Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Gezelim & Görelim > Bir Adımda Dünya Turu > Avrupa


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 04.10.2009, 18:11   #1
Çevrimdışı
Smyrna
Okunuşu: Simirna

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Mykonos Adası | Hoşgörü Cenneti







En çok ziyaret edilen Yunan adası olan Mykonos, 1980'lerden itibaren yapılan etkili bir tanıtım kampanyasının sonucu olarak daha çok gaylerin tercih ettiği bir ada olarak nam salmış olsa da çılgın gece yaşantısı, sabaha kadar süren partileri, birbirinden güzel plajları ve etkileyici ada ambiansıyla bu popülerliği fazlasıyla hak ediyor. Mykonos, beyaz renkli dar sokakları ve küp şeklindeki evleriyle tam bir Ege adasıdır.



85 kilometrekarelik, küçük sayılabilecek bir Ege Adası olan Mykonos, Kykland Adaları grubuna bağlı boz bir ada. Uluslararası jet sosyetenin gözde tatil yerlerinden biri olan Mykonos sokaklarında ünlü bir simayı pervasızca yürürken görebilirsiniz. Güzelliğinin yanında sosyetik olmasının da etkisiyle en pahalı Yunan Adası da Mykonos'tur. Ancak pahalılığına rağmen, yaz aylarında Mykonos'ta kalacak yer bulabilmek için çok önceden rezervasyonunuzu yaptırmanız gerekir. Temmuz ve Ağustos'ta Ada tıklım tıklımdır, dar sokaklarında kalabalıktan kolaylıkla yürüyemezsiniz.


Mykonos da dahil olmak üzere Yunan adalarına gemi ile yanaşmak mümkün değil. Bu nedenle adaların kazançları arasında önemli yer tutan kalemlerden biri, açığa demirleyen gemilerden adaya botlarla yolcu taşımak olurken; genelde yolcuları ada merkezine otobüslerle ulaştırmakta ciddi bir sağlıyormuş. Ada da sadece 31 adet taksi vardır. Bu nedenle yaz sezonunda taksi bulmak çok zor. Buna en iyi çözüm ise uygun fiyatla kiralanabilecek motorsikletlerdir.


Mykonos, özgürlükler adası olarak bilinir. Bunun aynı zamanda eşcinsellerin ziyaretçi profilinin kayda değer bir kısmını teşkil etmesindeki en önemli faktör olduğu da aşikar. Mykonos sokaklarında el ele, sarmaş dolaş gayleri ve lezbiyenleri görmek bir süre sonra gözünüzün alıştığı, normal bir duruma dönüşse de ilk başta garipseyebilirsiniz. Ada halkı herkese aynı şekilde yaklaşır, misafirlerini ağırlamada bir farklılık gözetmezler. Zaman zaman sıradan insanlar gibi muamele görmek, özgür ve rahat olabilmek isteyen jet sosyete mensupları için bu, Mykonos'u cazip kılar.




Mykonos'ta yaşam geç başlayıp geç biter. Sabaha kadar süren partiler nedeniyle sabahlar uyku da geçirilir. Öğle saatlerinde uyanılır ve geç kahvaltının ardından bir plaja gidilip şezlonga kurularak güneşlenilir ve yüzülür. Akşam üstü plajlarda ''beach party''ler başlar ve gece eğlencesi öncesi ısınma sağlanır.


Akşam yemeği gece 22:00 gibi yenilir ve barlarda eğlence gece yarısından itibaren başlar. Çoğuna kulağımızın aşina olduğu Yunan şarkılarının yüksek volümle çalındığı barlarda eğlencede sınır yok, emin olabilirsiniz. Çılgın eğlence anlayışının hakim olduğu uçuk kaçık şovların yapıldığı Mykonos'ta, plajlardaki gece partilerine de özellikle gençler rağbet gösteriyor.




Küçük balıkçı tekneleri ile lüks yatların yan yana dizildiği limanı küçük bir koy şeklinde olan Mykonos'un şehir merkezi de bu koyun kıyısında kurulmuş olan Mykonos kasabası yada çok kullanılan adıyla Hora kasabasıdır. Ada merkezinin küçük bir alanda sıkıştığını, sokaklarının dar evlerinin, dükkanlarının küçük olduğunu söyleyebiliriz. Sanırım bunda ada merkezinin genişleme alanının coğrafi olarak sınırlı olmasının da payı var.



Mykonos'ta dolaşırken bir Türk için Mykonos'u Bodrum'a benzetmemek neredeyse imkansız. Özellikle dar sokakları arasında yürürken bir an dalıp Bodrum sokaklarında yürüyormuş hissine kapılabilirsiniz. Zaten restoran tabelalarındaki yerel isimlerinden, hediyelik eşyalarına, insanlarının sıcakkanlılığından çalan müziklerdeki ezgilere kadar sık sık kendinizi Türkiye'de gibi hissedebiliyorsunuz.


Sokaklarda en küçük çöp yok. Temizliğin sırrı halk dayanışmasından kaynaklanıyor. Turizmdeki ciddiyetleri her alanda ortada. Dünyaca ünlü Starbucks’ın bir şubesi de burada fakat tabela yapılmasına izin verilmediğinden onlar da mimariye uygun tasarım ile Mykonos’a uyum sağlamışlar.



Mykonos'ta gezip görülmesi gereken yerleri sıraladığımızda ilk başta Little Venice'i (Küçük Venedik) söylememiz gerekir. Şehir merkezinde, deniz kıyısında açıkhava cafe ve restoranlarının sıralandığı bir kıyı olan bölge, Venedik'i andıran görünümüyle bu isimle anılıyor. Gerçekten de Venedik kadar güzel sayılabilecek Little Venice'de oturup eşsiz manzarasında bir şeyler yeyip içmek çok keyifli. Tabii fiyatların pahalı olduğunu sanırım söylememe gerek yok.


Mykonos'ta ayrıca Kale Tepesini ve Vanis Değirmeni de görmeden dönmemek gerekir. Mykonos fotoğraflarında sıklıkla görülen Panapia Kilisesi de görülmesi gereken yerlerden. Ada merkezindeki kalabalıklardan uzaklaşmak, daha sakin bir ortam da bulunmak isterseniz de adanın doğusundaki Aro Mera Köyü sizin için cazip olabilir.




Bir de Mykonos'a gidince görmeniz gereken bir diğer şey olan adanın maskotu Petros'tan bahsetmemiz gerek. Mykonos sokaklarında dolaşırken turistlerin fotoğraf çektirmek için yarıştıkları uzun gagalı, pek havalı bir şey görürseniz işte o Pelikan Petros'tur. Gerçi asıl Petros çoktan ölmüştür. 1950'lerde gelen ilk Petros 1986 yılında ölmüş ve Hamburg Hayvanat Bahçesinden gönderilen yeni bir pelikana Petros ismi konulmuştur. Şu an adada Petros, Ireni ve Nikolas olmak üzere üç pelikan sokaklarda arz-ı endam etseler de turistlerce hepsi Petros sanılır.


Mykonos'ta plajlar daha çok adanın güneyinde yoğunlaşmıştır. Adanın dünyaca meşhur olan plajı Super Paradise(Cennet) Plajıdır. Çıplaklar plajı olarak bilinse de Mykonos'ta sadece çıplaklara mahsus bir plaj yoktur. Güneydeki plajların çoğu nüdisttir. Plajların bir tarafı çıplaklara, bir tarafı da çıplak olmayanlara ayrılmıştır. Bu tamamen Özgürlük Adasında özgürce davranabileceğiniz bir durumdur. Super Paradise küçük bir kıyıda saklı, güzel bir kumsal. Özel aracınız varsa son birkaç kilometresi toprak yol olmak üzere karadan gibi ada merkezinden kalkan teknelerle de plaja ulaşabilirsiniz. Çılgın partilerin mekanı olarak nam salmış Super Paradise'ta denizin, güneşin olduğu kadar eğlencenin de tadını çıkartabilirsiniz. Meşhur Cavo Paradiso Bar da bu plajda.


Mykonos'taki diğer plaj alternatiflerinden biri olan Ornos Plajı daha çok sitelerin ve plaj otellerinin yoğunlaştığı bir yer. Kalabalıklardan hoşlanmayan, daha sakin bir plaj arayanlar için önerim şehir merkezi ile yeni liman arasındaki Agios Stefanos Plajı. Paradise Beach kadar olmasa da adanın ünlü plajlarından biri olan Platys Gialos, uzun kumsalı ve su sporları alternatifleriyle öne çıkıyor. Son olarak ta Psarou Beach'ten bahsedelim. Psarou da adanın güzel koylarından biri. Mykonos'a giderseniz Psarou'yu da programınıza dahil etmenizi, harika bir koyda masmavi sularda denizin keyfini çıkarmanızı öneririm.



Yunan takımadalarından Mykonos adası yanında kayalık küçük bir adadır. Bugün ıssız olan bu adada MÖ 2000'lerde bir liman ve bir hatif mabedi vardı. İyonyalılar buraya yeni dinler getirmişlerdi. Efsanelere göre Leto, Apollon'u burada doğurmuştu.




Fransızlar tarafından 1873'den beri bu adada yapılan hafriyat adadaki harabeleri ortaya çıkarmıştır. Bunlardan başlıcaları Apollon'un Hieron'udur ki bunun içinde bir Artemis mabedi vardır. Daha doğuya doğru menşei Girit olan bir ibadete mahsus "Boğazlar mabedi" ve "Boynuzlar altarı" bulunmuştur. Kuzeyde de Antigon Gonatas'ın revakı keşfedilmiştir. Aşağıdaki kent kısmında Roma tacirlerinin alışveriş yaptıkları Agora, yukarı kentte de tiyatro mahallesi bulunmuştur. İki tarafında evler ve dükkanlar olan uzun bir sokak, daha eski bir Pompei kenti izlenimini vermektedir. Buradaki evler hellenistik devir evlerinin incelenmesi ve anlaşılmasına yol gösterici olmuştur.




Ne Zaman ve Nasıl Gidilir?
Mykonos Nisan ayından Ekim ayı sonuna kadar ziyaret edilen ancak temmuz ve ağustos aylarında çok yoğun talep alan bir tatil destinasyonu. Temmuz ve Ağustos'ta adada konaklayacak yer bulmak için çok önceden rezervasyon yaptırmanız gerekir.

Ada bu zamanlarda tıklım tıklım oluyor, plajlarda ve sokaklardaki kalabalıkları göze almalısınız. Buna bağlı olarak taksi kuyrukları, restoranlarda masa boşalmasını beklemek te bu aylarda olağan durumlar. Ama canlılık ve hareket açısından bakıldığında da Temmuz ve Ağustos ayındaki canlılık diğer dönemlerde yok. Eğer tercihiniz kalabalıklardan uzak, sakin bir tatilse, Mayıs ve Ekim aylarını tercih edin.


Mykonos'a İstanbul'dan Temmuz ve Ağustos aylarında Atlasjet'in perşembe ve pazar günleri tarifeli direkt seferleri var. 55 dk. gibi kısa bir uçuşla İstanbul'dan Mykonos'a ulaşabilirsiniz. Ayrıca Atina aktarmalı olarak gene uçakla gidebileceğiniz gibi bahar ve yaz aylarında Kuşadası-Samos-Mykonos rotasını takip ederek feribotla da adaya ulaşabilirsiniz.


  Alıntı ile Cevapla
Eski 04.10.2009, 18:32   #2
Çevrimdışı
**EMEL**
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mykonos Adası | Hoşgörü Cenneti

Emeğine Sağlık Teşekkürler Smy...
__________________
Hayat dediğiniz 1 çay
İnsan ise sadece 1 şeker
Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın
Oysaki;
Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın..




  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz **EMEL**'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.10.2009, 18:44   #3
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Cool Cevap: Mykonos Adası | Hoşgörü Cenneti

Güzel yer Bodrumu hatırlatıyor Değirmenlere karşı savaşmak kimbilir ne eğlenceli olur
Teşekkürler sevgili smyrna
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.10.2009, 18:55   #4
Çevrimdışı
Smyrna
Okunuşu: Simirna

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mykonos Adası | Hoşgörü Cenneti

Arkadaşlar bazı resimleri koyup koymamayı epey düşündüm.

Fakat tanıtımı yapılan yerin başlıca özelliği ne yazık ki bunlar. Beach Partiler, gece hayatı ve daha da önemlisi sınır tanımayan eşcinselliğin ön planda olduğu bir yaşam...
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.10.2009, 19:09   #5
Çevrimdışı
nur@n
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mykonos Adası | Hoşgörü Cenneti

Müzik konuya uymasa da bana çok uydu

Seneye inşaallah burası var planımda Teşekkürler canım
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz nur@n'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.10.2009, 19:11   #6
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Cool Cevap: Mykonos Adası | Hoşgörü Cenneti

Alıntı:
Arkadaşlar bazı resimleri koyup koymamayı epey düşündüm.

Fakat tanıtımı yapılan yerin başlıca özelliği ne yazık ki bunlar. Beach Partiler, gece hayatı ve daha da önemlisi sınır tanımayan eşcinselliğin ön planda olduğu bir yaşam...

Hali ile kişileri yanıltmamak adına bunlarında küçük de olsa gösterilmesi gerektiğini düşündüm. Rahatsızlık veriyor ise kaldırılabilinir.
Yok yahu ne rahatsızlığı verecek ki ?Şahsım adına konuşuyorum tabiki
Çok vahim bir durum yok ortada bu tür resimleri ve dahasınıda görüyoruz.Görmediğimiz şeyler değil
Herkesin zevki... kimsenin giyim kuşamına karışacak halimiz yok.Zevkler ve renkler tartışılmadığı gibi tercih meselelerine de saygı göstermek lazım diye düşünürüm nacizane olaraktan

Kalsın kalsın
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.10.2009, 19:12   #7
Çevrimdışı
nur@n
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mykonos Adası | Hoşgörü Cenneti

Gelip dans edip gidiyorum,,
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz nur@n'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.10.2009, 19:16   #8
Çevrimdışı
Smyrna
Okunuşu: Simirna

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mykonos Adası | Hoşgörü Cenneti

Şimdi şarkının konu ile alakasını anlayabildin mi nurancım.

Mykonos'daki beach partilerde çalan bir parça bu... Sen seneye kadar alıştırma yap diye koydum...

Gerçekten de izlediğim bir video da fonda bu parça çalıyordu. Video Mykonos'daki beach partiyi gösteriyordu. Hatta ekleyecektim ama o resimdeki adamı fazla ön plana çıkartmışlar.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.10.2009, 19:18   #9
Çevrimdışı
nur@n
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mykonos Adası | Hoşgörü Cenneti

Yok ben sirtaki müziği bekliyordum ama bu da çok hoş beach partiyse normaldir bu müzik
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz nur@n'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.10.2009, 19:27   #10
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mykonos Adası | Hoşgörü Cenneti

Ellerine sağlık Smyrna..

Çok güzel hazırlanarak sunulmuş bir konuya daha kavuştuk...

Bu konu hit yapar... (Bu cümlem bile çok önemli)

(Resimlerle daha da geliştiririz daha sonra, ilgili yere tanıtılmıştır..)

Nerede hoşgörü, orada ben... Ne kadar güzel, kimsenin kimse ile işi yok.. Herkes kendi aleminde...






__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
adası, cenneti, fotoğrafları, hoşgörü, mikanos, mykonos, resimleri, tatil


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.