Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Gezelim & Görelim > Bir Adımda Dünya Turu

Bir Adımda Dünya Turu Hiçbir yer ulaşılmaz değildir...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 05.05.2013, 03:36   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart En Güzel Balayı Yerleri





Sevdiğiniz insanla yollarınızı birleştirdiniz verüyalarınızdaki gibi bir düğün yaptınız, balayına nereye gideceksiniz? İşte size en popüler balayı mekanları….





Tayland'ın en büyük adasıdır. James Bond'un 'The Man With the Golden Gun' filmi burada çekildi.
Andaman Denizi'nin zümrüt sularına bakan adada doğa harikalarının yanısıra renkli bir gece hayatı göze çarpıyor. Muhteşem koylar ve palmiye ağaçları ile süslü beyaz kumsallar, pırıl pırıl bir deniz, konuksever insanlar, lezzetli deniz ürünleri, sayısız spor ve eğlence alternatifleri ve tropikal bitki örtüsü...



Hepsi de gerçekten unutulmayacak bir balayı gezisinin birbirinden güzel ayrıntıları olarak Phuket'te buluşuyor. Tayland'a ait 50'den fazla ada ve adacığın en büyük ve en önemlisi olan Phuket, son 2 yıldır gezi dergilerinin bir numarası! Tropik iklimi sayesinde yıl boyu sıcak olan ada, Uluslararası Golf Federasyonu'ndan tescilli golf sahaları, gece hayatı ve THAI masajı ile ünlü.


İklimi nedeniyle yıl boyu sıcak olan ada, dünyanın her yerinden turistleri ağırlıyor. İncecik kumları, kristal gibi denizi, tropikal bitki örtüsü, lezzetli meyveleri ve ünlü tapınağı ile turistlerin uğrak yeri.Adada Thai masajı yapan birçok yer var. Bu nedenle sağlık için ziyaret edenlerin sayısı da oldukça fazla. Burada Phuket mutfağına ait birçok özel yemek yeme şansına sahipsiniz.



Phuket kasabası hem alışveriş hem de yerel lezzetlerin keşfi için mükemmel bir yer. China Inn Café mutlaka görülmeli. Gündüzleri dalış için Padi, South Siam Divers, Racha Yai ve Phi Phi adası; yüzmek ve parasailing için Kata Beach, Patong Beach; alışveriş için Ocean Plaza; gece eğlenmek içinse Thai Pan, Tiger Club ve Banana Club en popüler yerler.






Hint Okyanusu’ndaki küçük ve tropikal cennet Mauritius’un doğal güzelliğini tanımlamaya kalkıştığınızda sıfatlar yetersiz kalır. Bereketli ormanlar, akarsular ve şelalelerle kaplı, palmiye ağaçları ve baş döndürücü beyaz kumsallarla ve mercan kayalıklarla çevrili bu volkanik ada Cumhuriyeti, Madagaskar’ın doğusu ile Ekvatorun hemen güneyi arasında uzanır.



Sadece 1,864 kilometre kare bir yüz ölçüme sahip olan Mauritius, adanın güzelliğini ve ekolojisini muhafaza edecek şekilde özenle inşa edilmiş modern tatil mekânları ile huzurlu bir tatil için hayallerdeki destinasyondur. Doğal güzelliği ile birlikte Mauritius sahip olduğu çok kültürlü nüfusunun sunduğu sıcaklık ve cana yakınlıkla burayı turistler için cazibe merkezi haline getiriyor. Ada, 1505 yılında Portekizliler tarafından keşfedildiğinden bu yana, Almanlar, Fransızlar ve İngilizler tarafından işgal edilmiş ve bu da adanın kültürel altyapısı oluşturmuştur. Mauritius’daki turistik tesislerin büyük çoğunluğu, 330 km uzunluğundaki sahil şeridi üzerinde ve pek çok ziyaretçinin etkinlik merkezi olan batı yakasındaki başkent Port Louis’da yer almaktadır. Bununla birlikte, nüfusun çoğunluğu, adanın diğer büyük kasabası olan Curepipe civarındaki merkez yaylalarda yaşamaktadır.



Her ne kadar Mauritius’a tatile gelen herkesin gözleri öncelikle kumsalları ve mavi lagünleri arasa da, burada yapılacak pek çok aktivitenin bulunduğunu unutmamalıdır. Tabii ki yeme-içmenin ve eğlencenin doyasıya olmadığı her tatil dört başı mamur olmayacaktır.Mauritius bir yandan tropikal meyve ve sebzelerden yapılan bazı leziz yemekleri yeme imkanı verirken, bir yandan da eski zaman Afrika köleleri arasında doğmuş ve daha sonra adaya özgü hale gelmiş çılgın bir dans olan Sega’yı öğrenme olanağı sunuyor.







  Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.05.2013, 04:15   #2
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: En Güzel Balayı Yerleri





Yurt dışında gidilebilecek hem romantik, hem keyifli tatil yerleri arasında Maldivler her zaman ülkemiz insanının ilgisini çekmiştir. Maldiv Adalarında yaşayan Dhivehin halkının soyu Aryan, Negroid, Sinhalese, Dravidian ve Arap kültürlerinin etnik karışımından meydana geliyor.Bölgenin tarihi boyunca 12. Yüzyılda Müslüman egemenliğiyle başlayan ve daha sonra farklı egemenliklerle devam eden bir hâkimiyet söz konusu olmuş.Maldiv Adalarının bir saltanat olarak tam bağımsızlığını kazandığı 1965 yılına kadar, bölgedeki iktidar Araplardan önce Portekizlilere sonra da İngilizlere geçmiş. Maldiv Adalarında yaşayan halkın büyük çoğunluğu Müslüman ve yaşam tarzları İslami geleneklerine göre şekillenmiş.


Maldivlilerin geçimi turizm ve balıkçılık üzerine kurulu ve çok sayıda yabancı ziyaretçiyle, gelecek kuşaklar için Maldiv Adalarının doğal güzelliğini korumak adına, çevre dostu turizm popülerlik kazanmakta. Çoğu her şey dahil tatil köyleri ve paket turlarını seçen ziyaretçileriyle, Maldiv Adalarında turizmin pek azı her şey dahil formatın dışında.

Maldiv Adalarına gelen ziyaretçilerin çoğu, konaklama dahil paket turları içeren 87 tatil merkezinden herhangi birinde tatilini geçiriyor. Adalardaki tüm yerleşim alanları ise el değmemiş adalar üzerine kurulu. Yerleşim merkezleri ağırlıklı olarak Maldiv Adalarının başkenti Male resifine en yakın üç resif üzerinde yer alıyor. Çok azı Vaavu, Baa, Lhaviyani ve Ari (Alifu) resiflerinde bulunuyor. Her yerleşim merkezininse geleneksel ve modern mimariyle desteklenen kendine özgü bir karakteri var.



Daha geniş, daha ucuz yerleşim merkezleri genç, macera arayan turistleri etkilerken, daha küçük, daha pahalı alternatifler münzevi ve daha samimi bir tatil sunuyor. Tatil merkezleri tarafından sağlanan geziler, dalış bölgelerine, köylere ve doğal atraksiyonlara yakınlığına göre çeşitlilik gösteriyor. Bununla birlikte, tatil merkezlerinin hepsi, gece balıkçılığı turları, scuba dalışı, deniz paraşütü, rüzgâr sörfü, jet-ski, bot turu, knee-boarding veya ringo-riding gibi su sporlarını sunmakta. Bunlar içinden en popüler olan geziler ise, cam zeminli botlarla yapılan geziler ve yunus izleme gezileri. Maldiv Adalarındaki pek çok tatil merkezi lüks ve pahalı. Uygun fiyatlı yer ve ulaşım olanakları oldukça sınırlı. Yasalar gereğince, bölgedeki tatil merkezleri Amerikan doları ile çalışıyor. Ama yine de ziyaretçiler az miktarda da olsa yerel para birimi rufiyaa bulundurmak Male ve diğer yerleşik adalardaki harcamalarınız açısından önemli.










Yeşil pirinç tarlaları ve arazileriyle kartpostallık bir görünüme sahip olan Bali, yüksek volkanları, dingin gölleri, akan nehirleri, yemyeşil ormanları ve etrafı palmiyelerle çevrili sahilleriyle egzotik bir cenneti andırıyor. Endonezya’nın en çok turist çeken bölgelerinin başında yer alır ve bunun sonucu olarak da ticarileştirme ve aşırı nüfus artışından muzdariptir, ancak bu durum birkaç belli başlı alanla sınırlıdır.“Tanrılar adası”nın kendi cazibesi ve özellikle de birçoğu kırsalda, küçük köylerde ve sahilden uzakta olan büyüleyici yerlerdeki güler yüzlü insanları bunun en açık kanıtıdır.


Burayı Endonezya’nın geri kalanından ayıran şey; adadaki yerel hayatta her durumda nesnelerin doğalarında iyi ya da kötü ruhlar taşıdığını varsayan eski Endonezyalı animistik inanç olan Balili Hinduizm’in egemen olmasıdır. Binlerce ibadet yeri ve Hindu tapınağı adanın her yerine serpiştirilmiş. Dini törenleri, günlük ayinleri ve adetlerinde sokakları güzelleştiren çiçek ve yiyecek dağıtırken görülebilir, taksilerde asılı bulunan nazarlıklar ve yıl boyunca gerçekleşen renkli pek çok festival bunun kanıtıdır. Balili ruhsal dünyanın merkezinde yer alan Gunung Agung’un volkanik zirvesi olan Holy Dağı’na duydukları saygı hemen fark edilir. Sanat da günlük yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır ve uluslararası platformlarda alkışlanan ressamlardan istek uyandıran genç çobanlarına kadar her köyün kendi sanatçısı vardır.




Resimlerle çevrili sokakları ve el sanatları atölyeleriyle kültür merkezi olan Ubud, aynı zamanda geleneksel Bali dansını ve müziğini de en güzel şekilde sergiliyor. Turizmin yanı sıra sanat da adanın önemli bir geçim kaynağıdır.

Kuta’nın en popüler dinlenme yeri, enfes sahiliyle en çok ziyaret edilen yerdir, ancak adanın etrafında daha bin bir sahil şeridi ve Candidasa’nın doğu kıyısında, Sanur’da, bir balıkçı köyü olan Padang Bai’de ve Lovina’nın doğu şeridinde insana huzur veren yerler bulunmaktadır.

Yakınlarında birçok iyi dalış alanı ve şnorkel resifi bulunmaktadır. Bali, huzurlu bir tatil arayanları cezbeden cennetten bir parça gibidir. Ancak yinede ziyaretçilere Endonezya’ya ve özellikle de Bali’ye seyahat etmeden önce yolculukları için son tavsiyeleri almaları için dışişleri bakanlıklarıyla görüşmeleri önerilir.
Kaynak



  Alıntı ile Cevapla
Eski 06.05.2013, 00:31   #3
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: En Güzel Balayı Yerleri





Fransa'ya bağlı bir egzotik ada olan Korsika (Corsica) Adası, balayı tatilinizde güneş, kum ve denizin tadını doya doya çıkarabileceğiniz bir yer.Fransa'nın güneydoğusunda, İtalya'nın batısında yer alan Korsika Adası, bir çok ünlü çiftin da balayı tatiline ve en romantik anlarına tanıklık etmektedir.Korsika, gece hayatı, kültürel değerleri, tarihi yerleri ve romantik atmosferi ile çok tercih edilen bir ada. Çok kalabalık olmaması da daha sakin bir balayı tatili geçirmek isteyenler için tercih sebebi.




Muhteşem gezi yerleri ve doğasının büyüleyici güzelliği Korsika'ya gelen herkesi etkilemeyi başarıyor.En sık ziyaret edilen ve mutlaka görülmesi gereken gezi yerleri olan; Corte, Prato Vadisi, Ponte Leccia, Golo Vadisi, Paoli Müzesi, Napolyon Mağarası, Bonifacio, Tavignanu Vadisi, Balagne, Corbara'yı görmeden dönmeyin.



Korsika'da gece hayatı hakkında biraz bilgi verecek olursak; Fransız ve İtalyan mutfaklarının ağırlıklı olduğu restoranlarda birbirinden güzel lezzetleri tadabilir, sonrasında açık hava gece klüplerinde sabahlara kadar süren eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. En hareketli bölgelerden biri olan Ajaccio'da gece klüpleri ve diskolar gece 04.00'e kadar açıktır.




Fransa'nın 170 km uzağında bulunan Korsika'ya genellikle ulaşım Paris aktarmalı olarak sağlanmaktadır. Adada 3 hava yolu bulunmaktadır. Dilerseniz feribot seferleri ile de ulaşım sağlayabilirsiniz.







İbiza denilince akla ilk olarak dans, eğlence ve gece klüpleri geliyor. Akdeniz'in bu eğlence dolu adası İbiza, Balear Adaları arasında en çok ilgi gören adalardan biri ve turizmin önde gelen yerlerinden.İspanya'nın önemli balayı yerlerinden olan İbiza, özellikle eğlence dolu bir balayı tatili isteyenler için son derece ideal bir yer.




İspanya'da düzenlenen boğa güreşleri ve düzenlenen festivaller sayesinde her yıl milyonlarca turist ağırlanmaktadır. İspanya'nın meşhur eğlence ve balayı adası İbiza'da İspanya'nın en çok tercih edilen yerlerindendir. Öyle ki adanın gelir kaynağının % 95'ini turizm oluşturuyor.



Eğlencenin doruk noktada, çılgınlarca yaşandığı bir yer İbiza. Rengarenk gece klüpleri ve çılgın partiler özellikle temmuz ve ağustos aylarında sabahlara kadar sürüyor. Dans, gündüz plajlarda, geceleri ise klüplerde devam ediyor.
Bunun dışında İbiza'da ne tür aktiviteler yapabilirim diyorsanız; su sporları ve bisiklet yarışları da ilgi görmekte. İbiza'ya gidip de görmeden dönmeyin diyebileceğim yerler ise; D'Alt Vila Eski Şehri, Manımission Las Benirras Plajı, Capilla de San Ciriaco Eski Sokağı, Corsarios Anıtı, Cova de Can Marca Mağarası ve Can Rich de Buscastell ŞarapEvidir.



  Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.05.2013, 01:49   #4
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: En Güzel Balayı Yerleri




İspanya'nın ve Balear Adaları'nın en büyüğü olan Mayorka (Mallorca), her yıl yaklaşık 21 milyon turisti ağırlamakta olup bunların büyük bir çoğunluğunu balayı çiftleri oluşturmaktadır.İsminin latince karşılığı, "Büyük Ada" olan Mayorca'nın merkezi Palma de Mallorca'dır. Palma aynı zamanda gece hayatının da hareketli noktalarından biridir. Mayorka'nın en yüksek noktası ise 1445 m yüksekliğindeki Puig Major'dur.


Mayorka'nın konaklama için tercih edilebilecek en güzel iki noktası Palma Nova ve Magalluf'tur. Özellikle de plaja yakın bir tatil istiyorsanız mutlaka Palma Nova'yı tercih etmelisiniz.Çok fazla gezilecek yerin bulunduğu Mayorka'da mutlaka gidilmesi gereken yerlerin en başında; Gotik tarzdaki bir yapı olan aynı zamanda camiden çevrilmiş bir yer olan "Le Seu Katedrali" ve adanın en güzel plajlarından biri olan "Cala Pi" gelmektedir.



Ayrıca; Es Trenc Plajı, Tren de Soller, Placa Major şehir meydanı, Sa Canova plajı, Coves del Drac Mağarası, Meşhur Passeig Des Born Caddesi, Castel de Bellver Tarihi Kalesi ve Marineland Majorca Eğlence Parkı da Mayorka'nın mutlaka görmeniz gereken yerleri arasında yer alır.



Mayorka'da alışveriş yapmak isterseniz yada Mayorka'dan sevdiklerinize hediyeler götürmek isterseniz adanın yerli ressamlarının yaptıkları manzara resimleri ve tahta bibloları tercih edebilirsiniz. Adanın meşhur "Empanada Şekerlemeleri" ni de mutlaka denemelisiniz.









Biraz uzaklaşmak, sakin bir ortamda romantik bir balayı tatili geçirmek için en ideal noktalardan olan Fiji, Okyanusya'da bulunan bir ada ülkesidir, 322 ada ve 522 küçük adacıktan oluşmaktadır.



Biraz uzaklaşmak, sakin bir ortamda romantik bir balayı tatili geçirmek için en ideal noktalardan olan Fiji, Okyanusya'da bulunan bir ada ülkesidir, 322 ada ve 522 küçük adacıktan oluşmaktadır.Tropikal ormanlarla çevrili adaların en önemlileri Viti Levu ve Vanua Levu Adaları'dır. Bu iki büyük ada yerleşimin %87'lik bölümünü oluşturmaktadır.



El değmemiş nadir güzelliklerden olan Fiji, Pasifik adaları arasında ekonomik açıdan en gelişmiş adalardan biri olarak bilinir.
Adada gezebileceğiniz, eğlenebileceğiniz, alışveriş yapabileceğiniz yerler oldukça fazla. Sevdiklerinize buradan ayrılmadan önce hediyeler almak isterseniz yada evinize Fiji Adaları'ndan hatıra küçük şeyler götürmek isterseniz el işçiliğinin en güzel örneklerinin sergilendiği bu alanları gezmelisiniz. Alışveriş yerlerinden; cilalı hindistan cevizi kabukları, inciler, şapkalar, paspaslar, yerel kıyafetler, tahta oymaları, içki kaseleri, bardak altlıkları gibi küçük hediyelikler alabilirsiniz.


Fiji'de ne yapabilirim nereleri gezmeliyim diyorsanız; su sporları için önerebileceğimiz nokta Viti Levu, tatilinize renk ve romantizm katmak için için ise bir helikopter turu sonrasında şelalelerde başbaşa bir piknik sefasını önerebiliriz. Fiji'nin kültürü hakkında bilgi almak istiyorsanız mutlaka Pacific Harbour Kültür Merkezi'ni gezin. Hediyelik eşya alışverişi yapmak için ise Sigatoka Pazarı'nı gezmeniz tavsiye olunur. Ayrıca; Fiji'nin başkenti Suva, alışveriş merkezleri, restoranlar ve gece klüplerinin bulunduğu Sunshine Coast (Güneş Işığı Sahili), Fiji'nin görkemli adalarından olan Mamanuca ve Fiji'nin diğer önemli yerleri olan Tavuni Hill Fort, Pacific Harbour Kültür Merkezi, Fiji Water, Nadi şehri, Nadi Koyu ve Yasawa Adaları'nı görmeden dönmeyin.


Fiji Adası Gezilecek Yerler


Viti Levu
Fiji'nin en büyük adalarından biri olan Viti Levu'da görülecek ve yapılacak çok şey var. Özellikle su sporlarından çok söz edilen bu noktada hiç sıkılmayacaksınız.

Suva
Fiji'nin başkenti Suva'da keyifle eğlenebileceğiniz gece klüpleri, alışveriş yerleri, restoranlar ve gezi yerleri bulunmaktadır.

Sunshine Coast (Güneş Işığı Sahili)
İsminden de anlaşıldığı gibi kuru iklimiyle bilinen Sunshine Coast, dünyaca bilinen Fiji Suyu (Fiji Water)'na ev sahipliği yapmaktadır.

Mamanuca
Fiji'nin en görkemli adalarından biri olan Mamanuca Adaları, konaklama ve restoran imkanlarını sizlere sunmaktadır.



  Alıntı ile Cevapla
17 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.05.2013, 00:15   #5
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap:En Güzel Balayı Yerleri




Fransız Polinezyası'nın bilinen en büyük adası olan Tahiti,balayı için tercih edilebilecek en güzel adalardan biridir. Coğrafi konumu; Avusturalya ile Güney Amerika'nınortasında yer alan Tahiti Adası'na Türkiye'den havayolu ulaşımı ile aktarmasız 14 saatte gidilebiliyor. Tahiti romantik balayı tatili için gerçekten doğru bir tercih. Adaya varır varmaz bunu kendi gözlerinizle de hemengörebiliyorsunuz. Denizin rengi o kadar açık ki herşeyi berrak görüyorsunuz. Ve tabi su bir o kadar da sıcak.Tahiti sığ bir denize sahip ve bu sığ denizi adadakiler büyülü bir cennete çevirmişler. Sığ olan kıyılara oteller bungalov tarzı lüks odalar ve barlar yerleştirmiş ve tam bir görsel şölene dönmüş.



Tabi bungalovların fiyatları normal otel odalarına göre çok daha yüksek. Kara kısmında fiyatlar biraz daha ucuzolabiliyor. Fakat hemen hemen buradaki tüm otellerinkonsepti aynı. Tahiti'de alışveriş yapabileceğiniz yerler de mevcut. La Marche; Başkent Papeete halk pazarı burada oldukça rağbet görüyor. Buradan sevdiklerinize hediyeler, kabuk kolyeler, dokuma şapkalar, dans kıyafetleri, yöreye has kokulu sabunlar, el işçiliğiyle yapılmış duvar asmaları ve nakışlı yastıklar alabilirsiniz.Tahiti usulü bir alışveriş merkezi olan Cente Vaima'dan da inciler ve kitaplar alabilirsiniz.




Tahiti tatili için en ideal zaman mart - kasım aylarıarasıdır. Bu mevsim hem havanın en güzel olduğu dönemdirhem de temmuz, ağustos aylarına göre daha sakindir. Tahitiegzotik adalar arasında en çok tercih edilenlerden biriolduğundan özellikle yaz dönemlerinde adeta insanlarburaya akın ediyor. Tahiti'nin en sıcak dönemi ise Mart, Nisan ayları olarakbilinir.







Jamaika... Adeta Karayiplerdeki cennet. Size her mevsim yazı yaşatan bu egzotik ada harika bir balayı tatili yaşatır.Kristof Kolomb'un keşfettiği bu gizli cennet, Küba'nın 150km güneyinde yer almakta. Aynı zamanda meşhurKarayipler'in 3. büyük adasıdır. Bu egzotik adanın göz alıcı kumsalları, hindistan cevizi ağaçları ve kokusuyla süslü plajları, lüks ve romantik balayı otelleri, eğlence dolu gece hayatı, tropikal iklimi ve doğal güzellikleriyle balayı tatilinizin dört dörtlük geçeceğine inanın.



Özellikle Japonya ve Amerika'lı turistlerin çok tercih ettiği Jamaika her yıl hemen hemen her bölgeden turist akınına uğruyor. Plajlar çok hareketli. Her yerden müzik sesleri, adaya özel melodiler kulağınıza geliyor. Ayrıca, her zevke uygun bar, kulüp yada restoran bulabiliyorsunuz. Adada gezilecek yerler arasında en başta "Bob Marley Müzesi" geliyor. Ziyaretçisi hiç bitmeyen müze gerçekten görülmeye değer. 19.yy bahçe sanatının en güzel örneklerinden biri olan "Devon House" da adada ilgi gören yerlerden.


Jamaika'da güzel gezi yerlerinin yanı sıra aktiviteler debulunuyor. Balayı tatilinize biraz macera katmak isterseniz; dalış ve rafting gibi sporları deneyebilirsiniz. Dalıştutkunlarının çok tercih ettiği bir yer olan "Doctor Cave’sBeach" Montage Körfezi’nin bilinen en ünlü plajıdır.Jamaika'da bunların dışında; kürek çekme, mavi yolculuk, trekking, dağcılık gibi aktiviteleri de deneyebilirsiniz. Jamaika'da balayı tatili isteyen çiftlerin işlerini kolaylaştırmak için herşey dahil balayı paketleri ve özel balayı otelleri bulunuyor. Tek yapmanız gereken balayı tarihinizi bir an önce belirlemek. Gerisi için fazla uğraşmanıza gerek kalmıyor...



  Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.05.2013, 18:29   #6
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: En Güzel Balayı Yerleri




Avrupa'nın kalabalığından sıkılanların genellikle tercih ettiği bir bölge olan Madeira Afrika sahillerinden 700 km civarında açıkta yer almaktadır.Şirin ve küçük bir ada olan Madeira, şarabıyla ünlü bir yer. Şarabının meşhur olmasının sebebi ise şarabın yapımından sonraki bir kaç uygulama ve şarabın uzun süre dinlendirilmesi..


Madeira; küçük dar sokakları olan bir yer. İki uçlu bir yer olan Madeira'nın 2 ucu da birbirinden ayrı güzelliktedir. Bir ucunda Ponta de Sao Lourenço kayalıkları bulunmaktadır. Burası gerçekten görülmeye değer bir yer. Özellikle de günbatımı seyri için buraya gelmelisiniz. Romantik bir balayı için önerebileceğimiz bu rüya gibi adada balayı tatiliniz boyunca çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Egzotik ağaçlar ve bitkiler, dar sokaklardaki rengarenk evler fotoğraf karelerinize en güzel şekilde yansıyacaktır...








Her yıl yüzbinlerce turistin akın ettiği Malta Adası, enromantik 10 adadan biri olarak bilinmekte ve balayı çiftleri tarafından sıklıkla tercih edilen bir yer olarak bilinmektedir. Malta ismi yunancada bal anlamına gelen Melitakelimesinden türemektedir. Adeta bir balayı ülkesi olan Malta'nın küçük yavru adası Gozo'yu mutlaka gezmeli ve Gozo peynirini tatmalısınız.



Güneşi, yüzmeyi, egzotik adaları ve romantizmi seven herkesin kendine göre bir şey bulacağı Malta Adası'nda nostaljik anlar yaşayabileceğiniz Temel Reis filminin çekildiği Popeye Village'i gezmenizi tavsiye ederim. Filmin bitiminin ardından Popeye Village dekoru değiştirilmeden ziyarete açılmıştır. Malta'nın bir başka güzelliği olan klasik sandallar ile süslenen balıkçı köyü Marsaxlokk köyünü de mutlaka gezmelisiniz, burada büyüleyici fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.


Malta Adası'na ulaşım için havayolunu tercih etmeniz sizin için en kolayı olacaktır. İstanbul'dan Malta'ya uçak seferleri yapılmaktadır. Sezona göre fiyatlar değişiklikgösterdiğinden önceden almanızda fayda var.

Son olarak da Malta'ya festival döneminde gelirseniz balayınıza renk katacak eğlenceli bir ortamyakalayabilirsiniz.


Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
17 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.05.2013, 18:41   #7
Çevrimdışı
Ayzıt
¤ Sevginin Aşk'ı ¤

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Thumbs down Cevap: En Güzel Balayı Yerleri

Paran varsa, sevdiğin varsa her yere gidersin.

Paran yoksa, sevdiğin varsa her yer sana Maldivler Benden söylemesi
__________________
Sevgili...
Bu senaryo, bu kuyu, bu Eylül bırakmaz beni.
Geleceksen sen gelmelisin, hüzün kadar cesur aşklar takınarak.

Madem aşk cemresidir gönlün,
Gönlüme biraz bahar, biraz sen katarak...
Kahraman Tazeoğlu
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Ayzıt'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.05.2013, 20:00   #8
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: En Güzel Balayı Yerleri

Hangisini beğeneceğimi şaşırdım, muhteşem güzellikte yerler bayıldım.

Epey emek verilen bir konu olduğu belli, ellerine sağlık Canancım

Doğum Lekesinin sözlerinede sonuna kadar katılıyorum
  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.05.2013, 20:52   #9
Çevrimdışı
M.Özen
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: En Güzel Balayı Yerleri

Tatil yapmak için evlenmek şart oldu , bu yaz evleneyim, kışa boşanırım...
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.05.2013, 20:58   #10
Çevrimdışı
Lion
...Az İnsan Çok Huzur...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: En Güzel Balayı Yerleri

Eğer hasılat iyi olursa bali adasını tercih ederdim...
Tabi, hatuna da sormalı. (Formaliteden)

Şaka bir yana, bol alternatifli, güzel bir konu olmuş.
Ellerine sağlık Canan.
  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Lion'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
avrupa, balayı, bali, egzotik, en güzel, en güzel balayı yerleri, fiji, madaira, mallorca, mauritius, mayorka, phuket, plajlar, romantizm, tahiti, tunus


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.