Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 25.09.15, 01:09   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Kuru Midinnik

Kuru Midinnik









Kuru Midinnik Edirne yöresinin ( Karakasım Köyü ) hazırlanışı ve sunumuyla yöresel kimliğini adeta haykıran bir lezzetidir. Bir tavuk yemeği gibi hazırlanan iç harcın, Rumeli kimlikli bir sini böreği uygulamasıyla buluşması, lezzetiyle olduğu kadar görselliği ile de fark yaratır.
Tavuk eti olarak incik ve kanat birlikte kullanılır. Yemek gibi hazırlanan bu iç harçta tavukların kemiklerinin ayıklanmaması yönüyle enteresandır. Fakat haşlandıktan sonra iri parçalar halinde kemiğinden ayıklayabilir yahut göğüs eti gibi etlerle de hazırlayabilmeniz, pekala da mümkün.
Çoğu Rumeli ve Trakya yöresinde rastladığımız türden bir sini böreği uygulaması bu tarifte de karşımıza çıkıyor. Zennik, Kenarlı Sini Pidesi, Çanak pidesi, Lahana Pitesi, Hıdrellez Pidesi vb…birçok tarifte rastadığımız gibi; hazırlanan pide-börek harcı önce tabak büyüklüğünde açılır. Ardından kat araları yağlanarak tek bir hamur gibi siniden taşırılacak büyüklükte açılır. Ortaya konan harcın üzeri kenara taşırılan hamurla örtülüp sadece bir kase-tabak büyüklüğünde açıklık bırakılarak fırınlanır.



Malzemeler :



Hamuru İçin :
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı ılık su
  • 1 Su bardağı sıvıyağ
  • 2 Yumurtanın sarısı
  • 1 küp yaş maya
  • 1 Çay kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un + Tuz
İç Harcı İçin :
  • 5-6 Büyük boy soğan
  • 1 Çorba kaşığı biber salçası
  • 14-16 adet tavuk incik ve kanat
  • 1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 Yemek kaşığı un + Ilık su
  • Tereyağ + Sıvıyağ
  • Tavuk suyu
  • Sıvıyağ
Hazırlanışı :

  • Unun ortasını havuz gibi açın ve bir fiske tuz ilave edin.
  • Mayayı ılık suda bir çay kaşığı şeker ilavesiyle açtırın.
  • Mayalı su, süt, sıvıyağ ve yumurta sarılarını ilave edip aldığı kadar un ile kulan memesi kıvamında özlüce bir hamur yoğurun.
  • Hamurunuzu 7-8 bezeye ayırıp bir bez örtü altında en az yarım saat dinlenmeye alın.
  • Bir diğer tarafta tavuk incik ve kanatlarınızı 1 lt suda bir fiske tuz ile güzelce haşlayın.
  • Soğanlarınızı yemeklik olarak doğrayın.
  • ¾ su bardağı sıvıyağı derince bir tencereye alıp soğanlarınızı bir fiske tuz ilavesi ile pembeleştirin.
  • Diriliğini kaybedip kavrulmaya başlayan soğanlara salçasını ve toz kırmızı biberini ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Haşlanmış etlerinizi bol soğanlı sosa ilave edip birkaç dakika lezzetler birbirine geçinceye değin çevirin.
  • Etlerinizin üzerini geçecek miktarda tavuk suyu ilave edip tuzunu ayarlayın.
  • Bir kenarda 3 yemek kaşığı unu ılık su ile açtırın.
  • Suyla incelttiğiniz unlu terbiyeyi bir süt eleğinden süzdürerek yemeğinize ilave edin.
  • Ara ara karıştırarak kıvam bağlamasını bekleyin ve suyunu bir parça çektirip tüm lezzetleri özleştirin.
  • Bu arada dinlendirdiğiniz hamur bezelerini tabak büyüklüğünde açın.
  • Her bir hamurunuzun üzerine sıvıyağ ve eritilmiş tereyağ karışımından bolca sürüp, açtığınız diğer hamuru ekleyip üst üste dizin.
  • Son katınızın üzerine yağ sürmeyin.
  • Tezgahınızı ve son kat hamurunuzun üzerini bir parça unlayıp, kullanacağınız sininizden dışarı taşacak büyüklükte açmaya başlayın.
  • Sininizin altını yağlayıp birarada tek bir kat olarak açtığınız hamurunuzu yerleştirin. Açtığınız hamurunuzu sininizden dışarıya doğru 8-10 cm taşırın.
  • Kenarda ılıttığınız soslu tavuklarınızı sininizin her tarafına gelecek şekilde yaydırın.
  • Boza kıvamındaki salçalı sosundan da sininin tabanına yayılacak miktarda ilave edin.
  • Kenara taşırdığınız hamurları sosun da üzerine gelecek şekilde içeriye katlayın.
  • Katlarken sininizin orta kısmında bir tabak genişliğinde bölümü kapatmayıp açık bırakın.
  • Katladığınız hamurun üzerine tereyağ-sıvıyağ karışımından hafifçe sürüp fırına alın.
  • Nar gibi kızarıncaya değin fırında tuttuğunuz tavuklu pidenizi ılıtıp sofraya bütün koyun.
  • Katladığınız kenarları kopara kopara ve soslu tavuğunuza bana bana bu geleneksel lezzetin tadına bakın.
http://www.trakyagezi.com
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.09.15, 01:26   #2
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Kuru Midinnik

Bunun içinde tavuk var. Ben yemem.
Bizim Drakyalı @Dilaver yapsın yesin.





__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.09.15, 01:30   #3
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kuru Midinnik

[QUOTE=Basakca;795381]
Bunun içinde tavuk var. Ben yemem.
Bizim Drakyalı @Dilaver yapsın yesin.




Bende Trakyalı olduğuma göre yerim , Dilaver gelmeden



__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.09.15, 02:15   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8711
Mesajlar: 30,503
Ettiği Teşekkür: 104287
Aldığı Teşekkür: 160947
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kuru Midinnik

Yemeyenin malını yiyici bulunur.

Bir yiyen daha geldi
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.09.15, 02:18   #5
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kuru Midinnik

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Yemeyenin malını yiyici bulunur.

Bir yiyen daha geldi


Hayde buyrun gömülelim tepsiye
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.09.15, 07:45   #6
Müdavim

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 431
Mesajlar: 3,645
Ettiği Teşekkür: 18087
Aldığı Teşekkür: 20322
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Kuru Midinnik

Suzim, çok güzel tarifler bulup paylaşıyorsun, teşekkür ederim..

@Basakca bu çatır çatır kıskançlık sesleri senden mi geliyor?

Sen bir küçük hanfendüü hem de İstanbul hanfendüsüü olarak Trakya yemeklerini yeme sakın, ağır gelir sana, kilo yapar

Yerim ben merak etme.. Şerbetliyim ben kilo almaya karşı.. Ne yersem yiyeyim kilo yapmıyor, Allah vergisi işte..

Ahanda yine çatırdama sesi geldi


Çiçekçi Kız uzak dur nasibini alma sen de..
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kuru, midinnik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.