Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Gezelim & Görelim > Bir Adımda Dünya Turu > Avustralya


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 13.05.2009, 14:51   #1
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sydney | Avustralya









  • Yüzölçümü : 4.900 km
  • Nüfusu : 4 milyon
  • Zaman dilimi : GMY +10
  • Resmi Dil: İngilizce
  • Para birimi : Avusturalya Doları
  • Uçuş süresi: Aktarmalı 17-24 saat
  • Vize : Konsolosluktan vize alınması gerekmektedir.
  • Nasıl telefon edilir : 00+90+alan kodu+telefon numarası
  • Türk konsolosluğu : 66 Ocean Street P.O. Box 222
  • Wollahra Sidney Tel: (2) 328 1155
  • Telefon kodu : 61 (ülke kodu) 2 (şehir kodu)
  • Ambulans : 000
  • Polis : 000
  • Sıcaklık : Haziran - Ağustos ayları arası süren kış aylarında sıcaklık ortalama 14°C -15°C Aralık - Şubat arası yaz mevsiminde ise ortalama 20°C -35°C aralığındadır.





Sidney Avustralya'daki en eski yerleşim merkezlerinden biridir. Ülkenin ekonomik dahil her açıdan merkezi olmasına rağmen gerçekte başkenti değildir. Jackson Limanı'nın kıyılarında kurulmuştur.


Sidney Botany Körfezi ile Pittwater arasında yaşayan Darut kabilesinin anayurdu olarak bilinmektedir. Bu sebeple burada tarih öncesinden kalma çok sayıda yerleşmeler bulunmakta; yer isimlerinin de çoğu bu eski yerleşmelerden gelmektedir.


Sidney'de yaşam 1778 yılında bir sömürge kolonisi olarak başlamıştır ve şehir altmış yıl boyunca İngiliz toplumunun istenmeyen, suçlu kişilerini barındırdı. Bu kötü başlangıca rağmen Sidney şu anda dünyaca ünlü bir kültür ve sanat merkezi haline gelmeyi başarmıştır.


Sidney'in orijinal yerlileri (Aborjinler), buraya 18. yüzyılda gelen İngiliz askerleri tarafından zorla yerlerinden edilmişlerdir. Yerli halkın büyük bir kısmı İngiliz birlikleri tarafından katledilmiş, geri kalanların önemli bir kısmı ise genelde kötü çalışma şartlarından kaynaklanan hastalıklar nedeniyle kalabalık topluluklar şeklinde ölmüşlerdir.

Aborjin Yerlileri


1788 yılı Ocak ayında Sidney'e gelen İngiliz donanması komutanı James Cook'un önerisiyle şehre İngiltere'nin aşırı kalabalık hapishanelerinden 759 adet suçlu getirilmiştir. Bu İngiliz donanmasının yerleşmesi sayesinde, körfezin kuzeyinde bugünkü Sidney kenti gelişmiştir.

James Cook





Harbour Limanında
Kaptan Cook’un Gemisinin Bir Kopyası


Avusturalya'nın başkenti olmamasına rağmen, Avusturalya’nın en eski şehri olan Sidney; kültürü, dünyanın en büyük doğal limanı olan Sidney Limanı ve sahilleriyle gidilebilecek en güzel turistik şehirlerden biri olarak kabul edilmektedir.



Sidney, birçok açıdan ülkenin en önemli kenti sayılır. Bu açılardan biri de gece hayatının renkliliğidir. Sidney'de gece hayatı hiç bitmez. Aynı gecede sakın bir yerde kalarak zamanınızı geçirmeyin! Uğrayacak o kadar çok yer, dans edecek o kadar çok pist ve dinleyecek o kadar değişik müzik bulacaksınız ki...


Eğer sıkılırsanız üzülmeyin, otobüs seferleri gece boyunca da devam ediyor. Ortamdan sıkılırsanız ya da kendinizi yorgun hissederseniz otelinize dönmeniz hiç zor olmayacaktır. Özellikle Oxford Caddesi gece hayatının en eğlenceli geçtiği yerlerden biridir. Gecenize bir 'pub'da başlayabilir, devamını cadde üzerindeki seçtiğiniz gece klüplerinden birinde çılgınlar gibi dans ederek ya da sevdiğiniz müziğin tadını çıkartarak geçirebilirsiniz.

Oxford Caddesi (Oxford Street)





Sydney’in en eski 3 Maymun Pub’ı (Three Monkey Pub)


Küçük bir tavsiye; Sidney'de yeni açılan klüpler her zaman dolup taşar. Sydney'in gece hayatına düşkün insanlarını görmek istiyorsanız ve de yeni açılmış bir yere gitme şansınız varsa sakın kaçırmayın! Sidney'in eğlenceli doğasını işte o zaman anlayabilirsiniz.


Sidney, 2000 Dünya Yaz Olimpiyatlarına da ev sahipliği yaparak popülaritesini biraz daha arttırmış ve kendinden başarıyla söz ettirmeyi başarmıştır.
  Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.2009, 14:52   #2
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sydney - Avusturalya

Sidney Opera Binası (Sydney Opera House)



Uzun yıllar boyunca şehrin gemicilik merkezi olan Circular Rıhtım'da bulunur ve 20. yüzyılın en ünlü ve değişik yapılarından kabul ediliyor. Opera binası Sydney’in sembolü haline gelmiştir.



Operaya ilgi duymayanları bile ilginç mimarisiyle kendisine çekmeyi başarmıştır. Mevsimlik opera gösterimlerinin yanında; bale, tiyatro, film ve klasik müzik performanslarına da ev sahipliği yapmaktadır.





Ölçüler
Bina 183 m uzunlukta ve 118 m genişlikte olup 1,8 hektarlık bir alanı kaplar. Benzersiz çatısı 67 m ye kadar yükselir ve İsveç'ten getirilmiş 1.056.000 adet beyaz seramik fayansla bezenmiştir. 580m adet beton ayak, yerin 25 m kadar derinine inerek yaklaşık 160.000 ton ağırlığındaki yapıyı taşırlar.

Opera binası 5 tiyatro salonunu içerir. Bunlar, 2679 koltuklu Concert Hall (Konser salonu), 1547 koltuklu Opera Theatre (Opera tiyatrosu), 544 koltuklu Drama Theatre, 398 koltuklu Playhouse ve 364 koltuklu Studio Theatre 'dır.


Yapının toplam 1000 odası vardır. Bunlar içinde 5 tane prova stüdyosu, 60 tane soyunma odası, 4 lokanta, 6 bar ve çok sayıda hatıra dükkânı vardır. 25.000 kişilik bir şehirin ihtiyacını karşılayacak kadar elektrik kapasitesine sahiptir ve elektrik kablolarının uzunluğu 645 km dir.



Konser Salonu (Consert Hall)



1959’da Danimarkalı mimar Joorn Utzon’un yapımına başladığı bina, 1973’te Avustralyalı mimarlar tarafından tamamlandı.



İlk kez Savaş ve Barış’ın sergilendiği Opera Binası’nda dünyanın en iyi gösterilerinden örnekleri izleyebilirsiniz.




  Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.2009, 14:52   #3
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sydney - Avusturalya

  • Sidney Köprüsü (Sydney Harbour Bridge): Sidney'i ve Avusturalya'yı simgeleyen en önemli yapılardan biridir. Resmi olarak 19 Mart 1932 tarihinde açılmıştır ve o tarihten bu yana çeşitli onarımlarla yenilenmiştir.



  • Sidney Kulesi (Sydney Tower): Şehir ve liman manzarasının en güzel görüldüğü yerlerin başında geliyor. Yerden 305 metre yükseklikteki kulede kendi etrafında 360 derece dönen restoranın yanı sıra 150 mağazalık bir alışveriş merkezi de bulunuyor.




  • Sidney Limanı (Sydney Harbour): Şehrin en hareketli ve popüler mekânlarından. Ülkenin en işlek limanlarından biri olan liman denizden 20 kilometre içeride, Parramatta Nehri’nin ağzına kurulu. Şehri kuzey ve güney olarak ikiye bölen liman kıyıları birbirine Liman Köprüsü (Harbour Bridge) ve Liman Tüneli (Harbour Tunel) ile bağlanıyor.



Resmi olarak “Port Jackson” adıyla anılan limanın kıyıları boyunca park ve koşu alanları, kumsallar uzanıyor. Manly Cove ile Spit Bridge arasındaki 10 kilometrelik yürüyüş parkuru şehrin en güzel manzaralarından birini sunuyor.

1932 Yılında Sydney Harbour



Gündüz ve gece yapılan tekne turları da limandaki birçok noktadan hareket ediyor. Bu turların en hesaplısı yerel yönetim tarafından işletilen Sydney Ferries. Yemekli turların yanı sıra danslı turlar da düzenleniyor.




  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.2009, 15:05   #4
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sydney - Avusturalya

  • Archibald Fountain (Archibald Çeşmesi): Bronz heykellerin olduğu granit havuzlu çeşme 1932 senesinde J.F.Archibald tarafından Hyde Park ortasında yapılması için vasiyet edilmiştir. Fransız hayranı olan Archibald, vasiyetinde çeşmenin bir Fransız tarafından yapılmasını istemiş. Ünlü heykeltıraş Francois Sicard Havuzun ortasına Apollo’nun bronz heykelini ve yanı sıra antik çağlardan Yunan mitolojisinden figürler yapmıştır.




  • Sidney Akvaryumu: Dünyanın en zengin akvaryumları arasında yer alıyor. Akvaryumda 5 binden fazla Avustralya balığı 145 metre derinliğe inen şeffaf tünellerden geçilerek doğal ortamlarında görülebiliyor. Yani ziyaretçiler okyanusta yürüyebiliyor. Akvaryum her gün 09.30–21.00 saatleri arasında açık.




  • Kraliyet Botanik Bahçesi: Şehrin kalabalığından kaçıp, yeşillikler içinde piknik yapmak veya yürüyüş için ideal. Sydney Opera Binası’nın hemen yanındaki parka her gün 06.30’dan gün batımına kadar açık. Yürüyüş parkurunun yanı sıra parkın çevresini dolaşan bir tren de mevcut. Giriş ücretinin alınmadığı parkta tropik merkezi olarak anılan bahçeler mutlaka görülmeli.




  • Taronga Hayvanat Bahçesi: Deniz kıyısında bulunan hayvanat bahçesinde birçok yerli hayvan ve çeşitli bitkiler görülebilir. Hayvanlarla ilgili çeşitli seminerlerin de düzenlendiği bahçeye Circular Quay’den 12 dakikada bir feribotla ulaşılabiliyor. Dileyenler bahçenin kendi teknesiyle de ulaşabilir. Her gün 09.00–17.00 arasında açık




  • Çin Bahçesi: Sydney’in kardeş şehri Guandong’un armağanı olan park Avustralya’nın 200. yıl kutlamaları sırasında açıldı. Bahçeler 5. yüzyıl örneklerine göre tasarlandı. Ziyaretçilerine huzur dolu dakikalar yaşatan mekânda bahçeler şaleler, ağaçlar ve tropik bitkilerle zenginleştirilmiş. Her gün 09.30–18.30 arası açık.



  • Plajlar: Sydney’de toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşılabilen 24 plaj bulunuyor. Liman Bölgesinde Balmoral, Chinamas, Nielsen Parkı ve Parsley Körfezi hem yüzmek hem de sörf için ideal.
Balmoral Plajı




  • Bondi Plajı: Sydney’in batısındaki plaj aynı zamanda sörf merkezi olarak da tanınıyor. Ülkenin en eski cankurtaran kulübü 1906’da Bondi de kurulmuş. Bondi ve çevresinde konaklama ve yemek seçenekleri zengin. Bondi’ye Circular Quay’den kalkan 380, 382 ve L82 otobüsleriyle 45 dakikada ulaşmak mümkün. Circular Quay Wharf 4 iskelesinden kalkan feribotla Rose Bay’a kadar gidip, buradan da Bondi Beach otobüslerinle plaja ulaşmak mümkün.




  • Blue Mountains (Mavi Dağlar): Okaliptus ağaçlarıyla kaplı bölge Sydney’in yaklaşık 100 kilometre güneybatısında. 65 kilometreden başlayıp 1100 kilometreye çıkan bu dağlık bölge 1788’de sömürgecilerin eline geçmiş.


Günümüzde Aborijin nüfusun hiç kalmadığı bölge doğa güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülüyor. Dağ otellerinde konaklama imkânı bulanan bölgenin popüler kasabası Katoomba’ya Sydney’den özel araçla 50 dakikada ulaşılabiliyor. Trenle Katoomba Sydney arası 2 saat sürüyor.

Blue Mountains and three Sisters (Mavi Dağlar ve 3 Kardeşler)




  • Kayalar (The Rocks): Şehrin en fazla ziyaret edilen bölgesi The Rocks, açık hava müzesi olarak da biliniyor. Bölgede koloni döneminden kalma birçok yapı bulunuyor. Hafta sonları ve festival zamanlarında ücretsiz konserler, geçit törenleri ve sokak gösterileri yapılıyor. 1844’de inşa edilen şehrin en eski publarından Lord Nelson da burada bulunuyor. Bölgede turistik mağazalar, sokak cafeleri ve restoranlar bulunuyor.


Kapalı eğlence parkı Sega World’de kaykay ve paten alanları, sinema, oyun alanları, geçmiş ve gelecekte yolculuk yapan animasyonlu oyun makineleri bulunuyor.
  • Kültür ve Eğlence:Her yıl ocak ayında üç hafta süren; dans, müzik, tiyatro, görsel sanatlar gibi alanlarda 50’nin üzerinde etkinliğin yapıldığı Sydney Festivali, Avustralya’nın en büyük kültürel aktivitesi konumunda. İlki 1992 yılında Sydney’de Nirvana’nın katılımıyla düzenlenen, günümüzde ise Sydney’den başlayarak Avustralya ve Yeni Zelanda kentlerinde devam eden gezici, rock ve elektronik müzik festivali Big Day Out da görülmesi gereken etkinliklerden.
  • Alışveriş:Kentin ana alışveriş alanı Elizabeth, King, George ve Park caddeleri arasında kalan bölge. Buradaki Queen Victoria Buiding, 20. yüzyılda Viktoryen mimari tarzında inşa edilmiş ve 400 mağazasıyla kentin en lüks alışveriş merkezlerinin başında geliyor. Bu bölgede yer alan alışveriş merkezleri dışında Paddy Markets, The Rock’sa Markets, Port Markets ve Glebe Markets gibi çeşitli pazarlarda alışveriş meraklıları aradığı her tür eşyayı bulabilir.



Castlereagh Street, kentin en pahalı ve lüks butikleriyle mücevher dükkânlarının bulunduğu sokak. Daha ucuza alışveriş yapmak isteyenler ise hemen her tür malın outlet satışının yapıldığı Birkenhead Point’e gidebilirler.

Queen Victoria Building



  • Yeme İçme: Daha çok İngiliz alışkanlıklarının şekillendirdiği Sydney mutfağının belki de en özel yanı ve deniz ürünlerinin yoğun olarak bulunması. Son dönemde yerel Aborjin mutfağından örnekler de var. Bu mutfağa Bushfood adı veriliyor. Tarihi binalarda yemek yemek isteyenler The Rocks’ı, deniz mahsulleri sevenler Darling Harbour’ı, Latin yemeği meraklıları ise Kings Cross’u tercih etmeli. Bunlar dışında dünya mutfağından hemen her örneğini Sydney’de bulabilirsiniz. Bunun için biraz etrafınıza bakınmalı ya da yerel halka sormalısınız.
Bushfood



  • Yapmadan Dönme:
» Avusturalya'nın enfes şaraplarından iç
» Eski Şehir Merkezi'nde haftasonu pazarını gez
» Sidney Limanı'nda, Nielsen Parkı'nda yüz
» Centennial Parkı'nda ata binmeyi dene
» Olimpiyat tarihinin en büyük açıkhava stadyumu
» Avusturalya Stadyumu'na hayran kal
» Yunuslarla yüzmenin zevkine var
» Sidney Limanını'nı yat gezisiyle görmenin tadını çıkar.


Konu LaLe tarafından (09.06.2009 Saat 22:25 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.2009, 15:19   #5
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sydney - Avusturalya

Hyde Park’daki Anzak Şehitleri Anıtı


















Archibald Fountain (Archibald Çeşmesi)



Bronz heykellerin olduğu granit havuzlu çeşme 1932 senesinde J.F.Archibald tarafından Hyde Park ortasında yapılması için vasiyet edilmiştir.



Fransız hayranı olan Archibald, vasiyetinde çeşmenin bir Fransız tarafından yapılmasını istemiş. Ünlü heykeltıraş Francois Sicard Havuzun ortasına Apollo’nun bronz heykelini ve yanı sıra antik çağlardan Yunan mitolojisinden figürler yapmıştır..




St. Mary Katedrali













Konu LaLe tarafından (13.05.2009 Saat 16:05 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.2009, 18:02   #6
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sydney - Avusturalya

Teşekkürler LaLe...

Bu kadar işte...

Ara ara bu konuya girip iyice okumak lazım..

Resimler zaten güzel...

Bölüm ismi gibi, bir adımda Avustralya...
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.05.2009, 00:29   #7
Çevrimdışı
**EMEL**
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sydney - Avustralya




Bu arkadaşların hepsi benimle beraber konuyu okudular bizzat gelip alkışlamak istediler canım...

Bende sana bu konu için......

Tebrik ederim Lalecim resimler süper ötesi

anlatım müthiş...
__________________
Hayat dediğiniz 1 çay
İnsan ise sadece 1 şeker
Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın
Oysaki;
Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın..




  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz **EMEL**'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.05.2009, 12:17   #8
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sydney - Avustralya

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi **EMEL** Mesajı göster



Bu arkadaşların hepsi benimle beraber konuyu okudular bizzat gelip alkışlamak istediler canım...

Bende sana bu konu için......

Tebrik ederim Lalecim resimler süper ötesi

anlatım müthiş...
Teşekkürler Emel, arkadaşlarına benden selam söyle

Açılan her konu hepimiz için, bildiklerimizi bilmediklerimizi paylaşmak için..

Bu durumda ben de biraz olsun katkıda bulunabiliyorsam ne mutlu bana..
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.05.2009, 20:23   #9
Çevrimdışı
Smyrna
Okunuşu: Simirna

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sydney - Avustralya

Teşekkürler Lale...

Çok başarılı bir paylaşım çıkarmışsın yine
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.01.2010, 01:16   #10
Çevrimdışı
phoenix
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sydney | Avustralya

Teşekkürler LaLe

Sayende Sdney'i Türkiyeden daha çok tanımış oldum.
__________________
nefret'i sevgi'den daha çok severim dedi şeytan, çünkü;
nefret'in sahtesi olmaz
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz phoenix'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
aborjin, avustralya, avusturalya, bridge, cook, deniz, harbour, kaptan, kayalar, koloni, konser, rocks, sidney, sydney, turist


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.