Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 23.02.16, 00:30   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart İstiridye Mantarlı Sturder Böreği

İstiridye Mantarlı Sturder Böreği



Malzemeler:
Hamur için:
  • 500 gram un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
  • yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı maya

İç malzemesi için:
  • 300 gram istiridye mantarı
  • 100 gram beşamel sos
  • 1 adet konkase domates
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • yarım çay bardağı beyaz şarap
  • 1 çay kaşığı tuz

Dekor için:
  • 1 çorba kaşığı yaban mersini
  • 1 çorba kaşığı kuru dut
  • 4 adet çeri domates

Tarifi:

Öncelikle hamuru yapıyoruz. Tencerenin içerisine unu, yağı suyu ve yumurtanın yarısını boşaltıyoruz. Tencerenin içerisine 50 gram tuz ilave ediyoruz. Sonra karıştırmaya başlıyoruz.
Hamur karıştırdıktan sonra 5 dakika dinlendiyoruz.

Hamuru açtıktan sonra merdane ile inceleştiriyoruz. Yaklaşık yarım saat hamurumuzu dinlendiyoruz.

Hamur dinlenirken iç malzemelerini yapıyoruz. Tavanın içine tereyağı koyuyoruz. Eridikten sonra tavanın içine soğanı ekliyoruz.

Soğan kavrulduktan sonra, üzerine istiridye mantarını ilave edilerek tekrardan kavuruyoruz. Çekmesi için üzerine beyaz şarap ekliyoruz.

Üzerine bir miktar tuz ekliyoruz. Sonrada tavanın içine doğramış olduğumuz domates ekliyoruz. Bu sırada şarabın çekmesini bekliyoruz.

Beşamel sosumuzu ufak bir tencereye alarak karıştırıyoruz. Yapmış olduğumuz mantarlı harcı, başamel sosunun üzerine ekliyoruz. Harçla birlikte karıştırıp, sosun 5 dakika soğumasını bekliyoruz.

Börek harcının içine kıymış olduğumuz maydonozu katıyoruz. Üzerine bir çay kaşığı tuz ve tane karabiber ekiyoruz. Harcı tekrardan karıştırıyoruz.

Hazırlamış olduğumuz iç malzemesini hamurun içine ekliyoruz.

Hamuru yumurtaladıktan sonra hamuru rulo halinde sarıyoruz.

Teflon tepsisine hamuru koyduktan sonra üzerini yumurtalıyoruz.

Hazırladığımız böreğimizi 170 derecede 15 dakika boyunca pişiriyoruz.

Hazırladığımız istiridye mantarlı böreği tabağa yerleştirdikten sonra etrafını yaban mersini, kuru dut ve çeri domatesle süslüyoruz.

Afiyet Olsun.
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.02.16, 01:49   #2
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8711
Mesajlar: 30,503
Ettiği Teşekkür: 104287
Aldığı Teşekkür: 160947
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: İstiridye Mantarlı Sturder Böreği

Mantarlı böreği sever miyim bilmiyorum

Ama çok güzel görünüyor.

Teşekkürler Suzim.
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
böreği, istiridye, mantarlı, sturder, İstiridye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.