Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Bir Yudum İnsan > Bilimsel Çalışmalar ve Haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 14.09.2020, 18:10   #1
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tüm Bilinenler Değişecek! Uzayda Yaşam Bulundu İddiası

Tüm Bilinenler Değişecek! Uzayda Yaşam Bulundu İddiası



Evrimağacı.com’un kurucusu ve idari sorumlusu Çağrı Mert Bakırcı Kraliyet Astronomi Cemiyeti’nin son verilerini paylaştı.

Venüs atmosferinde halihazırda yaşam bulunduğuna dair çok güçlü bir kanıt bulduklarını açıklayacaklarını söyleyen Bakırcı kendisine ait resmi sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı:

– Kraliyet Astronomi Cemiyeti, bugün TSİ 18’de yapacağı Zoom basın toplantısıyla, Venüs atmosferinde halihazırda yaşam bulunduğuna dair çok güçlü bir kanıt bulduklarını sunacaklar. Bulgular nihai değil; ancak bugüne kadarki en önemli gelişme olabilir.

– En azından beklenti bu yönde, çünkü hem Nature Astronomy’de yayınlacak olan makale sızdırıldı, hem de işin içinde olan birçok kişiden haberler sızdı. İçeriği bu sızan bilgilerden derledim; ama resmi açıklamayı beklemekte elbette fayda var.

– Yazıdan da görebileceğiniz gibi, bulgu oldukça güçlü; ama bu güç, Dünya dışı yaşama dair kanıtlar arasında göreli elbette. Yani bir mikroorganizma bulunmadı, kısmen güçlü bir olasılıkla yaşama ait olan bir “biyoimza” keşfedildi. Detaylar ve olasılıklar yazıda…

– Yarın TSİ 18 gibi Twitch’te buluşalım dostlar, hem açıklamayı değerlendiririz, hem de genel olarak bu konuyu tartışırız.

– Sohbete, MIT’den sevgili @TansuDaylan da katılacak. Direkt bu işlerin üstadından bilgi alabileceğiz.

Kaçırmamanızı tavsiye ederim. 🙂 Bildirimleri açarsanız yayın başladığında bildirim gelecektir.

Kaynak

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.09.2020, 21:01   #2
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İddia: Venüs'te İlkel Yaşam Olabilir

İddia: Venüs'te İlkel Yaşam Olabilir


İngiliz bilim insanları Venüs'ün atmosferinde oksijensiz ortamlarda yaşayan mikroplar tarafından üretilen fosfin gazı keşfetti. Araştırmayı yöneten Jane Prof. Greaves, "Bu bizim için bir şok oldu" dedi.


DUVAR – Venüs’ün etrafını çeviren bulutlarda canlı mikroorganizmalar olabileceği öne sürüldü.

İngiltere’de Cardiff Üniversitesinden Prof. Jane Greaves liderliğindeki uluslararası bir gök bilimci ekibi, Venüs’ün atmosferinde oksijensiz ortamlarda yaşayan mikroplar tarafından üretilen fosfin gazı keşfetti.

Hidrojen ve fosfor atomlarından oluşan fosfin molekülleri, ilk olarak Hawaii’deki James Clerk Maxwell Teleskopu’yla (JCMT) tespit edildi.

Fosfinin varlığının Şili’deki Büyük Milimetre Teleskopu tarafından doğrulanmasının ardından, uluslararası gök bilimciler ekibi, bunun nereden gelmiş olabileceğini anlamak için bir dizi çalışma yaptı.

Çalışmalarda gök taşları, yıldırımlar ve değişik kimyasal reaksiyonlar gibi biyolojik olmayan olasılıklar değerlendirildi.

Çalışmaların sonunda gezegenin atmosferinde tespit edilen fosfin için yaşamın varlığı dışında bir açıklama olmadığı sonucuna varıldı.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (MIT) Dr. William Bains’in fosfin üretmenin doğal yolları üzerine yaptığı çalışmada, Venüs’ün atmosferinde tespit edilen miktarı üretmenin mikroorganizmalar dışında başka bir yolu olmadığı belirtildi.

‘BU BİZİM İÇİN BİR ŞOK OLDU’


Nature Astronomy dergisinde yayımlanan araştırmayı yöneten Prof. Greaves, “Bulutların organizmalarla dolu olması gibi uç senaryoları eleyebileceğimizi sanıyordum ancak Venüs’ün yörüngesinde fosfin olduğuna dair ilk ipuçlarını aldığımızda bu bizim için bir şok oldu” dedi.

İngiltere Kraliyet Astronomi Cemiyeti Başkanı Prof. Emma Bunce, ekibi, çalışmalarından dolayı tebrik ederek, “Dünya’nın ötesinde yaşam olup olmadığı bilimde önemli bir soru. Prof. Jane Greaves ve ekibinin keşfi, bu arayışta ileri doğru atılmış önemli bir adım” dedi. Bunce, daha fazla çalışma yapılması çağrısında bulundu.

Dünya’da fosfin, penguenler gibi hayvanların bağırsaklarında veya bataklıklar gibi oksijenin az olduğu ortamlarda yaşayan bakteriler tarafından üretiliyor.

Atmosferin yüzde 96’sı karbondioksitten oluşan Venüs’ün yüzey sıcaklığı 400 dereceği geçiyor. Bu nedenle Venüs’ün yaşama en elverişsiz gezegenlerden biri olduğu değerlendiriliyordu. (AA)

Kaynak

__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.09.2020, 01:47   #3
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tüm Bilinenler Değişecek! Uzayda Yaşam Bulundu İddiası

Bilim insanları lütfen uzayı bırakın da aşı için çalışın yahu. Uzay, Venüs bir yere kaçmıyor ya.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.09.2020, 02:03   #4
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tüm Bilinenler Değişecek! Uzayda Yaşam Bulundu İddiası

Galiba aşıyı bulmak yerine Venüs’e gitmeyi tercih etti bilim adamları.
Dünyanın içine ettik, bide Venüs’e edelim diyorlar.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bilinenler, bulundu, değişecek, iddia, iddiası, ilkel, olabilir, uzayda, venüste, yaşam, İddia, İddiası, İlkel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 21:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.