Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Spor Dünyası > Basketbol


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 17.08.2010, 15:54   #1
Çevrimdışı
Smyrna
Okunuşu: Simirna

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart 2010 FIBA Dünya Şampiyonası | Tanıtım | Karşılaşma Sonuçları


Dünya’nın en önemli basketbol etkinliğine ev sahipliği yapacak olan Türkiye, genç ve dinamik nüfusuyla, tarihinde ilk kez bu büyüklükte bir şampiyona düzenlemenin heyecanını yaşarken, aynı zamanda da bu dev organizasyonu tam anlamıyla sahiplenmeye hazırlanıyor.
2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda, en az Pekin Olimpiyatlarındaki kadar güçlü bir ABD Milli Takımı görebiliriz. Bu noktada cevap bekleyen yegâne soru ise sonucun bu kez de aynı olup olmayacağı. Çünkü Olimpiyatlardaki kadar güçlü bir rekabet ve daha da zorlu bir yarış bizleri bekliyor.

KATILDIKLARI 15 ŞAMPİYONADA 3 ABD ŞAMPİYONLUĞU


ABD Takımı 2008 Pekin Olimpiyatları’nda altın madalya kazanıp Amerikan basketbolunu zirveye taşıyarak misyonunu tamamladı. Basketbolun ‘ana vatanı’, takımın lideri Jerry Colangelo’nun önderliğinde, 16. kez katıldığı Olimpiyatlarda 13. altın madalyaya ulaşmayı başardı.

Dünyanın en büyük basketbol ülkesinin FIBA Dünya Şampiyonası’ndaki karnesi ise çok daha zayıf; katıldıkları 15 şampiyona’da toplam 3 şampiyonluk.

ABD en son 1994 yılında Toronto’da yıldız oyuncuları Shaquille O’Neal, Alonzo Mourning ve Reggie Miller ile altın madalyayı evine götürmeyi başarmıştı. 1994 yılındaki şampiyona aynı zamanda NBA oyuncularının katıldığı ilk FIBA Dünya Şampiyonasıydı. Bu yıldan önceki şampiyonalarda, aynı Olimpiyatlarda olduğu gibi, ABD takımı kolej oyuncularından oluşuyordu.

Pekin’deki final maçının hemen ardından akla gelen ilk soru ABD’nin Türkiye’ye hangi kadro ile geleceği sorusuydu. Takımın Olimpiyatlardan sonra aynı kalıp kalmayacağıyla ilgili soruya Colangelo ‘Bu oyuncular aslında 8 yıllık bir taahhütte imza atmış olduklarını bilmiyorlar’ diye esprili bir cevap verdi.

Kulağa şaka gibi geliyor olsa da Colangelo misyonunu yerine getirmek için Türkiye’ye çok rekabetçi bir takım getirmesi gerektiğinin farkında. Dünya Şampiyonaları’nın Olimpiyatlardan çok daha zorlu olduğu birçok otorite tarafından kabul edilirken aynı zamanda Dünya Şampiyonası şampiyonluğu 2012 Londra Olimpiyatları’na otomatik katılım hakkı sağlaması bakımından büyük önem arz ediyor.

Geriye kalan tüm takımlar 2011 yazında kendi kıtalarında oldukça zorlu bir eleme grubu sürecinde veya 2012 yılında FIBA Olimpiyat Eleme Turnuvası’nda mücadele edecekler.


TÜRKİYE 2010 SİZLERİ BEKLİYOR


Türkiye 2010 gururla ve büyük bir hevesle katılacak olan 24 takımı bekliyor. Sadece iki takım şu anda şampiyonaya katılmayı garantiledi; ev sahibi Türkiye ve 2008 Olimpiyat Şampiyonu ABD. Bu iki takım da daha önce bu heyecanı yaşayıp rekabete tanıklık ettiler ve bizler dünyanın en iyilerinin buluşacağı 2010’u dört gözle bekliyoruz.


ORGANİZASYONUN ANA HATLARI
TEK DÜNYA – TEK ŞAMPİYONLUK


FIBA Dünya Şampiyonası her 4 yılda bir oynanmakta ve dünyanın en iyi basketbol ulusunu belirlemektedir. İlk FIBA Dünya Şampiyonası 1950’de Arjantin’de oynanmıştır ve o zamandan beri 15 kez organize edilmiştir.

2010 yılında Türkiye’de 28 Ağustos – 12 Eylül tarihlerinde Ankara, Kayseri, İzmir ve İstanbul’da oynanacaktır.

KATILIM


Ev sahibi Ülke: Türkiye
Son Olimpiyat Şampiyonu: ABD

18 takım, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’na katılma hakkını 2009 Kıta Şampiyonaları sırasında kazanmıştır.


Afrika : Angola, Fildişi Sahili, Tunus
Amerika : Brezilya, Porto Riko, Arjantin, Tunus
Asya : İran, Çin, Ürdün
Avrupa : İspanya, Sırbistan, Yunanistan, Slovenya, Fransa, Hırvatistan

Okyanusya : Yeni Zelanda, Avustralya


12-13 Aralık 2009 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan FIBA Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı’nda 4 ülkeye özel davet anlamına gelen “Wildcard” verilecektir.

Grup Maçları













Karşılaşmalar NTV ve FIBA TV'den naklen izlenilebilir.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.08.2010, 05:18   #2
Çevrimdışı
Gizli
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 2010 FIBA Dünya Şampiyonası | Tanıtım ve Karşılaşma Sonuçları

Kaçırmamak gerek. Teşekkürler bilgilendirme için.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gizli'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.08.2010, 10:26   #3
Kum Saati
Ziyaretçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 2010 FIBA Dünya Şampiyonası | Tanıtım ve Karşılaşma Sonuçları

Hiç Ümidim yok
  Alıntı ile Cevapla
'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 28.08.2010, 15:27   #4
Çevrimdışı
Katre-i MateM
Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Çözüldü Cevap: 2010 FIBA Dünya Şampiyonası | Tanıtım ve Karşılaşma Sonuçları

Büyük şampiyonaya muhteşem açılış!


Türkiye'de bugün başlayacak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın resmi açılışı, İstanbul'da görkemli bir törenle yapıldı.
Şampiyonada final grubu maçlarına ev sahipliği yapacak Ataköy'deki Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan törene Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve FIBA Başkanı Bob Elphinston da katıldı.
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın açılış töreninde konuşan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, sporun dostluk centilmenlik, kardeşlik ve dünya barışına katkı olduğunu ifade ederek, "Bu şampiyonanın da dünya barışına katkıda bulunmasını diliyorum" dedi.
Şahin, 2004 yılında Dünya Basketbol Şampiyonası'nın Türkiye'ye alınması esnasında Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olduğunu anımsatarak, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılmasının kendisi için onur vesilesi olduğunu ve organizasyonun açılışında bulunmaktan da büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.
Şampiyonaya yoğun ilgi olduğunu, 24 ülke takımının birbirleriyle yarışacaklarını ve şampiyonun da bu salonda belli olacağını kaydeden Şahin, "Spor, dostluk centilmenlik, kardeşlik ve dünya barışına katkıdır. Bu şampiyonanın da dünya barışına katkıda bulunmasını diliyorum" diye konuştu.
Şampiyonanın açılışını yapan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise konuşmasına teşekkürle başlamak istediğini belirterek, "Böylesine büyük organizasyonun Türkiye'ye alınmasında çok önemli katkıları olan Sayın Başbakanımıza, hükümetimize, o dönemin spordan sorumlu Bakanı, TBMM Başkanımız Mehmet Ali Şahin Beyefendiye, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne (GSGM), Basketbol Federasyonuna teşekkür ediyorum. Ayrıca FIBA Başkanı ve yönetimine bizlere güvendikleri için teşekkür etmek istiyorum" dedi.
Açılışta Hazreti Mevlana'nın sema sunumunu izlediklerini kaydeden Özak, "Bunda dostluk, kardeşlik, hoşgörü, sevgi ve saygı vardı. Sporun da hedefi bu. Sporda da dostluk, kardeşlik, sevgi, saygı var. Spor ırkçılığın panzeri, gelişmişliğin göstergesi. Spor burada 24 ülkeyi birleştirdi. Bütün dünyayı birleştirdi. Milyarlarca insan bu geceyi izliyor" dedi.
Türkiye'nin EURO 2016'ya talip olduğunu ancak 1 oyla kaybettiğini kaydeden Özak, "Orada haksızlık yapıldı. Türkiye'nin hedefi şu anda olimpiyat. Yasamızı değiştiriyoruz, sorumluluğu İstanbul'a vereceğiz. İnşallah bu şehir bir gün olimpiyat yapacak. Türk insanı buna layıktır, bunu yapabilir" diye konuştu.
Bakan Özak, eski bir sporcu olarak çok heyecanlı bir gece yaşadığını ifade ederek, "Hayırlı uğurlu olması dileğiyle 16. FIBA Dünya Şampiyonasını açıyorum" dedi. Bakan Özak'ın açılış konuşmasında sahnede 24 ülkenin bayraklarıyla çocuklar yer aldı.
FIBA Dünya Başkanı Bob Elphinston ise yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 16 gün boyunca dünyanın en önemli basketbol etkinliğine ev sahipliği yapacağını belirterek, "Yoğun bir çalışmanın ardından bir rüya gerçek oldu. Türkiye şampiyonaya hazır. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu kıyasıya mücadelen başlamasını sabırsızlıkla bekliyorum. Şampiyonaya 24 ülkeden 288 oyuncu katılıyor. Biletler tükenmek üzere. Maçlara 350 bin seyircinin katılması bekleniyor. Tüm takımlara ve Türkiye'ye iyi şanslar diliyorum" ifadelerini kullandı.
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de tarihi bir an yaşadıklarını ifade ederek, "Ülkemiz spor ve basketbol camiası için tarihi bir an. Şampiyona ülkemizde bugüne kadar düzenlenen en önemli spor organizasyonu" dedi.
Açılış törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, şampiyona için Türkiye'ye gelen yabancı davetliler ve Türk davetliler katıldı.


172 ÜLKE TELEVİZYONU CANLI YAYINLADI
Mehmet Ali Alabora ve Tülih Şahin'in sunduğu görkemli açılış töreni, 172 ülke televizyonundan eş zamanlı olarak canlı yayınlandı.
Gece, Türkiye'ye ilk kez gelen dünyaca ünlü Cirque du Soleil şov ekibinin gösterisiyle başladı. Ünlü topluluk, 2010 Dünya Şampiyonası için özel olarak hazırladığı gösterileri ile törene katılanları adeta büyüledi.
Semazen gösterisi ve mehteran takımı ile renklenecek açılış gecesinde şef Gürer Aykal yönetimindeki senfoni orkestrası da sahne aldı. Gecede Fatih Erkoç ve Müslüm Gürses birer şarkı söylerken, sahneye ünlü İtalyan tenor Alessandro Safina ile çıkan Sezen Aksu, Safina ile beraber şarkı söyledikten sonra "Sahneye kız kardeşim kadar yakın bir arkadaşımı davet ediyorum" diyerek Yunanistan'ın güçlü sesi Harris Alexiou'yu çağırdı. Alexiou ile beraber de şarkı söyleyen Sezen Aksu, ayrıca tek başına da 2 şarkı söyledi. Sezen Aksu'nun son şarkısında sahneye sürpriz bir şekilde dansöz çıktı. Açılış töreninde ayrıca Anadolu Ateşi dans topluluğu da dev prodüksiyonu Troya ile sahne aldı.
Gecenin sonunda Türkiye'nin girişimleriyle dünyada ilk olarak başlatılan "Children of the World" (Dünya Çocukları 2010 Projesi) kapsamında, 110 ülkeden 300 çocuk dünya bayrakları eşliğinde 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası şarkısını Kıraç ile birlikte söyledi. Şarkının önce İngilizce, sonra Türkçe versiyonu çalındı.
Bu arada, açılış töreninde salonun tribünlerinin bir bölümüne davetli alınırken, töreni 8 bin 500 davetlinin izlediği bildirildi.


__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Katre-i MateM'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.08.2010, 15:36   #5
Çevrimdışı
backschool
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 2010 FIBA Dünya Şampiyonası | Tanıtım ve Karşılaşma Sonuçları

Canlarım benim spordaşlarım
Bende tekrar döncem basketbola veee yine yanınıza gelmeye çalışıcam.
Çok iyi olacak ben güveniyorum
uh ah dev adam
__________________
TEK AŞK BEŞİKTAŞK




  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz backschool'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.08.2010, 18:25   #6
Çevrimdışı
Smyrna
Okunuşu: Simirna

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 2010 FIBA Dünya Şampiyonası | Tanıtım ve Karşılaşma Sonuçları

28-08-2010 Maç Sonuçları

Yunanistan 89 - 81 Çin

Yeni Zelanda 79 - 92 Litvanya

Tunus 56 - 80 Slovenya

Avustralya 76 - 75 Ürdün

Rusya 75 - 66 Porto Riko

Kanada 71 - 81 Lübnan

Angola 44 - 94 Sırbistan

ABD 106 - 78 Hırvatistan

Fransa 72 - 66 İspanya

Fildişi Sahilleri 47 - 86 Türkiye

İran 65 - 81 Brezilya

Almanya 74 - 78 Arjantin
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.08.2010, 18:35   #7
Çevrimdışı
s€zgin
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 2010 FIBA Dünya Şampiyonası | Tanıtım ve Karşılaşma Sonuçları

Tanıtım videosu çok güzel olmuş inşallah istediğimiz gibi bitiririz , anlımızın akıyla çıkarız bu işin içinden
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz s€zgin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.08.2010, 18:56   #8
Çevrimdışı
Emilio Santos
. . . . . Erlik'in Katili . . . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 2010 FIBA Dünya Şampiyonası | Tanıtım ve Karşılaşma Sonuçları

Niye İzmir'de değiller ki

Gaza gelip Smy'yi aradım, Pazartesi akşam Yunanistan maçına gidelim diye. Olur dedi, Ankara ne ki altı üstü sekiz saat. Tabi, ona sekiz bana 12 saat
__________________
kahrolsun bağzı şeyler!
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Emilio Santos'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.08.2010, 19:29   #9
Çevrimdışı
saya35
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 2010 FIBA Dünya Şampiyonası | Tanıtım ve Karşılaşma Sonuçları

12 dev adama sonsuz başarılar onların bu konu da yeterince tecrübeye sahip olduğuna inanıyorum....

gruptan çıkacağımızı bizi en çok yunanistanın zorluyacağını tahmin ediyorum.

konu paylaşımı için teşekkürler....
__________________
İnsanlığın haline baktığın zaman, Nuh'un gemiyi kaçırmamış olmasına üzülmemek elde değil.
Mark Twain

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz saya35'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.08.2010, 01:25   #10
Çevrimdışı
Smyrna
Okunuşu: Simirna

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 2010 FIBA Dünya Şampiyonası | Tanıtım ve Karşılaşma Sonuçları








__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
uçuş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.