Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Yaşamı Tamamlayan Uğraşılar > Avcılık > Balık Avcılığı


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 12.06.2016, 03:32   #1
Çevrimdışı
nurideniz34
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Thumbs up Marmara Denizi'ndeki İstavrit Avımız

Marmara Denizi'ndeki istavrit avımız




Tarih : 07. Ocak . 2011
Yer : Marmara Denizi / Sivriada
Saat : 23.00 / 24.00 arasında


Saat 23.00 te Kınalıada'dan hareketle 30 dakika sonunda, balık arayarak 1200 devir ile Sivriada'nın kuzeyinde cihazımıza İstavrit ve Çinekop balığı göründü.

Su cihazımızda suyun körfez suyu olduğunu ve hızının da 1.1 mil olduğunu gösteriyordu. Bu hızda mola etmemiz çok zordu. Hatta ağımızı yırtabilirdik ve akıntı bizi Sivriada'ya vurabilirdi. Ne olursa olsun dedik ve mola ettik. Çünkü denizde başka herhangi bir balığa rastlamamıştık. Ya bismillah deyip ağımızı denize bırakıp mola ettik.

Suyun şiddetinden dolayı 80 metre kadar adaya yaklaşmıştık. İki botumuzu da devreye sokup ağın altını 25 dakikada büzüp , 6 boy (480 kulaç) olarak attığımız ağımızı 20 dakikada makara ile hızlı bir şekilde motorun kıç üstüne alıverdik.

Hava soğuk 2 derece fakat poyraz rüzgarı daha soğuk hissetmemizi sağlıyor donacak gibi oluyorduk. Bir saat sonunda 7 kasa iri İstavrit , 4 kasa Sarıkanat, 3 kasa Çinekop ve 1 adet 85cm. uzunluğunda köpek balığı yakaladık. Köpekbalı'ğını anında denize salıverdik. Diğer balıklarımızı küvetlere doldurduk.

Çalışmamız gece yarısını bulmuştu. Makinalara yol verip tekrardan denizde dolaşmaya başladık ve sabah saat 09.15'e kadar dolaştık. Tüm 4 cihazımız açıktı. Fakat denizde başka bir balığa rastlayamadık. Yani bu yıl sezonu hüsranla bitiriyorduk. Çünkü bu teknolojilere hiçbir şey dayanmıyordu.

Bu arada saat 06.00 da balıkları yedek motora koyup satılmaları için yenikapı su ürünlerine gönderdik. İstavritin kasası : 60.00TL.- , Sarıkanat: 165.-TL ve Çinekop : 85.-TL etmişti.

Bu fiyatlarla günde 1 - 1, 5 ton arasında kullandığımız mazot parasını dahi çıkaramamıştık. Bundan sonra geçen her gün için balıkçılık daha zor olacak ve gırgırlar sezonu zararla kapatmak zorunda kalacaklardır.

Kaynak
__________________
....................................
  Alıntı ile Cevapla
nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
avımız, denizindeki, istavrit, marmara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.