18.10.2013, 22:43 | #1 |
Çevrimdışı
|
Isparta'nın Yöresel Böreği | Nokul
__________________
Bazen su olmak lazım sessiz sakin ...!!! Bazen sel olmak lazım öfkeli ve hırçın...!!!
Bazen mum alevi olmak lazım; sabırla tükenmeyi bekleyen, bazense volkan olmak lazım; önüne gelen herşeyi hızla tüketen...!!! Kimine SU oLacaksın, kimine SEL ...!!! Kimine MUM olacaksın, kimine VOLKAN ...!!! Ama kimseye asla ve asla KUL oLmayacaksın... !!! |
18.10.2013, 22:51 | #2 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Isparta'nın Yöresel Böreği | Nokul
Ellerine sağlık bacımm
|
18.10.2013, 23:43 | #3 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Isparta'nın Yöresel Böreği | Nokul
Bu enerji bombası gibi bir şey oluyordur herhalde. Ceviz ve tahin...
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan.. |
19.10.2013, 00:00 | #4 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Isparta'nın Yöresel Böreği | Nokul
Değişik ve güzel tarifler sunmaya başladın.
Tahin ve ceviz varsa tam bana göre teşekkürler @Hasat |
19.10.2013, 00:18 | #5 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Isparta'nın Yöresel Böreği | Nokul
Ne yalan söyleyim, açmadı beni bu be Hasat.. Nokul ... İsmi bi garip geldi....
__________________
Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü) |
19.10.2013, 00:36 | #6 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Isparta'nın Yöresel Böreği | Nokul
Alla alla... Yemeklerin ismine göre mi iştahın açılıyor Dilaver?
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan.. |
19.10.2013, 00:40 | #7 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Isparta'nın Yöresel Böreği | Nokul
__________________
Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü) |
19.10.2013, 10:41 | #8 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Isparta'nın Yöresel Böreği | Nokul
Yine muhalefet olacak gibi olacak |
19.10.2013, 12:36 | #9 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Isparta'nın Yöresel Böreği | Nokul
Ekin' in dediği gibi, bunun tahin yerine, ezilmiş haşhaşla yapılan versiyonu da vardır ve ben bunu çok sık yaparım
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de... H. |
19.10.2013, 23:17 | #10 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Isparta'nın Yöresel Böreği | Nokul
Emirdağ'lı bir arkadaş, bunun haşhaşlısını yapar yerdik bir güzel. Ama tatlı değil, tuzlu idi. Nokul nasıl bir baharatmış diye de merak ettim. İnternette hep,
''Nokul Isparta ve Samsun yöresine ait mayalı hamurla yapılan bir çeşit poğaça'' diye geçiyor. ''Rulo şeklinde yapılması en ayırt edici özelliğidir. Haşhaşlı ,tahinli fındıklı,sakızlı türleride mevcuttur. Bayram sofralarının vazgeçilmezlerindendir.'' diyor Vikipedi Ellerine sağlık Hasat, maharetli ellerinden güzel görünümlü, yenilesi bir yiyecek çıkmış yine |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
bardağı, böreği, ispartanın, kaşığı, nokul, yöresel, ıspartanın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |