Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 14.09.09, 13:06   #1
Süper Üye

nur@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 511
Mesajlar: 2,260
Ettiği Teşekkür: 1393
Aldığı Teşekkür: 5451
Rep Derecesi : nur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Sosisli karnıyarık böreği





MALZEMELER:
  • 4 adet yufka
  • 1 paket sosis
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivribiber
  • 1 tatlı kaşığı kadar salça
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızıpulbiber
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • üzeri için
  • yumurta sarısı,
  • çörekotu


YAPILIŞI:

Önce içini hazırlıyoruz.Bir tencereye 3-4 kaşık sıvıyağ koyun domatesleri soyup küp küp doğrayın tencereye atın, biberlerin çekirdeklerini çıkarıp minik minik kıyın tencereye ekleyin kavurun salça ekleyip minik minik kıyılmış sosisleri katın .Baharatları ,tuzu ekleyip bir çay bardağı su koyup pişirin.Sosisler suyunu çekip pişince altını kapatıp soğutun.Birinci yufkayı serin yarım su bardağı yağ ile bir su bardağı suyu bir kasede karıştırın bu karışımdan fırça ile yufkaya biraz sürün.İkinci yufkayı birincinin üzerine yayın yine yağlı su sürün yufkayı önce ikiye bölün sonra üçe yada dörde bölün.Her parçanın geniş tarafına iç malzemeden koyup genişten dar tarafa doğru sarın ,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Bu yufka bitince kalanları da aynı şekilde yapıp dizin yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.Daha sonra bıçakla ortalarına kesik atıp 180 derecede önceden ısınmış fırına atın kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun
nur@n isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
karniyarik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.