Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 18.05.10, 17:54   #1
Uzman Üye

saya35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 751
Mesajlar: 1,726
Ettiği Teşekkür: 1363
Aldığı Teşekkür: 7879
Rep Derecesi : saya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
saya35 - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Bir İzmir Klasiği: Boyoz [Tarihi ve Tarifiyle]

İzmirlilerin sabah evden çıktıklarında koşa koşa bindikleri vapur ya da otobüslerden iner inmez karşılaştıkları bir Ege klasiğidir boyoz.





Özellikle iş dünyasının yoğun olduğu Konak, Çankaya, Basmane, Alsancak civarındaki tüm iskele ve duraklar boyoz satıcıları ile doludur, tartışmasız işbirlikçisi yumurta ile birlikte.

Çünkü boyoz yumurta olmadan yenmez çoğunlukla. Boyozun kendine yumurtayı en yakın dostu olarak seçmesi bir rastlantı değildir aslında. Çünkü boyozun yüzyıllardır bir kan davası vardır yakın akrabası gevrek ile.

Sabahları ya da akşama doğru sıcak sıcak ve yanında, üzerine tuz ve karabiber serpilmiş haşlanmış yumurta ve taze demli çay ile yenilen boyoz, neredeyse İzmir sabah kahvaltılarının vazgeçilmez ürünlerinden biridir.






Seyyar satıcıdan yumurtası ile beraber satın alıp eski gazetelerden kesilmiş parçalara paket yaptırarak, mevsimine göre, sabah serinliğinde veya kış soğuğunda elinizde kahvaltılığınız, kolunuzun altında gazeteniz, işyerinize veya yakındaki kahveye giderken, avuçlarınızda boyozun sıcaklığı ve burnunuzda kokusunu hissetmek gün için en iyi başlangıç olmalıdır sıradan bir Egeli için herhalde?




Boyoz'un Tarihi

Yüzyıllardır İzmir ve çevresinde tüketilen boyoz aslında bir Musevi yiyeceğidir. Zaten artık kullanılmasa da geçmişte “Yahudi Böreği” olarak da geçtiğini biliyoruz adının. Araştırmalar bu yiyeceğin kökeninin Sefarad kültürüne dayandığını gösteriyor. Sefarad kökenli Musevilerin İspanya’dan gelirken yanlarında getirdikleri bir ürün olan boyoz, doğal olarak yalnızca Ege Bölgesine has bir ürün değildi.

Seferad yahudileri, Ege Bölgesi başta olmak üzere İstanbul ve Anadolu’nun pek çok yerine dağıldıklarında da boyozu Anadolu halkına tanıtmışlardı. Ama sadece İzmir ve çevresinde beğenilip, ticari bir ürün gelebildi boyoz.

Boyoz ustaları arasında en ünlüsü efsanevi Boyozcu Avram’dı. Kemeraltı’nda bulunan fırınında yaptığı boyozlar halk arasında çok ünlü idi. Hatta Avram usta öldükten sonra çok sayıda fırın bu üne sahip çıkarak kendi ürünlerini “Boyozcu Avram’ın boyozları” adı ile satmışlardı.


Bu kadar ünlü ve yaygın bir yiyecek olan boyoz sözcüğünün anlamını bulabilmek için Yahudilerin 1492 yılındaki İspanya’dan Anadolu’ya gerçekleştirdikleri göçe dönmemiz gerekiyor. Seferad olarak anılan bu Museviler yolculukları sırasında yanlarında sadece inançlarını değil, aynı zamanda kültürlerini de getirmişlerdir.


Anadolu’ya geldiklerinde Judeo olarak bilinen İspanyol dilini kullanan bu topluluk, günlük yaşantılarında bu dili kullanmayı sürdürmüş ve okullarında yine aynı dille eğitim yapmıştır.


Öyle ise boyoz sözcüğünün kökenini İspanyolca’da aramak gerekmektedir. Bu arayış bizi Bollos sözcüğüne götürür. Bu sözcüğün okunuşu ise aynıdır, boyos. İspanyolca’da yan yana kullanılan iki “L” harfi “Y” olarak okunur. Bu nedenle bilgisayarda boyoz konusunda araştırma yapmak için “boyoz” kelimesi girildiğinde tek tük bilgilere ulaşılabilirken “bollos” kelimesi ile arama yapıldığında, hemen hemen tamamı İspanyolca binlerce bilgiye ulaşılabilir. Bunun nedeni boyozun hala İspanya ve ilişkili ülkelerde popüler bir yiyecek olmasıdır.


Günümüzde, İspanya’da, Güney Amerika Ülkelerinden Şili, Arjantin ve Peru’da yaygın olarak tüketilen boyoz, bizden farklı olarak şekerli de üretilmektedir. Ancak İzmir’de de boyozu tahinle yapan yerler mevcuttur. Bu nedenle bu tür boyozların şekerli bir tada sahip olduğu unutulmamalıdır.


Akademik bilgiler ne olursa olsun boyoz İzmir ve Ege Kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. İster sabah, ister akşama doğru; havaya yayılan enfes kokular İzmirlilere açlıklarını hissettirir. Damaklarda yayılan lezzeti, yerlere dökülen parçaları yüzlerce yıldır bu topraklarda, eşsiz Ege Kültürünü yaşatır. Taze boyozun sıcak sıcak fırından çıktığı andaki dumanı adeta birbirleri ile dans eder lezzet yarışında.



Boyoz'un Tarifi (4 Kişilik)

Hazırlama Süresi: 30 dakika | Pişme Süresi: 20 dakika

Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı
  • 1 su bardağı mısırözü yağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Kabaklı İç Malzeme:
  • 2 kabak
  • 1 patlıcan
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

Patatesli
İç Malzeme:
  • 2 patates
  • 2 yumurta
  • 1.5 kahve fincanı tulum peyniri
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri

Hazırlanışı:

* Kabaklı iç malzeme için; patlıcanı soyup tuzlu suda bekletin. Domates, kabak ve soğanın kabuklarını soyun. Patlıcanın suyunu sıkıp kâğıt havlu ile kurulayın. Sebzeleri rendeleyin. Tavada sıvıyağı kızdırıp tuz ekleyerek sebzeleri suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin.

* Patatesli iç malzeme için; patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezin. Yumurta, tulum ve kaşarpeynirini ekleyip karıştırın.

* Unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp su, sirke, limon suyu, 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı ve tuzu ekleyin ve 10-15 dakika kuvvetlice yoğurun. Derin bir kaba 1 bardak mısırözü yağı ekleyin. Yumuşak kıvamlı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 10 dakika bekletin.

* Hamur topağını yağdan alıp elle, katmer hamuru inceliğinde yuvarlak açın. Ortasına kabaklı iç malzemeden 1 kaşık yayıp 4 köşesi ortaya gelmek üzere katlayın. Hamurların yarısını kabaklı, yarısını da patatesli iç malzemeyle hazırlayıp hafif yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun....

__________________
İnsanlığın haline baktığın zaman, Nuh'un gemiyi kaçırmamış olmasına üzülmemek elde değil.
Mark Twain

saya35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
19 Üyemiz saya35'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.05.10, 18:09   #2
Okunuşu: Simirna

Smyrna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 625
Mesajlar: 8,411
Ettiği Teşekkür: 37276
Aldığı Teşekkür: 38685
Rep Derecesi : Smyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzel
Ruh Halim: Enerji Dolu
Standart Cevap: Bir İzmir Klasiği: BOYOZ [tarihi ve tarifiyle]

Boyoz gece yarısı sahilde otururken fırından yeni çıkmış boyozları arabasında getiren veya sabah işe yetişme telaşı ile koşarken her köşe başında seni bekleyen gevrekçi amcadan alıp, yanında yumurta ve çay ile keyif yapılan taddır...
__________________
Smyrna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.05.10, 22:09   #3
Uzman Üye

saya35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 751
Mesajlar: 1,726
Ettiği Teşekkür: 1363
Aldığı Teşekkür: 7879
Rep Derecesi : saya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
saya35 - MSN üzeri Mesaj gönder
Red face Cevap: Bir İzmir Klasiği: BOYOZ [tarihi ve tarifiyle]

her sabah bıkmadan usanmadan tükettiğimiz bir kahvaltı malzemesidir boyoz.....hele de fırını karşınızda ise...allaaaaah aklıma düştü gene...
__________________
İnsanlığın haline baktığın zaman, Nuh'un gemiyi kaçırmamış olmasına üzülmemek elde değil.
Mark Twain

saya35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz saya35'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.05.10, 23:12   #4
Müdavim

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 616
Mesajlar: 7,992
Ettiği Teşekkür: 27529
Aldığı Teşekkür: 40360
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzelOkyanusunKalbi gerçekten güzel
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bir İzmir Klasiği: BOYOZ [tarihi ve tarifiyle]

İzmirli arkadaşlar yapsalar da yesek..
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
OkyanusunKalbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.05.10, 23:48   #5
Müdavim

Öykü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2010
Konular: 20
Mesajlar: 3,454
Ettiği Teşekkür: 49613
Aldığı Teşekkür: 15719
Rep Derecesi : Öykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bir İzmir Klasiği: BOYOZ [tarihi ve tarifiyle]

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi saya35 Mesajı göster
bunu duyduğuma üzüldümm...birgün yolun İzmir'e düşerse ısmarlayayım unutturma...
Teşekkürler sayacım.
__________________
Öykü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Öykü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.05.10, 00:11   #6
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2602
Mesajlar: 29,968
Ettiği Teşekkür: 160778
Aldığı Teşekkür: 177141
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Bir İzmir Klasiği: BOYOZ [tarihi ve tarifiyle]

Ellerine sağlık, teşekkürler Saya35...

* * *

Boyoz bayağı yağlı olur.

Maliyeti düşürmek amacıyla kullanılan yağlar çoğu küçük işletmelerde kalitesiz yağlar tercih ediliyor.. O nedenle boyozu heryerden alımamak gerek...
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.05.10, 12:03   #7
Okunuşu: Simirna

Smyrna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 625
Mesajlar: 8,411
Ettiği Teşekkür: 37276
Aldığı Teşekkür: 38685
Rep Derecesi : Smyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzel
Ruh Halim: Enerji Dolu
Standart Cevap: Bir İzmir Klasiği: BOYOZ [tarihi ve tarifiyle]

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi OkyanusunKalbi Mesajı göster
İzmirli arkadaşlar yapsalar da yesek..

Boyozu mutlaka evinde de yapanlar vardır ama genelde taşfırın olan özel fırınlarda yapılıyor. Denildiği gibi çok yağlı ama çok da lezzetli...
__________________
Smyrna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.05.10, 14:09   #8
Gerçek Üye

Megan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 264
Mesajlar: 941
Ettiği Teşekkür: 689
Aldığı Teşekkür: 3153
Rep Derecesi : Megan muhteşem bir gelişmedeMegan muhteşem bir gelişmedeMegan muhteşem bir gelişmedeMegan muhteşem bir gelişmedeMegan muhteşem bir gelişmedeMegan muhteşem bir gelişmedeMegan muhteşem bir gelişmedeMegan muhteşem bir gelişmedeMegan muhteşem bir gelişmedeMegan muhteşem bir gelişmedeMegan muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bir İzmir Klasiği: BOYOZ [tarihi ve tarifiyle]

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi saya35 Mesajı göster
her sabah bıkmadan usanmadan tükettiğimiz bir kahvaltı malzemesidir boyoz.....hele de fırını karşınızda ise...allaaaaah aklıma düştü gene...

Paylaşım için teşekkurler ,ellerine saglık .

Bildigin guzel boyoz yapan fırın varsa adresini yazarsan sevinirim ,alsancakta saint josef lisesinin orda oldukça eski bir fırın oldugunu duydum ,ancak boyozunu yeme fırsatı bulamadım .

İlk fırsatta yemeye çalışacagım ,seninde bildigin guzel boyoz yapan fırın varsa ve adresini yazarsan çok sevinirim ,heleki 35.5 da bir fırın olursa çok daha makbule geçer .
__________________
Ya çaresizsiniz, yada çare sizsiniz.

Benim Hayatımı Yargılamadan önce ..

Benim ayakkabılarımı giy
ve benim geçtiğim yollardan,
sokaklardan, dağ ve ovalardan geç .
Hüznü, acıyı ve neşeyi tad...
Benim geçtiğim senelerden geç,
benim takıldığım taşlara takıl,yeniden ayağa kalk

ve aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi !!

Ancak ondan sonra BENİ YARGILAYA BİLİRSİN
Megan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Megan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.05.10, 14:23   #9
Okunuşu: Simirna

Smyrna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 625
Mesajlar: 8,411
Ettiği Teşekkür: 37276
Aldığı Teşekkür: 38685
Rep Derecesi : Smyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzel
Ruh Halim: Enerji Dolu
Standart Cevap: Bir İzmir Klasiği: BOYOZ [tarihi ve tarifiyle]

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi MEGAN Mesajı göster
Paylaşım için teşekkurler ,ellerine saglık .

Bildigin guzel boyoz yapan fırın varsa adresini yazarsan sevinirim ,alsancakta saint josef lisesinin orda oldukça eski bir fırın oldugunu duydum ,ancak boyozunu yeme fırsatı bulamadım .

İlk fırsatta yemeye çalışacagım ,seninde bildigin guzel boyoz yapan fırın varsa ve adresini yazarsan çok sevinirim ,heleki 35.5 da bir fırın olursa çok daha makbule geçer .

Alsancakta bahsettiğin fırın bu işin bir numarası...

Gevreği de boyozu da süper...

Ksk'da istediğin için sana yardımcı ol(a)mayacağım...
__________________
Smyrna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.05.10, 14:35   #10
Uzman Üye

Paneb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2010
Konular: 29
Mesajlar: 1,434
Ettiği Teşekkür: 3052
Aldığı Teşekkür: 6063
Rep Derecesi : Paneb muhteşem bir gelişmedePaneb muhteşem bir gelişmedePaneb muhteşem bir gelişmedePaneb muhteşem bir gelişmedePaneb muhteşem bir gelişmedePaneb muhteşem bir gelişmedePaneb muhteşem bir gelişmedePaneb muhteşem bir gelişmedePaneb muhteşem bir gelişmedePaneb muhteşem bir gelişmedePaneb muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Terbiyesiz
Standart Cevap: Bir İzmir Klasiği: BOYOZ [tarihi ve tarifiyle]

Ben olacağım. 35,5 çarşıda var megan, adını hatırlamıyorum ama zaten sen görürsün. Görmesen de kokusu gelir zaten. Büyük bir simit evi zaten.
__________________
esena bola aga besa ama esi ucegiras.

-Üstada sormuşlar kırılan kalp yine sever mi?
Üstat da;Evet demiş..
Adam peki demiş,
-Üstadım siz hiç kırılan bardaktan su içtiniz mi?
Üstat da cevap vermiş;Peki sen hiç bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçtin mi?
Paneb isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Paneb'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
boyoz, izmir, klasiği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Smyrna (İzmir) Smyrna Türkiye'den Tarihi Yerler ve Mekanlar 3 16.11.16 18:27
Agora | (Konak - İzmir) ReaL Türkiye'den Tarihi Yerler ve Mekanlar 13 30.10.16 00:38
İzmir Enternasyonal Fuarı (Kültürpark) ReaL Ege 20 03.09.14 15:23
Atatürk’e İzmir Suikastından Başka İzmir’de Bilinmeyen Bir Suikast Girişimi Kartal Atatürk Kimdir? 2 04.02.12 23:50


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2017 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.