Forum Gerçek

Forum Gerçek (http://www.forumgercek.com/)
-   Börek | Çörek (http://www.forumgercek.com/borek-corek/)
-   -   Aşçı Yamağı Dilaver Usta'dan Ağzınıza Layık Bir Tad | Su Böreği Tarifi (http://www.forumgercek.com/borek-corek/100108-asci-yamagi-dilaver-ustadan-agziniza-layik-bir-tad-su-boregi-tarifi.html)

Dilaver 12.07.13 22:46

Aşçı Yamağı Dilaver Usta'dan Ağzınıza Layık Bir Tad | Su Böreği Tarifi
 
Forumda bu kadar maharetli, bu kadar bilgili, bu kadar damak zevki gelişmiş hanımlar ve beyler varken bir ''Su Böreği'' tarifi görememek beni üzdü açıkçası..

Belki zor bir börek olduğu için kimse cesaret edememiştir, diye düşündüm.. Ehh madem kimse cesaret edemiyor, ben yapıvereyim de forumdaşlar faydalansın gari :honks:




Efenim önce malzemeler:

  • 5 yumurta,
  • 6-7 su bardağı un,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • Yeteri kadar ılık su.

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/903/Uiid65.png
  • 200 gr tuzsuz beyaz peynir ya da lor,
  • Yarım demet maydanoz.

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/633/wvSTPn.png

5 adet yumurtayı güzelce çırpıyoruz, genişçe bir kabın içinde un, tuz ve yeterli ılık su ile hamurumuzu yoğuruyoruz, klasik ifade ile kulak memesi kıvamı iyidir...

Yoğurup 6-7 parçaya böldüğümüz hamurumuzu biraz kenarda dinlendirelim, üzerini nemli bir bezle kapatmayı unutmayalım lütfennn ...

Bu arada iç harcımız için peynirimizi rendeliyoruz ( lor benim tercihimdir).. Maydanozu kıyıyoruz ve peynirle karıştırıp bir tabağa alıyoruz. Bu da bittikten sonra 3 lt suyu geniş bir tencerede kaynatalım. Hemen yan tarafına da başka bir tencere içinde 3-5 lt soğuk suyu hazırlayalım.

Dinlendirdiğimiz
parça hamurlarımızı ki bunları genelde ''beze'' olarak adlandırıyoruz, iki tanesini ayırıp diğerlerini yufka olarak açıyoruz..

Fırın tepsimizi hafif ısıttıktan sonra yağlayalım ve bir beze alıp tepsimizin altına elimizle bastırarak iyice yayalım.. Hafifçe sıvıyağ dökersek, çok az ama hamuru yaymamıza yardımcı olur.

Açtığımız yufkaları kaynar suyun içinde bir dakika kalacak şekilde kaynatıyoruz..Bir dakika sonunda, kevgir yardımı ile kaynar sudan aldığımız yufkalarımızı soğuk su dolu tencere içine koyup bir kaç saniye sonra çıkarıyoruz, bu şoklama işlemidir..

Soğuk sudan hemen çıkarttığımız yufkamızı tepsimize koyup güzelce düzelterek yayalım lütfen..

(Ben tercihen tepsi içine yaydığım bu şoklanmış yufkanın üzerine hafifçe tereyağı gezdiriyorum ve ceviz içi de ilave ediyorum, ağır gelmezse size uygunsa tavsiye ederim.)

Yaydığımız yufkanın üzerine peynir ya da lor ile hazırladığımız maydanozlu harcımızı da serpiştirelim...

Ardından tekrar bir yufkayı kaynatalım ve soğuk suyla şoklayıp, tepsiye alalım. Üzerini hafif yağladıktan sonra iç harcımızdan yine üzerine yayalım..

Bu şekilde yufkalar üst üste dizildikten sonra, başlarken kenara ayırdığımız bezeyi yufka olarak açıp en üste yayıyoruz... Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz...

Önceden 170 dereceye ısıttığımız fırınımızın içine atıyoruz, üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz..

Afiyet olsuunn ...:img-hi:




Liaaa 12.07.13 22:54

Cevap: Su Böreği
 
Midem şimdiden kazındı!

Ellerine sağlık Dilaver.

Türkü 12.07.13 23:26

Cevap: Aşçı Yamağı Dilaver Usta'dan Ağzınıza Layık Bir Tad | Su Böreği Tari
 
Ben yapamam şahsen, madem sen bu kadar heveslisin adresimi veriyorum bir an evvel balık ile birlikte yollarsın artık. 1 tepsi yetmez ona göre :)

Basakca 12.07.13 23:32

Cevap: Aşçı Yamağı Dilaver Usta'dan Ağzınıza Layık Bir Tad | Su Böreği Tari
 
Yamak ve usta birleşimden ortaya çıkan nefis bir görüntü.


Dilaver, çokk uzun zamandır yemiyorum. Sevabına bir yapsan da yesem. Ama gözümün önünde yapacan.:p

İşin latifesi bir yana da damak zevkine düşkün biz bayanlar olarak bu enfes tarifi nasıl gözden kaçırmışız diye hayıflanmadım değil yani.

Ama olsun en azından güzide forumuzda bulunan bir o kadar da kıl centilmen arkadaşlarımızın bu tür konulara da el atıp kendi familyalarına örnek teşkil etmeleri gurur verici.

Demek ki iyi fırçalıyoruz. :kiki:

Teşekkürler Dilaver.

Ayy pardon aşçı yamağı Dilaver Usta diyecektim de parmaklarım sürçtü.:honks:






Dilaver 12.07.13 23:32

Cevap: Aşçı Yamağı Dilaver Usta'dan Ağzınıza Layık Bir Tad | Su Böreği Tari
 
Alıntı:

Orjinal Mesaj Sahibi Türkü (Mesaj 622397)
Ben yapamam şahsen, madem sen bu kadar heveslisin adresimi veriyorum bir an evvel balık ile birlikte yollarsın artık. 1 tepsi yetmez ona göre :)

1 tepsi yetmez mi :blink: .... Ya ben zaten yapmasını bilmiyordum da, netten bulduydum tarifi de... Onu paylaştıydım da... :honks:

Basakca 12.07.13 23:39

Cevap: Aşçı Yamağı Dilaver Usta'dan Ağzınıza Layık Bir Tad | Su Böreği Tari
 
Biz netini metini, kekini anlamayız Aşçı yamağı Dilaver Usta.

Sadece isterüüüükkkkk.:kiki:





Dilaver 12.07.13 23:43

Cevap: Aşçı Yamağı Dilaver Usta'dan Ağzınıza Layık Bir Tad | Su Böreği Tari
 
Alıntı:

Orjinal Mesaj Sahibi Basakca (Mesaj 622399)
Yamak ve usta birleşimden ortaya çıkan nefis bir görüntü.


Dilaver, çokk uzun zamandır yemiyorum. Sevabına bir yapsan da yesem. Ama gözümün önünde yapacan.:p

İşin latifesi bir yana da damak zevkine düşkün biz bayanlar olarak bu enfes tarifi nasıl gözden kaçırmışız diye hayıflanmadım değil yani.

Ama olsun en azından güzide forumuzda bulunan bir o kadar da kıl centilmen arkadaşlarımızın bu tür konulara da el atıp kendi familyalarına örnek teşkil etmeleri gurur verici.

Demek ki iyi fırçalıyoruz. :kiki:

Teşekkürler Dilaver.

Ayy pardon aşçı yamağı Dilaver Usta diyecektim de parmaklarım sürçtü.:honks:



Baştan sona iğnelerle dolu bir yorum.. Sanki biz Su böreğini kozmik oda da yapıyoruz :kapris:

Efenim her zaman söylüyorum, bazı hanımlar hep laf üretiyor.. Böreklerin pîr'i Su böreği forumda nasıl olmaz?? İlla ki oklavayı kapacaz ki ..... :honks:

Bu tür konulara girmiyoruz diye fırça atarsınız da, hep söylediğim şey; konunun yeri Forum Gerçek > Kadınların Dünyası> mutfak ....

Bakınız Kadınların dünyası içinde yemek bölümü sayın yöneticim.. Anlatabildim mi ??

(Fırça yemeden susayım artık :kiki:)

ReaL 12.07.13 23:44

Cevap: Aşçı Yamağı Dilaver Usta'dan Ağzınıza Layık Bir Tad | Su Böreği Tari
 
Hayal kırıklığı yaşadım.

Başlığı görünce gerçekten Dilaver yaptı sandım. Bayanlara çemkirecektim ne güzel. :kapris:

Konu düzenlemesi çok güzel olmuş Dilaver.. :honks:

Ellerine sağlık, teşekkürler.. :zgd:


Dilaver 12.07.13 23:48

Cevap: Aşçı Yamağı Dilaver Usta'dan Ağzınıza Layık Bir Tad | Su Böreği Tari
 
Alıntı:

Orjinal Mesaj Sahibi ReaL (Mesaj 622405)
Hayal kırıklığı yaşadım.

Başlığı görünce gerçekten Dilaver yaptı sandım. Bayanlara çemkirecektim ne güzel. :kapris:

Konu düzenlemesi çok güzel olmuş Dilaver.. :honks:

Ellerine sağlık, teşekkürler.. :zgd:


Abi bu bile yeter aslında çemkirmek için hanımlara.. Ben bunu gerçekten yaparsam, bi daha mazallah yemek konusu açamazlar :kiki: ..

Basakca 12.07.13 23:50

Cevap: Aşçı Yamağı Dilaver Usta'dan Ağzınıza Layık Bir Tad | Su Böreği Tari
 
Konu başlığını görünce bende azcık hüsrana uğradım. Ama azcık.

Hiç olmazsa bu da bir başlangıçtır diyerek ara gazı vermeye devam edersek eğer yarın Dilaver'i yüzü gözü un içinde fotoğraflarla süslü yemek konusunda görürüz.


Real, yamağın olmaya aday olmakla kalmamış üstüne de "usta" sıfatını götürecekmiş gibi görünüyor. Gardını al derim.:honks:






WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker