Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 12.03.16, 01:26   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Kıymalı Mısır Ekmeği Suflesi

Kıymalı Mısır Ekmeği Suflesi




  • Malzemeler
170 gr mısır unu
150 gr beyaz un
1 tutam kırmızı biber
1 tutam toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
50ml süt
1 Yumurta
350 gr yağsız kıyma
1 orta boy soğan
1 yeşil biber
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
5 adet kabukları soyulmus çekirdekleri çıkarılmış domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz karabiber
  • Hazırlanışı
Mısır unu ve beyaz unu bir kaseye koyun.

Bir tutam toz şeker, kırmızı biber, ayçiçeği yağı ve kabartma tozunu da ekleyin.


Ayrı bir kapta, yumurtayı ve sütü bir çatal yardımıyla çırpın. Çırptığınız sıvı karışımı una ekleyin ve yoğurmaya başlayın.

Sıvı olursa un katı olursa süt ekleyebilirsiniz. Kulak memesi kıvamında olacak. Soğanınızı ince ince doğrayın.

Bir tavada kavurmaya başlayın. Kıymayıda katıp kavurmaya devam edin.

Domates, pul biber, sarımsak, tuz ve karabiberini de koyun.


Yeşil biberide ekleyin. Sadece biraz nemli kalana kadar hafif ateşte kavurun. Bir fırın kabını iyice yağladıktan sonra hamuru ince bir katman halinde içine yerleştirin kenarlarınıda yukarı doğru bastırın.

İçerisine kıymalı karışımı doldurun tepeleme olacak kadar. Sonra 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ekmeği, kıymalı, mısır, suflesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.