Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 26.12.13, 15:43   #1
Tam Üye

Gülfem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 154
Mesajlar: 330
Ettiği Teşekkür: 409
Aldığı Teşekkür: 1193
Rep Derecesi : Gülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmedeGülfem muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Pırasalı Gül Böreği Tarifi

Pırasalı Gül Böreği




8 kişilik malzemeler
  • 6 adet yufka
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağı

İçi için:
  • 1.5 kilo pırasa
  • Maydanoz
  • 200 gram beyaz peynir
  • Tuz, karabiber
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt

Yapılışı:
İçi için pırasaları yıkayıp, ince ince kıyıp, doğranmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Üzerine ufalanmış beyaz peyniri de ilave edip harmanlayın. Son olarak çırpılmış yumurta ve yoğurt ilavesi ile iç harcı hazırlayıp kenarda bekletin. Yufkaların bir tanesini tezgâh üzerinde açıp, su ve sıvı yağı çırpıp üzerini ıslatın. Harçtan üzerine serpin ve üzerine bir yufka daha serin. Islatıp, ikiye bölüp, rulo yapıp gül şeklinde sarın ve fırın tepsisine gül gibi sarıp dizin. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Üzeri kızarınca fırından alıp dilimlere ayırın. Servis tabağına dizip ikram edin.


Kaynak
Gülfem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gülfem'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.12.13, 08:57   #2
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,143
Ettiği Teşekkür: 29442
Aldığı Teşekkür: 18608
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Pırasalı Gül Böreği Tarifi

Pırasa besin değeri oldukça yüksek bir sebze. Oldukça faydası var. Örneğin; Kan yapıyor,sindirim sistemini kuvvetlendiriyor, mideyi çalıştırıyor.... Bu kadar çok faydası varken yemeyen çok insan tanıyorum. Yemeyenler için gerçekten harika bir tarif, kesinlikle içinde pırasa olduğu anlaşılmıyor.

Tavsiye ederim, asla pişman olmayacaksınız.


Teşekkürler Gülfem.
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.12.13, 12:43   #3
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Pırasalı Gül Böreği Tarifi

Pırasalı börek güzel olurda, bu tarifte bir tuhaflık var kanımca.

1.5 Kg Pırasa, üstelik çiğden konuyor, ve yufkanın içine

Hadi el açması olsa bir nebze anlayabilirim, pırasalar çiğ kalmaz pişer, ama yufkanın içinde olmaz..

Ben tarifi denemek isteyenlere pırasayı kavurup koymalarını tavsiye ederim, o kadar malzeme heba olmasın.:8
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.12.13, 12:51   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8749
Mesajlar: 30,577
Ettiği Teşekkür: 104453
Aldığı Teşekkür: 161180
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Pırasalı Gül Böreği Tarifi

Ben de Duayen'in fikrindeyim. Yufka çabuk piştiğinden, kavrulmadan konulan pırasalar, zırt zırt insanın ağzına gelir diyorum. Bir de, içine ilave edilen maydanozu gereksiz bulurum. Pırasanın lezzeti ve aroması arasında kaybolur gider tahmin ediyorum.

Belki yanılıyorumdur Duayenciğim bilir

Teşekkürler Gülfem.
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.12.13, 13:07   #5
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Pırasalı Gül Böreği Tarifi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Ben de Duayen'in fikrindeyim. Yufka çabuk piştiğinden, kavrulmadan konulan pırasalar, zırt zırt insanın ağzına gelir diyorum. Bir de, içine ilave edilen maydanozun gereksizliği düşündürür beni. Pırasanın lezzeti ve aroması arasında kaybolur gider tahmin ediyorum.

Belki yanılıyorumdur Duayenciğim bilir

Teşekkürler Gülfem.
Estağfurullah Canancım,senin mutfak bilgilerinde çok değerli.

Maksat verilen tariflere tabii kalınıp pişmanlık yaşamasın kimse..

Doğru tespitte bulunmuşsun, pırasa ve maydanoz iyi bir ikili değiller, belki zeytiyağlı yemeğinde dekor amaçlı üzerine serpilebilinir, ama böreğin içinde bu ikilinin uyumu hoş olmaz
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.12.13, 13:25   #6
« Gün Batımı »

Cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 1857
Mesajlar: 5,811
Ettiği Teşekkür: 17696
Aldığı Teşekkür: 28930
Rep Derecesi : Cansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Pırasalı Gül Böreği Tarifi

Benim annem hiç yapmaz pırasalı börek.

İlkkez bir arkadaşımın annesi yaptı onlara gittiğimde parmaklarımı kaybedecektim az daha.


O ne güzel bir lezzet öyle.
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..
”


Cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.12.13, 22:56   #7
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 841
Mesajlar: 7,403
Ettiği Teşekkür: 32986
Aldığı Teşekkür: 38327
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Pırasalı Gül Böreği Tarifi

Çok sevdiğim bir lezzet. Börek türü şeyler olurda ben sevmez miyimm

Hem de pırasalı börek ımmm

Teşekkürler Gülfem
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
böreği, pırasalı, tarifi, Üzerine, yağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kolay Su Böreği Tarifi Basakca Börek | Çörek 7 29.10.16 21:08
Havuçlu Pırasalı Tepsi Böreği güzgülü Börek | Çörek 4 03.04.13 18:09
Sosisli Tava Böreği Tarifi Basakca Börek | Çörek 5 19.04.12 23:36
Tosun Böreği Tarifi LaLe Börek | Çörek 8 31.03.12 12:25
Güzül Böreği Tarifi saya35 Börek | Çörek 8 13.08.11 17:09


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.