Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 08.12.15, 00:45   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Kabaklı Tulum Peynirli Kiş

Kabaklı Tulum Peynirli K









  • Hamuru için Malzemeler
400 gr. un
200 gr. tereyağı – soğuk
2 adet yumurta
Tuz
1-2 yemek kaşığı su ( gerekirse )
  • İç harç için Malzemeler
200 ml. krema
2 adet yumurta
200 gr. tulum peyniri – ufalanmış
2 adet kabak – rendelenmiş, suyu sıkılmış
½ bağ dereotu – kıyılmış
1 avuç ceviz – kıyılmış
½ adet muskat rendesi
Tuz
Karabiber
Hamur için; un ve tereyağını elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın. Ardından yumurta, su ve tuzu ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun ve biraz dinlendirin.
İç harç için; tüm malzemeleri bir kasenin içinde birleştirip, karıştırın.
Hamuru iki streç arasında merdane ile açın ve tart kalıbına yerleştirin. Bir çatal ile tabanına delikler atıp, içine yağlı kağıt yerleştirin ve kuru baklagiller ile ağırlık vererek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Yağlı kağıt ve kuru bakliyatı çıkartıp 10 dakika daha tabanının pişmesi için fırına verin. Ardından içine iç harcı yayın, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.



http://www.ardaninmutfagi.com
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.12.15, 00:51   #2
Uzman Üye

C.Doğan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Konular: 95
Mesajlar: 1,180
Ettiği Teşekkür: 27576
Aldığı Teşekkür: 5607
Rep Derecesi : C.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura about
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Kabaklı Tulum Peynirli Kiş

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Suzim Mesajı göster
Kabaklı Tulum Peynirli K










  • Hamuru için Malzemeler
400 gr. un
200 gr. tereyağı – soğuk
2 adet yumurta
Tuz
1-2 yemek kaşığı su ( gerekirse )
  • İç harç için Malzemeler
200 ml. krema
2 adet yumurta
200 gr. tulum peyniri – ufalanmış
2 adet kabak – rendelenmiş, suyu sıkılmış
½ bağ dereotu – kıyılmış
1 avuç ceviz – kıyılmış
½ adet muskat rendesi
Tuz
Karabiber
Hamur için; un ve tereyağını elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın. Ardından yumurta, su ve tuzu ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun ve biraz dinlendirin.
İç harç için; tüm malzemeleri bir kasenin içinde birleştirip, karıştırın.
Hamuru iki streç arasında merdane ile açın ve tart kalıbına yerleştirin. Bir çatal ile tabanına delikler atıp, içine yağlı kağıt yerleştirin ve kuru baklagiller ile ağırlık vererek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Yağlı kağıt ve kuru bakliyatı çıkartıp 10 dakika daha tabanının pişmesi için fırına verin. Ardından içine iç harcı yayın, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.



http://www.ardaninmutfagi.com

Burnuma mis gibi kokular gelince gittim mutfağın kapısının önüne yattım. Cem'den önce. Yanılmamış mutfakta sen varsın. Ve muhteşem börek.

Ellerine sağlık çok güzel olmuş. Emeklerin ve paylaşım için teşekkürler Suzim.
__________________
C.Doğan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz C.Doğan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.12.15, 00:51   #3
Uzman Üye

Cem1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2015
Yaş: 63
Konular: 173
Mesajlar: 3,001
Ettiği Teşekkür: 3334
Aldığı Teşekkür: 9491
Rep Derecesi : Cem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisi
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kabaklı Tulum Peynirli Kiş

İlk defa duyuyorum bunu ve lezzetini tam kestiremiyorum.Ama tulum peyniri çok tuzlu olmaz mı Suzim?
__________________
Cem1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.12.15, 00:53   #4
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kabaklı Tulum Peynirli Kiş

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi C.Doğan Mesajı göster
Burnuma mis gibi kokular gelince gittim mutfağın kapısının önüne yattım. Cem'den önce. Yanılmamış mutfakta sen varsın. Ve muhteşem börek.

Ellerine sağlık çok güzel olmuş. Emeklerin ve paylaşım için teşekkürler Suzim.

Afiyet bal şeker olsun


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.12.15, 00:55   #5
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kabaklı Tulum Peynirli Kiş

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cem1907 Mesajı göster
İlk defa duyuyorum bunu ve lezzetini tam kestiremiyorum.Ama tulum peyniri çok tuzlu olmaz mı Suzim?


Değildir sanırım öyle olsa bile akşamdan suyun içinde tutarlar fazla tuzu gitsin diye .


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.12.15, 05:50   #6
«... Beklenen Şarkı ...»

Çengelli İğne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 1654
Mesajlar: 8,914
Ettiği Teşekkür: 30581
Aldığı Teşekkür: 30529
Rep Derecesi : Çengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kabaklı Tulum Peynirli Kiş

Kesinlikle güzel tat olur da krema olmasa olmaz mı acaba?

Ne fonksiyonu var kremanın acaba? @Suzim ciğimmmmm

Sevemedim şu kremayı.

Teşekkürler.
Çengelli İğne isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kabaklı, peynirli, tulum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.