Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 20.02.11, 12:52   #1
Tam Üye

cavidann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2011
Yaş: 77
Konular: 107
Mesajlar: 293
Ettiği Teşekkür: 54
Aldığı Teşekkür: 1261
Rep Derecesi : cavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Börek ve Poğaça Tarifleri

Talaş Böreği






Gerekli malzemeler
  • 3 tane yufka
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı su
İç harcı için malzeme
  • 250 gram kavurma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeteri kadar tuz, karabiber ve zeytin yağ
Üzeri için malzeme

  • 2 yumurtanın sadece sarısı
  • Yeteri kadar çörek otu ve susam

Talaş Böreği Tarifi
Bir tavanın içine 2 kuru soğanı küp küp doğrayın, kavurmaları ilave edin ve sıvı yağ ekleyip kavurun.
Ocaktan almadan 5 dakika önce bezelyeleri ve ince kıyılmış maydanozları dökün ve tuzunu da ilave edip karıştırın.
İyice pismiş olan talaş böreği harcını ocaktan alın. Bir tavanın içine margarini ve suyu koyup eriterek ocaktan alın.
Birinci yufkayı dörde bölün. Her bir parçayı kenarlarından içine katlayarak kare seklini verin ve ortasına kavurmalı harcınızdan koyun. Dörtkenarını ortada birleştirerek bohça gibi kapatın. Bütün yufkalarda aynı işlemi uygulayın. Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız talaş böreklerini kapattığınız yerleri alta gelecek şekilde tepsiye sıralayın. Talaş böreğinin üzerini yumurta sarısı ile fırçalayın ve susam, çörek otu dökerek, 5 dakika öncesinden ısıttığınız 170 derecelik fırına sürün. Böreklerin üzerleri kızarana kadar pişirip servis edin.
Afiyet olsun
♠ ♠ ♠ ♠



Otlu Börek





Malzemeler

  • 1 bağ taze soğan
  • 1 bardak kesik
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 bağ ısırgan
  • 250 kilogram pazı
  • 3 adet yufka
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • Tuz

Yapılışı
Eldiven yardımıyla ısırganları temizleyiniz. Sarı, zedeli yapraklar ile saplarını atınız. Bol su ile çeşmenizin altında yıkayınız. Daha sonra incecik kıyınız.
Pazı yapraklarını ve taze soğanları da bolca yıkadıktan sonra doğrayınız. Bunları ısırgan, kesik ve bir miktar tuzla güzelce karıştırınız.

Bir kapta zeytinyağını, sütü ve de yumurtayı çırpınız. Fırınınızı ısıtınız. Tepsisini yağlayınız.

Yufkanın birisini tezgahınıza seriniz ve üzerine yumurtayla çırptığınız karışımdan sürünüz. Ot karışımını üçe bölünüz. Bir bölümünü bu yufkaya eşit olarak yayınız. Sonra diğer yufkaları üst üste sererek aynı işlemi yapınız. Üç yufkayı da birlikte rulo yaparak sarınız. Ortasından iki parçaya bölünüz ve yavaşça tepsinize alınız. Üzerine zeytinyağını sürünüz.
Isıttığınız fırına atınız. Üzerleri güzelce kızarana kadar pişiriniz. Üzerleri kızarınca fırında ılıması için bekletiniz.
Böreğiniz ılıkken dilimleyiniz ve yanında sarımsaklı yoğurt ile servis ediniz. Afiyet olsun

♠ ♠ ♠ ♠



Sodalı Börek




Malzemeler:
• 6 adet hazır yufka
• Yeteri kadar beyaz peynir
• 1 su bardağı eritilmiş tere yağ
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1 şişe soda

Hazırlanması:


1. İlk önce fırın tepsinizi yağlayın ve yufkanın birini ortadan ikiye ayırıp, tepsinin tabanına buruşuk şekilde yayın


2. 2. ve üçüncü yufkayı da ikiye bölün ve ilk yufkanın üzerine yine buruşuk şekilde yayın ve peyniri üzerine serpin


3. Üzerine kalan 3 yufkayı parçalamadan buruşuk şekilde kapatın.


4. Kareler halinde böreğinizi kesin ve üzerine 1 şişe sodayı gezdirerek dökün


5. Ayrı bir kabın içinde süt, eritilmiş tere yağ, yumurta üçlüsünü çırpın ve böreğin üzerinde gezdirerek dökün


6. Yarım saat bu şekilde bekleterek dinlendirin ve yarım saat sonrasında 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin


♠ ♠ ♠ ♠

Kuru Mayalı Poğaça




Gerekli malzemeler
  • 125 gram margarin
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

İç malzeme

  • Bir su bardağı beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • Çok az zeytin yağ ve tuz


Kuru mayalı poğaça tarifi
Derin bir yoğurma kabının içine unu eleyin
Unun ortasını açın ve kuru mayayı koyun
Tuzu ve şekeri unun üzerine serpin
Margarini eritin ve ılımasını beklerken, sütü ocağa koyun ve çok az ısıtın

Ilık olan hem margarini hem sütü kuru mayanın üzerine dökün ve hepsini birlikte 10 dakika yoğurun

Ardından üzerine temiz havlu kapatarak 30 dakika kenarda mayalanmasını bekleyin

Bu esnada iç harcı için gerekli olan beyaz peyniri ufalayın ve bir kaba koyup üzerine zeytin yağ, tuz, kırmızıbiberi döküp karıştırın


Mayalanmış kuru mayalı poğaça hamurunuzdan parçalar koparın ve yuvarlak bezeler açıp ortasına beyaz peynirli iç malzemesini koyup kapatın


Fırın tepsisini yağlayın ve bütün poğaçaları tepsiye dizip üzerini yumurta sarısı ile fırçalayın
. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin

♠ ♠ ♠ ♠


Dereotlu peynirli poğaça






Malzemeleri
• 1 Paket Margarin (ben tere yağ kullanıyorum)
• 1 Çay Bardağı Zeytin yağ
• 5 Yemek Kaşığı Sirke
• 4 Çorba Kaşığı Yoğurt
• 1 Tatlı Kaşığı Tuz
• 1 Tane Yumurta (akını içine, sarısını üzerine kullanıyoruz)
• 1 Paket Kabartma Tozu
• 5 Su Bardağı Un
• 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
• 1 Su Bardağı Beyaz Peynir
• 1 Demet Dereotu
• Yarım Demet Maydanoz


Yapılışı
• İlk önce katı yağı ocakta eritin ve ılımaya bırakın
• Ardından derince bir kabın içine zeytinyağı, sirke, yoğurt, tuz, mahlep ve yumurta akını koyun ve mikserle iyice çırpın. Üzerine ılımış olan katı yağını da ilave edin ve tekrar çırpın
• Ardından bu karışımı, derin bir yoğurma kabının içine alın
• Üzerine un ve kabartma tozunu da katın ve ortalama 15 dakika yoğurun
• Elde ettiğiniz hamurun üzerini temiz bir havlu ile örtün ve 10 dakika dinlendirin.
• Bu esnada bir kabın içine dereotu ile maydanozu ince ince doğrayın ve ezilmiş beyaz peynir ile birlikte üzerine çok az zeytin yağ ve tuz dökerek karıştırın
• Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve ortasını açıp içine hazırladığınız dereotlu karışımından koyup poğaça hamurunuzu kapatın
• Kalan hamurun tamamına aynı işlemi uygulayın
• Fırın tepsisini yağlayın ve dereotlu poğaçalarınızı tepsiye sıralayıp üzerine çörek otu serpin
• Önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırına üzerleri kızarana kadar ortalama 30-40 dakika pişirin
• Sıcak sıcak servis edin
• Afiyet olsun


__________________
cavidann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz cavidann'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.02.11, 13:10   #2
Müdavim

Öykü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2010
Konular: 20
Mesajlar: 3,394
Ettiği Teşekkür: 47565
Aldığı Teşekkür: 15521
Rep Derecesi : Öykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Umarim beyenirsiniz

Güzel görünüyorlar. Teşekkürler ben almayayım. Bunları yapamam. Çok çalışmayı sevmem.
__________________
Öykü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Öykü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.02.11, 13:29   #3
« ForumGerçek Sever »

drcengy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2010
Konular: 502
Mesajlar: 3,002
Ettiği Teşekkür: 20327
Aldığı Teşekkür: 9725
Rep Derecesi : drcengy has a spectacular aura aboutdrcengy has a spectacular aura aboutdrcengy has a spectacular aura aboutdrcengy has a spectacular aura aboutdrcengy has a spectacular aura aboutdrcengy has a spectacular aura aboutdrcengy has a spectacular aura aboutdrcengy has a spectacular aura aboutdrcengy has a spectacular aura aboutdrcengy has a spectacular aura aboutdrcengy has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Umarim beyenirsiniz

Hımmmm, enfes görünüyorlar. Sıcak sıcak dumanı tütüyor. (Karnım çok acıktı )
drcengy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz drcengy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.02.11, 23:00   #4
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Börek ve Poğaça Tarifleri

Hepsi de birbirinden nefis görünüyor.


Ellerine sağlık Cavidan
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.02.11, 23:03   #5
Üye

mertmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2011
Yaş: 35
Konular: 0
Mesajlar: 86
Ettiği Teşekkür: 4
Aldığı Teşekkür: 298
Rep Derecesi : mertmaster Karimasını arttırmak için doğru yerdemertmaster Karimasını arttırmak için doğru yerdemertmaster Karimasını arttırmak için doğru yerdemertmaster Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Börek ve Poğaça Tarifleri

Gece gece çok fena açıktım. Bu resimleri bile iştahımı kabarttı. Bekar ve aileden uzakta iken şu anda bana hayal gibi bu yiyecekler. Tarifine bakarak da yapamam ki. Ev arkadaşım olsaydı belki birlikte denerdik yapmayı. O da yok
__________________
Forum Gerçek Türkiyeli'nin Resmi Forumu
mertmaster isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz mertmaster'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
beyenirsiniz, umarim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hafif ve Sağlıklı Fast-Food Tarifleri Canan Diyet Yemekler | Tatlılar 4 29.03.15 19:52
Hiç Bilmediğiniz Türk Kahvesi Tarifleri Canan İçecekler 32 13.03.15 10:32
Ayvalı Poğaça Kartal Hamur Tatlıları 0 25.01.09 06:05


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.