Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Gezelim & Görelim > Bir Adımda Dünya Turu > Avrupa


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 14.12.2010, 22:38   #1
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yüz Ruhun Kenti | Prag (Çekoslavakya)

Yüz Ruhun Kenti
Prag
(Çekoslavakya)



Romanesk, Gotik, Rönesans, Barok, Art- Nouveau akımlarının izlerine, her köşesinde rastlayabileceğiniz, bir ortaçağ masal kenti... Her sene, dünyanın her yerinden gelen turistleri, kendine aşık eden şehir Prag...Avrupa Kalbi...


Prag’ın anlamı “ağaç yetişen yer” demek. Zamanında Hitler bile bu şehri bombalamaya kıyamadığı, Vlata nehrinin suları yükseldiği içinde, ileri tarihlerde sular altında kalma tehlikesi olduğu yolunda şehir efsaneleri anlatılmaktadır.



Gotik ve barok yükseltilerin göze çarptığı kentteki binaların cephelerinde yeni sanatın yanı sıra, kübist yapıların da bulunması kentte uzun periyotlarla Saksonlar, İsveçliler, Almanlar ve Ruslar'ın hüküm sürmüş olmasından kaynaklanıyor. Bir zamanlar Kutsal Roma İmparatorluğu'nun merkezi olması ve diğer tarafta Habsburgs kalesiyle Prag; politika, kültür ve ekonomi alanlarında ünlü bir merkez haline gelmiş. Kentte bulunan tarihi binalar buranın "Yüz Ruhun Kenti" adını almasına da neden olmuş.


Prag, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti ve en büyük şehridir. Çek Cumhuriyeti ve Slovakya birleşikken de başkentti. Avrupa'nın en büyük kültür kentlerinden biridir...

Orta Bohemya'da Vltava Nehri'nin üzerinde yer alır ve 1.2 milyon nüfusu vardır. İş dünyası istatistiklerine göre bu sayıya ek olarak 300.000 kişi de resmi kaydı olmaksızın Prag'ta yaşamaktadır.
Prag, geniş bir kitle tarafından dünyanın en güzel şehirlerinden biri olarak gösterilir. Prag "Altın Şehir", "Doksanların Sol Bankası", "Masal Şehri", "Şehirlerin Anası" ve "Avrupa'nın Kalbi" gibi isimlerle de anılır. Şehrin masallar şehri olarak anılmasında en büyük pay, eşsiz mimarisidir. 1992'den beri Prag'ın tarihi merkezi, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (Unesco)'nun listesinde yer almaktadır.



Prag, Ortaçağ'dan kalma bir kent olarak,tarih boyunca Golden(altın), hundred-spired (yüz burmalı), the crown of the world (dünyanın kralı) gibi sıfatlara da sahip olmuştur.




Karl Köprüsü


Prag'ın bir özelliği de 2. Dünya savaşında pek zarar görmemiş olmasıdır. Bu sayede birçok tarihi ev ve mekanı barındırır. Bu yerler arasında St. Vitus Katedrali de yer alır. Turizm alanında son yıllarda çok fazla rağbet görmektedir.
Mitolojiye göre 6'ncı yüzyılda efsanevi Prenses Libuse ve Prens Premysl'ın kurduğu kabul edilen Prag, 9'uncu yüzyıldan itibaren Çeklerin başkenti olmuştur. 14'üncü yüzyılda İmparator 4.Karl 'imar faaliyetleriyle sıradan bir şehir olmaktan çıkıp bir metropol haline geldi. 17'nci yüzyıldan itibaren Avusturyalıların egemenliğine girdi.




1918'de kurulan Çek Cumhuriyeti'nin başkenti ilan edildi. 1939'da ise bombardıman tehdidi üzerine Almanlara teslim edildi. 1945'te Rus askerleri tarafından istila edilen kent, 1948'de yapılan seçimlerinin ardından 40 yıllık Komünist iktidarına adım attı. Bugün Cumhurbaşkanı olan Vaclav Havel'in dünyaya tanıttığı Kadife Devrimle 1989'da yeniden demokrasiye geçebildi.





Belediye Binasındaki Astronomi ve Astroloji Saati


Şehir; Romanesk, Gotik, Rönesans, Barok, Art- Nouveau akımlarının etkilerini mimarisinde taşır. Müzeleriyle, saraylarıyla ve bahçeleriyle Prag tam bir rüya şehir olarak karşımıza çıkar.



Prag Kalesi


Dünyanın en büyük kalelerinden biri olan Prag Kalesi (570 m yükseklik, 130 m genişlik), ulusal önemi büyük bir eserdir. Çek Cumhuriyeti, Çekoslovakya'nın İmparatorları ve Kralları burada ikamet etmişlerdir. 9. yüzyıldan kalma bu yapı 1918'den bu yana devlet başkanının oturduğu yerdir.


Nikolai Kilisesi Yakınındaki Eski Şehir Meydanı




1357 ile 1402 yılları arasında kurulan Charles Köprüsü, Vltava Nehri üzerindeki en eski ve en ünlü köprüdür. Bu köprü, ikisi Lesser Qurater tarafındaki uçta diğeri Eski Kent tarafında olmak üzere, üç kuleyle sağlamlaştırılmıştır.




Maldau Nehri


Lesser Town Köprüsü'ndeki kulelerin küçük olanı 12. yüzyıldan kalma, Roma mimarisi özelliklerine sahip bir yapıdır. Daha yüksek olanı 200 yıllık gotik tarzda mimari bir eserdir. Eski Kent (Old Town) kulesi, gotik mimari tarzıyla dünyanın en görkemli yapılarındandır.



Eski şehir Meydanında Teyn Kilisesi


Prag'ın kalbinde yer alan Old Town Hall (Eski Kent Konağı), Eski Kent yetkililerinin kalması için 1338 yılında inşa edilmiştir. Wenceslas Meydanı ve Charles Köprüsü arasında bulunan bu komplekste, gotik Tyn Katedrali ve barok St. Nicholas Kilisesi gibi farklı mimarileriyle dikkatleri çeken çok sayıda yapı bulunur. Astronomik Saat (Prague Orloj), meydanın güney duvarının üzerinde yer alır. Güneş ve Ay'ın konumunu gösteren astronomik kadrana ve takvim kadranına sahip bu saat, her saat başı Hz. İsa'nın 12 havarisinden birini gösterme özelliğiyle kentin en önemli turistik değerlerinden biridir.

318 metre yüksekliğe sahip Petrin Tepesi (Mala Strana'da), 8 parkı birbirine bağlar. Burası Prag'ın en geniş yeşil alanıdır. 62 metre yüksekliğindeki Petrin Kulesi, Eiffel Kulesi'nin bir kopyasıdır. Kulenin 299. basamağından Bohemya merkezinin mükemmel manzarası izlenebilir.
  Alıntı ile Cevapla
19 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.12.2010, 00:04   #2
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yüz Ruhun Kenti | Prag


Charles Köprüsü






13. yy yapımı olan bu köprü; özellikle ilkbahar ve yaz aylarında turistlerin ve yöre halkının en çok gittiği yerlerden biridir. Ya sabahları daha günün ilk ışıkları ile şehir aydınlanırken ve harikulade bir manzara köprü üzerinde size kucak acarken, ya da gecenin o essiz güzelliğinde sevgilinizle yapacağınız romantik bir yürüyüş ile de “Köprü Ustu Asıkları” gibi alala dolaşmanın hazzına varabilirsiniz.







Güneşli günlerde köprü hediyelik eşya satanlar, kukla tiyatroları, müzisyenler, ressamlar ve sanatçılarla ziyaretçilere pekcok seçenek sunmakta. Bir yanda köprünün bir yerlerinde çalmakta olan kemanin insan ruhunda oluşturduğu hüznü düşünürken, diğer yanda çalan bir polka müziği ile birden hüznü geride bırakıp neşelenmeye ve Fransızların deyimiyle joie de vivre (yasama sevinci)’i hissetmeye başlıyorsunuz.







Kral 4. Charles’in bas mimari olan Peter Parler tarafından yapılan köprü, daha ziyade şövalye turnuvaları için işlevsel bir yapı oluşturma amacı ile yapılmış ve o donemde süsleme olarak ta sadece bir hac kullanılmıştı. Fakat daha sonraları Katoliklerin baskısıyla 30 adet heykel kullanılmıştır. (1600-1800 AD). Günümüzde köprü üzerinde bulunan heykelleri çoğu kopyadır çünkü şehrin gecen yıllar zarfında yasadığı kotu hava şartları heykeller oldukça büyük zararlar vermiştir. Su anda 75 adet heykel bulunmaktadır, bunlardan belki de en eski en ilginç olanı 8 numaralı John Nepomuk heykelidir.

John Nepomuk; şüpheci Wenceslas IV döneminde rahip olarak görev yapmaktaydı. Birgen güzeller güzeli kraliçe günah çıkarmak üzere rahibin yanına geldi. Bunu duyan Wenceslas kraliçenin ask konusunda itiraflarda bulunduğundan emin bir halde rahibi huzuruna çağırdı ve derhal kendisine söylenenleri birdir anlatmasını istedi. Rahip tanrı huzurunda verdiği sözü bozamayacağını ve bu konuda tek bir kelime bile etmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine sinirlenen kral, rahibi Vltava nehrinden aşağı attı. İste tam rahibin nehre atıldığı yerde bir hale oluştu denir ve buğun heykel üzerinde bulunan hale de o olayı hatırlatmak içinmiş. Doğrumudur bilinmez ama bizden söylemesi, eğer dilek tutup hac ya da haleye dokunursanız dileğiniz gerçek oluyormuş…






Yahudi Kasabası





Old Town içinde yer alan Josefov, en eski Yahudi yerleşim yeridir. 10. yy da Ujezd ve Vysehrad’in aşağı kısmına yerleşen Yahudiler, daha sonraları 12.yy da Dusni caddesi üzerinde yeni bir yerleşim bölgesi oluşturdular ve bir sinagog yaptılar (Old School (Eski Okul) .




Sinegog




13. yy ortalarında Old-New Synagogue çevresinde bir Yahudi kasabası ortaya çıktı ve bu bir anlamda Yahudi gettosu oldu. Old Town bölgesinde yaşayan diğer insanlardan ayrı bir dünya oluşturdular ve zaten kendilerine getirilmiş yasaklarla iyice içe dönük bir yaşam sürdürmeye başladılar.





Teyn Kilisesi



Bu yasakların başında politikanın hiçbir alanında yer almamaları, kimi dönemlerde bulundukları yerleri değiştirmek zorunda bırakılmaları, 16′inci yüzyılda Yahudilerin ‘bir utanç sembolü’ olarak elbiselerine sarı yuvarlak işaret takmaları zorunluluğu vs. geliyor.

Gerçi tüm bu yasaklamalara ve göce zorlanmalarına karşın gelenek ve göreneklerini çok iyi bir şekilde korumayı basardılar. 1848 yılında politik haklarını elde ettiler. 1890 yılına gelindiğinde ise, sağlık kurallarına uymadığı gerekçesiyle getto baştan aşağıya yıkılmış ve sadece mezarlık ile birkaç sinagog bırakılmıştır.





Parizska ve Cervena caddelerinin kesiştiği noktada bulunan Old-New Synagogue (Stranova Synagogue) bugünkü Yahudi Müzesinin bir parçasıdır. Prag’daki erken Gotik mimari özelliklerini taşıyan en eski yapıdır.(13. yy) Sinagog’un en eski bolumu girişidir. Burada bulunan büyük kutu ile eski dönemlerde Yahudilerden vergi toplanırdı. Bahçesinde F.Bilek tarafından yapılmış bir Musa heykeli bulunmaktadır.






Daracık Cervana Caddesi üzerinde bulunan High Synagogue (Vysoka Synagogue) 16. Yy da yapılmıştır. 17. yy da biraz daha büyütülmüş olan yapı, 19. yy da bazı eklemelerle bugünkü halini almıştır. İlk katta bulunan Rönesans salonu oldukça görkemlidir.






Hemen yanında bulunan Jewish Town Hall (Zidovska radnice) karakteristik kulesi ve bunun üzerinde bulunan İbranici dilindeki saatiyle dikkat çekmektedir. 16.yy sonlarında yapılmış olan bina, daha sonraları Yahudi bölgesi belediye başkanı olan Mordechai Maisel’in topladığı yardımlarla 1763 yılında tamir edilmiş ve bugünkü rococo stilini elde etmiştir.

Ve belki de Yahudi kasabasının en önemli yerlerinden biri Old Jewish Cemetery (Stary zidovsky hrbitov) bizdeki adıyla “Yahudi mezarlığı”. ;Dünyadaki en eski Yahudi mezarlığıdır.15. yy da kurulmuştur.(1478) New town bölgesinde o dönemde bulunan mezarlık kapatılınca bazı mezarlar buraya nakledilmiştir.







En eski mezar 1439 tarihli Avigdor Kar’a, en yenisi de 1787 tarihiyle Mozes Baeck’e aittir. Bu mezarlık 300 yıl boyunca Avrupa’da Yahudilerin gömülmesine izin verilen tek mezarlık olmuş. Mezarlıkta 12000 mezar bulunmakla beraber söylenilene göre yaklaşık 100.000 ceset burada bulunmakta.







Çünkü bazı mezarlarda 12 ceset üst üste gömülmüş durumda. Mezartaşlarında ölen kişilerin isimlerin yansıra icra ettikleri meslekleriyle ilgili resimlerde görmeniz mümkün. Örneğin balık rölyefi olan bir mezartasi rehberimizin anllatığına göre balıkçı bir Yahudicin mezarı imiş. Mezarlıkta en ünlü mezar , Rabi Low ya da gerçek adıyla Jehuda ben Becalel‘e aittir. Yahudiler arasında adeta bir efsane olan bu kişi 1609 yılında olmuştur.1975 yılında çok sıkı bir çalışma ile tüm mezar taşları restore edilmiş ve Yahudi cemaatinin ileri gelenlerine ait mezar taşları belirlenmiştir. Girişin hemen yanında bulunan Neo-Romanesque tarzındaki 1906 yılında inşam edilen salonda, soykırım sırasında Almanlar tarafından öldürülen çocukların, toplama kamplarında yaşamlarını sürdürürlerken yaptıkları çizimler yer almaktadır.







Yine aynı bölge içinde yer alan bir diğer sinagog ise Klausen Synagogue‘ dır. 1694 yılında inşaa edilen bu yapının ön salonunda yine zengin bir dekorasyon göze çarpmaktadır. Çok eski dönemlere ait Ibranice manuskriptler, Prag’daki Yahudilerin yaşamlarından kesitler sunan dokümanlar bulunmaktadır.







Mezarlığın güney tarafında Rönesans döneminin güzel bir örneği olan Pinkas Synagogue yer almaktadır. Horowitz Ailesinin dua etmesi için yapılan bu 15. yy yapısı olan bina, 1535 yılında büyütülmüştür. İkinci Dünya savaşı sonrasında, iç mekân Bohemya ve Moravia toplama kamplarında ölen 77297 Yahudicin anisini yaşatmak üzere bir anıt-mekân haline dönüştürülmüştür.







Bulunduğu cadde ile ayni adi taşıyan ve 6 sinagogun son parçası Maisel Synagogue. Orijinali Rönesans izlerini taşıyan bu bina Belediye Başkanı M.Maisel tarafından 1892–1905 yılları arasında Neo-Gothic tarzına dönüştürülmüştür.






Yeni Şehir


750 mt uzunluğunda, 60 mt genişliği ile bir meydandan ziyade Paris bulvarlarını hatırlatan, kültürel ve sosyal yaşamın merkezi olmasının yanı sıra, pek çok oteli, mağazaları, restaurantları ve cafeleri ile çok canlı bir yer. Araç trafiği konusunda sıkıntı olmamasının nedeni sadece izin belgesi taşıyan insanlara geçiş izni verilmesidir. Sağlı sollu çiçek tarhları çevresindeki oturma grupları güneşli günlerde pek çok kişinin gözde köşesidir. 1348 yılında yeni şehir kurulduğunda yapılan bu meydanda, ilk dönemlerde at pazarları kurulurmuş. 1680 yılında St. Wenceslas’in heykeli meydana dikilmiş daha sonrasında meydana ismini vermiştir.(1848 ). 19. Ve 20. yy. da pek çok önemli olaya tanıklık etmiştir. 1848, 1918, 1948, 1968 ve son olarak Kadife Devriminin gerçekleştiği 1989 tarihinde binlerce insan bu meydanda toplanmıştır.






Ulusal Müze



Wenzels Meydanındaki Ulusal Müze



Wenceslas Meydanının bulunduğu yokuşun en tepesinde yer alan ihtişamlı müze, Ulusal müzedir.


J. Shulz tarafından tasarlanmış 1885–1890 yılları arasında inşaa edilmiştir.

Binanın ana cephesi tam 100 mt. genişliğindedir. Binanın dekorasyonu, merdivenleri, galerileri ve tabii en önemlisi kubbesi pek çok değerli sanatçının imzasını taşımaktadır.
Giriş katında genelde sergiler yer almaktadır. Geçmişten günümüze dünya tarihini gözler önüne seren bir sergi, dünyanın tüm bölgelerinden toplanmış minerallerle ile ilgili bir sergi, tarih öncesi Çek Cumhuriyeti’nin gelişimi ile ilgili bir sergi vs.

İkinci katında paleontolojik sergilerin yanı sıra, bir balina iskeletinin de bulunduğu sergi yer almaktadır.


Antonin Dvorak Müzesi




Villa Amerika adıyla da bilinen, Barok Michna yazlık evi içinde yer alır. K. I. Dienzenhofer tarafından tasarlanmış ve 1712–1720 yılları arasında inşaat edilmiştir. Unlu besteci Antonin Dvorak’in hayati ve yarattığı eserlere adanmıştır.




Hradcany Meydanı





Meydanın tam ortasında Meryem Ana ve Bohemya’nın 8 azizin heykeli bulunmaktadır.
Schwarzenberg Sarayı (schwarzenberky Palac No: 2) Prag Rönesans saray mimarisinin en güzel örneklerinden biridir (1545–1563 dönemi A.Vlach) .Sarayın tavan süslemeleri ile yine sarayın içinde bulunan “Askeri Tarih Müzesi” görülmeye değer.
Toscana Sarayı erken barok mimarisi binalarındandır. 1689–1691 yılları arasında J.B.Mathey tarafından tasarlanmıştır. Çatı katında bulunan dinsel heykeller J.Brokof’a aittir.Martinic Sarayı , 16. Yy. dan kalma olan bu saray, bugünkü halini 1620 yılında almıştır. Jaroslov Borita of Martinice, Rönesans dekorasyonu kullanarak sarayı yeniden dekore ettirmiş ve Martinic amblemini girişe koydurmuştur. Saray su anda Prag şehri Mimarlar odası başkanına ev sahipliği yapmasının yani sıra konserlere, sergilere ve edebi çevrelerin toplantılarına da ev sahipliği yapmaktadır.





National Galeri











__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.12.2010, 11:49   #3
Çevrimdışı
SuLTaN
Fosforlu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yüz Ruhun Kenti | Prag

Her yer taş yığını olsa da, güzel bir yermiş Prag.

Teşekkürler bu güzel konu ve müzik için Basakca
__________________
"Dostlar bizi hatırlasın..."
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz SuLTaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.12.2010, 11:54   #4
Çevrimdışı
Kardelen26
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yüz Ruhun Kenti | Prag

Teşekkürler Başakca, seviyorum ya ben gezelim -görelim bölümünü
__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Kardelen26'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.12.2010, 12:34   #5
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yüz Ruhun Kenti | Prag

Teşekkürler Başakca.
Evet banada boğucu geldi biraz ben ferah yerleri severim.
Zaten banada kimse gel seni prag'a götürüyüm dememişti.
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.12.2010, 19:24   #6
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yüz Ruhun Kenti | Prag

Ucuza tatil yapılıcak Avrupa'nın en güzel şehirlerinden biri.
Tarihi ve kızları ile de meşhurdur. Erkeklere duyurulur

Ben bir türlü köprünün önündeki şu üçgen tahta kızakların ne işe yaradığını anlamadım



* * *

Nazım Hikmet
'in sürgün yıllarında Prag'da yazdığı bir de güzel şiiri vardır:

slavya kahvesinde oturan dostum tavfer'le,
vıltava suyuna karşı oturup,
tatlı tatlı yarenliği severim
hele sabahları hele baharda.
hele sabahları hele baharda
konuşurken dalar dalar gideriz
bir yitirir bir buluruz birbirimizi.
hele sabahları hele baharda.
prağ şehri yaldızlı bir dumandır
ve kızıl, kocaman bir elma gibi.
nezval geçer taze çıkmış kabrinden
param parça yüreği de elinde
ve orhan veli'yle karşılaşırlar
urumeli hisarından gelir o
ve telli kavağa benzer orhanım
yüreciği delik deşik onun da.
biz de aynı loncadanız biliriz tavfer
zanaatların en kanlısı şairlik
sırların sırrını öğrenmek için
yüreğini yiyeceksin, yedireceksin.
pırağ şehri yaldızlı bir dumandır
vıltava suyunun köpüklerine
martı kuşlarıyla gelir istanbul...
lejyonerler köprüsüne gidelim tavfer
martı kuşlarına ekmek verelim.


Ellerine sağlık Başakça
, teşekkürler.
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.12.2010, 20:58   #7
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yüz Ruhun Kenti | Prag

Ellerine sağlık, teşekkürler Başakça...

Ne kadar doğru bilmiyorum, Hitler'in bile kıyıp bombalayamadığı kadar varmış..

Şehre asıl güzelliği; Vlata nehri ve hala görkemli olan tarihi eserleri veriyor...
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.12.2010, 21:13   #8
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yüz Ruhun Kenti | Prag

Prag'a masal kitaplarından fırlamış şehir diyorum. Çok hoşuma gidiyor. Ayrıca unesco dünya mirası içerisinde yer alıyor...
Çok başarılı sunumdu Başakçam, ellerine sağlık...
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.12.2010, 21:27   #9
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yüz Ruhun Kenti | Prag

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster

Ben bir türlü köprünün önündeki şu üçgen tahta kızakların ne işe yaradığını anlamadım.

Buldum!!

Bulamasam rahatsız olurdum zaten. Aslında birazcık saksıyı çalıştırmam gerekiyormuş.

Köprünün ayaklarını buz bloklarından korumak için, buz kırıcı olarak yapılmış o kızaklar.




  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.12.2010, 21:39   #10
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yüz Ruhun Kenti | Prag (Çekoslavakya)

Wenceslas Meydanı






Prag'ın En Uzun Nehri: Vltava





Vltava Nehri Üzerindeki Köprüler






1992 yılında tasarlanan ve 1996 yılında Hırvat Mimar
Vlado Milunic tarafından inşa edilen Dans Evi










Dans Evinin Pencereleri





Strizkov Metro İstasyonu



__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çekoslavakya, prag, ruhun, yüz ruhun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.