18.05.2010, 16:54 | #1 |
Çevrimdışı
|
Bir İzmir Klasiği: Boyoz [Tarihi ve Tarifiyle]
İzmirlilerin sabah evden çıktıklarında koşa koşa bindikleri vapur ya da otobüslerden iner inmez karşılaştıkları bir Ege klasiğidir boyoz.
__________________
İnsanlığın haline baktığın zaman, Nuh'un gemiyi kaçırmamış olmasına üzülmemek elde değil.
Mark Twain |
18.05.2010, 17:09 | #2 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Bir İzmir Klasiği: BOYOZ [tarihi ve tarifiyle]
Boyoz gece yarısı sahilde otururken fırından yeni çıkmış boyozları arabasında getiren veya sabah işe yetişme telaşı ile koşarken her köşe başında seni bekleyen gevrekçi amcadan alıp, yanında yumurta ve çay ile keyif yapılan taddır...
|
18.05.2010, 21:09 | #3 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Bir İzmir Klasiği: BOYOZ [tarihi ve tarifiyle]
her sabah bıkmadan usanmadan tükettiğimiz bir kahvaltı malzemesidir boyoz.....hele de fırını karşınızda ise...allaaaaah aklıma düştü gene...
__________________
İnsanlığın haline baktığın zaman, Nuh'un gemiyi kaçırmamış olmasına üzülmemek elde değil.
Mark Twain |
18.05.2010, 22:12 | #4 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Bir İzmir Klasiği: BOYOZ [tarihi ve tarifiyle]
İzmirli arkadaşlar yapsalar da yesek..
|
18.05.2010, 22:48 | #5 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Bir İzmir Klasiği: BOYOZ [tarihi ve tarifiyle]
Teşekkürler sayacım.
|
18.05.2010, 23:11 | #6 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Bir İzmir Klasiği: BOYOZ [tarihi ve tarifiyle]
Ellerine sağlık, teşekkürler Saya35...
__________________
|
19.05.2010, 11:03 | #7 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Bir İzmir Klasiği: BOYOZ [tarihi ve tarifiyle]
Boyozu mutlaka evinde de yapanlar vardır ama genelde taşfırın olan özel fırınlarda yapılıyor. Denildiği gibi çok yağlı ama çok da lezzetli... |
19.05.2010, 13:09 | #8 | |
Çevrimdışı
|
Cevap: Bir İzmir Klasiği: BOYOZ [tarihi ve tarifiyle]
Alıntı:
Paylaşım için teşekkurler ,ellerine saglık . Bildigin guzel boyoz yapan fırın varsa adresini yazarsan sevinirim ,alsancakta saint josef lisesinin orda oldukça eski bir fırın oldugunu duydum ,ancak boyozunu yeme fırsatı bulamadım . İlk fırsatta yemeye çalışacagım ,seninde bildigin guzel boyoz yapan fırın varsa ve adresini yazarsan çok sevinirim ,heleki 35.5 da bir fırın olursa çok daha makbule geçer .
__________________
Ya çaresizsiniz, yada çare sizsiniz. Benim Hayatımı Yargılamadan önce .. Benim ayakkabılarımı giy ve benim geçtiğim yollardan, sokaklardan, dağ ve ovalardan geç . Hüznü, acıyı ve neşeyi tad... Benim geçtiğim senelerden geç, benim takıldığım taşlara takıl,yeniden ayağa kalk ve aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi !! Ancak ondan sonra BENİ YARGILAYA BİLİRSİN |
|
19.05.2010, 13:23 | #9 | |
Çevrimdışı
|
Cevap: Bir İzmir Klasiği: BOYOZ [tarihi ve tarifiyle]
Alıntı:
Alsancakta bahsettiğin fırın bu işin bir numarası... Gevreği de boyozu da süper... Ksk'da istediğin için sana yardımcı ol(a)mayacağım... |
|
19.05.2010, 13:35 | #10 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Bir İzmir Klasiği: BOYOZ [tarihi ve tarifiyle]
Ben olacağım. 35,5 çarşıda var megan, adını hatırlamıyorum ama zaten sen görürsün. Görmesen de kokusu gelir zaten. Büyük bir simit evi zaten.
__________________
esena bola aga besa ama esi ucegiras. -Üstada sormuşlar kırılan kalp yine sever mi? Üstat da;Evet demiş.. Adam peki demiş, -Üstadım siz hiç kırılan bardaktan su içtiniz mi? Üstat da cevap vermiş;Peki sen hiç bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçtin mi? |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
boyoz, izmir, klasiği |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |