Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 12.09.15, 00:32   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Patatesli Midye Börek

Patatesli Midye Börek













Patatesli Midye Börek İçin Gerekli Malzemeler
  • 4 adet yufka (her bir yufkafan 4 adet çıkıyor)
  • 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 kaşık salça tuz
  • karabiber
  • kırmızı biber
İç harcına sürmek için;
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;

  • Susam veya çörek otu kullanabilirsiniz.
Patatesli Midye Börek Yapılışı
Öncelikle patateslerimizi haşlıyalım. Haşlanan patateslerimizi ezerek püre haline getirelim. Ayrı bir tavada soğanımızı yağda kavuralım ve salçamızı ekleyelim. 1-2 dk kavurduktan sonra haşlanan patateslerimizi soğanlarımıza ilave edelim. Tuzumuzu, karabiberimizi ve kırmızı biberimizi ekleyip 2-3 dakika da bu şekilde kavuralım. İç harcımız hazır. Daha sonra geniş bir kaseye yumurta, yoğurt ve yağ ekleyip çırpalım ve kenara alalım. Yufkalarımızı yuvarlak olacak şekilde acalım ve 4 eşit parçaya bölelim. Böldüğümüz parçanın herbirine yumurta, yoğurt ve sıvı yağ karışımımızdan bolca sürelim. Yufkamızın geniş olan tarafı alt tarafta kalacak şekilde ayarlayalım ve alt orta taraftan tutup parmağımızı yukarı doğru çıkartalım. Yufkamızın orta kısmını üst üste getirelim ve patatesli iç harcımızdan üzerine koyalım. Kenarlarindan katlayıp sigara böreği sarar gibi saralım. Üzerine yufkamızın üzerine sürdüğümüz harçtan sürüp tepsiye dizelim. Yufkamız bitene kadar aynı işlemi uygulayalım. 200 º c fırında üzerleri kızarana dek pişirelim. Afiyet bal şeker olmasi dileğiyle ♥


http://www.hamaratabla.com
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
börek, midye, patatesli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.