Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Forum Gerçek Özel > Benim Bölümüm | Yazarlarımız

Benim Bölümüm | Yazarlarımız Kendi ürettiklerimiz


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.05.2012, 10:36   #1
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Füze Kalkanı

Daha önceki yorumumda: İKİ İRAN
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Mediter Mesajı göster
Amerika’da özel şirketler silah üretmekte, ürettikleri silahı başta kendi ülkesi (Amerika) olmak üzere tüm Dünya’ya satmaktadırlar.
Bu daha da büyük bir tehlike oluşturmaktadır.

Devlet tarafından üretilen ve satılan silahların kontrolü daha kolayken , silah üreticisi özel şirketler, kâr amaçlı kuruluş olmaları nedeniyle,sürekli savaş kışkırtıcılığı yapmaktadırlar.
Savaş durumunda hem kendi ülkesine, hem de (düşman ülkelere) silah satmakta, Adeta bir vampir gibi) savaşla ve savaşlarda dökülen kanla beslenmektedir.
Böylesine devasa (çok büyük) silah şirketleri Amerika seçimlerini etkilemekte, diledikleri adayı senatör veya başkan seçtirmekte, Amerikan dış politikasına yön vererek savaşa dayalı bir dış politika izlenmesini sağlamaktadırlar.
Amerika’nın dış politikasına yön veren yöneticilerinin çoğunluğunun da silah ve petrol şirketleriyle ortaklıkları vardır.
Yazmıştım.

Amerika ve yardakçıları olan (başta İngiltere ve Fransa) Avrupa ülkeleri; bir başka ülkelerin (Kore, Afganistan,Irak,Libya,Suriye, (eski Yugoslavya) Bosna Hersek, Sırbistan,Hırvatistan) topraklarında savaşlar çıkarmaya ve kan dökmeye çekinmezken , diğer taraftan da, en fazla çekindikleri şey kendi toprakları üzerinde bir savaş olmasıdır.


Çünkü yabancı topraklarda, uzaktan füzelerle ve uçaklarla yaptıkları saldırılarda , hiç sivil kayıpları olmamakta, ya hiç askeri kayııp vermemekteler veya çok az bir askeri kayıpları olmaktadır. Bu ülke askerleri paralı askerlerden (Lejyoner) oluştuğu içinde (o ülkelerin sivil halkları da; zaten savaş mesleğini seçmiş olan askerlerin ölmesine pek fazla bir tepki göstermemektedir.
Oysa Amerika, İngiltere ve Fransa sivil halkı için: Sivil halkın canı çok ama çok değerlidir. Değil topraklarında savaş çıkaracak, sivil bir vatandaşının hayatını tehlikeye atacak iktidarlarından (başkanlarından) hesap sorarlar.

Amerika kendi topraklarında çıkabilecek bir savaşı veya düşebilecek bir füzeyi hiçbir zaman göze alamaz.


Bu nedenle,yandaş (maşa olarak kullandığı) ülkelere kurduğu Amerikan Askeri üslerine yerleştirdiği askerleri ve dev uçak gemileriyle ordusunu taşımakta savaşı kendi topraklarından uzakta çıkarmaktadır.
Geçmişte Küba, günümüzde Venezuela (Hugo Chavez) ile sürtüşmeleri olmuş ama Amerika bu ülkelerden atılabilecek kısa menzilli bir füzenin veya kalkabilecek bir savaş uçağının Amerika topraklarını vurabileceğini bildiği için bu ülkelere saldırmayı göze alamamıştır.

Topraklarından uzakta, Dünya’yı kana boğan Amerika’nın en çekindiği şeylerin başında uzun menzilli füzeler gelmektedir.
Çünkü, sadece bu silahlar Amerika’yı vurabilir. Sivil kayıplar olur (canı kıymetli Amerikan halkı) o zaman başkanlarına ve savaş çığırtkanlarına tepki gösterirler.

Amerika, bu tür uzun menzilli füze sistemlerine sahip olan ülkelerden çekinir, bu ülkeleri sürekli çeşitli iftiralarla karalayarak, Dünya halklarının gözünde suçlu gibi göstermeye çalışır..
Uzun menzilli füzeye sahip ülkeler olarak,Rusya, Çin, Kuzey Kore ve (gerçek olup olmadığı belli olmayan ) İran’ı sayabiliriz.
Başka ülke topraklarını kana boğmaktan çekinmeyen Amerika, uzun menzilli füzelere sahip ülkelere de (Rusya, Çin, Kuzey Kore, İran) saldırmayı istemekte ama kendi topraklarına düşebilecek uzun menzilli füze ve sivil kayıplardan çekinmektedir.
Bu nedenle Füze Kalkanı Projesi ile (gelecekte) kendi bu ülkelere saldırırken, bu ülkelerden Amerika topraklarına veya ( Ortadoğu’da maşa olarak kullandığı) İsrail’e atılabilecek füzeleri durdurmayı düşünmektedir.
Her zaman ki gibi saldırdığı ülkelerde, binlerce, milyonlarca sivil kayıp olmasına hiç önem vermezken, Amerika’daki kendi sivillerinin (her zaman olduğu gibi sinema izler gibi) savaşı TV’lerden izlemesini istemektedir.
Füze Kalkanı Projesi, Rusya, Çin, İran (hatta tüm Dünya için) için çok büyük tehdittir.
Düşünün ki, siz bir ülkeyle savaş halindesiniz, o ülke sizin topraklarınıza ölüm yağdıracak ama kendi ülkesi ve halkının burnu bile kanamayacak ve siz o ülkeye de yumruk (füze) atmaya çalışacaksınız. Ama ( sözde) sizin düşmanınız olmayan ve size bombalarla , ölüm yağdırılmasına sessiz kalan hatta destek olan, sözde komşu bir ülke (Türkiye) sizin savaştığınız ülkeye attığınız füzeleri engelleyerek, düşmanınız olan ülkenin korumalığını yapacak.

Amerika 1990’lardan başlayarak ,topraklarına yetişebilecek füze tehlikesinden korunmak için geliştirdiği, Füze Kalkanı Projesi’ni, öncelikle (Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya, Bulgaristan, Estonya, Letonya, Litvanya, Romanya, Slovakya ve Slovenya)gibi ülkelere yerleştirmeyi düşünmüş, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bu ülkeleri uyararak:
Topraklarına Füze Kalkanı yerleştirilmesini kabul eden ülkelerin, Amerika’nın saflarında yer aldığını kabul edeceğini ve Amerika ile olası bir savaş durumunda öncelikle bu ülkelerin vurulacağını söylemişti. ALINTI
Amerika’nın bu projeden vazgeçmesini istemişti.
ALINTI

Afganistan, Irak,Libya, Suriye’de Amerika’ya destek veren AKP Hükümeti, Türk Halkını ve topraklarını tehlikeye atarak Türk topraklarına (Menderes’in Amerikan Askeri üstlerinin açılmasına izin vermesinden sonra), Amerikan füze rampalarının da yerleştirilmesine izin vererek, Amerikancı bir politika izlediğini açıkça göstermiştir.

Artık, gelecekte , Amerika’nın, Rusya, Çin, Kuzey Kore veya İran’a saldırması durumunda (AKP sayesinde saldırının bahanesi ne olursa olsun) şimdiden Amerika yanında yer almışızdır ve bizi doğrudan ilgilendirmeyen olası bir nükleer savaşta ilk vurulacak hedef ülkeyiz.

Ne olacak canım Türk’ün canı önemli mi?

Yeter ki, nükleer füzeler Amerika’ya veya İsrail’e ulaşıp bir tek sivilin burnu dahi kanamasın,
Bu uğurda hepimizin canı feda değil mi AKP yetkilileri?


Mediter
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.11.2012, 23:21   #2
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Füze Kalkanı

Yukarıdaki yorumlarımdan dan da anlaşılacağı üzere Amerika, savaşla, kanla beslenen Emperyalizmin en büyük temsilcisidir.
Savaşı sürekli başka ülke toprakları üzerine taşıyarak, kendi topraklarını ateşten uzak tutar.
Gürünen odur ki, AKP iktidarının da desteğiyle çıkabilecek bir III.Dünya Savaşı'nın üzerinde yapılacağı topraklar belirlenmiştir.
Binlerce yıllık tarihimizle övünmeyi çok seven bir Türkler'se, bize (Amerika ve AKP tarafından) biçilmiş piyon-kurban rolümüz için sıra beklemekteyiz.

Yukarıdaki yorumlarıma gösterdiğim kaynaklar silinmiş, yeni kaynaklar:
Vladamir Putin Avrupa’daki bazı hedefleri vurabileceklerini açıkladı.

Rusya, Polonya’yı uyardı!
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.11.2012, 23:55   #3
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Füze Kalkanı

Olası bir durumda bu hükümet elbet hesap verecektir. Bu kadar kendi ülkesinin emniyetini gözardı edip, ülkesine düşman olunur mu?

Amerika'nın
Sivil halkının canı çok değerli olmasına Yılmaz Özdil'de şu yazısında (BURADA) en az senin kadar çok güzel değinmişti Sevgili Mediter.

Teşekkürler.
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kalkanı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.