Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 21.04.16, 00:55   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Otlu Börek

Otlu Börek






  • MALZEMELER
1 adet yufka

2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • HARCI İÇİN
½ su bardağı süt
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt

Bir tutam muskat rendesi
  • İÇ MALZEME
1 adet pırasanın yeşil kısmı
Ispanak, pazı, ısırgan otu, ebegümeci, gelincik otu, arapsaçı, radika, dereotu, maydonoz
( bu otlardan birkaçı seçilerek karıştırılacak )
2 diş sarımsak
3 adet arpacık soğan
3 avuç çökelek peyniri
Karabiber – kırmızıbiber – az tuz

Bir avuç ceviz
  • İÇİ İÇİN
1 yemek kaşığı zeytinyağında , sarımsak ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.İnce ince doğradığınız otları ilave ederek kavurmaya devam edin.Ateşi kapatıp tuz,karabiber ve kırmızı biberle baharatlandırın.Cevizi ve peyniri ekleyip karıştırın.
  • HARCI İÇİN
Süt,yoğurt ve sütü bir çırpın.Muskat rendesi ekleyip karıştırın.
  • YAPILIŞI
Yufka tezgaha serin.Yufkanın yüzeyine hazırlanan harçtan bir parça fırça ile sürün.İç olarak hazırlanan otlu karışımı , yufkanın her tarafına gelecek şekilde serpin.
Yufkayı, her 2 ucundan birbirine doğru büzün.Ortadan keserek yağlanmış tepsiye yerleştirin.. Kalan yumurtalı harcı böreğin üzerine dökün.

10 dakika yufkanın harcı çekmesi için bekletin.
200 derece ısıtılmış fırında,yaklaşık 50 dak. her tarafı kızarana kadar pişirin.



__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
börek, otlu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.