Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 06.12.2015, 00:52   #1
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kaytaz Böreği Hatay'dan

Kaytaz Böreği Hatay'dan









Malzemeler
  • 2 su bardağı un,
  • 1 yemek kaşığı kuru maya,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
  • tuz ve ılık su veya 2 tane ekmek hamuru,
  • hamuru açmak için 1 su bardağı sıvı yağ
  • Üstü için;
  • 150 gram kıyma,
  • 1 adet soğan,
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi,
  • 1 tatlı kaşığı salça,
  • yeteri kadar maydanoz,
  • tuz,kimyon,karabiber ve pul biber
  • Not: Tarif 4 kişiliktir kalabalıksanız miktarları ölçüye göre arttırın.
Tarif
  • Hamuru hazırlamak için ılık suyun içine mayayı ve şekeri koyup kabarmasını bekleyin.
  • Kabaran sıvıyı un ve tuz karışımına koyup iyice kabarmasını bekleyin.
  • Hamur iki kat artınca fırın tepsinin içine yarım bardak yağı döküp portakal büyüklüğünde hamuru yağın içinde yayarak açın sonra onları kare olacak şekilde katlayın.
  • Yani önce ön tarafı hamurun yarısına diğer tarafı da diğerine gelecek şekilde katlayın.
  • Uzun yarı yarıya katlanmış bir hamur elde edeceksiniz uç kısımlarda birbirine değecek şekilde katlayın katlanan yerler altta kalacak hamurun üstü düz olacak.
  • Yağ azaldıkça tepsiye yağ dökün bu börek yağın içinde açılan ama çok yağlı olmayan bir börek.
  • Bir başka tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • Hamur iki kat artınca fırın tepsinin içine yarım bardak yağı döküp portakal büyüklüğünde hamuru yağın içinde yayarak açın sonra onları kare olacak şekilde katlayın.
  • Yani önce ön tarafı hamurun yarısına diğer tarafı da diğerine gelecek şekilde katlayın.
  • Uzun yarı yarıya katlanmış bir hamur elde edeceksiniz uç kısımlarda birbirine değecek şekilde katlayın katlanan yerler altta kalacak hamurun üstü düz olacak.
  • Soğanı rendeleyin,maydanozu kıyın ,kıyma,salça,nar ekşisi,tuz ve baharatlarla yoğurun.
  • Kare hamurların üstüne birer parça koyup elinizle hamurun üstünde kalacak şekilde yayın.
  • 40-45 dakika tepside mayalanmaya bırakın.
  • Börekler kabarınca 180-200 derecede kıymalar pişene kadar pişirin.
  • Hamurun kızarmasını beklemeyin sonra kıymalar yanar.
  • Pişince üstüne kağıt koyup elinizle su serpin.
  • 10dakika sonra servis edin.
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.2015, 00:59   #2
Çevrimdışı
Cem1907
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kaytaz Böreği Hatay'dan

Bu kelimelerle anlatılamayacak bir lezzet galiba!.Ben bunun adını aslında ''kaypak'' böreği taktım!Adam bunu yerse kaypak olur resmen!

Mektubun geldi Hatay'dan,sen bunu yiyince vazgeçme kaypak'tan!

Ne tekerleme oldu ama!
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.2015, 01:01   #3
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kaytaz Böreği Hatay'dan

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cem1907 Mesajı göster
Bu kelimelerle anlatılamayacak bir lezzet galiba!.Ben bunun adını aslında ''kaypak'' böreği taktım!Adam bunu yerse kaypak olur resmen!

Mektubun geldi Hatay'dan,sen bunu yiyince vazgeçme kaypak'tan!

Ne tekerleme oldu ama!

Olmuş valla
görüntü güzel lezzette ona kezadır


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.2015, 01:07   #4
Çevrimdışı
Cem1907
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kaytaz Böreği Hatay'dan

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Suzim Mesajı göster
Olmuş valla
görüntü güzel lezzette ona kezadır

Neyse!Uyarladık işte!
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.2015, 02:44   #5
Çevrimdışı
C.Doğan
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kaytaz Böreği Hatay'dan

Börekleri gözümün önünden ayırmayayım da başına bir şey gelmesin.
Cem'in ayırdıkları galiba bunlar.

Yine çok güzel bir tarif ve börek. Bu börek rüyama girer valla. Kaypak böreğinin üzerine midye tatlısı. Ye babam ye.

Börekler için teşekkürler Suzim.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz C.Doğan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.2015, 02:50   #6
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kaytaz Böreği Hatay'dan

Size afiyetler olsun ben kaçtım


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.2015, 03:10   #7
Çevrimdışı
C.Doğan
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kaytaz Böreği Hatay'dan

Renkli rüyalar.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
C.Doğan'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
böreği, hataydan, kaytaz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.