Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Yaşamı Tamamlayan Uğraşılar > Bağ, Bahçe, Çiçek, Ağaç

Bağ, Bahçe, Çiçek, Ağaç Ağaçları, çiçekleri sevelim, koruyalım


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 17.05.2015, 20:12   #1
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Güvem | Güvem Eriği | Çakal Eriği | Prunus Spinosa








Güvem | Güvem Eriği | Çakal Eriği | Prunus Spinosa





Halk arasında çakal eriği olarak bilinen güvem ya da güvem eriği (Prunus spinosa), ülkemizde doğal olarak yetişen yabani ekşi bir erik türüdür. Çalı tipinde bir ağaç türüdür.



3,5-4, m yüksekliğinde çalı tipinde nadiren dahada yüksek olabilmektedir. Bizim buradakiler çoğunlukla 3 metreyi geçmemektedir. Dikenli bir çalıdır. Meyvalarını toplarken dikkatli olmanızda fayda var.




Kullanıldığı Yerler :
Hemoroit, kan dolaşımı problemleri, üre, ekzama, sistit, ishal, şeker.


Böbrek ve idrar torbası üşütmesi ve iltihaplanmasında marmeladı iyi sonuçlar vermektedir.


Geciken menstrüasyonda çayı, suyu, şarabı içilir.





İştah Açıcı, Büyümeyi Destekleyici:

Çakal eriği marmelat veya meyve suyu çocuklara sabahları 1-2 yemek kaşığı marmeladı veya meyve suyu verilir.



Kabızlık, Peklik özellikle midesi zayıf olan çocuklara korkusuzca verilebilir. Çocuk tadı nedeniyle içmek istemezse, çok az bal karıştırılabilir.



Prostat Büyümesinde Akne ve Sivilce kullanılır.


Büzücü, güçlendirici, kan temizleyici, idrar söktürücü, sürücü, terletici özellikleri sayesinde zayıflamaya çok etkilidir.




Güvem Nasıl Kullanılır:


Güvem meyveleri yenebileceği gibi kurutulmuş yaprakları ve çiçekleri de suda kaynatılmak suretiyle tüketilmeli. Meyveleri de kurutulup suda kaynatılabileceği gibi marmelat ve şurup yapımında da kullanılabilir. Meyve şurubu diş eti ve bademcik iltihapları ve gece altını ıslatma şikayetlerine karşı etkilidir.




Güvem Çayı Nasıl Yapılır:


Taze veya kurutulmuş güvem çiçekleri 2 tatlı kaşığı demliğe konur ve üzerine 1 su bardağı kaynar su ilave edilerek 5-10 dakika demlemeye bırakıldıktan sonra süzülerek içilir.



Güvem Yaprak Çayı :


Yaprak veya kabuklarından 1 tatlı kaşığı demliğe konur ve üzerine 1 su bardağı kaynar su ilave edilerek 5-10 dakika demlemeye bıraktıktan sonra süzülerek içilir.



Güvem Meyve Çayı:


Meyvelerini 1-2 tatlı kaşığı demliğe konur ve üzerine 1 su bardağı kaynar su ilave edilerek 5-10 dk demlenmeye bırakıldıktan sonra süzülerek içilir.





Kaynak :

__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.2015, 20:14   #2
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Güvem | Güvem Eriği | Çakal Eriği | Prunus Spinosa




















__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.2015, 23:34   #3
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Güvem | Güvem Eriği | Çakal Eriği | Prunus Spinosa

Sevgili @Ekin,
Eriğin her türlüsünü (ekşi-tatlı farketmez) meyve olarak yemeyi çok severim.
Ama güvem eriği ile henüz tanışmadım.
Bu harika tanıtım için teşekkürler.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.05.2015, 00:56   #4
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Güvem | Güvem Eriği | Çakal Eriği | Prunus Spinosa

Teşekkürler @Mediter.

Bizim buralarda baharda çiçeklendikleri zaman çok güzel görünürler.
Şeker hastaları için deva niteliğinde bir meyva. Çok ekşi insanın dişleri gıcır gıcır ses çıkartıyor. Limon yediğinizde dişleriniz nasıl bir hoş olursa bundada aynı
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.05.2015, 15:05   #5
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Güvem | Güvem Eriği | Çakal Eriği | Prunus Spinosa

Ekşi şeyleri severim bu eriği de bi kere tattım.

Çok buruk bir tadı var.

Konu sunumu tam da eriğin rengine uygun ve çok güzel olmuş.

Ellerine sağlık @Ekin
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.01.2016, 21:12   #6
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Güvem | Güvem Eriği | Çakal Eriği | Prunus Spinosa

Yedimmi bilmiyorum ama güzele benziyor .
Teşekkürler @Ekin


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çakal, eriği, faydaları, güvem, güvem bitkisinin faydası, güvem eriği faydaları, güvem nedir, nedir, neye faydalıdır, neye iyi gelir, prunus, spinosa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.