tarihi ve Gezilecek Yerleri

Malta’nın Gezilecek Yerleri







Malta’nın Başkenti Valetta



Başkent Valetta şehri; Osmanlı’nın Büyük Malta Kuşatmasında, Malta adasını Osmanlı’ya karşı savunan ve savaşı kazanan Jean Parisot La Valette’den almıştır. 1565 yılındaki Osmanlı kuşatmasından sonra kurulmuştur. Malta’da gezilecek yerlerin başında; St.Jean Katedrali ve Grand Master's Palace ( Büyük Üstadlar Sarayı) Büyük Üstatlar Sarayı bulunmaktadır.





Valetta Şehrindeki Grand Master's Palace - Büyük Üstatlar Sarayı



Malta, 1530 yılından 1800’lü yıllara kadar St. Jean Şövalyeleri (Hospitalier Şövalyeleri) tarafından yönetilmiş. Daha önce Rodos’ta yer alan şövalyeler, Rodos’u Osmanlı’nın almasının ardından Roma Germen İmparatoru V.Karl’ın Malta’yı şövalyelere bırakması ile buraya yerleşmişler.



Valetta’nın tam ortasında yer alan Büyük Üstatlar Sarayı da 1570 yılında yapılmış ve tarikatın büyük üstadının evi olmuş. Şu anda iki bölümden oluşan müzeye 10 EUR bedelle girebiliyorsunuz. Sarayın üst katını, resmi odalar, alt katını ise zırh müzesi oluşturuyor. Resmi odaların koridorları ise içinde insan olmasa da o dönemden kalmış zırhlarca korunuyor adeta.


Büyük Üstadların Zırhları, Diğer Zırhlardan Daha Görkemli






Diğer Zırhlar






Taht Odası






St. John’s Co Katedrali



1577 yılında St.Jean Şövalyeleri tarafından inşa edilen katedral özellikle çok güzel resimlerle bezenmiş tavanı ve altın işlemeli duvarları ile Malta adasının en güzel tapınaklarından. Katedral UNESCO Dünya Mirası Listesindedir.




  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.01.2016, 22:09   #4
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Malta'nın Tarihi | Malta'da Gezilecek Yerler

Mdina (Sessiz Şehir)



Malta’ya bir dönem başkentlik yapmış olan şehir, sarı tonlarında boyalı binaları, dar sokakları ile Malta’da görülmesi gereken yerlerden. En iyi korunmuş ortaçağ şehirlerinden birisi olan Mdina şehri, aynı zamanda Unesco Dünya Mirasları listesinde de yer alıyor. Şehir üzerinde Arap etkisini görmek mümkün. Şehirde ünlü St.Paul’s Katedrali bulunmaktadır.

Mdina Şehir Kapısı






Mdina Şehrindeki Dar Sokaklar









St.Paul’s Katedrali












  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.01.2016, 22:46   #5
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Malta'nın Tarihi | Malta'da Gezilecek Yerler

Üç Şehir (Vittoriasa - Isla- Bormla)


Üç şehir, başkent Valetta’nın tam karşısında kurulmuş olan ve Valetta’dan bile daha eskidir. Eskiden üç ayrı şehir olan Vittoriasa
(diğer adı Birgu), Isla ve Bormla geçen zamanla artık birleşimiş duruma gelmiştir, içiçedir... Bu üç şehir, Büyük Malta Kuşatmasında Maltalılar’ın Osmanlı’ya karşı son savunma noktası olmuş.
























  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.01.2016, 23:21   #6
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Malta'nın Tarihi | Malta'da Gezilecek Yerler

Marsaxlokk



Adanın güneyinde yer alan bir balıkçı kasabası aslında Marsaxlokk. Kasabayı asıl meşhur eden ise Malta’nın meşhur balıkçı tekneleri olan “Luzzu” ların limanda bolca yer alması. Mısır’ın etkisi ile milattan önceki yıllardan kalma “Osiris Gözü”nü taşıyan bu rengarenk tekneler Malta’nın heryerinde yer alıyor ve ülkenin en ünlü değerlerinden.






Blue Grotto (Mavi Lagün)



Malta’nın en güney uçlarından birisini Blue Grotto adı verilen doğa harikası bir bölge oluşturuyor. Falezlerin önünü kestiği denizin diğer tarafında en yakın yer Afrika Kıtası'dır.

Mavi Lagünler,
Comino Adası' nın en gözde yeri. Birçok turist günübirlik buraya gelir ve dalgasız ve duru suyunda yüzer. Burası dalgıçlar içinde dalmak için kullanılan bir alan. Bütün adada araba bulunmamaktadır. Kim sessizlik ve dinlence istiyorsa burada bunu bulacaktır.

Önce Romalılar adayı ele geçirdi daha sonrada korsanlar. Malta' lılar Comino' yu tarım ve savunma için kullandılar, o dönemden kalma gözcü kulesi bulunmaktadır. Malta' dan Comino' ya teknelerle gidilmesi mümkündür.






Hypogeum (Hal Saflieni)



Mısır piramitlerinden daha eski olan Tarihi M.Ö.3000’li yıllara dayanan bu yer altına girmek sınırlı. Tarihi 5000 yıl öncesine dayanan yapıya günde sadece 10’ar kişilik 6 grup alınıyor.





Tarxien Tapınakları



M.Ö. 3100 yıllarına dayanan tapınak 1980 yılında Unesco Dünya Mirasları listesine eklenmiş, bilinen en eski tapınaklardan birisi olan yapının tüm işçilikleri en ilkel aletlerle yapılmış.




  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.01.2016, 23:58   #7
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Malta'nın Tarihi | Malta'da Gezilecek Yerler

Gozo Adası (Malta'nın İkinci Büyük Adası)



Aragonluların bu adaya verdiği isim olan Gozo, Kastilya dilinde 'neşe' anlamına gelmektedir. Gozo, 3 adadan oluşan Malta Takımadaları içerisinde ikinci en büyük adadır. Adaya iki türlü ulaşım var, bunların ilki turizm şirketlerinin yaptığı tekne turlarıyla ulaşım diğeri ise otobüsle Malta Adası’nın kuzeyindeki Cirkewwa Limanı’na ulaşarak 20 dakikalık bir feribot yolculuğuyla Gozo Adasında Mgarr’a ulaşılır. Tüm ulaşım ve ada turuyla birlikte yarım günde tamamını gezmek mümkün.


Gozo adasının alanı, 14 km. uzunluğunda ve 7 km. genişliğindedir. Engebeli bir arazisi vardır ve güney-batıdan kuzey-batıya uzanan kıyısı tamamen kayalıktır. Kırsal ve sade bir yer olan Gozo' nun kültürü ve hayat tarzı kırsal balıkçılık ve tarımcılık geleneklerine dayanır. Yalnızca 29 binlik nüfusu ile, 1897 yılında Kraliçe Victoria' nın tahttaki 60. yıldönümü şerefine Victoria olarak adlandırılan ana kent bile sessiz ve huzurlu bir atmosfere sahiptir.


Gozo, hareketli bir gece hayatı arayanlardan çok huzurlu ve sakin bir hayat tarzından hoşlananlara uygundur. Fakat yaz aylarında son derece popüler olan çok iyi birkaç gece kulübü de bulunmaktadır. Gerek yerel gerekse kontinental yiyeceklerin sunulduğu, lezzetli ve bol çeşitli bir mutfak kültürünü yaşatan restoranlarıyla adada başarılı bir yemek hizmeti sunulur. Çin veya Hint mutfakları gibi belli bir tür üzerine çalışan restoranlar da tercih edilebilir.

Gozo adasının ziyaretçileri kendilerine sunulan seçeneklerin zenginliğiyle adeta şımartıldıklarını hissedecektir. Gozo sakinlerinin kendilerine özgü bir karakteri ve kimliği vardır. Yaşam tarzları, aksanları ve lehçeleri ana ada olan Malta' dakinden farklıdır. Gozo özellikle keçi ve koyun yününden iplik eğirme, dokuma ve dikiş gibi küçük ev sanayiyle tanınmıştır. Gozo' nun el yapımı dantelleri, makineyle üretilenlerin yarattığı rekabete rağmen çoğalarak gelişen birer sanat objesi olmaya devam etmektedir. Goza'da önemli yeri olan Ta’ Pinu Basilica da bulunur.

Ta’ Pinu Basilica









GozoAdası'ndaki Azure Window


Gozo adasının ve hatta Malta’nın en bilinen oluşumlardan birisi Azure Window. Gozo Adası’nın batı ucunda yer alan bir doğal harika aslında. Victoria’dan Djerwa’ya kalkan otobüsle 15-20 dakikalık bir yolculukla buraya ulaşabiliyorsunuz.




  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.01.2016, 00:00   #8
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Malta'nın Tarihi | Malta'da Gezilecek Yerler

Gozo Adasının Merkez Şehri Victoria (Rabat)



Gozo Adasının merkez şehri Victoria diğer adıyla Rabat 7000 kişilik nüfusuyla adının en büyük şehri. Mgarr’da limanda indikten sonra Victoria’ya direkt giden otobüsler var, yolculuk 10 dakika kadar sürüyor.










Saint Julian's



Saint Julian's, Malta kıyısında popüler bir tatil yeridir. Bu küçük kent, balıkçı köyü büyüsünü turist merkezi kavramıyla başarılı bir şekilde birleştirmektedir.


1688'de yapılan Spinola Palace ve Old Parish Church gibi Latin mimarisine sahip eserler popüler tarihi mekanlardır. Dalmayı sevenler Divewise Center ile gemi enkazlarını keşfetmenin keyfini çıkarabilirler. 1930'larda eski bir askeri bölge olan ünlü Paceville bölgesi şimdi çeşitli restoranları, barları ve kulüpleriyle Saint Julian's gece hayatını buluşma noktasıdır.

Old Parish Church








  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.01.2016, 01:44   #9
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Malta'nın Tarihi | Malta'da Gezilecek Yerler

Sliema Şehri



Sliema, Malta'nın başkenti Valetta'ya yalnızca 5 km. uzaklıkta ve Malta Uluslararası Havaalanı'na ise yarım saatlik sürüş mesafesinde bulunan, deniz kıyısında, popüler ve kozmopolit bir tatil kentidir.

Sliema, St Julian's a ve oranın çeşitli restoranlarına, barlarına, kafelerine ve diskolarına doğru akşam yürüyüşü yapan şehir sakinlerine her zaman katılabilirsiniz.






Malta'nın Önemli Plajları
Akdeniz’in en temiz plaj ve sularına sahip en iyi yerinden biri olan Malta, kristal berraklığında denize ve pırıl pırıl bir güneşe sahip. Deniz, güneş ve kum kombinasyonunu sevenler için mükemmel bir tatil yer. Mellieha Körfezi, Golden Bay ve Ghajn Tuffieha çevresinde uzanan altın renkli kumsallar, her yıl yüz binlerce tatilciyi kendine çekiyor.

St. Julians Plajı





Mellieha Plajı





Blue Lagoon






Malta Hakkında Kısa Kısa Bilgiler
  • Adalar ülkesi Malta üç adadan oluşmaktadır; Malta, Gozo ve Comino.
  • İtalya'nın güneyinde yer alan Malta adasında her yıl 30.000 öğrenci eğitim almaktadır. Kaliteli okullarin ve uluslar arası organizasyonlarin kollarinin bulundugu Malta’da okullarda Avrupalı oğrenci yoğunluğu fazladır.



  • Medeniyetin tarih öncesi başladığı adalar ülkesi olan Malta 1530 yılında St John Şovalyeleri'nin adayı istila etmesiyle oldukça renkli bir kültürle tanışmıştır, ülke 1789-1800 yılları arasında Fransız hakimiyetinde, 1802 yılından bağımsızlığını ilan ettiği 1964 yılına kadar da İngiliz hakimiyetinde kalmıştır.
  • 1965 yılında Avrupa Konseyine üye olmuştur ve 2008 yılında da Avro alanına dahil olmuştur.



  • Malta Akdeniz de bulunan, Rodos, Korsika, Mayorka, Ibiza, Girit adası gibi görülmeye değer adalardan biridir.
  • Ülke gelirlerinin % 97 sini turizm gelirleri oluşturmaktadır, özellikle ülkedeki İngiliz kökenli iyi standarddaki dil okullarının bunda etkisi çok büyüktür.



  • Kaliteli okulların ve uluslararası organizasyonların kollarının bulunduğu Malta'da okullarda Avrupalı öğrenci yoğunluğu fazladır.
  • Eski bir İngiliz kolonisi olan Malta'da eğitim sistemi İngiliz eğitim siteminin aynısıdır.



  • İklim tipik bir Akdeniz iklimidir, soğuk rüzgarlar, kar ve sis Malta da bilinmeyen kavramlardır. Malta adaları yazın denizden esen serin meltem rüzgarlarıyla yaz aylarında bile nadiren aşırı sıcaklara maruz kalır. Yazın hiç yağış almayan adada en çok yağış Eylül – Nisan ayları arasında görünür. Kasım-Nisan ayları arası ortalama sıcaklık 14 C , Mayıs – Ekim ayları arası ise ortalama sıcaklık 36 C dir.
  • Adada hiç akarsu ve dağ bulunmamaktadır.



  • Nüfusun yoğun olmaması sebebiyle (2010 verilerine göre yaklaşık 419.000 kişi) halkın refah seviyesi oldukça iyidir, gelir dağılımda uçurumlar yoktur ve ülkede hiç evsiz bulunmamaktadır, güvenli bir ülkedir.
  • 6000 yıllık medeniyete ev sahipliği yapmış ada da halk değişik kültürlere oldukça hoşgörülüdür ve oldukça misafirperverdir.



  • Malta nın başkenti Valetta UNESCO nun ilan ettiği Dünya Mirası Alanlarından biridir, şehir tam bir açık hava müzesi gibidir.
  • İngilizce adada kullanılan iki resmi dilden biridir, yurtdışı eğitim için tüm Maltalılar hem İngilizce hem de Maltaca konuşmaktadırlar.

Mosta Dome Klisesi



  • 137 km. uzunluğundaki kıyılarında pek çok koyları vardır, tabi ki Akdeniz’in kristal berraklığındaki deniz suyu adayı özellikle Avrupalı turistler için oldukça çekici kılmaktadır.
  • Bol taze sebze meyvayı ve deniz ürünlerini ucuza tüketebileceğiniz bir adadır.
  • Su sporları için oldukça uygundur, özellikle scuba diving (tüplü dalış) için dünya standartlarında kulüpleri bulunmaktadır.
  • Başkent Valetta tarihte en erken dönem raylı sistemin kullanıldığı şehirlerden biridir.
  • Trafik İngiltere ve Avustralya da olduğu gibi sol taraftan akmaktadır.

Mosta Dome Klisesi İçeresi



__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.01.2016, 19:35   #10
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Malta'nın Tarihi | Malta'da Gezilecek Yerler

Sayende çok geniş kapsamlı güzel bir konu olmuş. Ellerine sağlık, teşekkürler. @ReaL
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
adası, adasının, gereken, gezilecek, görelmesi, malta, maltanın, tarihi, yerler, yerleri, Şehirleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.