Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 30.09.13, 21:04   #1
Yönetici

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 12,362
Ettiği Teşekkür: 83871
Aldığı Teşekkür: 79264
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Çıtır Börek Yapmanın Sırları











  • Yufka ile yapılan böreklerde tepsiye yaydığınız yufkaların üzerine margarin dökerek daha lezzetli olmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Börek yaparken yumurta ve süt karışımını yufkaların üzerine sürerek daha yumuşak börekler yapabilirsiniz.
  • Böreğinizi fırına vermeden önce yumurta ve sodayı çırpıp, üzerine sürün. Bu, böreklerin daha kabarık olmasını sağlayacaktır.





  • Yufka böreği yaparken, yufkaların her birini sütle ıslatırsanız daha leziz börekler elde edersiniz.
  • Sebzeli böreğinizin içinin yumuşak kalmasını istiyorsanız, sebzeleri yıkadıktan sonra suyunu emmesi için üzerine biraz un serpin.
  • Böreğin üzerine sürmek için yumurta yoksa, yoğurdu deneyin. Bu da, böreğinizin kızarmasını sağlayacaktır.
  • Yufkaların her bir katına yoğurt ve sütü çırpıp sürerseniz, börekleriniz daha yumuşak ve lezzetli olacaktır.







  • Böreğinizin iç malzemesini tepsiye koyarken en az iki tane yufka sermeye özen gösterin. Böylece dağılmasını önlersiniz.
  • Böreğinizi pişirmeden önce birkaç saat buzdolabında bekletmeye özen gösterin.
  • Böreğin pişme süresini iyi ayarlamak için hamurun kalınlığına önem verin. Yufka ve milföyün pişme derecesi aynı değildir.
  • Böreğinizi patatesli yapacaksanız haşladıktan sonra mutlaka tuz serpin.






  • Su böreği yaparken yufkayı elde açmaya özen gösterin. Böylece daha lezzetli olacaktır.
  • Su böreği yaparken yufkaları haşladığınız suya bol miktarda tuz atarsanız, yufkanın yırtılmasını önlersiniz.
  • Su böreği yaparken, içinin yumuşacık kalması için fırında önce alt kısmını pişirin.





  • Milföy böreği yapıyorsanız, milföyleri önceden açarak daha lezzetli olmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Yufka böreği yapıyorsanız, yufkaları tepsiye sermeden önce birkaç saat buzdolabında bekletin.
  • Arnavut böreği için her bir yufkanın arasına tereyağı ve margarin sürün. Böylece daha lezzetli olur.



__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve sıçtığı bok olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 30.09.13, 21:20   #2
» İsyankar Zır Deli «

Inatci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2013
Konular: 126
Mesajlar: 2,316
Ettiği Teşekkür: 8010
Aldığı Teşekkür: 12457
Rep Derecesi : Inatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Meskul
Standart Cevap: Çıtır Börek Yapmanın Sırları

Karnım tok ama böreklerin görüntüsü güzel geldi.Üstelik böreğe de çok düşkün sayılmam Demek yumurtalı soda sürersek çıtır olur öyle mi aklımada bulunsun soran olursa söylerim Bilgiler için teşekkürler Başakça
__________________
Inatci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Inatci'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.09.13, 21:26   #3
Hotantu Kabilesinden

CadII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 230
Mesajlar: 5,065
Ettiği Teşekkür: 17759
Aldığı Teşekkür: 26810
Rep Derecesi : CadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzel
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Çıtır Börek Yapmanın Sırları

Ben bu böreklerin hepsini yerim, yerim
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
CadII isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.09.13, 22:57   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6714
Mesajlar: 26,594
Ettiği Teşekkür: 102450
Aldığı Teşekkür: 146163
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Çıtır Börek Yapmanın Sırları

Yufkaları buzdolabında bekletmem, sütle ıslatmam, bir de karbonat kullanmam. Diğerlerini hep uyguluyorum.

Börekte patates de kullanmam pek

Karbonatı deneyeceğim. Teşekkürler Başakça.

__________________

Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.09.13, 23:03   #5
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 492
Mesajlar: 11,569
Ettiği Teşekkür: 43773
Aldığı Teşekkür: 75119
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Çıtır Börek Yapmanın Sırları

Başlıkta çıtır böreğin sırları diyor ama eklenen maddelerin pek çoğu daha yumuşak olması için yol gösteriyor.

Ben anlamadım bu işi ama olsun.

Alayını yerim...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.09.13, 23:32   #6
Süper Üye

Hasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2013
Konular: 153
Mesajlar: 2,233
Ettiği Teşekkür: 8357
Aldığı Teşekkür: 12199
Rep Derecesi : Hasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzel
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Çıtır Börek Yapmanın Sırları

Ne böreği yaprsam yapayım 1 yumurta bir iki kaşık yoğurt bir iki kaşık çiçek yağı biraz su ve kabartma tozunu çırpar yufkanın her katına özelliklede en üste sürerim
__________________
Bazen su olmak lazım sessiz sakin ...!!! Bazen sel olmak lazım öfkeli ve hırçın...!!!
Bazen mum alevi olmak lazım; sabırla tükenmeyi bekleyen, bazense volkan olmak lazım; önüne gelen herşeyi hızla tüketen...!!!
Kimine SU oLacaksın, kimine SEL ...!!! Kimine MUM olacaksın, kimine VOLKAN ...!!! Ama kimseye asla ve asla KUL oLmayacaksın... !!!
Hasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Hasat'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.10.13, 00:59   #7
Kroniköğrencideğilartık:D

Mathematician - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 298
Mesajlar: 3,159
Ettiği Teşekkür: 12800
Aldığı Teşekkür: 17430
Rep Derecesi : Mathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Çıtır Börek Yapmanın Sırları

Şu an olsa bir tepsi yiyebilecek bir haldeyim. Börek çıtır çıtır olsun diye biraz buzdolabında bekletip üzerine sıvı yağ sürüyorum. Güzel de oluyor.

Bilgiler için teşekkürler Başakça.
__________________
Mathematician isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Mathematician'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.10.13, 01:19   #8
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,111
Ettiği Teşekkür: 24015
Aldığı Teşekkür: 21296
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Çıtır Börek Yapmanın Sırları

Üzeri çıtır börek yapmak istiyorsanız, annem usulü bir ipucu vereyim.


Hazır yufkadan yapılacaksa üzerine sadece yumurta sarısı sürün.


Açma börek yapılacaksa sadece yağ sürün.


Ne kadar çıtır olacağını göreceksiniz.




__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.02.14, 10:23   #9
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,173
Ettiği Teşekkür: 30393
Aldığı Teşekkür: 18715
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Çıtır Börek Yapmanın Sırları

Tüm önerileri yapıyorum. Su böreğini elde açmak dışında, daha lezzetli olacağı kesin ama bende o marifet yok.

Sıcacık çay ile ne güzel giderdi şimdi bir kaç dilim börek.


Teşekkürler Başakça.
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.02.14, 14:53   #10
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 798
Mesajlar: 6,560
Ettiği Teşekkür: 29606
Aldığı Teşekkür: 34914
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Bulutlarda
Standart Cevap: Çıtır Börek Yapmanın Sırları

Börek olsun da isterse çıtır olmasın. Ayrım yapmadan yerim



Çıtır börek yapmaya karar verince hemen bu konuya başvuracağım, teşekkürler Başakça.
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
buzdolabı, hamur, kalınlık, kol böreği, kıymalı, margarin, milföy böreği, peynir, sebzeli börek, sigara böreği, soda, su böreği, süt karışımı, tepsi, yufka, yumuşak, ıspanak, zeytinyağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çıtır Kasede Salata Gulbade Salatalar 7 21.02.15 02:08
Kanat Izgara ve Mangal Yapmanın Püf Noktaları Kartal Et Yemekleri 15 28.04.13 21:23
Çıtır Yufka Yuvasında Kayseri Mantısı Canan Makarna | Pilav 5 02.08.11 01:53
Çıtır, çıtır sıcak bir simit istermisiniz Kardelen26 Türk Edebiyatı 4 12.01.11 19:37
Patatesli Çıtır Börek Derin Börek | Çörek 10 07.09.10 17:52


WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.