Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 05.11.15, 23:34   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Bursa'nın Cevizli Lokumu

Bursa'nın Cevizli Lokumu














Bursa 'da yaşıyorsanız lokum size ilk olarak kına gecelerini ve" Bursa'nın ufak tefek taşları" nı hatırlatır..Aslında eğlenceyi, kına gecelerini, düğünleri pek seven biri değilimdir ama nedense bütün bunlar bana lokumu, dolayısı ile de lokum bunları hatırlatıyor..
Açma yapma niyetiyle hamur yaptığımda son anda Bilal'in haşhaşlı lokum istemesi planları değiştirdi..Normalde klasik ekmek hamuru ile cevizlisi, haşhaşlısı yapılan lokum tamamıyla mutasyona uğrayıp kahvaltılık soslu lokuma döndü..Daha bir poğça yapısına sahip lokumu biz çok beğendik ve geçen süre zarfında her çeşidini denedik..tabi sık sık yapmamızın artık çalışıyor olmam ve iş yerine getirecek bir şeyler arıyor olmamızda etkisi çok..
Haşhaşlı, salçalı, cevizli, susamlı vs.. nasıl yaparsanız yapın ama bir kez açma hamuru ile lokum yapmayı deneyin derim...Tabi şeker miktarını 1 kaşığa indirmeyi unutmadan..
Şimdi Bilal "Silk Road" oynamak için pc başında bekliyor ve oynayanlar varsa yazsınlar bana demeyi de ihmal etmiyor..
Tarifi bu yaramazdan kurtulduğum anda eklemeye çalışırım sanırım...

Son yazıyı yazmamın ardından kaç ay geçti bilmiyorum ama tarifi almak için 6 aydır bloğumu tıklayan kişi kadar azimli olmadığım belli oldu..
Uzun zamandır beni bloğumdan uzak tutan sebep artık çalışıyor olmam gibi görünse de , asıl neden fotoğraf makinemin bozulmuş olması Bu süre zarfında çoook yemekler denendi, beğenildi, bloğa ekleyebilseydim ne iyi olurdu dendi fakat bir türlü hayata geçirilmedi..
Yakın bir zamanda bloğu hareketlendirmek , doğru dürüst bir fotoğraf makinesine sahip olmak istiyorum..Umarım istediklerim olur..
Tabi artık lokum tarifini yazmak için bu dediklerimin olmasını beklemeyeceğim.








MALZEMELER

- 1 su bardağı su, süt veya yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (sarıları üzerine kullanılacak)
- 1-2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 küp yaş maya ( 1 su bardağı ılık suda çözülmüş)
- Aldığı kadar un
- Bu malzemeden hamur yapıp üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz.


YAPILIŞI

- Mayalanmaya bıraktığımız hamur iki katına çıktığında hamuru iki parçaya bölüyoruz..Bir parçayı yağlanmış zeminde ellerimizi yağlayarak yarım cm. kalınlığa gelene kadar büyütüyoruz..
İç malzeme için sos kullanacaksanız kaşık yardımı ile sosu her yerine sürüp sıkı bir rulo yapıyoruz.
Eğer klasik Bursa lokumu istiyorsanız bir çay kaşığı kadar yeni bahar, 1 çay kaşığı tarçın (arzuya bağlı) ve 1 su bardağı dövülmüş cevizi hamurun her yerine serpip rulo yapıyoruz.
ruloyu 2 parmak kalınlığında dilimliyoruz ve kesik yerleri üste gelecek şekilde sıkıştırmadan tepsiye sıralıyoruz..
Bir süre tepsi mayasının gelmesini bekleyip, üzerine 2 kaşık suyla karıştırdığımız yumurta sarılarını sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Piştikten sonra üzerinin kurumaması için mutfak bezine sarıyoruz..

Not: Orjinal Bursa lokumu yapmak için hamurun su, tuz, un ve mayadan yapılması gerekiyor.
daha pratik bir yol denemek isterseniz fırından hazır ekmek hamuru alıp denemenizi tavsiye ederim.
Ayrıca iç malzeme olarak ceviz dışında, dövülmüş susam veya haşhaş kullanabilirsiniz..
Yerken yanında siyah zeytin ve çay bulunması mecburidir..



__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 05.11.15, 23:36   #2
Uzman Üye

Cem1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2015
Yaş: 63
Konular: 173
Mesajlar: 3,001
Ettiği Teşekkür: 3334
Aldığı Teşekkür: 9491
Rep Derecesi : Cem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisi
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bursa'nın Cevizli Lokumu

Kına geceleri mi?Bunu yiyince artık kına yakarız!
__________________
Cem1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 05.11.15, 23:41   #3
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bursa'nın Cevizli Lokumu

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cem1907 Mesajı göster
Kına geceleri mi?Bunu yiyince artık kına yakarız!


Kına gecelerinin olmazsa olmazı , çerezle birlikte verilir .


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 05.11.15, 23:45   #4
Uzman Üye

Cem1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2015
Yaş: 63
Konular: 173
Mesajlar: 3,001
Ettiği Teşekkür: 3334
Aldığı Teşekkür: 9491
Rep Derecesi : Cem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisi
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bursa'nın Cevizli Lokumu

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Suzim Mesajı göster
Kına gecelerinin olmazsa olmazı , çerezle birlikte verilir .

Ben de çerezsiz kına da olurmu diyordum?
__________________
Cem1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 05.11.15, 23:49   #5
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bursa'nın Cevizli Lokumu

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cem1907 Mesajı göster
Ben de çerezsiz kına da olurmu diyordum?


Çerezsiz olmaz

Bilmiyorum ama sanırım her kınada verilir .

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bursanın, cevizli, lokumu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.