Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 11.04.2011, 13:59   #1
Çevrimdışı
cavidann
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Red face Yunan Mutfagi

Midye Böreği


Malzemeler:


  • 4 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket margarin
  • açmak için nişasta

İç malzemesi için

  • beyaz peynir

Yapılışı

Nişasta ve margarin hariç diğer malzemelerimizi koyarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz.. hamurumuzu 15 dak. dinlenmeye bırakıyoruz.. Dinlenen hamurumuzu 4 bezeye ayırıyoruz.. Her birini yufka büyüklüğünde açıyoruz. Aralarına erittiğimiz margarinimizi sürüyoruz 4 kat üst üstüne hazırladığımız katları yavaş yavaş rulo şeklinde sıkıca sarıyoruz.. Buzdolabında 2-3 saat bekletip parmak kalınlığında bıçakla kesip elimizle açarak içimizi koyup kapatıyoruz..tepsiyi yağlamadan yaptığımız midyeleri dizeriz.. 180 derece fırında pişiyoruz..

Not: Hamurumuzun içine tuz koymassak ve içinede ceviz koyarak midye tatlısı yapabilirsiniz..


Afiyet olsun...


Kete



Malzemeler
  • 1 paket margarin 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yumurtanın beyazı (sarısı ketenin üzerine)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • tuz
  • un

Börek Tarifi

Karıştırma kabına,erittiğiniz(ılınmış olacak) margarini alalım,sütü ilave edelim,yoğurdu ve yumurta beyazını ilave edelim.Yaş mayayı ılık su ile karıştırıp akışkan hale getirelim,karıştırma kabına alalım..Şeker ve tuz ilave edelim, sıvı yağı katalım..Unu ilave edip yoğurmaya başlayalım.Kıvama gelene kadar un ekleyelim.kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak..bir süre dinlendirelim. Dinlendirdiğiniz hamurdan yumurtadan biraz büyük parçalar alalım, elimizde yuvarlayalım. Biz sade kete hazırlıyoruz. Arzunuza bağlı iç hazırlayarak ta yapabilirsiniz. Isıya dayanıklı fırın tepsisini yağlayalım,şekil verdiğimiz hamurları tepsiye dizelim.,bir saat mayalanmaya bırakalım.200 Derecelik fırına sürmeden önce yumurta sarısını sürelim üzerine ve pişmeye bırakalım.İçine sevginizi katmayı unutmayınız .Afiyet olsun.



__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz cavidann'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.04.2011, 14:14   #2
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yunan Mutfagi

Yunan Mutfağıyla Edirne'nin yemekleri birbirine benziyor.
Teşekkürler Cavidan hanım.
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.04.2011, 14:23   #3
Çevrimdışı
cavidann
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yunan Mutfagi

Evet Yunanlilarda yapiyorlar ayni Doner yaptiklari gibi yalnislik yok yani.....
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz cavidann'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.04.2011, 14:42   #4
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yunan Mutfagi

Buraya alis veris merkezlerinin bazilarina her hafta, farkli ülkelerin yiyecekleri getiriliyor.Yunanistanin Helva (halva ) si, sarma, kitirdik helva vs. Fakat, helvalarina diyecek yok, bizimkilerden cok daha güzel.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.04.2011, 15:25   #5
Çevrimdışı
Nisan
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yunan Mutfagi

Türkiye'ye izine her sene arabamla gidiyorum, Özellikle Selanik,Gümülcineye girip o güzel böreklerinden yiyiyoruz gecekten cok nefis. Ayrica baklavalarida güzel ama serbeti biraz agir geliyor Türk damak tadina.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Nisan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.04.2011, 22:41   #6
Çevrimdışı
şölen
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yunan Mutfagi

Selanik göçmeni olmamıza rağmen ben sevmiyorum o ülkenin hiç bi şeyini.. herşeyi çalıntı ztn
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz şölen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
mutfagi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.