Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 18.04.10, 14:09   #1
Gerçek Üye

TÜRKçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2010
Konular: 70
Mesajlar: 592
Ettiği Teşekkür: 2603
Aldığı Teşekkür: 2097
Rep Derecesi : TÜRKçe muhteşem bir gelişmedeTÜRKçe muhteşem bir gelişmedeTÜRKçe muhteşem bir gelişmedeTÜRKçe muhteşem bir gelişmedeTÜRKçe muhteşem bir gelişmedeTÜRKçe muhteşem bir gelişmedeTÜRKçe muhteşem bir gelişmedeTÜRKçe muhteşem bir gelişmedeTÜRKçe muhteşem bir gelişmedeTÜRKçe muhteşem bir gelişmedeTÜRKçe muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Paskalya Çöreği ve Tatlı Meyveli Paskalya Çelengi


Paskalya Çöreği






Malzemeler ( 2 adet ):
  • ½ kg un
  • 152 gram tereyağı
  • 50 gram bira mayası(toz pakmaya)
  • 150 gram pudra şekeri
  • 1 kahve kaşığı mahlep
  • 3 adet yumurta
  • 50gran ılık süt
  • 50 gram ılık su
  • 1 parça dövülmüş sakız
  • ½ çay kaşığı toz kakule

Çöreğin üstü için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 25 gram file fındık


Yapılışı:

1. Öncelikle unu elekten geçirin.Ve unun dörtte birini hamur yoğurma kabına alın.Unun ortasını havuz gibi açın.Bira mayasını 50 gram ılık suda eritin ve unun ortasına katın.Yoğurun ve yuvarlayıp bir kenarda dinlendirin

2. Mayalı hamur kabarınca , kalan unu hamur kabına alın.Gene ortasını açın.


3. İçine mahlebi, pudra şekerini, yumurtaları, dövülmüş sakızı ve kakuleyi ilave edin. Mayalanmış hamuru da küçük parçalara bölerek hamura ilave edin. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını da katın. Yoğurmaya başlayın. Gerekirse ılık sütten ilave edin.Hamuru yuvarlayın ve üzerine nemli bir bez örtün.


4. Ilık bir yerde 4-5 saat dinlendirin.Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Yine yarım saat dinlendirin.Hamurlara avuçlarınızda ortaları kalın, uçları ince 15 cm lik şekiller verin.Üçünü yan yana koyarak saç örer gibi örün ve uçlarından bastırarak yapıştırın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 1 saat bekletin.


5. Fırını 200 derece de ısıtın. Çöreğin üzerine yumurta sarısını sürün. File fındıktan serpin. 30 dakika nar gibi kızarana kadar pişirin. Çöreklerinizi ertesi gün servis edin.


__________________

TÜRKçe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz TÜRKçe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.04.10, 14:16   #2
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Paskalya Çöreği

Mmmmmmmyammi, yammi

Kokusuda mahlepten dolayı o kadar güzeldirki.



Teşekkürler Türkçe.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.04.10, 14:17   #3
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,411
Ettiği Teşekkür: 11307
Aldığı Teşekkür: 10609
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Paskalya Çöreği

Ellerine sağlık.
Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.04.12, 14:57   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8737
Mesajlar: 30,546
Ettiği Teşekkür: 104385
Aldığı Teşekkür: 161074
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Paskalya Çöreği ve Tatlı Meyveli Paskalya Çelengi


Paskalya Çöreği
- ( Ostergepäck )



Malzemeler


  • 4 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;


  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı file badem veya file fındık

Yapılışı


Yumurtalar çatal yardımıyla çırpılır.
Un, şeker, tuz, mahlep ve toz maya bir kapta karıştırılır. Oda sıcaklığındaki tereyağda bu karışıma eklenip bir miktar yoğrulur.

Ardından yumurtalar hamura yedirilerek karıştırılır, en son ılık süt eklenir hamur özleşinceye kadar yoğurulur. Hamurun kıvamı ele yapışır yumuşak kıvamda olacak, mayalanma işleminden sonra hamur kendisini toparlayacak. Eğer hamurunuz cıvık kaldıysa un ilavesi yapabilirsiniz. Mayalanma işi için ılık bir ortam yada oda sıcaklığında 4 saat hamur dinlendirilir. Dinlenen hamur 3 parçaya ayrılır.






Her bir parçada 3'e bölünerek 50 cm uzunluğunda rulolar yapılır, saç örgüsü şekli verilerek üzerlerine önce yumurta sarısı sonra file badem serpilip 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.








Tatlı Meyveli Paskalya Çelengi - ( Osternkranz )





Malzemeler


  • 150 gr. Karışık kuru meyve (hurma,incir, üzüm, kayısı...)
  • 80 gr. Tereyağ
  • 200 ml Süt
  • 1 Yaş maya
  • 500 gr. Un
  • 60 gr. Şeker
  • 1 cimcik tuz
  • 2 Yumurta
  • 1 Yumurta sarısı
  • 3 Yemek kaşığı
  • KremaPudra şekeri

Hazırlanışı
Kuru meyveleri küçük küçük doğrayın.
Yağı eritip, Sütü ılıtın. Mayayı sütün içinde eritin. Un, şeker ve tuzu bir kaba koyun.


Erimiş yağı, yumurta ve kuru meyveleri maya karışımlı süte ilave edip hamuru yoğurun . 45 dakika dinlendirin.





Hamuru ikiye bölün ve kordon şeklinde yuvarlayın.
Her iki kordonu örgü şekline getirerek yuvarlayıp, üzerine fırın kağıdı yayılmış fırın tepsisine koyun.
Yumurta sarısını kreme ile karıştırarak, çelenk şeklindeki hamurun üzerine sürün.
200°ısıtılmış fırında pişirin .
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekerini serpin.

Afiyet olsun



Shefkoch'dan alıntıdır.


Paskalya zamanı yapılan bu pastanın üzerine renk renk boyanmış yumurtalar yerleştirilir Afiyetle yemeye sunulur.

__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.04.12, 15:10   #5
« En Akıllı Bızdık »

Rukia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 177
Mesajlar: 2,161
Ettiği Teşekkür: 9248
Aldığı Teşekkür: 15482
Rep Derecesi : Rukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Paskalya Çöreği ve Tatlı Meyveli Paskalya Çelengi

Paskalya Çöreği yapılışı çok kolay görünüyor. Lezzetli olduğuna da şüphe yok.

Tatlı meyveli olanın tadını merak ettim.

Teşekkürler Canan.
Rukia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.04.12, 18:10   #6
Hotantu Kabilesinden

CadII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 230
Mesajlar: 4,879
Ettiği Teşekkür: 16945
Aldığı Teşekkür: 25984
Rep Derecesi : CadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzel
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Paskalya Çöreği ve Tatlı Meyveli Paskalya Çelengi

Çok güzel görünüyooorrr. Teşekkürler...
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
CadII isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
CadII'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 15.04.12, 19:15   #7
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Paskalya Çöreği ve Tatlı Meyveli Paskalya Çelengi

Sevmiyorum bu çöreği. Tadı ekmeğin şekerli hali gibi geliyor. İçi de boş.

Kürt böreğini yemeğini tercih ederim bunun yerine.




Teşekkürler Canan.






__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çelengi, çöreği, meyveli, paskalya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.