Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Motorlu Araçlar Dünyası > Teknik Bilgi ve Sorun Merkezi > Bilgi ve Sorun Merkezi


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 31.01.2009, 22:55   #1
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Klima temizliği neden önemli?

Klima temizliği neden önemli?

Sıcaklardan bunaldığınızda Klima Sistemi (Air Conditioner) vazgeçilmez oluyor.Hem bilim adamları hem de tüketici grupları tarafından yapılan birçok araştırma gösteriyor ki en sevilen hatta olmazsa olmaz dediğimiz bu aksesuar, gündemimizden düşmeyen hastalıklara da neden olabiliyor.


Medikal Uzmanları araçların Havalırma ve Klima Sisteminde küf ve bakteri oluşumu ile her geçen gün artan bu tehlikeyi Sick Car Syndrome (SCS) olarak tanımlıyor. Yapılan çalışmalar klimaların evaporatörlerindeki karanlık ve nemli ortamın bakteri, küf ve mantar organizmalarının oluşması için ideal ortam sağladığını gösteriyor. Evaporatörden hava akımı geçtikçe mikroplar harekete geçiyor ve açık havalırma kanallarından araç kabini içine yayılarak sağlığı tehdit ediyor.

Küf kokusu sorunun ilk göstergesidir, ama araç kullanıcıları düzenli ve sürekli kullanımda yavaş yavaş kokuya maruz kaldığı için problem kendilerine doğrudan gösterilmedikçe sistemin kirlendiğini farketmeyecektir.Bu süre içinde Sick Car Sendromu kendini saman nezlesi, gözde tahriş ve bronşit rahatsızlıkları ile belli etmeye başlayabilir.

Klima temizliği için farklı yöntemler uygulanmaktadır ama son uygulama şekli SCS engellemede etkinliği ve uygulama kolaylığı bakımından ana imalatçılarından da genel kabul gördü.Bu uygulamada tamamen güvenli, su bazlı karışım evaporatörde bakteri ve küfleri yok etmenin yanısıra paspas halı ve koltuk kumaşında da aynı temizliği sağlayarak SCS oluşumunu bir yıla kadar engeller. Klima temizliği, oluşum sonrası etkilerine müdahale etmez, problemin temeli ile ilgilenir. Uygulamada yolcu ayak kısmından anti-bakteriyel çözelti yoğun bir buğu şeklinde yayılıp klima sisteminin tamamına eşit olarak dağılır. Bu uygulama mikroskobik partikülleri tutan karbon tipi polen filtre kullanılan araç sayısı arttıkça daha önemli hale gelmektedir.

Kabin içi hava dolaşımına göre ayarlanan klima sisteminin çalıştırılması ile yoğun bir buğu haline dönüşen solusyon evaporatörden ve hava aralıklarından geçip kabine dağılırken iç döşemede de etkinleşir.Dağılım 15 dakikada tamamlanır ve Siz sağlığınız için doğru bir adım atarken, teknisyen aracınızın diğer alanlarında yapılacak işlemlerle ilgilenebileceğinden uygulama ayrı bir zamanınızı da almayacak.

Araç içinde ve klima sisteminde bakteri oluşumunu engellemek için bazı önlem ve adımlara dikkat edilmesinde fayda var.

Bu önlem ve adımlar;

--Sorunun nerede olduğunu belirleyin. Eğer araca bindiğinizde koku geliyorsa sorun kaynağı aracın içindedir. Eğer sadece fan açıkken koku geliyorsa sorun büyük olasılıkla klima sistemindedir.

--Yaprakları,kuş pisliği gibi organik atıkları ön cam ve hava giriş kanallarında uzun süre kalmamasına özen gösterin.

--Aracın içinde dökülen su, süt veya herhangi bir sıvı olursa mutlaka kurutun.

--Aracın içinde yiyecek kalmamasına, eğer araç içinde yiyecek bırakmanız gerekirse de araç içinde bayatlamasına veya çürümesine özen gösterin.

--Aracın paspaslarını özellikle de halı paspasları yıkattığınızda aracın camlarını kapatmadan önce paspasların kuruduğundan emin olun.

--Araç kabininin alt kısmında ve bagajda su sızıntısı olmadığından emin olun. Hatta stepnenin durduğu çukuru kontrol edin.

--İkinci el araç satın aldığınızda bayiden aracı ve klima sistemini dezenfekte etmesini isteyin. Aracın klima sisteminde veya klima sisteminden gelen koku veya bakteri olmadığından emin olun.

--Araçta koku problemi sürerse yetkili servise bilgi verin. Klima sisteminde oluşabilecek problemler hakkında onaylı çözümlere ve güncel bilgiye sahiptirler.

--En az 1 yıl ömürlü ve imalatçı firma tarafından onaylı ürün kullanmaya özen gösterin.

--Klimayı kullandıktan sonra evaporatörün kuruyabilmesi için havalandırma, 1-2 dakika çalıştırılmalıdır. Aracınızı park edeceğiniz yere yaklaşırken araç terkedilmeden klimayı kapatıp havalandırmaya devam ederseniz petekler kuruyacak ve bakteri üreme ihtimali düşecektir.

ALINTIDIR.
  Alıntı ile Cevapla
Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
klima, neden, Önemli, temizliği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.