Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 29.07.13, 00:03   #1
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Basakca'nın Mutfağından Geleneksel Bir Börek | Su Böreği

17 Temmuz'dan beri Dilaver'i bekliyoruz. Kendi elceğizleri ile su böreği yapacakta bizlerde ekran karşısında yutkunup duracağız.

Üstüne de "ellerine sağlık, pek bir lezzetli görünüyor." "Şeyyy Dilaver yerken hiç aklına bizler geldik mi?" gibilerinden yazıp duracağız.

Ama nerdeee...? Adam sazan peşinde.



Tarifi malum. Yeniden okumak isteyenler Aşçı Yamağı Dilaver Usta'dan Ağzınıza Layık Bir Tad | Su Böreği Tarifi sayfasına bakabilir. Yutkunup ağzının suyunu akıtmak isteyenlerde bu akşam elceğizlerimle yaptığım böreğin fotoğraflarına bakabilir.

Dilaver'in kopyala-yapıştır yöntemi ile yaptığı su böreğinin malzemelerinden tek fark olarak, hazır su böreği yufkası kullanmamdır.

Biz çalışan hanımlar için böyle kolaylıklar gösterenlere de ayrıca teşekkür ederim. Gerçi para karşılığında alıyoruz ama her şeyin bir bedeli vardır deyip geçiyorum.

Buyrun canlar...





Yenmeye hazır dumanı üstünde bir porsiyon



İlk aşaması suda haşlanıp, soğuk sudan çıkarılıp dizilmesi


Böreklik yufkalarımızı tek tek kaynamakta olan tuzlu ve sıvı yağlı suyumuzda fazla erimeden haşlayıp, akabinde soğuk su bulunan diğer kabımıza atıp soğutuyoruz ve tepsiye dizmeye başlıyoruz. Her yufkanın arasına tereyağı sürmeyi de ihmal etmiyoruz.




Ortasına peynirin döşenmesi


Yufkalarımızın yarısına gelince önceden hazırladığımız bir içi her tarafına güzelce serpiyoruz. Su böreğine peyniri daha çok yakıştırdığım için peynirli iç hazırladım. Tabi ki sizler damak zevkinize göre kıymalı iç de koyabilirsiniz. Bu arada bir püf noktasını da belirtmek isterim. Kaynar sudan soğuk suya aldığımız yufkalarımızın fazla suyunu elimizle nazikçe aşağıya doğru süzdürmeyi sakın ihmal etmeyin. Ve soğuk su her yufkada ısınacağı için tazelemeyi de unutmayın.




Fırına sürülüp mis kokular yaymaya hazır


Ortasına koyduğumuz iç harcımızdan sonra geri kalan yufkalarımıza da aynı işlemi yapıp, en üstüne bir yumurta, yarım su bardağı yoğurt ve yarım çay bardağı sıvı yağ karışımını sürüp nar gibi kızarması için fırına sürüyoruz.



Fırından nar gibi pişmiş ve dinlenmeye bırakılmış halde


Yakşalık olarak 30-45 dakika da pişiyor. Genelde piştiğini fırından gelen güzel kokulardan anlarsınız. Pişen böreğimizi fırından çıkarıp üzerine temiz bir bez ile kapatıyoruz ki böreğimiz kendi buharıyla pamuk gibi olması için.




Son olarak da dilimlenmiş servis sırasını beklerken

Böreğimiz ılındıktan sonra, yani yerken üfff üfff demeyeceğimiz sıcaklığa geldikten sonra dilimleyip afiyetle sevdiklerimize sunuyoruz. Yerken çıkarılan "mımmm..., ıhhh ıhhh...., oyy oyyy ... gibi seslerden ve arada da tepside daha var mı gibilerden fırlatılan bakışlardan da ne kadar güzel ve lezzetli olduğu konusunda tartışılmayacağını böbürlenerek izleyebilirsiniz.


Afiyet olsunnnn....




__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
18 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.07.13, 00:19   #2
» İsyankar Zır Deli «

Inatci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2013
Konular: 126
Mesajlar: 2,230
Ettiği Teşekkür: 7316
Aldığı Teşekkür: 12038
Rep Derecesi : Inatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Meskul
Standart Cevap: Aşçı Yamağı Dilaver Usta'dan Ağzınıza Layık Bir Tad | Su Böreği Tari

Afiyet olsun su böreği severlere Ellerine sağlık çok güzel görünüyor Başakça Yinede sevemedim ben şu sulu böreği bir türlü Bunun susuz olan alt üst böreği dedikleri daha hoşuma gidiyor benim yufkaların tel tel göründüğü
__________________
Inatci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Inatci'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.07.13, 14:22   #3
Müdavim

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 431
Mesajlar: 3,645
Ettiği Teşekkür: 18087
Aldığı Teşekkür: 20322
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Aşçı Yamağı Dilaver Usta'dan Ağzınıza Layık Bir Tad | Su Böreği Tari


Vay arkadaş, bir su böreği yapmaya kalktık iyi ki.. Az sabredin başımızda sıkıntılar var, dedik..

Şimdi ben kalkıp su böreği yapsam, kıyas edilecek ... Yok Basakca'nın böreğinde maydanozlar görünmüyor, yok efenim sanki biraz tuzsuz olmuş, Dilaver'in su böreği daha iyi olmuş, nar gibin kızarmış, gibi olumsuz yorumlara maruz kalacaksınız.

Neyse bir konuya bir su böreği yeter ... Ben size forumda olmayan ama listemde bekleyen başka bir tür yapayım bari... Şimdi yapacağım türün adını söylesem, bir işgüzar kalkacak yapacak... Tatlı mı tuzlu mu onu bile söylemiyorum..

Hımmm fena da olmamış gibi hani Basakca'nın böreği.. Gerçi resimler yanıltır ama... Huuu tuzu nasıldı?? Tuzsuz olmuştur o beaa...

(Benim bildiğim LaLe bu yazıyı okursa beaa geçen yeri makaslar , beni de bir güzel fırçalar )
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.07.13, 18:06   #4
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Aşçı Yamağı Dilaver Usta'dan Ağzınıza Layık Bir Tad | Su Böreği Tari

Bugün seni yanıltmak istiyorum Dilaver, yazını makaslamayacak, seni de fırçalamayacağım.

Bugün hava güzel, güneş de bir o kadar güzel parlıyor. Sıcak olsa da, rüzgar güzel esiyor. Palmiyeler sanki daha bir hoş sallanıyor bugün, karşıdaki Beydağları daha da bir heybetli. Deniz kıyıya doğru akıntılı ama maviliği her zamankinden daha da koyu... Yani bugün güzel bir gün ve ben iyi günümdeyim, yırttın yine.

Artık hevesimi yeni tarifindeki yorumuna saklayacağım
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.07.13, 22:49   #5
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Aşçı Yamağı Dilaver Usta'dan Ağzınıza Layık Bir Tad | Su Böreği Tari

Dilaver, sen yap da nasıl yaparsan yap. Söz kıyaslamayacağız. Hem kıyaslayabilmemiz için, içine dalmamız gerekir.

Bu arada tuzu gayet iyi kıvamında idi ve benim fotoğraflarım yanıltmaz. Bu işin eğitimini alıyoruz bi kerem.

Yemeklerim de bile her iki sanatımı konuşturuyorum dememe gerek yok. Durum ortada.





__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.07.13, 22:52   #6
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,887
Ettiği Teşekkür: 165386
Aldığı Teşekkür: 185347
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından Geleneksel Bir Börek | Su Böreği

Bir porsiyon deyip eklediğin resimde 4 parça var Başakça..

İki kişilik porsiyon olmuş. Ya da ben fazla yiyemem. Görünümü güzel..

Üzerine yumurtalı sos fazla gibi sanki. Çiğsi çiğsi kokmadı mı?

__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.07.13, 22:55   #7
Dost Nâzım

Efruz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 82
Mesajlar: 2,281
Ettiği Teşekkür: 32684
Aldığı Teşekkür: 11813
Rep Derecesi : Efruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından Geleneksel Bir Börek | Su Böreği

Bunun bir katına değil de iki üç katına peynir katsak olmuyor mu?
Hamur kısmı çok geliyor bana

__________________



Bırak olmasın mezar taşımız,
bir okul bahçesine gömsünler bizi
çocuklar koşsun üzerimizde.

Efruz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.07.13, 23:02   #8
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından Geleneksel Bir Börek | Su Böreği

Real, dört dilim olan tabak sizler içindi. Sizler olmadan boğazımdan bir şey geçer mi?

Üzerine bir tane yumurta koydum ve karışımı mikserle karıştırdım ki birbiriyle özdeşleşsin. Yoğurt yumurtanın kokusunu yok ediyor. Anlayacağın üzerindeki sos tam kararında idi. Çünkü su böreği yufkası kalın oluyor.

Efruz, hamur kısmı bana da fazla geldiği için kalın yapmadım. Topu topu altı tane yufka kullandım. Ama sen yine de bana fazla geliyor dersen, her iki yaprakta peynirli iç kullanabilirsin.

Ama çok güzel olmuştu. Bu akşam babam soruyordu kaldı mı geride bir şeyler diye.



__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.07.13, 23:04   #9
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 494
Mesajlar: 11,464
Ettiği Teşekkür: 42735
Aldığı Teşekkür: 74653
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından Geleneksel Bir Börek | Su Böreği

Kalmış mı peki?
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.07.13, 23:07   #10
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,887
Ettiği Teşekkür: 165386
Aldığı Teşekkür: 185347
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Basakca'nın Mutfağından Geleneksel Bir Börek | Su Böreği

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Banemin Mesajı göster
Kalmış mı peki?

Sen yeter ki iste, Başakça sana özel yapar ki..

Yaparsın dimi Başakça..

__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
basakcanın, böreği, börek, geleneksel, mutfağından


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Boşnaklarca Dillendirilen Adıyla Meşhur Boşnak Böreği | Pita Basakca Börek | Çörek 21 03.01.16 00:53
Basakca'dan Kolay Bir Börek Tarifi | Kıymalı Patatesli Kol Böreği Basakca Börek | Çörek 20 19.07.13 05:17
Geleneksel Çin Tıbbı AFiLi Sağlığımız İçin Püf Noktaları 0 20.01.12 13:30
Börek ve Poğaça Tarifleri cavidann Börek | Çörek 4 20.02.11 23:03
Emile Durkheim | İntihar Teorisi OkyanusunKalbi Yaşamıyla İz Bırakanlar 1 20.11.09 02:55


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.