Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 29.10.15, 22:59   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Sodalı Çörek

Sodalı Çörek





Sodalı çörek Trakya mutfağında, özellikle Kırklareli'de, çarçabuk hazırlanışıyla sofrada atıştırmalık olarak yer bulan, "Keçi ayağı" tarifinde olduğu gibi yağda kızartılıp hazırlanan bir hamur işidir. Keçi ayağından farkı ona yoğurt katılırken bu tarifte yoğurda yer verilmeyişidir. Yumurta ilavesi tercihe bırakılmıştır lakin yumurta hamuru daha zengin kılmak için öncelenebilir. Kahvaltılarda çokça yer bulur. Reçellerle, pekmezle, "Lutenitsa" denilen köz biber ve patlıcanla hazırlanan Balkan soslarıyla, krem peynirler ve maydanoz-dereotu ile harmanlanmış ekşimikle; ayran, hoşaf ve taze meyve sularıyla tadımı çok hoş olan bu tarife aşağıda yer veriyoruz.


Malzemeler :
  • Ustasından un ölçüsü
  • 1 Adet yumurta ( Arzuya göre )
  • 1 Çay kaşığı yemek sodası
  • Ilık su / Tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ




Hazırlanışı :
  • Derince bir kapta unu havuzlandırırız.
  • Yumurtayı orta yerine kırıp, ununa tuzunu ve sodasını ekleriz.
  • Önce parmaklarımızla unu yumurtaya hafifçe yedirir, ardından ara ara ılık su vererek bir çörek hamuru hazırlarız.
  • Bir bez örtü altında hamurumuzu yarım saat dinlendirip tezgahta yeniden yoğurup özleştiririz.
  • Yumurta büyüklüğünde bezeler kopartıp ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde hamuru açarız.
  • İnce açarsak yağda çok fazla kıtırdar, kalın açarsak puf puf kabarmayıp çöker.
  • Arzuya göre kare, dikdörgen, baklava dilimi vs...keklinde kestiğimiz hamurları kızgın yağda altlı üstlü kızartırız.
  • Fazla yağını süzdürüp ılık olarak yukarıda bahsettiğimiz malzemelerle sofraya alırız.

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
Çörek, sodalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.