Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 28.01.16, 00:34   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Tavada Mantarlı Su Böreği

Tavada Mantarlı Su Böreği



Tavada Mantarlı Su Böreği Malzemeleri
Hamur Malzemesi
  • 3 Yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz
  • Un
  • Hepsini yoğuruyoruz. Ve yarım saat dinlendiriyoruz.

İç Malzeme
  • Yarım kg. mantar
  • 2 Baş kuru soğan
  • Sıvı yağ
  • 1 Tablet tavuk bulyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Az su
  • Tavayı yağlamak için az tereyağ

Tarifi

Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda biraz kavuruyoruz üzerine temizleyip doğradığımız mantarları ekliyoruz içine tavuk bulyonu, tuzu, karabiberi ve az suyumuzuda ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz.

Hamuru yoğurup dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğü kadar 12 eşit bezeye ayırıyoruz.

Bezeleri teflon tavamızın büyüklüğü kadar unla açıyoruz (çok kalın olmayacak) bezeler bitene kadar kenarda bekletiyoruz.

Derin bir tencereye su doldurup 2 avuç tuz ve biraz sıvı yağ akıtıp suyu kaynatıyoruz. Başka bir kabada soğuk su dolduruyoruz.

Tava büyüklüğünde açtığımız hamurları önce kaynar tenceredeki suda 1 dakika kadar tutup kepçeyle soğuk su dolu kaba alıp suyunu sıkıp tereyağ ile yağladığımız teflon tavaya yayıyoruz .

4 bezede bir mantarlı iç malzemeyi arasına yayıyoruz. Bezeleri bu şekilde bitirdikten sonra kısık ateşte ağzını kapatmadan pişiriyoruz, tersini çevirip tavayı tereyağla tekrar yağlayıp diğer tarafını da pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
böreği, mantarlı, tavada


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.