26.12.2013, 16:43 | #1 |
Çevrimdışı
|
Pırasalı Gül Böreği Tarifi
Pırasalı Gül Böreği
8 kişilik malzemeler
İçi için:
Yapılışı: İçi için pırasaları yıkayıp, ince ince kıyıp, doğranmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Üzerine ufalanmış beyaz peyniri de ilave edip harmanlayın. Son olarak çırpılmış yumurta ve yoğurt ilavesi ile iç harcı hazırlayıp kenarda bekletin. Yufkaların bir tanesini tezgâh üzerinde açıp, su ve sıvı yağı çırpıp üzerini ıslatın. Harçtan üzerine serpin ve üzerine bir yufka daha serin. Islatıp, ikiye bölüp, rulo yapıp gül şeklinde sarın ve fırın tepsisine gül gibi sarıp dizin. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Üzeri kızarınca fırından alıp dilimlere ayırın. Servis tabağına dizip ikram edin. Kaynak |
27.12.2013, 09:57 | #2 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Pırasalı Gül Böreği Tarifi
Pırasa besin değeri oldukça yüksek bir sebze. Oldukça faydası var. Örneğin; Kan yapıyor,sindirim sistemini kuvvetlendiriyor, mideyi çalıştırıyor.... Bu kadar çok faydası varken yemeyen çok insan tanıyorum. Yemeyenler için gerçekten harika bir tarif, kesinlikle içinde pırasa olduğu anlaşılmıyor.
Tavsiye ederim, asla pişman olmayacaksınız. Teşekkürler Gülfem.
__________________
|
27.12.2013, 13:43 | #3 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Pırasalı Gül Böreği Tarifi
Pırasalı börek güzel olurda, bu tarifte bir tuhaflık var kanımca.
1.5 Kg Pırasa, üstelik çiğden konuyor, ve yufkanın içine Hadi el açması olsa bir nebze anlayabilirim, pırasalar çiğ kalmaz pişer, ama yufkanın içinde olmaz.. Ben tarifi denemek isteyenlere pırasayı kavurup koymalarını tavsiye ederim, o kadar malzeme heba olmasın.:8 |
27.12.2013, 13:51 | #4 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Pırasalı Gül Böreği Tarifi
Ben de Duayen'in fikrindeyim. Yufka çabuk piştiğinden, kavrulmadan konulan pırasalar, zırt zırt insanın ağzına gelir diyorum. Bir de, içine ilave edilen maydanozu gereksiz bulurum. Pırasanın lezzeti ve aroması arasında kaybolur gider tahmin ediyorum.
Belki yanılıyorumdur Duayenciğim bilir Teşekkürler Gülfem. |
27.12.2013, 14:07 | #5 | |
Çevrimdışı
|
Cevap: Pırasalı Gül Böreği Tarifi
Alıntı:
Maksat verilen tariflere tabii kalınıp pişmanlık yaşamasın kimse.. Doğru tespitte bulunmuşsun, pırasa ve maydanoz iyi bir ikili değiller, belki zeytiyağlı yemeğinde dekor amaçlı üzerine serpilebilinir, ama böreğin içinde bu ikilinin uyumu hoş olmaz |
|
27.12.2013, 14:25 | #6 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Pırasalı Gül Böreği Tarifi
Benim annem hiç yapmaz pırasalı börek.
İlkkez bir arkadaşımın annesi yaptı onlara gittiğimde parmaklarımı kaybedecektim az daha. O ne güzel bir lezzet öyle. |
27.12.2013, 23:56 | #7 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Pırasalı Gül Böreği Tarifi
Çok sevdiğim bir lezzet. Börek türü şeyler olurda ben sevmez miyimm
Hem de pırasalı börek ımmm Teşekkürler Gülfem |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
böreği, pırasalı, tarifi, Üzerine, yağı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |