Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Bir Yudum İnsan > Bilimsel Çalışmalar ve Haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.11.2020, 15:14   #1
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Elon Musk İnsanların Mars'ta Yaşayacağı Evin Fotoğrafını Gösterdi

Elon Musk İnsanların Mars'ta Yaşayacağı Evin Fotoğrafını Gösterdi




ABD'li girişimci Elon Musk'ın Twitter hesabından bir takipçisine verdiği yanıt sosyal medyanın gündemine oturdu. Musk, Mars'a giden ilk insanların cam kubbelerde yaşayacağını söyledi. Mars'ın yaşanılabilir bir gezegene dönüştürülmesinin ise epey uzun zaman alacağını belirtti.

Webtekno'da yer alan habere göre, Tesla ve Spacex şirketlerinin sahibi olan Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Mars'ta yaşama dair bilgiler verdi.

Astronomiaum adlı bir Twitter hesabı, kısa süre önce dünyanın en zengin 3. insanı haline gelen Elon Musk’ın 2017’de yapmış olduğu “2050 yılına kadar Mars’ta 1 milyon insandan oluşan bir koloni kurma” açıklamalarını hatırlatarak“Bu mümkün mü Elon Musk?” şeklinde bir tweet paylaşmıştı.

Elon Musk’ın bu tweete “Mümkün!” şeklinde yanıt vermesinin ardından Astronomiaum, Elon Musk’a insanların Mars’a gittiklerinde Kızıl Gezegen’in yaşamı destekleyecek şekillendirilip şekillendirilmeyeceğini ve SpaceX’in insanların Mars’ta hayatta kalmak için başka bir yol sunup sunmayacağını sordu.

"MARS'TA HAYAT CAM KUBBELERDE BAŞLAYACAK"

Bu soru üzerine ise Elon Musk, Mars’ta kurulması hedeflenen kolonilerin nasıl yaşayacakları hakkında daha detaylı bilgiler paylaştı ve “(Mars’ta) Hayat, ilk başta cam kubbelerde olacak. Nihayetinde ise (Mars), Dünya gibi yaşamı desteklemesi için şekillendirilecek.” ifadelerini kullandı.

Bu açıklama, Mars’ta kurulacak ilk kolonilerin, zamanlarını Mars’ı yaşanılabilir bir gezegen haline getirmekle harcayacakları anlamına geliyor.


Kaynak
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
elon, evin, fotoğrafını, gösterdi, insanların, marsta, musk, yaşayacağı, İnsanların


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 23:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.