Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Forum Gerçek Özel > Benim Bölümüm | Yazarlarımız

Benim Bölümüm | Yazarlarımız Kendi ürettiklerimiz


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 26.04.2012, 02:09   #1
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sağ-Sol-Gol

SAĞ - SOL VE GOL


Sağ
ve Sol kavramlarının ortaya çıkışı kesin olarak bilinmemesine rağmen, Tüm Dünya ülkeleri tarafından kabul gören iki inanış vardır.

1. İnanış:Fransız İhtilali sonrası Ekonomik kuralları düzenlemek için Mecliste toplanan zengin burjuva ile işçi-köylü kesimi arasında anlaşmazlık ve tartışmalar çıkmış, tartışma öncesi karışık oturan gruplar ayrılmış ve işçi ve köylüler; Meclisin soluna, burjuva kesimi ise sağına oturmuştur.

2. İnanış: Endüstrileşme çağı başlarında İngiltere’de, madenciler ile maden sahipleri arasında anlaşmazlıklar çıkmış, Avam Kamarası’ndaki milletvekillerin bazıları maden işçilerini, Bazıları ise maden sahiplerini savunmuş, bu iki grup mecliste de ayrılmış, işçi destekçileri meclisin soluna, patron destekçileri sağına oturmuştur.
Bu olaylardan sonra sağcı ve solcu kavramları ortaya çıkmıştır.

Bütün Dünya’da,solun çalışanların haklarını savunduğu, sağın ise Sermayenin (Patronun) çıkarını savunduğu bilinir.


Bu nedenledir ki bütün dünyada sol, hak arama ve çevre eylemleri yapar (çünkü sola göre çevreyi kirleten, Dünya’yı yaşanmaz hale getiren, patronun daha fazla kazanma hırsı ve (ucuz olması nedeniyle, cam yerine plastik veya pet, daha fazla ürün için hormon ve çeşitli kimyasallar kullanması gibi) yapmadığı arıtma tesisleri gibi nedenlerdir.



Sol(genel olarak):
Dünya üzerindeki tüm savaşların ve ülke içerisindeki adi suçların (hırsızlık,tecavüz,çocuk kaçırma,gasp,cinayet,mafyalaşma) gibi olayların üç nedenle ortaya çıktığını savunur.


1- Din farkları(Din savaşları veya baskıları)

2- Irk farkları (Aşırı Milliyetçilik)

3-
Gelir dağılımı bozukluğu
(Bir kısmının trilyonlarla oynayıp bir kısmının kuru ekmek bulamaması, eğitimin dershanesiz ,özel öğretmensiz imkansız hale gelmesi sonucu okuyamaması,çevresinde gördüğü lüks yaşama, kız ve erkek arkadaşlı sosyal yaşama ve ürünlere ulaşamadığı içinde kıskançlık ve ulaşamadığı kesimden intikam duygusuyla suça yönelmesidir)

Gelir dağılımının dengeli olduğu ülkelerde suç oranları düşer, Ülkemiz hapishanelerindeki mahkum sayısı 120 000 civarındadır. Bu sayı 34 Avrupa ülkesinin mahkum sayısından daha fazladır.



Bu Nedenle SOL:

Din ayrımı yapmaz her inançtaki veya inançsızlıktaki insanlara eşit davranır.

Irk ayrımı yapmaz, her ırktaki veya renkteki insana eşit davranır.

Gelir dağılımın düzeltilmesi için, patron’dan alınan verginin arttırılıp elde edilen gelirle çalışanların ücretlerinin ve yaşam kalitesinin arttırılmasını , böylece de gelir dağılımının dengelenmesini ister.



SAĞ (genel olarak 3 gruba ayrılır.)

1-
Dinci Sağ :
Kendi dininde olanları üstün tutar, diğer dinlere eşit davranmaz,aşağılar.
2- Irkçı (Aşırı Milliyetçi Sağ)Kendi milletini üstün tutar diğer milletlere eşit davranmaz aşağılar.
3-Liberal Sağ: Hem din, hem de milliyetçilik söylemleri yapsa da daha çok ekonomi ile ilgilenir,pek dazla din ve milliyetçilikle ilgisi yoktur.


SEkonomik Olarak:

Serbest piyasa ekonomisinden yanadır. Yani Patronla çalışan ilişkisine karışılmaması taraftarıdır.Gücü yeten yetene bir ekonomiyi savunur. Bu düzene kapitalizm denir. Kapitalist düzende kime , kaça satarsan sat devlet karışmaz, işsizlik artıkça işsizlik arttıkça, patronun karın tokluğuna çalıştıracağı iş gücü de artar. Patron da sürekli çalışanlarının ücretini ve haklarını kısar,hak arayan olursa iktidarda olan sağ parti (zaten patrondan yanadır) hak arayan emekçiyi joplatarak susturur. Böylece güçlünün her zaman güçsüzü ezdiği (Kapitalist) bir düzen hüküm sürer.



Sola: Din ayırımı yapmıyor diye, dinci sağ, milliyet ayırımı yapmıyor diye milliyetçi sağ, patronun kârından emekçiye daha fazla pay istediği için de istediği için liberal sağ kızar.
Gençlerin sol düşünceye sempati duymasını engelleyebilmek için de (sanki çok kötü şeymiş gibi) kominist suçlaması yapılır.

Oysa;

Komün: Paylaşmak,
Komünist: Paylaşmak taraftarı demektir.

Sermaye kesimi sağı savunduğu için medya ve para desteği sağdadır.
Bütün imkanları ile solu karalayarak, sağ partilerin seçilmesini sağlarlar. (sürekli sağ iktidar seçildiği için) Yasaları da solu konuşturmayacak, engelleyip cezalandıracak şekilde çıkarırlar. Bu nedenledir ki, solun yapacağı (hemen her) miting veya konuşma yasadışı ilan edilir.

Ülkemiz çok partili döneme geçtiğimiz 1950’den günümüze 60 yılın 50 yılını, Son 30 yılın da 28 yılını sağ partilerce yönetilmiş, (sürekli) solun iflas ettiği, artık partiler arasında fark kalmadığı yalanı empoze edilmiş, parti fikri önemli olmayıp lider önemlidir gibi imaj yaratılmıştır.


Bilinçsiz bir çok vatandaş Erdoğan’a
(diğer liderlerden) daha karizmatik, heybetli, hitabet yeteneği ve( tok ve kendine güvenen) ses tonu nedeniyle oy vermiştir, veriyor. Oysa AKP ,dini yönü ağır basan bir sağ partidir, ne yapacağı veya yapmak istediği baştan bellidir. Bu nedenle lidere oy verilmesi yanlıştır. Her partinin (sağ veya sol) bir doktrini vardır baştaki kim olursa olsun fark etmez. Halk yanıltılmış, sanki başbakan değil, pehlivan veya manken seçiyoruz duygusu yaratılmıştır.

İlk bakışta, küçük bir çocuk bile sağ ile solu karşılaştırınca, hangisinin daha insanca bir yönetim istediğini anlar.

Bu nedenle 1980 Askeri darbesi öncesi sol sempatizanı gençlik , sağ sempatizanı gençlikten kat ve kat fazlaydı. Halk arasında ise sağ ve sol oylar birbirine çok yakındı. Çok az bir oranda sağ oylar fazlaydı.( %45 sol, %55 sağ gibi) (Amerika destekli sağ bir darbe olan) 1980 Askeri darbesi ülkemizdeki solu ezdi,tutuklamalar idamlarla, sağın önünü açtı.


Bugün bile anasınıflardan başlayarak, din ve milliyetçilik
(sağ) propagandası yapılır ama sol’un anlatılmasına ,tanıtılmasına kesinlikle izin verilmez, sadece üniversite ortamı nispeten daha baskısız olduğu için gençler üniversite de sol ile tanışır.

Bu nedenledir ki eğitim seviyesi yüksek kesim içinde sol görüşlüler fazladır.Diğer bir deyişle, sol görüşlülerin çoğunluğu yüksek tahsillidir.



Ve

GOL

İSPANYA’da 1939’dan 1973’e kadar 34 yıl diktatörlükle iktidarda kalan Franko’ya sormuşlar;

-‘’Bu kadar uzun süre halk isyan etmeden nasıl iktidarda kalabildiniz?
’’ diye.

Cevap;


-‘’Futbol sayesinde.’’
olmuştur.

Çünkü futbol çok sevilen halkı içinde bulunduğu sıkıntılardan uzaklaştıran bir nevi uyuşturucu gibidir. Futbol tutkunu haline getirilen birey, işi ve parası olmadığını, insanca yaşama şartlarında olmadığını unutturur, yıllardır kendisini sömüren aşağılayan patron veya düzene karşı çıt çıkarmayan kişiler, takımla kendisini bütünleştirerek başarıdan başarıya uçtuğunu sanır.


Bir futbol takımı tutmaya ya ailenin tuttuğu takımla veya o yıl şampiyon olmuş güçlü takım tutularak başlanır. Güçlü takım tutulur (çünkü başarılı olmak istenir.) Aynı mantıkla yola çıkarsak başarıya hasret bireyler (partinin ne yaptığını veya ne yapacağını düşünmez)güçlü partilere oy verirler. Bu nedenledir ki seçim önceleri anketlerinde her parti kendi oyunu yüksek göstererek seçmeni etkileme yoluna gider.
Futbol, kişinin sorunlarını, sömürüldüğünü dertlerini unutturduğu için de, gelir dağılımının bozuk olduğu ülkelerde (zengin fakir arasında büyük uçurumlar olduğu) daha popülerdir, çünkü bu ülkelerde büyük bir para kaynağı futbola aktarılır, para neredeyse dikkat oraya çekilir.Böyle ülkelerde mutlaka ama mutlaka sağ iktidarlar vardır. Bu iktidarlarda halkın dikkatini futbola çekebilmek için, trilyonların döndüğü futbol takımlarından ve futbolcularından adaletli vergi almaz , aksine büyük parasal kaynak ayırarak destekler. Binlerce, okul, mahalle arası spor, oyun alanları, sosyal tesisler veya öğrenci yurduna ayırmadığı parayı stadyumlara harcar. Çocuklar oynayıp, bisiklete binebileceği yeşil alan bile bulamaz, belediyelerse (vatandaş duraklarda otobüs bekleyedursun veya sel sularında boğuşa dursun) sanki halka yararı varmış gibi, trilyonlar harcayarak futbol kulüpleri kurar.

Ülkelerin gelir dağılımı düzeldikçe futbola olan ilgi de azalır, Gelir dağılımının diğer ülkelere göre daha dengeli olduğu İskandinav (İsveç,Norveç,Finlandiya,Danimarka) gibi ülkelerde futbol amatörce yapılır, bu ülkelerde suç oranları da çok düşüktür.


Böylesine desteklenen trilyonların döndüğü, kulüplerin ve futbolcuların vergi vermediği bir alanda şampiyonlukların , centilmence yapılan maçlarla belirlendiğine inanmak ne derece doğrudur?


Bu öylesine bir dengedir ki, bir takımın bütün maçlarını kazanması, her maçın favorisi olması, her yıl şampiyon olması, o takımın gelirine de zarar verir. Sonucu belli olan maçı ve ligi seyirci izlemez.


Bu nedenle sanıldığı gibi bir kulüp her maçını kazanmayı, sürekli şampiyon olmayı da istemez ama istermiş gibi davranır. Galatasaray’ın UEFA şampiyonu olduğukadronun dağıtılmasının başka izahı var mıdır? Şampiyonu önceden belli ligi kim izler?.


Günümüzde olanlar ise biraz kuru gürültü sonra, eski tas, eski hamam, devam…


Aman ha! Dikkatimizi futboldan uzaklaştırmayalım, başka şeylerin farkına varırız, yoksa…



Mediter



__________________
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.05.2012, 22:19   #2
İra_
Ziyaretçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sağ-Sol-Gol

Fransada kominist olan bir fert,önce Fransanın menfaatlerini ,daha sonra kominist devletlerin menfaatlerini savunurlar.
Yunanistanda bir kominist,önce helen menfaatleri sonra kominist devletlerin çıkarlarını savunurlar.
Sadece bizim koministlerimiz önce kominist Rusyanın menfaatlerini,daha sonra Türkiye cumhuriyeti devletinin çıkarlarını savunmaktadırlar.
Angoladan,Eritreye,Kübadan, Şiliye kadar ezilen tüm halklara ağıtlar yakıp destek oldular.
Acaba hangi kominist ülke insanları pkk konusunda bizim acımızı paylaştılar. Yoksa saydığımız ülkelerin koministleri de pkk ya destekmi oldular?
  Alıntı ile Cevapla
'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 18.05.2012, 23:11   #3
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sağ-Sol-Gol

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi İra_ Mesajı göster
Fransada kominist olan bir fert,önce Fransanın menfaatlerini ,daha sonra kominist devletlerin menfaatlerini savunurlar.
Yunanistanda bir kominist,önce helen menfaatleri sonra kominist devletlerin çıkarlarını savunurlar.
Sadece bizim koministlerimiz önce kominist Rusyanın menfaatlerini,daha sonra Türkiye cumhuriyeti devletinin çıkarlarını savunmaktadırlar.
Angoladan,Eritreye,Kübadan, Şiliye kadar ezilen tüm halklara ağıtlar yakıp destek oldular.
Acaba hangi kominist ülke insanları pkk konusunda bizim acımızı paylaştılar. Yoksa saydığımız ülkelerin koministleri de pkk ya destekmi oldular?
Türkiye'deki Komünist gençlikte PKK'nın karşısındadır ve PKK'nın Amerikan maşası olduğunun bilincindedir.

Sen bir kaç dönek solcunun, Komünistleri temsil ettiğini mi sanırsın?
Hangi delillerle Komünist gençliğin, kendi ülkesini düşünmediğini, PKK'ya destek olduğunu, ileri sürüyorsun?
Yoksa, üniversite ortamındaki(dincive ırkçı)grupların ''Allahuekber!'' sesleriyle, PKK'lı ve sol gruptaki (sence komünist) gençlerin ikisine birden saldırınca sen onları aynı taraftan mı sanırsın?
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.05.2012, 23:53   #4
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sağ-Sol-Gol

Amerikancı, dinci ve Ülkücü gruplarca; Sol gençliği daha da yıpratabilmek için PKK’nın yaptığı saldırılar sola maledilmiş, sol kesim karalanmış, gözden düşürülmüştür,


Oysa PKK, Amerika tarafından kurulmuş ve desteklenmiş bir, Kürt milliyetçiliği yapan (şövenist) bir örgüttür.
Sol’un, Milliyetçiliği öne çıkaran ve aynı zamanda Amerika çıkarı için ülkemizi bölmeye çalışan Amerikancı bir örgütü (PKK) DESTEKLEMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR.
PKK’ Amerika , desteğiyle kurulmuş, Amerika tarafından silahlandırılmış, Amerika çıkarlarına çalışan TAŞERON BİR ÖRGÜTTÜR.

PKK sorunu, terörist öldürmekle bitirilecek bir konu değildir. Eğer öyle olsaydı 30 yıldır binlerce terörist öldürülerek TRT kanallarında sergilendiği halde neden bitmedi?
PKK ekonomik desteği ve silah yardımı yapan ülkelere cephe almadıkça , ekonomik ve cephane desteği kesilmedikçe bitmez..

PKK; Türkiye’nin ekonomik ve siyasal olarak güçlenmesini, bölgede söz sahibi olmasını istemeyen başta Amerika ve Ermenistan olmak üzere, Avrupa ülkelerince de desteklenen bir örgüttür.

Hiçbir örgüt arkasında bir devlet desteği olmadan , Dünya’nın en güçlü ordularından olan; Türk Silahlı Kuvvetleri karşısında 30 yıldır direnemez.

30 yıldır süren bu terörist saldırısının para kaynağı nereden gelmektedir, Parasal kaynak uyuşturucu veya gasp yoluyla bulunduğu iddia edilse bile, silah ve cephanesini nereden karşılamaktadır?

Böylesine ağır silahlar tarlalarda yetişmeyeceğine göre kimler , hangi ülkeler PKK’ye silah sağlamaktadır?
PKK sızmalarının Kuzey Irak’tan ’tan olduğu ve Irak’ta bir çok PKK kampı olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Peki Kuzey Irak kimin yönetimindedir? Cevap: Talabani, Barzani

İran: PKK’nın bir kolu olan KCAK bu bölgede İran ile çatışma halindedir, oradan silah sağlayamaz,
Suriye: Esad geçmişte PKK kamplarına izin vermiş olsa da, Irak’ın bölünmesini gördükten sonra, ülkesinin Kürt gruplarca bölünmesini istemediği için PKK ve Kürt terör gruplarına karşıdır. Bu nedenle silahı Suriyeden’den de sağlayamaz.
Silahın sağlanabileceği tek ülke Irak’tır, Irak Amerika’nın kontrolündedir. PKK’ye silah ve ekonomik destek Amerika tarafından sağlanmaktadır..
Geçmiş hükümetlerin bu durumu bilmemeleri mümkün değil. Hatta 90 lı yıllarda Amerikan uçaklarından paraşüt ile PKK teröristlerine silah ve yiyecek atıldığı TSK tarafından kanıtlanmıştı. Amerika yanlışlıkla olduğunu söylemekle yetinmişti.
Ülkemiz 1950 Menderes dönemiyle birlikte NATO’ya katılmamız, dış borç almamız, TSK silah ihtiyacını Amerika’dan karşılamamız nedeniyle Amerika’ya bağımlı hale gelmiştir.
Amerika’ya karşı çıkıldığı zaman gerek silah sağlamada, gerek borç konusunda, gerekse Ortadoğu petrolünün büyük kısmı Amerikan şirketlerinin elinde olması nedeniyle Amerika, yedek parça ve petrol satışını kesmekte, dış borcu yeni borçlarla kapatan ülkemizin yeni borç bulmasını zorlaştırarak yokluklar ve kıtlıklar yaratmaktadır.

2000’li yılardaki DSP-MHP-ANAP Hükümeti Amerika’nın PKK desteğine isyan ederek Mehmetçik’in Kuzey Irak’a girerek PKK kamplarını yıkmak, desteğini kesmek için Kuzey Irak’a harekat düzenlemek istemiş Amerika buna karşı çıkınca , hem Ecevit, hem de Bahçeli, (üstü kapalı olarak) Amerika’yı suçlamışlar.:
‘’Kuzey Irak’ta bıçak kemiğe dayandı. Dünya üzerinde dengeler bozulur, yeni dengeler kurulur.’’ Benzeri konuşmalar yaparak, Amerika’dan uzaklaşıp, Rusya ve Çin ile ilişkilerimizi geliştirebileceğimiz vurgulanmıştır.
Bunun üzerine Amerika tarafından, ülkemizde kriz yaratılmış, DSP-MHP-ANAP hükümeti yıkılmış, yapılan seçimde AKP iktidar olmuş, DSP-MHP-ANAP hükümeti zamanında karalaştırıldığı gibi Kuzey Irak’a giren Mehmetçik’in geri çekilmesi için Amerika Başkanı Bush sert bir ifade ile; Türk Askerinin Kuzey Irak’tan derhal çekilmesini istemiştir.

Muhalefetin PKK bitmeden çekilme olmamasını istememesine rağmen Ordumuz geri çekilmiş, Kuzey Irak’ın iç kısımlarına girmiş olan kahraman subaylarımız Amerikan askerlerince esir alınmak istenmiş, Türkiye’den Amerikan askerlerine karşı konulmaması istendiği için karşı koymamışlar, başlarına çuval geçirilerek Türk Askerinin onuruyla oynanmıştır. 'Türk askerine ÇUVAL' GELİYORUM demiş | Haber5.com - Gerçek ve Özgürlükçü

Anlaşılacağı gibi, Türkiye’de Amerikancı bir politika izlenince, Amerika destek olmakta, borca ve 80 yıllık birikimlerin (fabrika, liman, maden, kurum, kuruluş, banka,işletme, arazi vb)satılması ile elde edilen gelirle miras yedi politikası uygulanmakta ve sanal bir bolluk yaşanmaktadır.

Amerika’ya karşı gelinince yokluklar ve kıtlıklar yaratılarak hükümetler düşürülmektedir.
( Bataklık kurutulmadıkça, Sivrisinekler öldürülmeyle bitmez.) Öldürdükçe yeni sivrisinekler gelir. Bataklık Kuzey Irak yönetimi ve AMERİKA’dır.

Mediter
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.05.2012, 16:56   #5
İra_
Ziyaretçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sağ-Sol-Gol

Sana sonra cevap versem olur mu?Bu akşam biraz meşgulumde.Öyle bir şiir yazacağım ki sana.

Uzun uzun ağlayacaksın!

;-)
  Alıntı ile Cevapla
Eski 21.05.2012, 01:40   #6
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sağ-Sol-Gol

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi İra_ Mesajı göster
Fransada kominist olan bir fert,önce Fransanın menfaatlerini ,daha sonra kominist devletlerin menfaatlerini savunurlar.
Yunanistanda bir kominist,önce helen menfaatleri sonra kominist devletlerin çıkarlarını savunurlar.
Sadece bizim koministlerimiz önce kominist Rusyanın menfaatlerini,daha sonra Türkiye cumhuriyeti devletinin çıkarlarını savunmaktadırlar.
Angoladan,Eritreye,Kübadan, Şiliye kadar ezilen tüm halklara ağıtlar yakıp destek oldular.
Acaba hangi kominist ülke insanları pkk konusunda bizim acımızı paylaştılar. Yoksa saydığımız ülkelerin koministleri de pkk ya destekmi oldular?
İnsan önce kullandığı dili doğru yazmaya çalışır. Bu ilkokul da öğretilir. Özel isimler büyük harf ile yazılır, özel isimlere eklenilen takılar ayraç ile ayrılır.

Bunları bilmeyen kişilerin görüşlerini ben şahsen kaale bile almam.. Öyle ya, konuşmasını bilmeyen kişi ile el kol hareketleri ile anlaşamam ki...

Dediklerini anlamak için birkaç kez okudum, pek birşey anladığımı da söyleyemem, kendin çalıp kendin oynamışsın..

Ne bir tespit, ne bir dayanak var, sadece istediğin gibi kendi pencerenden gördüklerini çalakalem kendince dile getirmişsin.

Şunu demekten de kendimi alamayacağım, hangi kominizm???


__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.2012, 20:45   #7
Çevrimdışı
Cliff Durden
... Cliff 'Em All...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sağ-Sol-Gol

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi İra_ Mesajı göster
Fransada kominist olan bir fert,önce Fransanın menfaatlerini ,daha sonra kominist devletlerin menfaatlerini savunurlar.
Yunanistanda bir kominist,önce helen menfaatleri sonra kominist devletlerin çıkarlarını savunurlar.
Sadece bizim koministlerimiz önce kominist Rusyanın menfaatlerini,daha sonra Türkiye cumhuriyeti devletinin çıkarlarını savunmaktadırlar.
Angoladan,Eritreye,Kübadan, Şiliye kadar ezilen tüm halklara ağıtlar yakıp destek oldular.
Acaba hangi kominist ülke insanları pkk konusunda bizim acımızı paylaştılar. Yoksa saydığımız ülkelerin koministleri de pkk ya destekmi oldular?
Bu sözleri hangi ''bilimsel'' kaynaklardan okuyorsunuz bilmiyorum ama resmi tarih yazan bir kaynağa yakın olduğu çok belli...

Resmi tarihin ne olduğunu bilirsiniz.. Mesela Soğuk Savaş döneminde anti-komünizm propagandası yapan kaynakların söylediklerine yakın bir söylem, veya 90'larda PKK'ya karşı kullanılan militarist söylem yapan yazılara yakın bir söylem...
__________________
Yerli dizilerle ilk tanışmam TV'de değildi. 12 yaşındaydım, bir ilçede arkadaşlarla geyik yapıyorduk. Arkadaş bir diziden bahsetmişti:

''Abi şimdi bir adamın yengesi var ona yürüyor, yenge de çocuğa yürüyor, amca teyzeye yürüyor...''

Ana fikir açık, basit ve doğruydu. En sonunda Cem Yılmaz ve diğerlerinin öğrendiği şeyi öğrendim;

Bahçevan aşçıya, aşçı evin büyük oğluna, büyük oğul yengeye, sonra hep beraber uşağa

Kurt Sutter bazılarının neyine la, bu imza yeter. He bu suç değildir inşallah.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Cliff Durden'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.2012, 20:47   #8
Çevrimdışı
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sağ-Sol-Gol

Eğer orada da böyle yazıyorsan değmez gelmemize.

Hem içi boş hem anlaşılır değil.
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.2012, 20:51   #9
İra_
Ziyaretçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sağ-Sol-Gol

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Banemin Mesajı göster
Eğer orada da böyle yazıyorsan değmez gelmemize.

Hem içi boş hem anlaşılır değil.
Hemen yaftalama moduna geçtiniz..Bu Sosyalist ve Komünist denilen şeyler midemi bulandırıyor..
  Alıntı ile Cevapla
Eski 25.05.2012, 20:52   #10
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sağ-Sol-Gol

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi İra_ Mesajı göster
Hemen yaftalama moduna geçtiniz..Bu Sosyalist ve Komünist denilen şeyler midemi bulandırıyor..
Hani gitmiştin sen? Ne arıyorsun burada?
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
sağsolgol


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.