Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 26.12.2013, 16:43   #1
Çevrimdışı
Gülfem
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Pırasalı Gül Böreği Tarifi

Pırasalı Gül Böreği




8 kişilik malzemeler
  • 6 adet yufka
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağı

İçi için:
  • 1.5 kilo pırasa
  • Maydanoz
  • 200 gram beyaz peynir
  • Tuz, karabiber
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt

Yapılışı:
İçi için pırasaları yıkayıp, ince ince kıyıp, doğranmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Üzerine ufalanmış beyaz peyniri de ilave edip harmanlayın. Son olarak çırpılmış yumurta ve yoğurt ilavesi ile iç harcı hazırlayıp kenarda bekletin. Yufkaların bir tanesini tezgâh üzerinde açıp, su ve sıvı yağı çırpıp üzerini ıslatın. Harçtan üzerine serpin ve üzerine bir yufka daha serin. Islatıp, ikiye bölüp, rulo yapıp gül şeklinde sarın ve fırın tepsisine gül gibi sarıp dizin. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Üzeri kızarınca fırından alıp dilimlere ayırın. Servis tabağına dizip ikram edin.


Kaynak
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gülfem'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.12.2013, 09:57   #2
Çevrimdışı
Türkü
...> Ata'm İzindeyiz <...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Pırasalı Gül Böreği Tarifi

Pırasa besin değeri oldukça yüksek bir sebze. Oldukça faydası var. Örneğin; Kan yapıyor,sindirim sistemini kuvvetlendiriyor, mideyi çalıştırıyor.... Bu kadar çok faydası varken yemeyen çok insan tanıyorum. Yemeyenler için gerçekten harika bir tarif, kesinlikle içinde pırasa olduğu anlaşılmıyor.

Tavsiye ederim, asla pişman olmayacaksınız.


Teşekkürler Gülfem.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.12.2013, 13:43   #3
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Pırasalı Gül Böreği Tarifi

Pırasalı börek güzel olurda, bu tarifte bir tuhaflık var kanımca.

1.5 Kg Pırasa, üstelik çiğden konuyor, ve yufkanın içine

Hadi el açması olsa bir nebze anlayabilirim, pırasalar çiğ kalmaz pişer, ama yufkanın içinde olmaz..

Ben tarifi denemek isteyenlere pırasayı kavurup koymalarını tavsiye ederim, o kadar malzeme heba olmasın.:8
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.12.2013, 13:51   #4
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Pırasalı Gül Böreği Tarifi

Ben de Duayen'in fikrindeyim. Yufka çabuk piştiğinden, kavrulmadan konulan pırasalar, zırt zırt insanın ağzına gelir diyorum. Bir de, içine ilave edilen maydanozu gereksiz bulurum. Pırasanın lezzeti ve aroması arasında kaybolur gider tahmin ediyorum.

Belki yanılıyorumdur Duayenciğim bilir

Teşekkürler Gülfem.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.12.2013, 14:07   #5
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Pırasalı Gül Böreği Tarifi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Ben de Duayen'in fikrindeyim. Yufka çabuk piştiğinden, kavrulmadan konulan pırasalar, zırt zırt insanın ağzına gelir diyorum. Bir de, içine ilave edilen maydanozun gereksizliği düşündürür beni. Pırasanın lezzeti ve aroması arasında kaybolur gider tahmin ediyorum.

Belki yanılıyorumdur Duayenciğim bilir

Teşekkürler Gülfem.
Estağfurullah Canancım,senin mutfak bilgilerinde çok değerli.

Maksat verilen tariflere tabii kalınıp pişmanlık yaşamasın kimse..

Doğru tespitte bulunmuşsun, pırasa ve maydanoz iyi bir ikili değiller, belki zeytiyağlı yemeğinde dekor amaçlı üzerine serpilebilinir, ama böreğin içinde bu ikilinin uyumu hoş olmaz
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.12.2013, 14:25   #6
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Pırasalı Gül Böreği Tarifi

Benim annem hiç yapmaz pırasalı börek.

İlkkez bir arkadaşımın annesi yaptı onlara gittiğimde parmaklarımı kaybedecektim az daha.


O ne güzel bir lezzet öyle.
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.12.2013, 23:56   #7
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Pırasalı Gül Böreği Tarifi

Çok sevdiğim bir lezzet. Börek türü şeyler olurda ben sevmez miyimm

Hem de pırasalı börek ımmm

Teşekkürler Gülfem
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
böreği, pırasalı, tarifi, Üzerine, yağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.