Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 13.08.2016, 00:24   #1
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Soğan Pidesi

Soğan Pidesi



Soğan pidesi Kırklareli mutfağının bilindik hamur işlerindendir. Balkan göçmenlerinin yaşadığı köylerde rastladığımız bir sini pidesidir.

Yapılış safhalarına baktığımızda Arnavut göçmenlerce Trakya mutfağına kazandırılmış “Laklör” isimli pideye benzer.

Kullanılan malzeme itibarıyla ise laklörden bir parça ayrılır. Piştikten sonra üst kat hamuru çıtırdayıp, kırıklı hale gelir.

Sininin parmakla sıkıştırılıp mühürlenmişş kenarları fırından çıktıktan sonra kıtır kıtırdır.

Köy sofralarında çokça sevilen bu pide ayran veya mayhoş meyvelerden yapılmış meyve suları ile servis edilir.

Malzemeler :

Hamuru İçin :
  • Aldığı kadar un
  • 1 Yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, ılık su
  • Sıvı yağ ( kat aralarına )
İç Harcı :
  • 10-12 Orta boy soğan
  • 2 orta boy domates domatesin rendesi
  • 1 Tatlı kaşığı domates salçası
  • Kıyılmış maydanoz
  • Karabiber, pulbiber,tuz
Yapılışı :
  • Hamur malzemesiyle kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Yumurta büyüklüğünde 16 beze olacak şekilde parçalar kopartın.
  • Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açın.
  • İlk 8 bezeyi aralarını yağlanarak üst üste dizin.
  • Üstüste dizilmiş ik 8 bezeyi oklava ile sini büyüklüğünde bir daha açın.
  • Yağlanmış tepsiye ilk 8 bezelik katı koyun.
  • Hamurun kenarlarını sininin yan duvarlarına doğru parmak yardımıyla sıkılaştırıp hafifçe yükseltin.
  • Bir tavada küp küp doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Kavrulmuş soğanlara domates rendesini, kıyılmış maydanozu, baharatlarını ve tuzunu ilave edin.
  • İç harca renk vermesi için 1 tatlı kaşığı domates salçası katıp, 4-5 dk kapağı kapalı bir halde pişirip, ılınması için kenara alın.
  • Diğer 8 beze kenarda aynı şekilde araları yağlanarak açılıp, sini büyüklüğünde bir dah beraberce açılır. Tek hamur haline getirilmiş bu 8 bezelik hamur iç harcın üzerine kapatılır.
  • Kenarları parmak yardımıyla sininin yan duvarlarına doğru sıkıca basırılıp kapatılır.
  • Son katın üzeri sıvı yağ ile ( yumurta sürmeden ) her yerine gelecek şekilde yağlanır.
  • Fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Pişerken üst kat hamuru çıtırdayıp kırıklanacaktır, bu sizi şaşırtmasın.
  • Arzuya göre fırına gitmezden evvel arzuya göre ise fırından çıktıktan sonra dilimlenir.
  • Fırından çıkan pidenin üzerine bez örtülüp 5-10 dk dinlendirilip, servise alınır.
http://www.trakyagezi.com
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.08.2016, 18:06   #2
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Pidesi

Yapılışı biraz uğraş istese de çok güzel bir tarif. Görüntüsü de bir o kadar güzel. Ellerine sağlık teşekkürler canım.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.08.2016, 23:32   #3
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Pidesi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülümsün Mesajı göster
Yapılışı biraz uğraş istese de çok güzel bir tarif. Görüntüsü de bir o kadar güzel. Ellerine sağlık teşekkürler canım.


Seninde ellerine sağlık canım


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
pidesi, soğan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.