Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 18.10.13, 22:43   #1
Süper Üye

Hasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2013
Konular: 153
Mesajlar: 2,143
Ettiği Teşekkür: 7675
Aldığı Teşekkür: 11773
Rep Derecesi : Hasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzel
Ruh Halim: none
Standart Isparta'nın Yöresel Böreği | Nokul









  • 6 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı ceviz
  • Sıvı yağ
  • Susam





6 su bardağı unun üzerine, 1 silme çay kaşığı tuz serpilir. 1 bardak ılık suyun içine, 2 tatlı kaşığı şeker ve maya katılır ve köpürene kadar bekletilir. Maya unun üzerine dökülür ve hamur ılık su ile birlikte toparlanana kadar yoğrulur.







Yoğrulan hamura yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir ve biraz daha yoğrulup üzeri temiz bir bezle örtülüp dinlenmeye bırakılır.







Susam su ile ıslatılır. Dinlenen hamur 4 bezeye ayrılır. İlk beze oklava yerine elle açılır(eller yağlanır)







Hamurun üzerine 2-3 yemek kaşığı tahin dökülüp bolca ceviz serpilir. Bulunabilirse ısparta’nın meşhur nokul kokusundan da katılır (Nokul kokusu; toz halinde yöreye özgü bir baharattır) Hamur gevşek bir şekilde katlanıp sarılır ve dilimlere ayrıldıktan sonra üzerine susam serpilip tepsiye yerleştirilir.






diğer bezeler de aynı şekilde hazırlanır. Nokul hamurları ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir.
Afiyet olsun....


__________________
Bazen su olmak lazım sessiz sakin ...!!! Bazen sel olmak lazım öfkeli ve hırçın...!!!
Bazen mum alevi olmak lazım; sabırla tükenmeyi bekleyen, bazense volkan olmak lazım; önüne gelen herşeyi hızla tüketen...!!!
Kimine SU oLacaksın, kimine SEL ...!!! Kimine MUM olacaksın, kimine VOLKAN ...!!! Ama kimseye asla ve asla KUL oLmayacaksın... !!!
Hasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Hasat'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.10.13, 22:51   #2
Başına Buyruk

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1227
Mesajlar: 9,775
Ettiği Teşekkür: 32066
Aldığı Teşekkür: 44537
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Isparta'nın Yöresel Böreği | Nokul

Ellerine sağlık bacımm
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.10.13, 23:43   #3
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Isparta'nın Yöresel Böreği | Nokul

Bu enerji bombası gibi bir şey oluyordur herhalde. Ceviz ve tahin...
Yiyen yerinde duramaz.

Hasat kaldı mı bir iki parça. Fotoğrafları düzenlerken acayip bir gurrgggg diye bir şey çıktı ama benden mi Zeytin'den mi bilemedim.


Zeytin bu arada yemeklik zeytin değil. Karıştırmayalımda... pis bir beşiktaşlı İngiliz Terieri



__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.10.13, 00:00   #4
« Gün Batımı »

Cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 1857
Mesajlar: 5,811
Ettiği Teşekkür: 17697
Aldığı Teşekkür: 28928
Rep Derecesi : Cansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Isparta'nın Yöresel Böreği | Nokul

Değişik ve güzel tarifler sunmaya başladın.

Tahin ve ceviz varsa tam bana göre teşekkürler @Hasat
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..
”


Cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.10.13, 00:18   #5
Müdavim

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 431
Mesajlar: 3,645
Ettiği Teşekkür: 18087
Aldığı Teşekkür: 20322
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Isparta'nın Yöresel Böreği | Nokul

Ne yalan söyleyim, açmadı beni bu be Hasat.. Nokul ... İsmi bi garip geldi....



Yaa hadi değiştir ismi de iştahım açılsın

__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.10.13, 00:36   #6
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Isparta'nın Yöresel Böreği | Nokul

Alla alla... Yemeklerin ismine göre mi iştahın açılıyor Dilaver?
Vezir parmağı olacak değil ya.

Nokul işte. Yok ol gibin bir şey.


Sen ona bakma Hasat. Ciğere uzanamayan kedi gibi yiyemiyor ya bahane üretiyor.

Sen yap. Biz fotoğraflara baka baka gurggggg ları geliştiririz sayende.






__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.10.13, 00:40   #7
Müdavim

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 431
Mesajlar: 3,645
Ettiği Teşekkür: 18087
Aldığı Teşekkür: 20322
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Isparta'nın Yöresel Böreği | Nokul


Bi(r) kere ben Vezir Parmağı'nı değil, Dilber Dudağı'nı severim sayın yöneticim



__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.10.13, 10:41   #8
Başına Buyruk

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1227
Mesajlar: 9,775
Ettiği Teşekkür: 32066
Aldığı Teşekkür: 44537
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Isparta'nın Yöresel Böreği | Nokul

Yine muhalefet olacak gibi olacak
Ama söylemeden duramayacağım. Dursam şaşarım

Bizde bunu tuzlu yaparlar Sürtülmüş Haşhaş (Sürtme imkanı yoksa blendardan geçirilmiş yağı çıkana kadar ) yada cevizli salçalı bir karışım. Üzeri susamla süslenir. Fırında pişirilir. Haşhaş yerine sürtülmüş susamda çok leziz olur.
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.10.13, 12:36   #9
Hotantu Kabilesinden

CadII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 230
Mesajlar: 4,879
Ettiği Teşekkür: 16945
Aldığı Teşekkür: 25984
Rep Derecesi : CadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzel
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Isparta'nın Yöresel Böreği | Nokul

Ekin' in dediği gibi, bunun tahin yerine, ezilmiş haşhaşla yapılan versiyonu da vardır ve ben bunu çok sık yaparım
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
CadII isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.10.13, 23:17   #10
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8711
Mesajlar: 30,503
Ettiği Teşekkür: 104287
Aldığı Teşekkür: 160947
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Isparta'nın Yöresel Böreği | Nokul

Emirdağ'lı bir arkadaş, bunun haşhaşlısını yapar yerdik bir güzel. Ama tatlı değil, tuzlu idi. Nokul nasıl bir baharatmış diye de merak ettim. İnternette hep,

''Nokul Isparta ve Samsun yöresine ait mayalı hamurla yapılan bir çeşit poğaça'' diye geçiyor. ''Rulo şeklinde yapılması en ayırt edici özelliğidir. Haşhaşlı ,tahinli fındıklı,sakızlı türleride mevcuttur. Bayram sofralarının vazgeçilmezlerindendir.'
' diyor Vikipedi

Ellerine sağlık Hasat, maharetli ellerinden güzel görünümlü, yenilesi bir yiyecek çıkmış yine
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardağı, böreği, ispartanın, kaşığı, nokul, yöresel, ıspartanın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gökkuşağı Tatlısı Inatci Sütlü Tatlılar 8 14.06.13 19:22
Etimek Tatlısı Kartal Hamur Tatlıları 5 20.05.13 13:47
Elmalı İrmik Tatlısı Canan Sütlü Tatlılar 5 23.01.13 22:24
Yöresel Bir Tatlı | Samsades Tatlısı Basakca Hamur Tatlıları 2 08.01.13 09:45
Hurmacık Tatlısı Basakca Hamur Tatlıları 4 15.05.12 07:29


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.