Çin Böreği
Çin Böreği
Malzemeler
- 1 adet yufka
- 6 çorba kaşığı çok ince doğranmış lahana
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1,5 çorba kaşığı sıvı yağ
- 4 çorba kaşığı soya filizi
- 1 çay kaşığı tuz
Tarifi
- Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun. Yufkayı dört eşit üçgen parçaya bölün. Hazırladığınız içi yufkaların geniş tarafına paylaştırın. Kalın sigara böreği şeklinde sarın. Böreklerin her iki tarafını da kızdırılmış bol sıvı yağda kızartın . Sıcak olarak servis yapın.
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
|