Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Gezelim & Görelim > Bir Adımda Dünya Turu > Avrupa


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 21.10.2009, 14:30   #1
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Avrupa’nın Önemli Şaheserleri







  • Yunanistan
1- Partenon
2- Akropolis

  • İtalya
3- Kolezyum
4- Pantheon
5- Circus maximus
6- Trajan Forumu
7- Pisa Kulesi

  • Fransa
8- Eyfel Kulesi
9- Notre Dame Katedrali

  • İngiltere
10- Big Ben
11- London Eye
12- St. Paul Katedrali
13- Stonehenge

  • Romanya
14- Parlamento Sarayı

  • İspanya
15- La Sagrada Familia

  • Hollanda
16- Euromast (Kule)


Yunanistan




1- Partenon

(Antik Yunanca: Παρθενώνας, Partenonas), Athena`nın tapınağıdır, M.Ö. 5. yüzyılda Atina Akropol`ünde inşa edilmiştir.

Antik Yunan`dan günümüze kalan yapılar arasında en iyi bilinenidir ve Yunan mimarisinin en büyük eseri olarak kabul edilir. Dış cephesinde kullanılan heykeltıraşlığın Yunan sanatının en yüksek noktası olduğu düşünülür. Dünyanın en büyük kültürel abidelerinden biri olarak Partenon, Antik Yunan`ın ve Atina demokrasisinin de sembolüdür. Tapınak Dor üslubu ile inşaa edilmiştir.


2- Akropolis

(Yunanca.
,κρος yukarıda bulunan“, πόλις „Şehir“, Çoğul: Akropoleis) Eski Yunan kentlerinde, kentlerin yanı başındaki yüksekliklere verilen addır. Yunanca Akropolis "yukarıda bulunan şehir" anlamına gelir.

Klasik dönem Yunanistan'ında her önemli yerleşme yerinin bir akropolisi vardı.Tapınaklar, hazinelerin saklandığı yapılar ve çeşitli kurumlar burada yer alırdı. Saldırı durumunda akropolis sonuna kadar savunulurdu.

  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.10.2009, 14:46   #2
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Avrupa’nın Önemli Şaheserleri

İtalya




3- Kolezyum

İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Flavianus Amfitiyatro olarak da bilinen Kolezyum bir arenadır. Usta bir komutan olan Vespasianus tarafından M.S. 7280 yılında Titus döneminde tamamlandı. Daha sonraki değişiklikler Domitian hükümdarlığı zamanında yapılmıştır.










4- Pantheon

İmparator Hadrianus tarafından 118-125 yılları arasında inşa ettirilmiş olan Pantheon, bir pagan yapısı olarak gökbilim çalışmalarını yürütmek için yaptırılmış, daha sonra kiliseye dönüştürülmüştür. Kubbesinin büyüklüğü ve mimarisiyle ünlü bu dev yapı, öteki tapınaklar gibi tek bir tanrıya değil, bütün tanrılara adanmıştır. 7. yüzyıldan bu yana Hıristiyan kilisesi olarak kullanılan Pantheon Roma'daki en eski kubbeli binadır.









5- Circus Maximus

(Latince en büyük Circus, İtalyanca Circo Massimo), Roma'da antik bir hipodrom ve kitlesel eğlenceler için toplanma yeri.


Roma'da, Aventine ve Palatine tepeleri arasındaki vadiye inşaa edilmiş olan yapının bulunduğu alandan başlangıçta Roma'nın Etrüsk'lü kralları tarafından halk oyunları ve eğlenceler için faydalanılmıştır. kesin olarak ilk oyunlar olan Ludi Romani (Roma Oyunları), Roma'nın ilk Etrüsk kökenli kralı olan Tarquinius Priscus tarafından bu alanda sahnelenmiştir. Bir süre sonra Circus, 2. yüzyıl'da Yunan etkisiyle düzenlenen halk oyunlarının ve festivallerin yapıldığı bir yer haline geldi. Roma yurttaşlarının eğlenceye olan aşırı ve savurgan talebinin karşılayabilmek için, Circus İ.Ö. 50 yılında imparator Jül Sezar tarafından izlerden ölçüldüğü kadarıyla yaklaşık olarak 600 m80 m (387 ft) genişliğinde ve yine yaklaşık olarak 250.000 izleyiciyi (çevre tepelerde ayakta duran izleyicilerle bu sayının daha da fazla olması muhtemeldir) alabilecek şekilde genişletildi. (1,968 ft) uzunluğunda,

İmparator Domitian, Palatine tepesindeki yeni sarayının, yarışları daha kolay izleyebilmek için Circus'la birleştirilmesini emretti. İmparator Trajan, 5000 yeni koltuk ekletti ve İmparator koltuğunu seyirciler tarafından görünürlüğünü arttırabilmek için büyütülmesini emretti.

Bugün park olan Circus Maximus.
Arka planda görülen yapı Palatine'deki imparatorluk sarayıdır
.







Circus Maximus Maketi







6- Trajan Forumu

(Latince: Forum Traiani) kronolojik olarak Roma'nın son imparatorluk meydanıdır.

İmparator Trajan'ın emriyle 106 yılında sona eren Daçya'nın fethi sırasında elde edilen ganimetlerle inşa edilmiştir. Forum 112 yılında tamamlanmış, Trajan Sütunu 113 yılında tamamlanmıştır.


Bu anıtsal yapıyı inşa etmek için kapsamlı bir hafriyat gerekiyordu. İşçiler Quirinal ve Capitoline tepelerinin kenarlarını yontmuşlardı.

Çalışmaların imparator Domitian döneminde başlamış olması mümkündür. Proje imparator Trajan'ın Daçya seferine de katılan Şamlı Apollodorus'a atfedilmiştir.










7- Pisa Kulesi

İtalya'nın kuzeyindeki Pisa şehrinde Piazza dei Miracolide (İtalyancaMucizeler Meydanı) yer alan ve 1063-1090 yıllarında yapılan şehir katedralinin çan kulesi, ana yapıdan ayrı olarak 1173'te yapılmıştır. Ünlü Pisa Kulesi, bu çan kulesidir.

Kule üst üste bindirilmiş yuvarlak 6 sütun dizisinden meydana gelmiştir. 56 metre yüksekliktedir. Üzerine 294 basamaklı bir merdivenle çıkılır. En üstteki çanların bulunduğu 8. kat silindir biçimindedir.










  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.10.2009, 14:51   #3
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Avrupa’nın Önemli Şaheserleri

Fransa





8- Eyfel Kulesi

Eyfel Kulesi 1887 ile 1889 yılları arasında Gustave Eiffel'in firması tarafından, Fransız Devrimi'nin 100. yıl kutlamaları çerçevesinde inşa edilmiştir.

3.000 işçi 26 ay boyunca 18.038 adet demir parçayı 2,5 milyon perçinle bir araya getirdi. Hiç ölüm vakası yaşanmamış olması, o günün şartlarında şaşırtıcı bir durumdur.









9- Notre Dame Katedrali

(Fransızca: Cathédrale Notre Dame de Paris) Paris, Fransa'da bulunan dünyaca ünlü bir katedraldir. Meryem Ana'ya ithafen isimlendirilmiştir. Gotik yapı Île de la Cité'in doğu kısmında, Paris'in diğer tüm önemli yapıları gibi Seine Nehri'nin kıyısında bulunur. Girişi batıya bakar..


Turistler açısından popüler bir yer olmasının yanı sıra, halen bir Roma Katolik katedrali olarak kullanılır ve Paris başpiskoposluğuna ev sahipliği yapar.








  Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.10.2009, 14:59   #4
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Thumbs up Cevap: Avrupa’nın Önemli Şaheserleri

Birleşik Krallık







10- Big Ben

(İngilizcede: Büyük Benjamin), Londra'da Westminster Sarayı'nın yanındaki ünlü saat kulesidir. Dünyanın en büyük dört taraflı saatidir.

Kule eski Westminster Sarayı'nın 16 Ekim 1834'de bir yangın ile tahrip olmasından sonra Charles Barry'nin yeni saray tasarımının bir parçası olarak dikildi. Kule Victoria Gotik stilinde ve 96.3 metre yüksekliğindedir.


"Big Ben" aslında saat kulesinin çanının adıdır, ancak halk tarafından tüm yapıyı belirtmek için kullanılır olmuştur






11- London Eye

London Eye dev bir dönme dolaba benzeyen bir gözlem tekerleğidir. Thames nehrinin kenarında Country Hall'ün dışında Westminster sarayının karşı tarafında bulunmaktadır. Tekerlek sabittir ama tam bir dönüş yapması yaklaşık 20 dakika sürmektedir ve 135 metrede dönüşünün en yüksek noktasına ulaşır. Dönüş boyunca manzara olağanüstüdür ve sürekli değişir.







12- Saint Paul Katedrali

(İngilizce: St Paul's Cathedral), İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan bir Anglikan katedrali ve Londra Piskoposu'nun merkezidir. Günümüzde hizmet veren katedral binasının inşa edilişi 17. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Yıklılıp yeniden yapılanlar sayılmazsa, bu katedral Londra'da bulunan beşinci Saint Paul Katedrali'dir. Bugün gerek yerli, gerek yabancı turistler tarafından, kentin en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir.







13- Stonehenge

Antik çağ'ın bilgeliğinin en önemli sembolüdür. Bu yapı, astronomi, astroloji, geometri, meteoroloji ve paganizmle ilişkilendirilmektedir.

İngiltere'deki Salisbury Düzlüğü'nde eskiden dinsel törenler için kullanılan ve Kelt rahiplerinden oluşan bir sınıf olan Druidlere atfedilen büyük taşlardan oluşan bir çemberdir.

Öte yandan, yapının yapılış amacı son araştımalarla ortaya konmuştur. Daha önceleri, güneş-uzay gözlemevi, güneş saati veya ufo iniş yeri olabileceği idda edilen Stonehenge, 500 yıl boyunca mezar alanı olarak kullanılmış. Günümüzden önce 5000 yılından itibaren mezarlık olarak kullanılan Stonehenge, M.Ö. 3000 yılında İngiltere’nin en büyük mezarlığıydı.










  Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.10.2009, 15:02   #5
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Avrupa’nın Önemli Şaheserleri

Romanya





14- Parlamento Sarayı


ABD’de Boing firmasının binası ve Mısır’daki en büyük piramitten sonra Dünyanın 3. büyük binası olan Romanya’nın Parlamento Binası ve çevre mimari özellikleri tamamen Fransa’nın Şanzalize Meydanından ve çevresinden esinlenerek yapılmış.

1984 yılında inşaatına başlanan ve 1992 yılında yüzde 70’i bitirilen Romanya’nın Parlamento Binasının 365 bin metrekare kapalı alana sahip olduğu ve Çavuşeşku’nun kaçabilmesi için yüzlerce çıkış kapısı ve dehlizlerin olduğu, binden fazla toplantı ve seminer salonu olup, 23 katın 9 katı yeraltında 14 katı yer üstünde muhteşem bir bina.


  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.10.2009, 15:06   #6
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Avrupa’nın Önemli Şaheserleri

İspanya




15- La Sagrada Familia
Kutsal Aile’nin yapılma fikri ilk olarak dini kitaplar satan ve katolik yazılar yazan İspanyol Jose Maria Bocabella Verdaguer tarafından çıkmış. Verdaguer yapmış olduğu İtalya seyahatinde Vatikandan o kadar etkilenmiş ki, kendi şehrinde de bağışlarla yapılabilinecek büyük bir Kefaret Kilisesi yaptırmaya karar vermiş ve Mimar olarak da Francisco Del görevlendirilmiş

19.Mart 1882 tarihinde, daha hemen hemen hiçbir evin olmadığı Eixample şehrinde temeli atılırve hala günümüzde yapımı devam etmektedir.












Hollanda







16- Euromast Kulesi
Kenti bütün görkemiyle kuşbakışı izlemek isteyenler Euromast’a tırmanabilirler. 180 metre yüksekliğindeki Euromast kulesinin ilginç bir öyküsü var. 1960 yılında 100 metre olarak inşa edilen kule, hızla yükselen binalarla yarışırcasına 1970’te 180 metre yükseliğe uzanıvermiş. Yaratıcısının tasarım olarak liman ve navigasyonla özdeşleştirdiği kule, adıyla da taşıdığı simgesel misyonu yansıtmakta.







  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.10.2009, 15:39   #7
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Avrupa’nın Önemli Şaheserleri

Çok teşekkürler, ellerine sağlık LaLe, çok güzel bir sunum olmuş yine...
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.10.2009, 15:46   #8
Çevrimdışı
Mathematician
Kroniköğrencideğilartık:D
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Avrupa’nın Önemli Şaheserleri

Gitmiş, gezmiş, görmüş kadar oldum.

Ellerine sağlık Lale
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Mathematician'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.10.2009, 15:53   #9
Çevrimdışı
Smyrna
Okunuşu: Simirna

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Avrupa’nın Önemli Şaheserleri

Döktürmüşsün yine Lale...

Eline emeğine sağlık canım...
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.10.2009, 16:47   #10
Çevrimdışı
**EMEL**
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Avrupa’nın Önemli Şaheserleri

Çok güzel resimler çok net, konuda harika teşekkürler Lalem
__________________
Hayat dediğiniz 1 çay
İnsan ise sadece 1 şeker
Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın
Oysaki;
Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın..




  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz **EMEL**'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
avrupa’nın, avrupa'da, avrupada, avrupanın, binalar, binaları, en güzel, en önemli, eserleri, Önemli, tarihi binaları, şahaserler, şahaserleri, Şaheserleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.