Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Gezelim & Görelim > Bir Adımda Dünya Turu

Bir Adımda Dünya Turu Hiçbir yer ulaşılmaz değildir...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 14.03.2015, 15:59   #1
Çevrimdışı
MyStery
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dünya’nın En Mavi Tatil Beldeleri











1- Bak Bak Sahili | Borneo Adası (Malezya)



Borneo, yüz ölçümü açısından dünya’nın en büyük 3.adasıdır. Güneydoğu Asya’da bulunur ve Endonezya(%73), Malezya(%26) ve Brunei(%1) tarafından paylaşılmıştır. Ancak Endonezya’da ada Kalimantan adı ile bilinirken Malezya’da Doğu Malezya olarak adlandırılmaktadır. Ayrıca Dünyanın en büyük yer altı nehir koridoru burda bulunmaktadır. Çok çeşitli hayvan ve bitki türlerini barındıran yağmur ormanlarıyla ünlüdür. “Raflezya” isimli dnyanın en büyük çiçeği bu Borneo adasında yaşar. 3 milyon yarasaya ev sahipliği yapn Geyik Mağarası da Borneo’dadır. Dünyanın en küçük fil türü olan Borneo filleri bu bölgeye özgüdür. Fotoğrafdaki bölge Malezya topraklarında kalan Sabah eyaletine aittir.


2- Saint (Aziz) George | Bermuda (İngiltere)



Bermuda, tam adıyla Bermuda Adaları (diğer adıyla Somers Adaları), Atlas Okyanusu’nda, ABD’nin doğu (Kuzey Carolina eyaletindeki Hatteras Burnu’nun yaklaşık 900 km doğusunda) ve Karayipler’in kuzey açıklarında bir takımadadır. İngiltere’nin (Birleşik Krallık) denizaşırı topraklarından biridir. Ana ada olan Bermuda Adası dahil yedi, ana ada ile 150 küçük ada ve kayalıktan oluşur. Toplam yüzölçümü 53,3 km²’dir.

Bermuda, yeryüzündeki mercan adaları içinde, Kuzey Kutbu’na en yakın olanlardandır. Takım adadaki en yüksek nokta 79 m ile Town Hill’dir. İklim ılıman, nemli ve yumuşaktır. En sıcak ay olan Ağustos’ta gündüz sıcaklığı ortalama 30 °C’ye çıkar, en soğuk ay şubatta ise sıcaklık ortalama 20 °C’dir. Yağış, yıl içinde düzenli bir biçimde dağılmışsa da, içme suyu bütünüyle yağmurlardan sağlandığı için, zaman zaman baş gösteren kuraklık tehlikeli sonuçlar doğurabilmektedir. Nem oranı yüksektir.UNESCO tarafından dünya mirası bölge olarak değerlendirilir ve oldukça güzel fotoğraftaki gibi fiyordlara ve temiz sulara ev sahipliği yapmaktadır.


3- Blue Lake (Yeni Zelanda)



Mavi Göl ya da Rotomairewhenua Gölü, Nelson Göller Doğal Parkından ufak bir göldür. Gölün kuzey ucu, Alp dağlarının güneyinde yer alır. Listemizdeki diğer sulak alanların da son derece temiz olmasına karşın, mavi göl dünya’nın en temiz tatlısu kaynağı olarak gündemdedir. Bu da 2011 yılında yapılan bir çalışma ile 70-80 metre derinliğe kadar suyun görünür olmasının belirlenmesi ile olmuştur. (Bu anlamdaki önceki rekor 63 metre ile Te Waikoropupū yada Pupu kaynak sularına aitti.)


4- Bodrum | Muğla (Türkiye)


Muğla ilimizin güzel tatil beldesi Bodrum, Dünyanın 7 harikasından Mavsolos’un Mozolesi Halikarnassos şehrinde inşa edilmiştir. Bu durum tarihi açıdan Bodrumu önemli kılmaktadır. Dünya genelinde turizm konusunda oldukça popüler bir yerdir. Bodrum hakkında çok fazla söze gerek duymuyorum. Fotoğraftan da belli olduğu gibi oldukça temiz sulara sahiptir. Kimi zaman tekneniz havada yol alıyormuş izlenimi oluşabilir.
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz MyStery'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.2015, 16:01   #2
Çevrimdışı
MyStery
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünya’nın En Mavi Tatil Beldeleri







5- Macarelleta Sahili | Minorca Adası (İspanya)



Minorca yada Menorca olarak bilinen ada, bir katalan bölgesidir. Menorca adası anlam olarak Ayna Adasını ifade etmektedir. Bu isim de sularının son derece temiz olduğunu ifade eder. Balearic (takım) adalarından biridir. Akdeniz’de bulunur. En yüksek noktası 358 metredir. En yüksek sıcaklık ortalaması Ağustos, en düşüğü ise Ocak ayındadır. Cala Macarelleta sahiline ulaşım yalnızca yürüyerek ya da botlar ile sağlanabilmektedir. Bu nedenle İspanya’da bulabileceğiniz en sakin sahillerdendir. Ulaşım güç olduğu için pek kimse tercih etmez.


6- D’En-Vau Deresi (Calanque) | Calanque Koyu (Fransa)



Calanque fransızca’da her ne kadar dere anlamı taşısa da, eski Hint-Avrupa dili kökenli calanca kelimesinden yani koy kelimesinden türetilmiştir. Calanque, Fransa’nın en büyük ikinci şehri olan Marsilya (Marseille) ile La Ciotat arasında kalan irili ufaklı bir çok koy ve körfezi barındıran bölgeye verilen isimdir. Bölge’de Calanque d’En-Vau’nun dışında Calanque de Sormiou, Calanque de Morgiou, Calanque de Port-Pin ve Calanque de Sugiton olmak üzere 4 meşhur bölge daha vardır. Ancak bunların arasından Calanque d’En-Vau olağanüstü mavi suları ile sıyrılmaktadır. Özellikle Sormiou’ya nazaran oldukça dar bir girintiden oluşan bölge, gözlerden uzak, sakin bir dinlenme yeri olarak seçilebilir. Kayalık bir bölge’de kalmış olması nedeniyle pek tercih edilmez. Ancak kimi maceraperest, doğa sever ve fotoğrafçılar için çok sık tercih edilen bir yerdir.


7- Primosten (Hırvatistan)


Primosten, Hırvatistan’ın güneyinde Adriyatike kıyısı olan bir yerleşim alanıdır. Primosten eski zamanlarda kıyıya oldukça yakın bir adacık şeklindeydi. 1542 yılında Türklerin kontrolü altında olan bölge surlar ve kuleler ile korunaklı hale getirilmiş ve anakara ile bağlantısı bir asma köprü ile sağlanmıştı. Türklerin bölgeden çekilmesinden sonra 1564 yılında asma köprü kaldırılarak yerine anakara ile adanın bağlantısını sağlamak için deniz doldurma yöntemi ile bir geçit kurulmuştur. Bölge üzüm bağları ile oldukça meşhur olmasının yanı sıra bölge’de her yıl yapılan eşek yarışları da oldukça ilgi çeken bir aktivitedir. Oldukça temiz ve mavi suları ile rağbet görür. Bölgenin en büyük sahili olan Raduča ve daha küçük olanı Mala Raduča Hırvatistanın en iyi 10 sahilinden biri olarak oylanmıştır. 2007 yılında Üzüm Bağları için UNESCO tarafından Dünya Mirası yapılması amacıyla başvuruda bulunulmuştur.


8- Cayo Coco Adası (Küba)



Cayo Coco, Küba’nın merkezine yakın kuzey sahilinde bulunan bir adadır. Ada, 27 km uzunluğunda doldurma bir bağlantı ile anakara’ya bağlanmaktadır. Jardines del Rey (Kralın Bahçeleri) adı verilen ada grubundan bir tanesidir. Herşey dahil tatil paketleri ile oldukça ünlenmiştir. NH Krystal Laguna Villas & Resort (formerly El Senador), Melia Cayo Coco, Gaviota Playa Coco, Blau Colonial Cayo Coco, Tryp Cayo Coco, Sol Cayo Coco gibi bir çok tatil köyü, otel gibi turistik imkanları üst düzeydir. Ayrıca Jardines del Rey adında bir de havalimanı bulunmaktadır. Herşeyden öte oldukça güzel meran resiflerine ve son derece temiz sulara sahip olmasından ötürü Uluslararası alanda tanınırlığı artmış ve dalgıçların gözde noktalarından biri haline gelmiştir.
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz MyStery'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.2015, 16:04   #3
Çevrimdışı
MyStery
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünya’nın En Mavi Tatil Beldeleri







9- Cochinos Mercan Adaları (Honduras)


Honduras, Orta Amerika’da bir demokratik cumhuriyettir. Batısında Guatemala, güneybatısında El Salvador, güneydoğusunda Nikaragua bulunur. Cayos Cochinos olarak bilinen bölge aslında Cayo Menor ve Cayo Grande isminde iki adaya verilmiş tek isimdir. Dünya’nın en büyük 2. mercan resif sistemlerinin bulunduğu bölge deniz koruma alanı olarak ilan edilmiştir. Cochinos takımadaları şehrin kalabalığından kaçmak isteyenler için çok iyi bir adrestir. Yalnız aklınızda bulunsun ne bisiklet ne de araba kullanabilirsiniz. Çünkü ada’da yol bulunmamaktadır. Bu özelliği maceraseven turistler için de ilgi çekicidir. National Geographic tarafından daha önce takımada hakkında şu ifadeler kullanılmıştır; Son derece temiz suları, harika mercan resifleri ve ev sahipliği yaptığı bir çok deniz canlısı düşünüldüğünde bir Deniz Biyologu için herhalde tam bir hayalin gerçekleşmesi demek Cayo Cochinos. Ticari her türlü avlanma, dalma gibi aktivitenin yasak olması ve halen isimlendirilmeyi bekleyen türlerin varlığı da bölgenin bir diğer cazibesi.


10- Aitutaki | Cook Adaları (Yeni Zelanda)



Cook Adaları, Güney Büyük Okyanus’da 2,2 milyon kilometrekare alana yayılmış 15 adadan oluşan bir ülkedir -evet sanırım tam anlamıyla okyanusun ortasında olmak bu demek-, Yeni Zelanda’ya bağlıdır. Nüfusu en yüksek bölgesi Rarotonga (2006 yılında 14,153)’da bir havalimanı bulunmaktadır. Ana gelir kaynağını turizm oluşturmakta ve her yıl yaklaşık 100 bin kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Atol resifler adalara zenginlik katan bir diğer faktördür. Suları berrak ve temiz, son derece mavi tatil için oldukça elverişlidir.


11- Jiuzhaigou Valley (Vadisi) | Sichuan (Çin)



Jiuzhaigou vadisi, Çin’in güneybatısında kalan Sichuan bölgesinin kuzeyinde bulunan doğa rezervi ve tabiat parkıdır. Jiǔzhàigōu kelime anlamı olarak 9 köy demektir. Bu nedenle bölge 9 Köy Vadisi olarak da bilinmektedir. Vadi, Tibet platosu sınırında olan Min dağlarının bir parçasıdır ve 72.000 hektarlık (600-720 km2) bir alana yayılmıştır. Bölgede rakım 2.000 ile 4.500 metre arasında değişiklik gösterir. Çok katlı şelaleleri, renkli gölleri ve karla kaplı zirveleri ile turizm açısından önemlidir. UNESCO tarafından 1992 de Dünya Mirası olarak nitelendirilmiş ve 1997 yılında da ayrıca Dünya Biyosfer Rezervi listesine girmiştir. IUCN tarafından da Özel Çevre Koruma Alanı olarak nitelendirilmiştir. Sularıyla ün yapan Jiuzhaigou vadisinde 114 gölcük ve birçok şelale bulunmaktadır. Çin’in en geniş şelalesi olan Buruorilang şelalesi, mevsimsel nitelik taşıyan Panda deniz şelalesi, dünya çapında bilinen “Batıya Yolculuk” televizyon dizisinin çekildiği İnci plajı şelalesi ve en güzel şelalelerden biri olarak kabul edilen Shuzheng şelalesi bölgede bulunmaktadır. Turizm açısından her gün daha da popülerleşen bölgede yüzmek yasak olmasına karşın, geceleri çıplak yüzenlere sık sık rastlanmaktadır.


12- Ölüdeniz (Muğla) | (Türkiye)



Ölüdeniz, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı bir beldedir. Ölüdeniz kumsalı yüzde seksen iki oyla 2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilmiştir. Likyalılarda ışık ve güneş diyarı, Ortaçağ'da "Uzak Diyar" olarak tanınır, Anadolu'nun güneybatısında yer alan Teke Yarımadası'da bulunur. Türkiye'de bulunan deniz kulağı (lagün) oluşumlarından biridir. Ölüdeniz, adı gibi durgun bir göl niteliğindedir. En fırtınalı günlerde Belceğiz kıyıları dalgalarla boğuşurken, Ölüdeniz'de sadece çırpıntılar meydana gelir.

Ancak durgun gibi gözüken Ölüdeniz, gözle görünmeyen üç nedenle kendini hemen her gün yenilemektedir. Bunlardan ilki, Ölüdeniz'de mevcut yoğun kaynak suyu çıkışları, dipte içeriden açık denize doğru bir akıntı yaratmaktadır. İkincisi, bu kaynak sularının yarattığı tuz farkından dolayı açık denizden içeriye ve dışarıya devamlı bir sirkülasyon oluşmasıdır. Üçüncüsü ise gel-git etkisi ile iki-üç günde bir deniz ortalama yarım metre yükselir ve alçalır. Bu da büyük miktarda deniz suyu giriş ve çıkışı sağlamaktadır.
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz MyStery'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.2015, 17:56   #4
Çevrimdışı
MyStery
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünya’nın En Mavi Tatil Beldeleri







13- Jenny Lake (Gölü) | Wyoming (ABD)



Jenny gölü Amerika’nın bir eyaleti olan Wyoming bölgesinde Büyük Teton Ulusal Parkında bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 129 metre derinliğindedir ve 482 hektar yüzey alanı bulunmaktadır. Bölge eşsiz manzaralara sahne veren yürüyüş parkurları, bot gezileri ve dağcılar için bir çok zirveye kolay erişimi ile oldukça popülerdir. 2005 yılında bölge sularında yapılan testler sonucu elde edilen verilere göre, doğallığını yitirmemiş ve bozulmamış sulara sahip olduğu, yani hava ve su kirliliğinden etkilenmemiştir. 11.4 km uzunluğunda olan Jenny Gölü Yürüyüş Parkuru yılın büyük bir bölümünde yürüyüşçülere ev sahipliği yapmaktadır. Göl çevresinde seyir eden parkurda yükseklik değişimi 210 metredir. Göl içerisinde motorlu teknelerin kullanımına izin verilmiştir.



14- Dog Island (Köpek Adası), San Blas | (Panama)



Kuna Yala ya da San Blas takımadaları olarak bilinen 365 küçük adacıktan oluşan bölgede bulunmaktadır. Adaların bir çoğu henüz bozulmamış ve dünyanın kalanını unutmak için ideal bölgelerdir. Yerleşim imkanlarının neredeyse tamamı basit ve kır evi tipindedir. Bölgede özellikle düzenlenen günlük geziler ilgi görmektedir. Bir kuna rehberi tarafından bot yardımı ile ada ada gezme imkanı mevcuttur. Köpek adası bölgede bulunan bir çok adaya oranla daha ufak ve daha sakin bir adadır. Kendinizi neredeyse yalnız hissedebilirsiniz. Adada sunulan imkanlardan en güzel şnorkel ile zengin sulara yapabileceğiniz dalışlardır. Tabii ki sahilde sizi bekleyen güneşi ve palmiye ağaçlarını da unutmamak lazım. Bölgede mercan resifleri ve gemi batıkları da daha maceracı kişiler için değişik alternatifler sunmaktadır.


15- Crater Lake (Krater Gölü), Oregon | (ABD)



Krater gölü, Amerikanın bir eyaleti olan Oregon’un merkez-güneyinde kalan, bir kaldera (volkanik aktiviteler sonucu oluşan çöküntü) gölüdür. 7.700 yıl önce oluştuğu düşünülen göl yaklaşık olarak 655 metre derinliğinde bir çukuru doldurmaktadır. Gölün ününü elde etmesini sağlayan koyu mavi tertemiz sularıdır. Gölde yerli herhangi bir balık türü bulunmazken, 1888-1941 yılları arasında yapılan balıklandırma çalışmaları sonucunda, bazı türlerin populasyonlarını oluşturmaları sağlanmıştır. Rakım 2.100-2.400 metre dolaylarındadır. Göl içerisinde yüzmek park görevlileri tarafından yasaklanmamasına karşın, göle inen 1,5-2 metre uzunluğunda tek bir yol vardır. Ve bu yolun yokuş olması nedeniyle genellikle gölden çıktıktan sonrası özellikle yanınızda çocuğunuz varsa oldukça zor olabilir.



16- Korfu Adası (Yunanistan)



Korfu adası, Yunanistan’ın kuzeybatısında Akdenizin kolu olan İyon Denizi’nde bir adadır. İyon adaları olarak bilinen adalardan en büyük 2. adadır. 613 km2‘lik bir alana yayılmıştır. Eski dönemlerde özellikle Kraliyet ailelerinin tercih ettiği bölgelerden olmasına karşın, son dönemlerde orta-gelirli kişilerce de tercih edilmektedir. Bu durum bölgede turizmin gelişmesini de kaçınılmaz kılmıştır. Çıkıntılar ve burunlar da dahil olmak üzere Korfunun kıyı uzunluğu yaklaşık 217 km’dir. En yüksek noktası Pantokrator dağı olup 911 metre yüksekliğindedir. Sıcaklık haziran-temmuz-ağustos dönemlerinde 30 derece civarında seyretmektedir. Bölgede kamp alanları ve sahiller ilgi görmektedir. Oldukça fazla kültüre geçmişinde ev sahipliği yapan Korfu adası bu kültürü tarihi yapıtları, müzeleri ve kütüphaneleri ile yansıtmaktadır.
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz MyStery'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.2015, 21:51   #5
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünya’nın En Mavi Tatil Beldeleri

Dünyada ne güzel yerler var. Sadece forumdan resimleri ile yetineceğim..

Neyseki konuda belirtilen 16 tatil beldesinin 2 sini görmüşüm, o da birşey.. Bodrum ve Ölüdeniz.

***

Güzel konu için ellerine sağlık, teşekkürler MyStery

__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.2015, 21:56   #6
Çevrimdışı
Slower
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünya’nın En Mavi Tatil Beldeleri

İlk fotoğrafı çok beğendim deniz akvaryum gibi..

Teşekkürler emeğine sağlık..
__________________
Biz Aşkı Bu Vatana Canını Verenlerden Öğrendik...
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Slower'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.2015, 22:39   #7
Çevrimdışı
Dilem
» Angel Fall «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünya’nın En Mavi Tatil Beldeleri

Muhteşem insan bakmaya doyamıyor..
Mavi hayattır.
Emeğine sağlık teşekkürlerMyStery
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Dilem'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.2015, 22:47   #8
Çevrimdışı
Gülce
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünya’nın En Mavi Tatil Beldeleri

Muhteşem resimler...

Atın beni oracıklara...Tam benlik buralar.

Resimlere bakmaktan çıkamadım konudan.

Ne mutlu bize ki içlerinde iki beldemiz var. Ölüdenizi görmedim ama Bodrum süper.

Teşekkürler.
Çok güzel bir konu olmuş, emeğine sağlık.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.2015, 22:48   #9
Çevrimdışı
Deniz
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünya’nın En Mavi Tatil Beldeleri

11- Jiuzhaigou Valley (Vadisi) | Sichuan (Çin)

Doğa manzarası denizi mükemmel bir yer.


Emeğinize sağlık teşekkürler@MyStery
__________________
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus,Uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Deniz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.03.2015, 00:09   #10
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünya’nın En Mavi Tatil Beldeleri

Hepsine gitmek istiyoruumm. Yurtiçinde olanları gördüm ama yurtdışında olanlar beni benden aldı. Cennet gibi yerler var dünyada.

Kış mevsiminin bu soğuk ve gri gününde güneşi, kumsalları ve masmavi denizi görmek ne kadar iyi geldi, içim açıldı.

Teşekkürler Mystery.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
beldeleri, dünyanın, dünya’nın, en mavi, mavi, tatil, tatil beldeleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.