Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Forum Gerçek Özel > Benim Bölümüm | Yazarlarımız

Benim Bölümüm | Yazarlarımız Kendi ürettiklerimiz


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 11.10.2012, 15:04   #1
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Eksen Kayması

Siz Laik misiniz? Konu başlıklı yorumumda:


Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Mediter Mesajı göster
(Gerçek anlamından saptırılabilmek için, yıllardır yanlış tanımlanarak.

Laiklik:
DİN ve DEVLET işlerinin birbirinden ayrılması, gibi anlamsız bir şekilde tanımlanmış, gerçek anlamı gözlerden saklanmış, gittikçe laiklikten uzaklaşılmıştır.


Oysa Laiklik: Devletin vatandaşlarının dini inançlarına karışmaması, onların dinleri arasında ayırım yapmaması, herhangi bir dini desteklememesi ve dini inançlar karşısında tarafsız davranması demektir.
Bireylerin de, başka kişinin dini inancına veya inançsızlığına,karışmaması, baskı yapmaması ve hoş görü göstermesidir, LAİKLİK.

(Demokratik bir devlette)Demokrasinin ilk şartı olarak devlet:
Vatandaşlarının dini inançları veya inançsızlıkları karşısında tarafsız olmalı, bir dine mensup kişi veya grupların, diğer dini inançlara veya inançsızlara baskı yapmasını önlemelidir.



Çünkü dini parti veya kişiler çevresinde;
Dinine aykırı olduğunu düşündüğü
(herşeyi ve kişiyi) dinine uydurmaya çalışır, dini kurallarına uydurduğu her kişi veya olay için sevap kazandığını, bu yolda hayatını kaybederse, Cennet’e gideceğine inanır.

Bu nedenle;
Fırsat ve güç buldukça, önce yakın çevresine baskı yaparlar,( çocukları,eşleri ve yakın akrabalardan başlayarak cesaretlendiği oranda (yakın akraba, komşular, daha da güçlenirlerse, sokakta yürüyen insanların, flört eden gençlerin) yemelerine, içmelerine, giyimlerine, kız-erkek arkadaşlıklarına, flörtlerine, gezmelerine, izledikleri film veya tiyatroya karışır,
Diğer bireylerin inancının ve yaşantısının, kendi dinine uygun olmasını ister, bunu gerçekleştirebilmek içinde elinden geldiğince baskı uygular. Bu baskının şiddeti de, sahip oldukları destek ve güç arttıkça artar, katliam boyutuna ulaşır.



Laiklik, bu nedenle düşünüşmüş ve konulmuştur.
Herkes, kendi inancı veya inançsızlığına göre ,özgürce yaşasın diye...


Mediter


Yazmıştım.

Dindar kişiler,
(tam anlamıyla dindar olmayan kişileri) dindar olmayan kişileri, yoldan sapmış kişiler olarak görür ve o kişilerin (Hidayete ermeleri gerektiğini) din kurallarına inanmaya , uymaya yöneltilmesi, zorlanması gerektiğini, bu kişilerin inançlılar (dindarlar karşısında) ikinci sınıf insan olduklarını düşünür.
Fakat bu fikirlerini açıkça belli ederek, dindar olmayan kesimi karşılarına almak istemezler.

Hatta onlarla
(laik giyimli-yaşamlı kişilerle) arkadaşlıklar da yaparak hem bu niyetlerini gizlerler, hem de onları yavaş yavaş etkileyerek saflarına çekmeye (Hidayete erdirmeye ) çalışırlar.

Çünkü,
(dini emir ve kuralları tamamen yerine getirmeseler de) tam anlamıyla dindar olmasalar da, (kendisini dinine bağlı gören) din inancı olan kesimin hala büyük desteğini almaktadırlar. Destek olmasa bile, bu (hem dine tam olarak uymayıp, hem de dinine saygılı çoğunluğun) kesimin tepkisini almak istemezler.
Mesela, TV’lerde görmüşsünüzdür. Dine uygun olmayan cinsiyet değiştirmiş sanatçılar veya dine uygun olamayan bir yaşantıları olan ünlüler (
sanki dindarlarmış gibi) AKP’ye destek verdiklerinde veya konuşmalar yaptıklarında, dinci kesimler, onlar (sanatçılar) hakkında iyi veya kötü hiçbir yorum yapmazlar. Çünkü konuşurlarsa (dini gerçekleri söylerlerse) onların dine uygun olmayan yaşamlarını eleştirmeleri , dinen katledilmeleri gerektiğini söylemeleri gerekecektir. Böyle olursa, TÜM ÇAĞDAŞ YAŞAMLILAR UYANIRLAR destek ortadan kalkar.


Onlara göre;

En iyisi, tüm ATATÜRK’ÜN ÇAĞDAŞ İZLERİNİ SİLİNCEYE KADAR , SİNSİCE ÇALIŞMAK ama susmaktır,

Ama bazen zafer sarhoşluğu ile ağızlarından kaçırıyorlar işte….

Üstelik te dindar olmayanları ve
(özellikle laiklerin çocuklarını)hala çeşitli kaynaklarla etkileyip dindarlar saflarına çekme olasılıkları olduğu için , sanki çağdaş yaşamlılara (içki, kız-erkek flörtlü, bikinili-mayolu-taytlı, saçı açık özgürce yaşayanlara) fazla tepkileri yokmuş da ,karışmıyorlarmış gibi davranırlar.



Dinci çevrelerin ‘’niçin?’’ açıkça baskı yapmadıklarını anlatırken de Din ve Baskı Konu başlıklı yorumumda :
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Mediter Mesajı göster

Peki ,dinci kesimler niçin ‘Dinde zorlama olduğunu’’ söylemezler, herkesi (sizleri) dini kurallara uymanız konusunda açık açık zorlamazlar;



1-
(Pek uygulanmasa da) Anayasamızda laiklik maddesi vardır. Dava açılmasından çekinirler.2- Laik kesim ve ordu yıpratılmış olmasına rağmen sayıca çok üstün ve güçlüdürler, onların tepkisinden çekinilir.

2- Laikliği tam anlayamamış olsa da hala çoğunluk kişinin dini ibadetine karışılmaması (laiklik) taraftarıdır. Öyle ki, (kendileri bile) Laik bir düşünceye sahip olduklarının farkında değillerdir. Ama,dini bir baskı (zorlama) söz konusu olursa laiklerin safında yer alacakları kesindir.

3- Kendilerine oy veren, destek olan (çağdaş yaşamlı) kesimi uyandırmak istemezler, eğer dinde zorlama olduğunu, zorla Afganistan’a, İran’a döndürüleceğini anlarlarsa bir çok kişi din konusundaki iyimserliği ortadan kalkar, hatta dinden uzaklaşmaya başlar.

Bu nedenlerle, iyice güçlenip bütün laik kaleler düşürülünceye, genç beyinlere dini inanç yerleştirilinceye kadar dinde zorlama olduğu söylenmez, ama zorlamalar (Kurbağa pişirmek deneyinde olduğu gibi) zamana yayılarak alıştıra alıştıra uygulanır.

Gerçeklerin farkında olmayan çağdaş yaşamlı kesim de, kendine yaşamına (giyimine, içkisine, saçına, sakalına,flörtüne,sanatına, müziğine,süsüne) karışılmayacağını sanarak, baskı uygulayacak bir nesil yetiştirilmesine alkış tutar.

Mediter
Yazmıştım.
Yorumumun üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen, AKP artık, YARGIYI ve ORDUYU’ kendisine bağlayıp etkisiz hale getirdiği için yukarıda saydığım,

Birinci maddedeki, Anayasamızdaki, LAİKLİK maddesinin var olmasından da artık çekinmemektedir.

Öyle ya varsa var.
Uymuyor, Laikliğe aykırı uygulamalar yapıyor.
Var mı itiraz edebilecek olan?
Kim itiraz edebilecek? Kim yargılayabilecek? İktidarın atadığı yargı mı?
Artık hiç bir kurumdan çekinmemektedirler.
Sadece ,hala kendilerini bilinçsizce destekleyen, çağdaş yaşamlıların olan bitenin, gidilmekte olan yolun farkına varmasından çekinmektedirler ama öylesine zafer sarhoşluğu içerisindedirler ki;
Bazen onlardan da çekinmemektedirler:
Öyle ya, isterse 75 milyon Türk halkı karşı olsun,
YARGI BİZDE, ORDU BİZDE, POLİS BİZDE sivil halkın tümü karşı olsa ne yazar?
Üstelik halkın büyük kısmı korkutulup sindirilmiş,
Son günlerdeki, ANDIMIZA, ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE HİTABINA yapılan saldırıların sebebi budur?
Kendilerine engel olabilecek hiçbir güç kalmadığını düşündükleri için,
Dindar olmayan kişileri, tinercilerin seviyesinde gördüklerini rahatlıkla söyleyebilmektedirler.
Son günlerdeki Atatürk’ü karalama ve eserlerine çamur atıp, yok etme, Cumhuriyet’e ait kutlamaları kaldırma faaliyetlerini biraz düşünen ve AKP’ye şimdiye kadar iyimser gözle bakanların bile gidişin nereye olduğunu artık fark etmesi gerekir.



Sizce;
AKP’yi fütursuzca destekleyen %50’miz (Laik,demokratik Cumhuriyet’ten eksen kaymasıyla) gidilmekte olan yolun sonunu fark edebilecek mi?

Ben ümitsizim...

Mediter
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.10.2012, 15:34   #2
Çevrimdışı
Taner
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Eksen Kayması

Önemli bir konu gerçekçi bir yaklaşımda ele alınmış. Tüm alıntılar dahil yazının tamamını dikkatlice okudum. Bence ümitsiz olmamalıyız.

Yaşamdan bir gözlemimi paylaşmak isterim: Halkın geneline baktığınızda bir birinden etkilenen bir tempoda ve birbirlerine daha fazla benzeyerek iktidara yani güçlü olana yaklaşmaktadırlar. toplumumuzu oluşturan kesimlere baktığımızda çoğunluk güçlü olandan yanadır. Kendi özgün yargıları bunu yanlış bulsa da güçlüden yana olan tavrını değiştirmek istemez. Çözüm olarak insanları tek tipleştiren araçlardan kurtulmaları gerekiyor. kültür toplumlarında bireyi böylesine etki almak zordur. Bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinde gelişmemiş bireyler ile işimiz elbette ki zor. Ben gözlen yapmayı severim. esnaf kesimine baktığımda hep masaların üzerine belirli gazetelerin atıldığını gördüm. bir seferinde bu tip esnaflardan biriyle bir işim oldu. Ramazan ayı idi ve evime tadilat için geldiklerinde benden gizlice sigara içmek istediklerini gördüm ve onlara isterlerse çay ve buna benzer ikramda bulunabileceğimi söyledim. Kabul ettiler kendilerini oruçlu gibi göstermeye çalışan bu arkadaşların hepsi de aslında oruçsuz idi. Bazı açıklamalarda bulunma ihtiyacı hissettiler ve zor çalışma koşullarında olduklarından oruç tutamadıklarını belirttiler. Ben de onlara bununla ilgili olarak kimseye açıklama yapmak zorunda olmadıklarını anlatmaya çalıştım. bu örneği anlatmamın sebebi görüntü ile gerçeğin farklı olmasıdır. Ülkemizde inanç ekonomik ileyişte ön plana çıkarıldığından özellikle esnaf kesimde iş alma açısından kaygılar oluşmakta ve insanlar çoğunluğa benzediğini vurgulama ihtiyacı hissetmektedir.

Gelişmiş ülkelerde böyle bir dert yok. Ülkemizi sıklıkla ziyaret eden bir Japon turiste hangi dine mensup olduğunu sormuştum. Gelişen samimiyet sonucu bu soruyu sorma cesareti gösterdim ama aldığın cevap karşısında oldukça utanmıştım. Kendi kültürlerinde dini inancın sorulmadığını bunun çok ayıp olduğunu söyledi bana.

ben de bunları paylaşmak istedim.
__________________
Gerçekçi ol İmkansızı iste.
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Taner'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.10.2012, 10:21   #3
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Eksen Kayması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Taner Mesajı göster
Ülkemizi sıklıkla ziyaret eden bir Japon turiste hangi dine mensup olduğunu sormuştum. Gelişen samimiyet sonucu bu soruyu sorma cesareti gösterdim ama aldığın cevap karşısında oldukça utanmıştım. Kendi kültürlerinde dini inancın sorulmadığını bunun çok ayıp olduğunu söyledi bana.

ben de bunları paylaşmak istedim.
Evet Taner,
Bir başka bireye, insan gözüyle bakmayıp, dini inancını sorgulamak, seçmeli veya seçmesiz din dersleri ile veya nüfus cüzdanına açıkça din ibaresi konularak dini inancının ortaya çıkamasına yol açmak, demokrasiye ve insan haklarına aykırıdır.
İnsanın ön plana çıktığı toplumlarda kişinin ''dini'' inancını sorgulamak çok ayıp karşılanır.

.................................................. ...........................

Bir topluluktaki bireylerin dini inançlarını veya inançsızlıklarını sorgulamanın, saymanın, (hele hele) bir dini inança mensupların sayıca fazla olduklarını ‘’%99 diyerek’’ (ileri sürerek) fazla sayıda olan inançların, diğer azınlıkta kalanları (özel yaşam şekillerine müdahale edebileceklerini, değiştirmeye çalışabileceklerini, onların vergilerini kendi dini inançlarına harcayabileceklerini) tek taraflı davranabileceklerini savunmak laikliğe aykırıdır.
(laiklik ve demokrasi ayrılmaz bir bütündür, birisi olmadan, diğeri var olamaz.)
Bu nedenle demokratik ve laik, çağdaş ülkelerde, insanların dini inançları, inançsızlıkları sayılmaz, nüfus cüzdanlarına yazılmaz.
Bir vatandaşın dini inancının sorulması, çeşitli yollarla açıklanmaya zorlanması (seçmeli din dersi vb) demokrasiye ve laikliğe aykırıdır.
Çünkü demokratik ve çağdaş devletler ve bireyler, karşısındakine, İnsan olarak bakar, değer verir.
Karşısındaki kişinin dini inancı, inançsızlığı, ırkı,, rengi ne demokratik devleti, ne de demokratik bireyi zerre kadar ilgilendirmez.

Bu nedenle beni eleştiren arkadaşın ‘’Halkın %99 gibi çoğunluğu Müslüman , diğerleri azınlık… gibi’’ konuşmaları demokrasiye de laikliğe de aykırıdır.
Ama ülkemizde laiklik düşmanı güçler sık sık:
‘’Türkiye Müslüman bir ülkedir!’’
‘’Türk halkının %99’u Müslüman’dır!’’ gibi sözcüklerle, Türkiye laik bir ülke değilmiş te, Müslümanların çoğunlukta olduğu bir İslam ülkesiymiş ve bu nedenle İslama uygun yaşamı empoze etmek normalmiş gibi bir hava yaratırlar, yaratmışlardır…
Oysa demokratik,laik bir ülkede bir inançta olan milyarlarca kişi ile,karşı inançta olan bir kişi eşittir, aynı haklara sahiptir. Sayıca azınlıkta olması onun hiçe sayılmasını, temel haklarından mahrum bırakılmasını gerektirmez.

Bu tür ''%99'u gibi müslümandır gibi) söylemler ve davranışlar, (artık her geçen gün çıkarılan yeni bir yasa veya yasakla laiklik ortadan kaldırılarak dini bir rejime doğru kayılsa bile) hala Anayasamızın değişmez maddelerinden birisi olarak var olan Laikliğe aykırıdır.
Üstelik din bir düşünce ,inanç ve benimseme kavramıdır.
Anne babası bir dine inanıyor diye, daha doğar doğmaz bir bebeğin nüfus cüzdanına anne babasının dini yazılabilecek kavramlar değildir.
Üstelik bu yolla bireyin dini inancını belli etmek demokrasiye de aykırıdır.

Sinan Işık isimli vatandaşımızın, din ibaresi olarak ‘’alevi’’ yazılması isteği Türk mahkemeleri tarafından reddedilince, Avrupa İnsan hakları mahkemesine başvurmuş , Avrupa insan hakları mahkemesi, ‘’ Türkiye’nin AİHS'nin din ve vicdan özgürlüğüyle ilgili 9. maddesinin ihlal edildiğine hükmederek, nüfus cüzdanlarından din ibarelerinin çıkarılmasını istemiştir.’’ (Ama Türkiye'de insan hakları da neymiş?) KAYNAK

Mediter
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.10.2012, 17:51   #4
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Eksen Kayması

Alıntı:
Sizce;
AKP’yi fütursuzca destekleyen %50’miz (Laik,demokratik Cumhuriyet’ten eksen kaymasıyla) gidilmekte olan yolun sonunu fark edebilecek mi?

Ben ümitsizim...

Mediter

Fark edeceklerinden ben de ümitsizim.

Zira başta yolun sonunu onlar hazırladı. Gerek cahillikten, gerek çıkarcılıktan. Çıkarı için AKP yi destekleyenlerin cahil kesimden daha fazla suçlu olduklarını düşünüyorum.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.10.2015, 14:04   #5
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Eksen Kayması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster

Fark edeceklerinden ben de ümitsizim.

Zira başta yolun sonunu onlar hazırladı. Gerek cahillikten, gerek çıkarcılıktan. Çıkarı için AKP yi destekleyenlerin cahil kesimden daha fazla suçlu olduklarını düşünüyorum.
Sevgili @LaLe,
Bu yorumu yazmamın üzerinden 3 yıl geçmiş görüyorum ki,
AKP'nin oy oranı (hala) %40 civarında,
Bu oylardan(tahminen) %10'u AKP'nin; Atatürk'ün emaneti olan, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni, çağdışı, baskıcı ve yasakçı bir dini sultanlığa çevirmeyi heveslediğini bilerek (bilinçli ) AKP'ye oy verirken,
Geri kalan %30 kendileri Atatürk'ü ve onun eserlerini sever , benimserken (yanıltılarak) bilinçsizce AKP'ye oy vermeye devam ederek (özellikle bayanlar) kendi kuyularını kazıyorlar.
Ben hala (AKP'ye oy veren %40'ın ayılacağından) ümitsizim.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.10.2015, 17:48   #6
Çevrimdışı
Cem1907
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Eksen Kayması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Mediter Mesajı göster
Sevgili @LaLe,

Bu yorumu yazmamın üzerinden 3 yıl geçmiş görüyorum ki,
AKP'nin oy oranı (hala) %40 civarında,
Bu oylardan(tahminen) %10'u AKP'nin; Atatürk'ün emaneti olan, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni, çağdışı, baskıcı ve yasakçı bir dini sultanlığa çevirmeyi heveslediğini bilerek (bilinçli ) AKP'ye oy verirken,
Geri kalan %30 kendileri Atatürk'ü ve onun eserlerini sever , benimserken (yanıltılarak) bilinçsizce AKP'ye oy vermeye devam ederek (özellikle bayanlar) kendi kuyularını kazıyorlar.
Ben hala (AKP'ye oy veren %40'ın ayılacağından) ümitsizim.
O ümitsizlik bende de fazlasıyla mevcut.Ama unutmayalım bunların bence en az %25 kemikleşmiş oy'u var ve bu tamamen din eksenli.Geri kalanı ise çeşitli nedenlerle oy veriyor.Türkiye'de merkez sağ kalmamıştır ve güçlü bir merkez sağda bir parti oluşturulmadığı sürece %38'in altına düşmeyeceklerdir.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
eksen, kayması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.