Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Gezelim & Görelim > Bir Adımda Dünya Turu > Avrupa


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 09.09.2018, 22:11   #1
Çevrimdışı
Kel ali
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Münih Oktoberfest

Münih Oktoberfest

https://www.youtube.com/watch?v=ZwuOH9dfZV8



Dünyanın en büyük açık hava festivali Oktoberfest her yıl olduğu gibi bu yılda 7 milyon insanı Münih’e toplayacak. Her yıl eylül ayının 2. yarısından başlayıp ekim ayının ilk pazar günü sona eren ve Theresienwiese'e kurulan herbiri onbin kişi kapasiteli 14 dev çadırda, fıçılardan Almanların deyişiyle “sıvı altın” akıyor. Hep bir ağızdan şarkılar söyleniyor, dans ediliyor. Her yıl tüm dünyadan gelen 6.5-7 milyon milyon insan sadece bira içmeye değil dünyada başka hiçbir yerde göremeyecekleri şöleni izlemeye geliyorlar.


Octoberfest boyunca ortalama yedi milyon litre bira, 500 bin tavuk şiş ve 200 adet büyük baş hayvan eti tüketiliyor.




Siz de Oktoberfeste gitmek isterseniz ve otelde kalmanız gerekecekse en az 2 ay önceden karar verip ayarlayın derim. İsmi "ekim festivali" anlamına gelse de bu festival eylül sonunda yapılıyor ve ekimin ilk günlerinde son buluyor. Millet 1 sene önceden otelini rezerve ediyormuş.



Her yıl düzenlenen bu festivaldeki amaç Eylül'ün son günlerinden Ekim'in ilk günlerine geçiş yaparak, Ekim'in gelişini kutlamak.



Oktoberfest geleneksel olarak Ekim ayının ilk Pazar gününü de içine alacak şekilde 16 gün sürüyor. Festival, genellikle Almanlarca kısaca “d’ Wiesn” ya da “d'Waasn” olarak söylenen Theresienwiese'de yapılıyor.

https://img-s1.onedio.com/id-57e7933...44c2dbee08.jpg


Festivalin en önemli özelliği tabii ki biradır ve her sene festival kutlaması, Münih Belediye Başkanının büyük bir ahşap bira fıçısına çeşme çakması töreni ile başlar, Almanlar bu duruma “O'zapft is!” ki bu Bavyeraca “Çeşme açıldı" demektir.

https://img-s2.onedio.com/id-57e7946...4a27117975.jpg

Bu kutlamalar için özel olarak bir Oktoberfest birası mayalanır nitekim bu bira festivale özel olduğu için hem tat hem de alkol bakımından biraz koyu renkli ve serttir. Bu devasal bira Maßdenen denilen bir litrelik özel bardaklarda sunulur.

https://img-s1.onedio.com/id-57e794f...7badf2dc36.jpg

Festival alanının içinde Bierzelt, özel bira, olan binlerce kişinin sığabileceği devasa çadırlarda yapılır. Bu çadırlarda bolca yemek ve bira servis edilir.



Oktoberfest'te dikkat çeken şeylerden Trachten denilen biri kıyafetleri. Kadınların Dirndl erkeklerin ise Lederhosen adı verilen tradisyonel kıyafetlerini sadece Oktoberfest'de değil, şehirde dolaşan herkesin her üzerinde görebilirsiniz.



Biraların tokuşturulması gereken zamanda "eins, zwei, drei, G'suppaaaa!" diye bağırılır bunun anlamı bir, iki, üç, kafaya dik ya da iç demektir.

Bir de "prosttt" denir o da şerefe demektir!




Yemekler çadıra göre değişir ve bazılarında, mesela Käfer çadırı gibi, daha lüks çadırlarda şarküteri tabağından tutun, ödeğe kadar kocaman tabaklar halinde verilir.



Oktoberfest'de bu görüntü ile sıkça karşılaşabilirsiniz. Aileler yaşları kaç olursa olsun çocuklarını getirmekten ve bira denetmekten çekinmiyorlar. (Tabii minik bir yudumdan sonra bardakini alkolsüz biraya döndürüyorlar!)



Kısacası siz siz olun, hayatınızda bir kere Oktoberfest'e katılmak için mutlaka bir zaman yaratın!
  Alıntı ile Cevapla
Kel ali'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
münih, oktoberfest


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.