Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Yaşamı Tamamlayan Uğraşılar > Bağ, Bahçe, Çiçek, Ağaç

Bağ, Bahçe, Çiçek, Ağaç Ağaçları, çiçekleri sevelim, koruyalım


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 26.08.2016, 16:27   #1
Çevrimdışı
nurideniz34
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Thumbs up Su Sümbülü Hakkında

Su Sümbülü (Eichhornia crassipes )




Tuzlu su, tatlı su ve karasal damarlı makrofitleri arasında en hızlı çoğalan türdür, işgalci olarak bulunduğu habitatı dönüştürür, tropikal,sıcak ve ılıman tatlı su habitatlarının bir çoğunda en önemli yabani ot türü haline gelmiştir. Durgun ve yavaş akan sularda tek türlü sık bir örtü meydana getirir, bu örtü suyum içerisine bulunan çözünmüş oksijen miktarını azaltır, organik çökel (sediment) miktarını arttırır. Bu örtüler yerli sucul bitki ve hayvan populasyonlarının yerini alır. Su üstünde serbest bir şekilde yüzer, sulama kanallarının tıkanmasına yol açtığı gibi, balıkçılık faaliyetlerine de engel olmaktadır. Türkiye için işgalci tür olarak sınıflandırılmamıştır.

Fiziksel Özellikleri:
Genelde 0.5m'ye kadar büyür, 1 metreye kadar büyüdüğü de görülmüştür. Dairesel biçimli yaprakları kalın, parlak ve balmumu ile kaplanmış gibidir, su yüzeyinden yukarıya sapları üzerinde uzar. Yapraklar geniş, yumurta veya daire şeklindedir, 10-20 cm çapındaki yaprakları hafifçe içe doğru kıvrılmıştır ve genelde kenarları dalgalı bir görünüme sahiptir. Çiçekleri hermafrodittir. Biyokütle miktarı 6-18 günde koşullara bağlı olarak iki katına çıkmaktadır.

Yaşayabileceği Koşullar:

Kil, silt, kum ve organik madde içeren topraklarda yaşayabileceği gibi, killi veya kumlu özellik gösteren topraklarda da yaşayabilmektedir. Asidik, bazik ya da nötr pHyaşam koşulları için uygundur. Toprak nemli olmalı, ışıklı veya yarı gölgeli olmalıdır.

Kaynakça
__________________
....................................
  Alıntı ile Cevapla
nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
hakkında, sümbülü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.