26.09.2015, 00:39 | #1 |
Çevrimdışı
|
Kıvrım Böreği
Kıvrım Böreği Kıvrım, Trakya' da özellikle Pomak köylerinde yapılan bir börektir. Yapımı oldukça kolay ve üzerindeki yoğurtlu sos sebebiyle de yumuşak, fırından çıktığında hoş kokusuyla sevilen bir börektir. Şimdilerde hazır yufka kullanılsa da, köy mutfağında elde açılan incecik taze yufka ile hazırlanır. Burada bir de dip not düşmekte fayda var. Mutfak ile ilgili tabirler kullanılırken bazı malzemeler yöreye has isimlerle bilinirlik kazanır. Ekşimik de böylesi bir tabirdir. Anadolu mutfağında lor peyniri, çökelek gibi isimlerle anılsa da, mandıracılığın çok yaygın olduğu Trakya' da ismi ekşimiktir. Bu tabirleri de mutfak kültürümüz içinde "mutfağı başkalaştırmamak" adına korumak gerekir. Malzemeler :
Afiyet olsun...
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
böreği, kıvrım |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |